Divadlo Hybernia

libreto: Jiří Hubač
hudba: Jiří Škorpík
texty písní: Pavel Vrba

Antoinetta - královna Francie

Premiéra: 9.4.2014. Dramaturgie: Patrick Fridrichovský. Scéna: Ondřej Zicha. Kostýmy: Josef Jelínek. Choreografie: Carli Rebecca Jefferson. Režie: Radek Balaš.
Musical Production
2:35


Romantické muzikálové drama z období revolučního roku 1789, kdy se dalo do pohybu kolo dějin, které převrátilo životy obyčejných lidí i osudy králů a královen...
v anketě portálu i-divadlo.cz:
Monika Absolonová - významné umístění v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon roku 2014
Divadlo Hybernia
Hodnocení inscenace
Redakce
65 %
Uživatelé
68 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Veronika Boušová 80 %
(zadáno: 26.1.2015, počet hodnocení: 276)
přínosný / zajímavý komentář
Dílo dvou výjimečných autorů, které aspiruje na to, stát se jedním z předních českých muzikálů, pokud bude režie ctít vážnost tématu, což se v původní Balašově koncepci nedělo. Hudba Jiřího Škorpíka se vrací k opernímu formátu, promyšlené aranže by si zasloužily živé provedení. Viděno v hlavní roli s pěvecky jedinečnými Ivou Marešovou a Davidem Uličníkem a herecky výbornými Michalem Novotným, Dušanem Vitázkem a Vladimírem Markem. Projekcím by slušelo méně křiklavosti a historizujícím prvkům více patiny, i když jistý nevkus k "opeře pro chudé" - v dobrém smyslu slova - snad občas i patří.
Jan Pařízek 60 %
(zadáno: 12.10.2014, počet hodnocení: 658)
přínosný / zajímavý komentář
Určitě pochvala za výpravu, kostýmy výborné, scéna i doprovodné projekce povedené. Ale bohužel po hudební a textové stránce pro mě spíše jen lepší průměr. Písní, které mě nějak více oslovili tam bylo jen pár (závěr první půle, proces a Antoinettou a její poslední píseň). Ostatní sice nijak neurazili, ale ani nijak nezaujali. Pěvecky velmi dobrá M. Absolonová, jen škoda, že neměla více možností vyniknout. Z dalších pak především D. Uličník. Též díky zvolené tématice francouzské revoluce mi chtě nechtě naskakovalo srovnání s Bídníky, což pro tento muzikál nevyznívalo vůbec dobře.
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 21.6.2014, počet hodnocení: 1253)
přínosný / zajímavý komentář
65%. O co méně častěji lze u pražských muzikálových počinů dosadit kladné znaménko ke slůvku "vkus", o to více raději tak činím!
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 19.6.2014, počet hodnocení: 2723)
přínosný / zajímavý komentář
65% - viz blog
Hodnocení uživatelů:
Pavlouš 30 %
(zadáno: 12.8.2017, počet hodnocení: 54)
MartinB 70 %
(zadáno: 30.5.2017, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Občas mi během muzikálu přišlo, že jde jen o střípky ze života posledního královského páru Francie. Druhá půlka (alespoň pro mne) tak zachraňovala tu první.
Co je ovšem na tomto muzikálu prvořadým skvostem, je hudba a její otextování. Nádhera.
Z výkonů viděných letos v únoru bych vyzdvihl Ivu Marešovou, Dušana Vitázka, Michala Novotného, pana Holuba a tradičně fantastického Martina Šemíka. Děti mi na jevišti nevadily a i když jsem se těšil na Vandu Károlyi, Bára Chybová mne velmi překvapila a to mile.
Honzzin 90 %
(zadáno: 14.4.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Na tenhle muzikál jsem byl opravdu hodně zvědavý už kvůli velmi rozdílných recenzím. Musím říct, že představení bylo úžasné. Všichni zpěváci (sólisté i company) podali bezchybné výkony, především ve druhé půlce jsou opravdu silné momenty; např. Ludvík popraven gilotinou, kterou předtím sám pomáhal vylepšit.
Mimochodem, postava krále mi přijde jako nejlépe napsaná role z celého muzikálu. Ze začátku může působit komicky, v průběhu představení se z něj vyklube velmi silná osobnost.
Muzikál můžu jen doporučit, deváci ho odměnili potleskem ve stoje už od začátku děkovačky. A zaslouženě.
Jan Bohutinsky 40 %
(zadáno: 21.3.2017, počet hodnocení: 31)
přínosný / zajímavý komentář
Nuda od začátku do konce....
