Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 23.1.2015)
Celebrity - Divadlo pod Palmovkou: 30 %
(zadáno: 20.5.2013)
Chicago - Městské divadlo Brno: 80 %
Nejlepší české nastudování Chicaga. Má to šťávu, sexappeal, humor a nesnaží se to tupě kopírovat úspěšný film, na který si během představení ani nevzpomenete. Dušan Vitázek jako Billy Flynn byl excelentní, zbytek obsazení velice dobrý. Skvělá výprava a světla.
(zadáno: 28.12.2011)
Chicago - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Světový muzikálový hit v malém pražském divadélku dopadl relativně dobře - dobré herecké výkony, skvělá Petra Doležalová, herecké zpívání na úrovni, dobře ukočírovaný humor, výborné režijní nápady - inscenaci ubližuje absence živého orchestru a špatný soundsystem. Rozhodně ale lepší než všechny pražské "Angeliky" apod.
(zadáno: 3.11.2016)
Cock - Divadlo v Řeznické: 70 %
(zadáno: 28.12.2011)
Columbo - Vražda na recept - Divadlo U Hasičů: 60 %
Tato hra určitě nikdy nevyhraje žádnou Pulizerovu cenu nebo podobné. Po režijní stránce také není nijak geniální, v podstatě nebylo k režírování příliš a text by mohli herci hravě nastudovat i bez režie. Důležité je, že jsem se bavil, udržel pozornost a měl dobrý pocit z kulturního zážitku. Přispěly k tomu také výkony Josefa Laufera (chápu, s Gondíkem by to asi bylo jiné kafe), Jana Čenského, Dany Morávkové a Petry Doležalové.
(zadáno: 20.5.2013)
Crash u potoka - Švandovo divadlo: 70 %
Silné herecké výkony a skvělá divadelní adaptace Dodo Gombára. Švandovo divadlo opět ukazuje, že by byla chyba ho opomíjet. První půlka byla naprosto bravurní, ona "trapná komedie" ze života fungovala na 100%. V druhé půli už to ale s přibývající snahou o drama eskalovalo až někam k frašce a závěr byl kontrastně k inscenaci příliš umělecký a mnoho diváků se tvářilo značně zmateně. Vyzdvihuji ještě P. Hřebníčkovou a T. Pavelku za přirozený komediální talent a skvělé typové obsazení. Naopak M. Krátkou bych už vidět nemusel, i když to této role nějak podivně sedla i se svým křečovitým výrazem.
(zadáno: 25.4.2017)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 8.3.2012)
Dokonalá svatba - Městské divadlo Brno: 90 %
Dokonalá činohra s výborným Milanem Němcem a Petrem Štěpánem. Dvě hodiny smíchu!
(zadáno: 13.10.2013)
Dresscode: Amis & Amil - A studio Rubín: 100 %
Nedá mi to, musím dát 100%. Moje první návštěva Rubínu (ano, stydím se) a hned taková bomba. Dlouho se mi nestalo, že bych se v divadle smál tak dlouho v kuse, jako v první půlce Dresscodu. Špinar napsal geniální (a ano, pro mnoho diváků příliš teplou) hru a obsadil dva naprosto skvělé herce, kteří působí tak přirozeně a bezprostředně, že vás to vtáhne. Originální, vtipné, s hořkým koncem (přesně ze života). Rozhodně doporučuji, pokud nejste usedlí nebo homofóbní, to prosím jděte raději jinam! :)
(zadáno: 29.12.2011)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
Dobré komorní drama s vynikajícími výkony všechy účinkujících. Nechybí ani tragikomický vtip, celé to je přirozené a lidské, až z toho mrazí. Veronika Kubařová je skutečně strhující, Martin Písařík je vychazející hvězda a pan Vízner je již herecký pojem, o kterém asi netřeba psát. Rozhodně velice dobrá a (nejen) atmosférou velice povedená inscenace.
(zadáno: 13.11.2014)
Dům bez Boha - Švandovo divadlo: 50 %
Pro mě nejslabší hra, kterou jsem ve ŠD viděl. Pocit to je čistě subjektivní, protože hlavní téma hry, víra, mi není nějak extra blízká. Text je psaný tak, aby se divák zamyslel nad nastolenými problémy, ale na můj vkus tam bylo myšlenek příliš. A žádná z nich nijak objevná. Přesná byla hospodská scéna i skvělé ztvárnění Matky (J. Tesařová). Druhá půlka by zasloužila nějaké zkrácení, hlavně v závěru. Pro mě čistý průměr, ale věřím, že své diváky si Dům bez Boha najde (i když první repríza i přes cenu 120 Kč byla smutně poloprázdná)
(zadáno: 26.9.2017)
Dvě noci na Karlštejně - Divadlo Kalich: 90 %
Hodně svérázný Kolečkův humor, který se ve velké nadsázce strefuje do české malosti (či velkosti). Text si skvěle sedl s Drábkovou režií, který drží herce na hranici karikatur. Herecké obsazení skvělé, vyniká především správná manželka Benešová a velkopaštikář Kopta. A opět vynikající hudba Darka Krále.
