Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.5.2014)
Na představení jsem šla poněkud s obavami, ale naprosto zbytečnými... Bylo to vynikající! Absurdní či spíše metaforické tak akorát, takže jsem se snad příliš neztrácela. Nečekaně zábavná hra, především v první půli, herecké výkony víceméně super - především D. Prachař, V. Postránecký a R. Mácha. Proměny v nosorožce neměly chybu. Zajímavá scéna, hudba, práce se světlem. Líbilo a moc lituju, že jsem šla až na derniéru, zopakovala bych si to!
(zadáno: 27.6.2014)
Takhle si já představuju poctivé klasické divadlo. Nádherná předloha, ještě k tomu ve verších, vynikající herecké výkony (D. Prachař je opravdu úžasný Cyrano!!, J. Janěková ml., S. Rašilov a další), krásné kostýmy, velká a zároveň funkční scéna, pořádně využitá. Pár takových kousků by Národní divadlo prostě mít mělo, velká spokojenost!
(zadáno: 7.10.2014)
Vynikající herecké výkony a atmosféra! Díky Bohu??, že jsem to před derniérou ještě stihla ;) Intenzivní zážitek!
(zadáno: 17.10.2014)
Vynikající!! Nečekala jsem, že budu takhle brečet smíchy a smát se tomu celou cestu domů, i druhý den, neskutečný :D Pánové M. Hofmann a M. Němec na sebe výborně slyší, o jejich talentu jsem nepochybovala, ale že jsou to takoví komedianti?! Zbylí tři herci mě ale pobavili neméně! Jen škoda, že ta druhá část je tak kraťounká, klidně bych si ještě minimálně hodinku přidala :)
"Kryju vás!"
(zadáno: 10.11.2014)
I když se změnilo obsazení, naživo je to stále zážitek a improvizace moc povedené. (14.3.2017)
(zadáno: 10.11.2014)
(zadáno: 10.11.2014)
Jedna z mých nejoblíbenějších cimrmanovských her, ony se těžko hodnotí. Přednáška výborná, ale ve třetí řadě se člověk vážně bojí o život :) Jsem ráda, že jsem to mohla vidět na živo, i když už v obsazení Svěrák, Šimon, Rumlena, Brukner, Bárta.
(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 8.12.2014)
Výborný text a téma vytáhly ještě výš vynikající výkony J. Smutné, kterou byste chvíli nejraději profackovali, pak politovali, a R. Valenty, jehož sarkasmus i zoufalství mě dostávalo. Komorní prostory divadla, funkční scéna a dobrá práce se světlem, nezbývá než doporučit!
(zadáno: 30.12.2014)
Krásně dojemné a křehké představení... Ten vztah mezi nimi, díky formě dopisů to bylo tak opravdové... Krásná hudba, výtvarná stránka a scéna, nápaditá režie a především herecké výkony, klobouk dolů!
(zadáno: 30.1.2015)
Krásné! První část byla až nečekaně vtipná, druhá byla nádherně dojemná. Hofmann jako Cyrano zvládl všechny polohy a byl skvělý!! Hodně se mi líbila i J. Čvančarová, E. Elsnerová se mi bohužel na tuto roli moc nehodí. J. Jankovský mi sice jako typický Kristián nepřijde, ale jeho výstup v druhé půlce byl výborný. M. Tichý také dobrý, celkově ale musím říct, že předchozí obsazení se mi líbilo více. Jen pár herců, skvělé využití prostoru multifunkční Celetné a bohatě to stačí.
(zadáno: 13.3.2015)
Minimálně kvůli čtyřem perfektním hereckým výkonům a skvělé režisérově práci s nimi stojí za to tuhle inscenaci vidět! Gradace v první půlce je děsivá, druhá polovina je poněkud jiná, ale stejně pohlcující. Pointu sice možná člověk tuší docela dlouho, ale i tak je závěr působivý. Rozhodně to nejlepší, co jsem zatím mohla v MDP vidět.
(zadáno: 26.3.2015)
Moc milé překvapení! Nečekaně dobrý text, svižné tempo bez nudných pasáží, navíc i překvapivé pointy. Líbil se mi i voiceover při představování. Herecky velmi zdařilé, J. Dolanský konečně zase dostal větší roli, která mu navíc sedla, byl perfektní! Skvěle jsem se pobavila a ráda zajdu znovu!