Hanichka 100 %
(zadáno: 19.3.2017, počet hodnocení: 16)
Pavlamitrengova 90 %
(zadáno: 16.2.2017, počet hodnocení: 15)
Jan Ochsel 20 %
(zadáno: 3.2.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Nafintěná Hrůza. Já mám Francouzkou Revoluci nastudovanou - To mi věřte! Toto ale neodpovídá skutečnosti ani minutu! Mizerné herecké i pěvecké výkonny. NEDOPORUČUJI!
LuciaFary0 90 %
(zadáno: 19.1.2017, počet hodnocení: 23)
přínosný / zajímavý komentář
Nádherný muzikál, viděla jsem třikrát. Krásná hudba. Vadí mi jen projekce a některé přehnané akce jednotlivců z company. Z herců zajala Iva Marešová, Dušan Vitázek, Michal Novotný, Jaromír Holub, Pepa Vágner,Filip Vlastník, Natálie Grossová. Určitě doporučuju muzikál navštívit. Obecně v divadle Hybernia vadí hluk ze spodní restaurace.
Tereza64 70 %
(zadáno: 20.12.2016, počet hodnocení: 15)
Sendy 70 %
(zadáno: 19.6.2016, počet hodnocení: 144)
Andy2009 70 %
(zadáno: 16.4.2016, počet hodnocení: 34)
Zuzi 70 %
(zadáno: 6.4.2016, počet hodnocení: 10)
Yvetta Klímová 90 %
(zadáno: 13.3.2016, počet hodnocení: 3)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Krásné představení po všech stránkách. Hudba krásná,scéna i kostýmy.Výborné herecké i pěvecké výkony. I.Marešová v hlavní roli impozantní a R.Vojtek sehrál krále Ludvíka výtečně. Nejpůsobivějším článkem je choreografie a celkově taneční company a menší role (V.Karolyi,T.Bartůněk,P.Pecha,L.Pečenka,A.Holá).Spoustu emocí i díky skvělým představitelům dětských rolí(F.Vlastník,N.Grossová).Scéna ve vězení s maličkým synkem rozbrečela celé divadlo. Mínus 10 proc. dávám za hluk z restaurace v přízemí a malou kapacitu toalet. Píseň o přestávce ve foyeru divadla jsme bohužel jen slyšeli z fronty na WC.
Lukrativni 60 %
(zadáno: 9.11.2015, počet hodnocení: 61)
Nikca92 90 %
(zadáno: 26.10.2015, počet hodnocení: 2)
I.Klim 90 %
(zadáno: 9.5.2015, počet hodnocení: 4)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Moc dobrý muzikál, viděla jsem třikrát snad se všemi alternacemi. Monika Absolonová je úžasná stejně jako Michal Novotný v roli krále. Pěvecky mě zaujali David Uličník a Andera Holá.
Ladushee 10 %
(zadáno: 26.3.2015, počet hodnocení: 10)
přínosný / zajímavý komentář
texty jako pro děti základní školy, hudba stále na stejné brdo, choreografie odfláknutá (přes 40 lidí na scéně, prostě si každý myslí, že zrovna na něj se nikdo nedívá) a hlavně zvuky a část písní na playback.. prostě hrůza.. a tak krátký potlesk jako tam, jsem ještě nezažila..
SirThompson 80 %
(zadáno: 23.2.2015, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Na český muzikál je to nadprůměr, zvlášť v porovnání s "konkurenčním Majklem Dejvidem". Líbilo se mi, že byla konečně vidět snaha a nejednalo se o odfláknutý muzikál. Vynikající především D. Uličník a M. Novotný - jeho pojetí krále se mi libílo o chlup víc než v podání R. Vojtka, který byl však také výborný. Příjemná hudba, povedené texty, parádní atmosféra, hezká scéna.. o přestávce jděte do foyer, ať nepřijdete o překvapení :) Z českých muzikálů aktuálně na scéně asi to nejlepší, co můžete vidět. Doporučuji.

Viděno 2x během roku 2014
Etfu 60 %
(zadáno: 30.1.2015, počet hodnocení: 54)
Sim.klask 70 %
(zadáno: 20.11.2014, počet hodnocení: 5)
MSpa 60 %
(zadáno: 20.11.2014, počet hodnocení: 38)
přínosný / zajímavý komentář
První polovina působí trochu nevyváženě a odtažitě a nejlepší píseň dílka zazní těsně před přestávkou, druhá část představení je ale výrazně sevřenější, dramatičtější. Pochvalu si kromě solidních výkonů ve všech hlavních rolích ( Monika Absolonová, Michal Novotný, Pavel Soukup, Bohuš Matuš) zaslouží skvěle sehraná company, autoři libreta a především vkus s jakým je daná látka v rámci žánru zpracována.
