Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (75)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.4.2013)
Shakespeare položený do jiné roviny - trefa do černého pro novodobého diváka. Nadšení nevyprchává ani po 2 týdnech. Což dokazuje mých 11 kolegů, které jsem na představení nalákal.
Famózní Pavlína Štorková v hlavní roli společně s celým ansáblem hradeckého divadla proplouvá plynule mezi komickými,vážnými,absurdními i satirickými scénami jako nůž máslem.
Za výborný tah považuji chlapecký sbor "v oblacích", který představení skvěle doplňoval.A na nějaké to moralizování jsme od p.Drábka již zvyklý, takže by nás nemělo rozházet,ale naopak obohatit...
(zadáno: 5.4.2013)
27.12.2012 Představení,které pohladí na duši. Moc na romanťárny nejsem, ale byly jsme na tom v povánočním čase a bylo to úžasné. Hlavně trojice dam, každá jiná a přeci všechny něco spojuje. "Pometlo" Pavlína Štorková, "pecivál" Pavlína Tomicová i "ta zodpovědná" Isabela Smečková mě dokonale uchvátily.
16.1.2016 Po druhém shlédnutí musím poznamenat, že je to opravdu velmi vydařené představení. Pro někoho možná dlouhé, ale já bych mohl i pokračovat...
(zadáno: 5.4.2013)
Neuvěřitelné. Nekorektní. Zomboidní. Nikdy jsem si nemyslel, že by to šlo takhle převést na prkna. Začínám Davida Drábka považovat za Quentina Tarantina ve filmové branži.
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 2.3.2015)
Opravdu geniální přetavení nápadů/problémů dnešní doby do parafráze příběhu Romeo a Julie. Smekám před D.Drábkem a celým souborem, který se s grácií sobě vlastní ujal hraní. Hlavně se mi líbila ústřední dvojice v čele s Marií Poulovou. Taková nerdovská/stydlivá/geniální Júlie byla opravdu sympaťačka!A k tomu si přidejte tradičně super hudební doprovod Darka Krále.
(zadáno: 6.12.2014)
Zašel jsem na dnešní meníčko do své oblíbené putyky a dostal jsem, co jsem očekával. V první polovině chodu jsem si říkal, že to není špatné, ale tak nějak jsem čekal víc (občas malinko ztráta tempa, nějaké negativní a melancholické věci). Když jsem však začal dojídat zbytek, tak nejen že chutnal čím dál lépe, ale dokonce mi zpětné modifykoval dojem z první části. A byl jsem opět nucet jít poděkovat šéfkuchaři, že mě opět dostal!
PS:pro ty, co nemají rádi morální apely pana Drábka v podobě monologu, tak je mohu ubezpečit, že ten zde není ;)
(zadáno: 23.4.2015)
Co je/bylo mocnější - dnešní mediální svět nebo tehdejší propaganda nacistického Německa? Jak velkou nese člověk vinu, byl-li strhnut událostmi ? Kdo musí sáhnout hloub do svědomí - bezskropulózní moderátor nebo filmařka propagandistických filmů? A vůbec, musí se člověk ospravedlnit jen před sebou nebo i před ostatními?
Paní Cibulková zaslouženě získala Thálii (ale i Ondřej Kavan velmi dobře)!
(zadáno: 2.6.2015)
Taškařice hodná Davida Drábka,která však na druhý pohled skrývá řadu podmětů k zamyšlení "nad českou kotlinou".Na české poměry nekorektní, až s "ebenovým" humorem. První, co vás zaujme, jsou rozhodně kostými (někdo si opravdu vyhrál) a pak charaktery, každý oplívající určitou vlastností.A kupa hlášek odkazující se na Ať žijí duchové až po Gibsonovi filmy.Živá broučí kapela jen krásně dokresluje tu českou hospůdku na mýtině.
ps:u mě nejvíc zabodovala ADHD myška (Natálie Holíková nám roste) a vlk s "lvím" srdcem na triku. Ale všichni odvedli výborný výkon thumbs up!
pps: jede se bez přestávky
(zadáno: 8.2.2016)
(zadáno: 25.2.2016)
Hustý...jak ve smyslu hutný tak i cool.