(zadáno: 3.4.2015)
Po dlouhé době jsem zavítala do zlínského divadla a odcházím nadšená! Oceňuji vůbec odvahu uvést zde takové dílo - stopáž je opravdu dlouhá, ale kupodivu jsem neměla vůbec problémy se ztrátou koncentrace, spíš je složitější zorientovat se ve všech těch vztazích, postavách, časové posloupnosti. Kromě menší ztráty tempa po přestávce představení šlapalo skvěle směrem k působivému finále. Před H. Briešťanskou smekám, nejen emočně náročné role se zhostila perfektně. Dál bych vyzdvihla H. Čermákovou, M. Bačíkovou, J. Leflíka,..., scénu, hudbu a samozřejmě režii D. Gombára. Silné, magické. 95 %
(zadáno: 22.6.2015)
Velmi dobře napsaná hra, i když k závěru bych měla menší výhrady. V první půlce větší komedie, než jsem čekala, ve druhé už mnohem vážnější struna, i když někteří diváci si toho asi jaksi nevšimli... Skvělá scéna, hudba, geniální M. Myšička, dál mě zaujali H. Čermák a K. Melíšková. Můžu doporučit!
(zadáno: 19.9.2015)
Hodně silný příběh v jasném čistém zpracování. Při propojení s aktuálními problémy a hrozbami docela děsivé. Dobrá kolektivní práce, několik působivých scén a obrazů způsobily mrazivé ticho v sále. Jen statická poslední část byla při delší stopáži na ne zrovna pohodlných sedadlech malinko natažená. Nebylo mi ze hry úplně dobře, přesto musím doporučit.
(zadáno: 21.9.2015)
Moc pěkný text s perfektním hereckým podáním. Zdánlivě banální zápletka postupně naráží na odlišnosti postav, jejich sbližování bylo krásné a dojemné pozorovat. S. Zindulka neskutečný, člověk mu to všechno až do děkovačky naprosto věří, M. Hádek mě svým přesvědčivým výkonem taky potěšil. Škoda jen, že to tak rychle uteklo... Vřele doporučuji!
(zadáno: 27.4.2016)
Nejen fyzicky náročných rolí se P. Mikeska a M. Ruml ujali skvěle. Víc se mi líbila hutnější druhá polovina a obzvlášť P. Mikeska mě v závěru skutečně dostal. Zaujala i scéna, nápad s dopisováním básně a nádherná taneční scéna ústředního dua. Rozhodně ne oddechovka, ale moc doporučuji.
(zadáno: 28.4.2016)
Příjemná zábava a především skvělé artistické výkony všech.
(zadáno: 1.9.2016)
Nečekaný zásah do černého. Zpověď talentovaných mladých herců, ve které se každý někde musí najít. Hra provede všemi možnými emocemi a ani na okamžik nedá vydechnout. Závěr krásný. Jen by mě zajímalo, jak momentálně obvykle hra vypadá, protože na našem představení bylo jen cca 9 herců z avizovaných 12. (Mezi ploty, 28.5.2016)
(zadáno: 2.9.2016)
Bála jsem se, že to bude příliš filozofující, ale text o vztazích mezi pohlavími, režisérem a herečkami, dětmi a rodiči a samotném divadle se mi líbil moc. M. Huba je prostě geniální a ani obě dvě herečky se nenechaly zahanbit. Při scéně zkoušení jsem málem zapomněla dýchat. Zopakovala bych si! (30.5.2016) 85 %
(zadáno: 22.10.2016)
Již jsem viděla hru v DD, takže jsem věděla, na co se můžu těšit. Výborný text však pozvedlo vyřešení scény a herci v čele s M. Isteníkem. Oceňuji vynalézavost tvůrců, zapálení herců a přidané gagy, Pevnost Boyard mě totálně odrovnala. Určitě doporučuji a ráda bych zašla znovu. (26.7.2016, Celetná)
(zadáno: 30.12.2016)
Komorní drama na velkém jevišti funguje skvěle díky krásným veršům (možná i jejich proškrtání a překvapivé délce bez přestávky), emotivnímu závěru a vynikajícím hereckým výkonům (P. Děrgel, R. Mácha a především P. Štorková). Nádherné výtvarně a řekla bych, že inscenace by nemusela pohoršovat ani konzervativnějšího diváka ND obeznámeného se Špinarovým stylem. Určitě zajdu znovu, třeba na jinou hereckou kombinaci. (19.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Toto filozofování i hádání o malířích, umění obecně i samotném životě určitě dokáže strhnout i méně zasvěceného diváka. Komorní dramata v Řeznické mě moc baví, i tento příběh je hutný a naprosto pohltí. Inscenaci pomáhá i samotný prostor divadla a práce se světlem. Nejsem zrovna fanynkou ani jednoho z herců, ale jejich souhra byla výborná, skvělý herecký výkon M. Etzlera se mi vryl hluboce do paměti. (24.10.2016)
(zadáno: 20.1.2017)
Vysoká očekávání naplněna :) Dobře zrežírovaný povedený text T. Brussiga podal L. Hampl velmi přesvědčivě, s plným zapálením i improvizační lehkostí. Věřím, že ani ti, co fotbalu nijak neholdují, se výborně pobaví, skvělá oddechovka! 85 %