Ivushka 50 %
(zadáno: 19.10.2014, počet hodnocení: 93)
přínosný / zajímavý komentář
Nic jsem si od toho neslibovala, takže jsem vlastně ani nebyla zklamaná. Prostě mě to nějak nebavilo, písničky mi přišly nezáživný... Antoinetta mě jen utvrdila v přesvědčení, že novější český muzikály nejsou nic pro mě. Jo a navíc jsem měla po celou dobu představení neskutečnej hlad :D
Jarda 70 %
(zadáno: 5.9.2014, počet hodnocení: 26)
IlMagnifico 80 %
(zadáno: 24.6.2014, počet hodnocení: 106)
Martin21 60 %
(zadáno: 8.6.2014, počet hodnocení: 262)
přínosný / zajímavý komentář
Kostýmy, scéna, zpěv, hudba - všechno hezký. Chybí mi ale trochu života v textech. V podvědomí vám nezůstane žádná písnička, možné kromě "Etikety". Texty jsou trochu uspávající, na tom to podle mě stojí.
Čiko 50 %
(zadáno: 8.6.2014, počet hodnocení: 496)
VasekM 90 %
(zadáno: 2.5.2014, počet hodnocení: 113)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nádherné árie, skvělé výkony, projekce, které zapadají do příběhu (konečně!), vynikající choreografie. to jsem si z Antoinetty odnesl. Vyzvihl bych výkon Ivy Marešové, která nese nádherný hlas a její Antoinetta je velmi dobrá. M. Absolonová je ovšem excelentní. Trochu zklamal Roman Vojtek, nepřišel mi nějaký skvělý, ba i nudný. Lukáš Pečenka byl opravdu hodně zlý, pěvecky i tanečně bezchybný, ovšem jako král nejlepší! Michal Novotný je vynikající jako král, ovšem L. Pečenka je mnohem lepší. Nejvíc mě ale asi dostal David Uličník, jeho árie byly nejkrásnější z celého muzikálu.
Abigail7 60 %
(zadáno: 1.5.2014, počet hodnocení: 171)
přínosný / zajímavý komentář
(Marešová, Novotný, Vitázek, Marek, Uličník, Károlyi-Konečná, Kříž, Bartůněk, Vaněk, Šemík, Jackuliak)
Chtě nechtě první, co si vybavím, je strašně přeplácaná scéna a projekce, některé podoby jsem asi úplně nepobrala. Bohaté kostýmy se hodily, ale zbytek...
Hudba je dobrá, jen na první poslech příliš nezaujme. Výborné byly výkony - Novotný, Vitázek, Marešová i další.
Největší chybu bych rozhodně viděla v tom, co to vlastně mělo být. Proč se to jmenovalo Antoinetta? To je dost zavádějící název, vezmeme-li v úvahu, že ona tak nějak nebyla hlavní postava. Ale kdo byl? Co přesně chtěli říct?
Kvapnik25 50 %
(zadáno: 21.4.2014, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Od tohoto muzikálu jsem čekal teda mnohem více, spíše mi to trošku připadalo snažit se dohnat světový muzikál Bídnici, bohužel kromě písničky závěrečné Co zbývá nám, mě žádná moc nezaujala., co bych ovšem vyzdvihnul je výkon Moniky Absolonové.
Aprillka 80 %
(zadáno: 16.4.2014, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Určitě stojí za zhlédnutí. Perfektní M. Novotný, D. Uličník a P. Strenáčik!
Xhankax 80 %
(zadáno: 16.4.2014, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Pro mě je tento muzikál prostě v poslední době jiný a tím i zajímavý, nikdy se nelze zavděčit všem, ale už jsem nějak přehlcena Davidovskými hity.