(zadáno: 22.5.2014)
Enron - Národní divadlo: 60 %
Shrnul bych to takto: dobrý text, špatné provedení. Vůbec nechápu, proč se hra uvedla v tak velkém prostoru, mnohem více by ji slušelo komornější ztvárnění, kde by více vynikl text a výkony herců. Inscenačně mi to přišlo skutečně slabé, většinou bez nápadu, vadily zpěvy a špatně nazvučené hudební pasáže (nebylo rozumět hercům přes hlasitou hudbu). Nebyl jsem zklamaný, ale pocit, že se to dalo udělat MNOHEM lépe přicházel dost často. Chválím D. Matáska a J. Dolanského, naopak V. Postránecký nezaujal.
(zadáno: 26.3.2015)
Erekce srdce - Divadlo Disk: 60 %
(zadáno: 21.10.2012)
Eskalátor (manifest outsidera) - Švandovo divadlo: 70 %
Hodně netradiční inscenace, která se objektivně nedá příliš dobře hodnotit. Každého se dotkne jiné téma, ztotožní se s jinou postavou a určité věci si každý může vyložit po svém. Po cestě domů budete mít rozhodně o čem přemýšlet a s doprovodem budete vášnivě diskutovat nad tématy (diskuze v divadle jsem se bohužel nezúčastnil, příště...) Zajímavé je střídání emocí - v jednu chvíli se smějete a náhle vám úsměv zamrzne na tváři, skvělé kontrasty. Z hereckých výkonů oceňuji především civilního Jaroslava Šmída, skvělého režiséra Tomáše Pavelku a mladý talent Patrika Děrgela.
(zadáno: 3.11.2016)
Evžen Oněgin - Městská divadla pražská: 70 %
Skvělý Jiří Hána a Petra Tenorová v dynamické režii Pavla Kheka s výborně vybranou hudbou. Oceňuji zachování veršované podoby - i díky povedenému překladu si herci s verši poradili více než dobře. Pěknou scénu narušoval na můj vkus příliš častý pohyb techniků. Jen ten závěr bych čekal trochu více úderný/emoční.
(zadáno: 15.10.2014)
Fantom opery - Goja Music Hall: 70 %
Bál jsem se, ale byl jsem mile překvapen. Kvalit londýnského originálu to samozřejmě nedosahuje, ale stydět se za našeho Fantoma nemusíme. Výprava pěkná (možná až moc na efekt, v některých scénách mimo operu příliš prázdná), skvělý orchestr. M. Vojtko na začátku rozpačitý, v závěru již přesvědčivější Fantom. M. Gemrotová skvělá, dokážu si ji představit i v Londýně. B. Matuš pro mě katastrofa. T. Mátlová pozitivně překvapila. České texty nejsou špatné, někdy působí trochu strojeně (á la Google Translate). Celkový dojem pozitivní, pokud neznáte originální inscenaci, klidně si 20% přihoďte.
(zadáno: 31.5.2013)
Footloose aneb Tanec není zločin - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Promarněná příležitost. V muzikálově nevhodných prostorách Komorního divadla (špatný zvuk, technika i prostředí) vznikl, navzdory skvěle napsanému světovému muzikálu, zcela inscenačně nudný titul, ve kterém funguje jen perfektní choreografie. Nadějný mladý soubor působil bezradně a bez energie, která je pro živé divadlo a rock'n'rollový muzikál určitě potřebná. Invenčnější režijní přístup, nezanedbané vedení mladých talentů a lepší výtvarné zpracování, mohlo z tohoto titulu udělat velký hit. Oproti předchozím světovým titulům v plzeňském divadle se "Footloose" zdá krokem zpět.
(zadáno: 13.4.2014)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Libor Vaculík prostě tyhle své "baletní muzikály" umí a Freddie se mi z nich líbil nejvíce. Skvělá atmosféra, choreografie a v neposlední řadě nesmrtelné písně Queen v podání Michaela Klucha. Jediné, co bych vytkl, tak trochu pomalejší spád poslední cca čtvrtiny inscenace, která ovšem vrcholí dokonalým Show Must Go On. Rozhodně doporučuji! (Více v mé recenzi na Musical.cz)
(zadáno: 20.5.2013)
Hamlet - Divadlo Broadway: 90 %
Jeden z nejlepších českých muzikálů, který kdy vznikl. Ať již dramaturgicky, hudebně, textově, výpravně... prostě se jedná o komplexní dílo, které si právem zasloužilo pozornost i v zahraničí. Nové uvedení v Broadwayi nedosahuje kvalit obnovené verze v Kalichu (s P. Bende v hlavní roli), ale je důstojným pokračováním této legendy. Nové rockové aranže a obsazení dodává potřebnou šťávu, vyloženě špatným krokem bylo obsazení Elišky Bučkové. Jinak oba Hamletové jsou stejně kvalitní, každý svým vlastním způsobem.
(zadáno: 11.12.2013)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 12.2.2016)
Hamleti - Divadlo Na zábradlí: 80 %

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>