Takhle nabitou hru jsem už dlouho neviděl. Má to prostě "ten" drive, který vás chytne a vydržíte i to velké číslo uvádějící délku trvání hry. Na Ameriku velmi cynické, sarkastické a zároveň odzbrojující upřímností/pravdou. Výkon Zory V. Poulové je vynikající (a hodný Thálie) v těsném závěsu s Kamilou Sedlárovou. Vůbec všichni herci odvádějí skvělou práci a jsou velmi uvěřitelní (top je smuteční hostina).
ps: ač jsem na vulgarity celkem citlivý a v této hře jich zazní celkem dost, tak tady je nepovažuji za prvoplánovanou záležitost a hodí se tam
(zadáno: 22.6.2016)
21.6.2016 - Divadlo Evropských regionů Hradec Králové
Kde divadlo sehnalo Matouše Rumla tedy nechápu, jen mochu říct, že tak autentického Chaplina jsem vůbec nečekal a až do konce jsem byl vždy příjemně překvapen! Celkově velmi nápadité veselo/hořké představení, kde se pořád něco děje, takže ty 2h+1h mi uběhli celkem rychle. Rozhodně nejlepší životopisné divadlo, co jsem viděl a standing ovation toho byly důkazem.
(zadáno: 11.3.2013)
Dynamické,napínavé a originální zpracování - toť asi hlavní charakteristika. Opravdu se mi líbil celkový divadelní pohyb a využití mnoha rekvizit (plechová vana,kulečníkový stůl a hlavně bitelné dveře). Ze začátku možná zarazí střídání herců ve stejné postavě,ale po nějaké chvilce mi to přišlo dobré, člověk pěkně přemýšlel nad výkladem. Každopádně tleskám autorům a hercům za vynikající zážitek.
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 25.4.2013)
Náboj. To je charakterizující slovo Žebrácké opery v Hradci Králové. To co chybělo Sexmisi, zde nechybí. Havla je prý velmi težké převést na prkna. Zde vše vypadá ladně a dokonce se přitom i zasmějete. Skvělě provedené známé písničky v jiném provedení v mezihrách, zvonáče, "Elvis" i "Penny" z Ženatý se závazky. To vše je zde k vidění a stojí to za to.A mimochodem prostitutkám to zde opravdu sekne :)
(zadáno: 20.10.2013)
(zadáno: 30.3.2014)
Klasická komedie se zamotanou zápletkou a následně jak z té šlamastiky ven. V tomto případě v podání čestného soudce, který musí řešit "menší" záležitost se zákonem a sám si být soudcem. V HK roustou potenciální následovníci na velké role - Jan Vápeník se mi zde opravdu zamlouval+klasická P.Štorková a F.Richtermoc. Vlastně nemám žádných námitek :)
(zadáno: 21.10.2014)
Drama schématem připomínající Dvanáct rozhněvaných mužů nabízí konfrontaci kamarádů pokud začína jít do tuhého. A to rozhodně jde už jen tím, že se to odehrává za války. Každý se snaží najít argumenty obhajující jaho existenci a zároveň se sám nikdo nechce obětovat=připravit o život a zachránit tim druhé. Podle mě velmi věrně zachycená hypotetická situace.
Pozn.: hra se hrála bez přestávky (2h)
(zadáno: 13.2.2015)
Velká pochvala pro výkony herců v čele s ústřední trojicí! Opět originální a zdatný hudební doprovod spolu s praktickou scénou. Líbily se mi především herecké polohy Matěje Anděla a Natálie Holíkové, kde ani v jednom případě není tlačeno příliž na pilu. A Míra zavinčár je nenápadný všeuměl, takového teple úlisného recepčního jsme snad ještě neviděli.
Spoiler - občas se tu mihne odhalené lýtko :)
84%
(zadáno: 27.5.2015)
Originalalita zústává sobě vlastní Hradci, ač se režije ujímá "externí" duo. Pro mě 2 výborné scény - "proměna" Odetti v Odillii (excelentní Pavlína Štorková, školní diváci u projevu jejího "černého" já museli určitě šílet) a závěrečný ples, kde je napětí stupňováno hudbou v podobě potlesku a nastává vyvrcholení. Hudba, kulisy a samozřejmě herci (chtěl bych vypíchnou Jana Sklenáře a Míru Zavinčára) jako vždy výborné.
Pozn.:z derniéry