Neměla jsem ještě možnost shlédnout všechny alternace, ale z toho co jsem viděla mě zaujal v první polovině nejvíce Bohuš Matuš. Jako laik totiž neřeším, jestli chodí po jevišti tak, či tak, ale i jako laik rozpoznám, že zpívá čistě a s přehledem a v danou chvíli si myslím, že upřednostním ten zpěv. :-)
PavelK 60 %
(zadáno: 15.4.2014, počet hodnocení: 179)
přínosný / zajímavý komentář
Typický český muzikálový průměr, na který sedí ono otřepané "nenadchne ani neurazí". Skvělé choreografie i velmi dobré výkony (v čele s Michalem Novotným) kazí špatně napsané libreto, které se nemůže rozhodnout o čem vlastně vypráví. Život Antoinetty? Život u dvora? Francouzská revoluce? Stinné stránky "moci lidu"? Autoři se nestaví ani na stranu bouřících se lidí, ani na stranu revolucionářů. Stále se střídající se drama / komedie. K tomu ne úplně výrazná hudba a správně česky kýčovitá výprava. Špatné to rozhodně není, ale dobré bohužel také ne.
Lumca 60 %
(zadáno: 14.4.2014, počet hodnocení: 259)
Fedorocko 90 %
(zadáno: 14.4.2014, počet hodnocení: 355)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Výborný zážitek s úžasnou Monikou Absolonovou. Skvělé představení, s příjemnou hudbou a krásnou výpravou. Bohuš Matuš excelentní, Roman Vojtek herecky výborný. Po představení manželka řekla, tak to ještě budu chtít vidět. Lepší hodnocení tomu dát nemohla. Druhá půle hodně dojemná,ale krásná.
Ještě jednou úžasná,úžasná,úžasná Monika. 95%
Michal 80 %
(zadáno: 11.4.2014, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Muzikál je to hudebně velmi povedený. Kdyby někdo hledal chyby najde, ale je to jeden z nejlepších současných českých muzikálů. Právě Škorpíkova hudba je to, co je na tom hodně povedené. Mimochodem ty původní ukázky Karla Svobody jsou k mání na desce a nestojí bohužel za nic. Ta Škorpíkova hudba není vůbec průměrná,naopak je tam hitů možná až příliš. Možná to nejsou Bídníci, ale v posledních letech nikdo nenapsal lepší písničky do muzikálu. Děj je sice očekávatelný, ale napínavý a emotivní.
R. Janouch 60 %
(zadáno: 11.4.2014, počet hodnocení: 14)
přínosný / zajímavý komentář
Po středeční premiéře Antoinetty lituju toho, že se Musical Production nedohodla s partnery na prodloužení Zorra, který byl naprosto 100%. Antoinetta už ve mně tolik nadšení nevyvolává. Předně mi tam chybí těch 20 minut, které stihl na toto téma složit Karel Svoboda - myslím, že by muzikálu výrazně pomohly. Škorpíkova hudba mi totiž přijde jako jasně nejslabší článek celého jinak vcelku vydařeného představení - jakéhosi pokusu o české Bídníky, bohužel ale bez úchvatných Schönbergových árií. Asi 3-4 opravdu pěkné písničky na takový muzikál je trochu málo. Ale díky za výkony i nápaditost! R.
Reviewer 100 %
(zadáno: 11.4.2014, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Z muzikálu Antoinetta jsem byl skutečně nadšený,zvláště hudba pana Škorpíka je v každém ohledu dokonalá. Je mírně rockově laděná a myslím si že je v českých muzikálech téměř nadčasová.Marie Antoinetta v podání M.Absolonové a stejně tak I.Marešová podali úžasné výkony.Podle mého názoru,kdo však nejvíce vynikl je David Uličník v roli žalobce.Nádherný sytý čistý hlas v obou áriích,které jsou v Uličníkově podání rozhodně silným momentem celého představení. Nelze přehlédnout ani herecký výkon M.Novotného jako krále i s jeho zavalitější postavou,která tam patří.Kostýmy nádherné,stejně tak jako scéna
Honzy 50 %
(zadáno: 9.4.2014, počet hodnocení: 141)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Největším nedostatkem muzikálu Antoinetta-královna Francie je průměrná,nezáživná hudba J.Škorpíka.Když se přidá herecké,nevýrazné zpívání Romana Vojtka v roli Ludvíka XVI.,až nepřirozený zpěv Bohuše Matuše v roli žalobce,slabé,málo slyšitelné sbory company,tak ani bezchybné výkony milenecké dvojice Moniky Absolonové(Antoinetta)a Dušana Vitázka(švédský voják)s celkovým dojmem mnoho neudělají.Dobře vypadající kostýmy J.Jelínka nekorespondují s kýčovitou scénou O.Zicha.Divák by očekával,že si s pohnutého příběhu Antoinetty odnese alespoň emoce,ale ani ty se bohužel nekonají.Generál.zkouška 8.4.14

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.