Divadlo J.K.Tyla Plzeň [Nová scéna]

Donaha!

Premiéra: 12.5.2018. Podle povídky Wendy Holdenové a stejnojmenného filmu režiséra Petera Cattanea a scénáristy Simona Beaufoye. Překlad a české texty písní: Pavel Dominik. Dramaturgie: Pavel Bár. Scéna: Daniel Dvořák. Kostýmy: Zuzana Straková. Choreografie: Ivana Hannichová. Dirigent: Pavel Kantořík. Režie: Dalibor Gondík.
3:00


Populární muzikálová komedie o partě propuštěných britských ocelářů, kteří nemohou zavadit o novou práci. Ze zoufalství se proto rozhodnou k neobvyklému kroku: vydělat si pomocí striptýzového vystoupení. Co na tom, že většina z nich nemá pro podobnou práci potřebnou průpravu ani fyzické předpoklady – nakonec půjdou zcela do naha...
Volby

Hodnocení (19)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 11.2.2019, počet hodnocení: 1552)
přínosný / zajímavý komentář
Jednodušší libreto muzikálu se dá do určité míry pozvednout, v Plzni však herecká složka zůstala povrchnější. I když se účinkující občas nevyvarovali laciností, hranici nevkusu nepřekročili. Choreografie standardní, scénograficky efektní. Po hudební stránce profesionálně odvedené, živý orchestr je vždy bonusem. Inscenace měla být odpočinkovým, divácky atraktivním a trochu pikantním titulem. Svůj účel splnila.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
MartaB z divadla 100 %
(zadáno: 1.12.2019, počet hodnocení: 7)
přínosný / zajímavý komentář
Dojemné, skvělé a vtipné! Dlouho jsem se v divadle tak nenasmála. Netušila jsem, že Dalibor Gondík je i režisér:) Ústřední šestice vybrána skvěle, všichni se moc hodí ke svím rolím. Pan Hruškoci je dokonalý. Jako slabší věc považuji číslo dam. Možná to bylo špatným nazvučením, ale zdálo se mi to až bolavě falešně.
A 90-60-90 - funguje to děcka? -> to už jsme přece slyšeli jinde, ne?

Jinak skvělé. Všude doporučuji. Děkuji. Až seženeme další lístky, půjdeme opět s kolegyněmi.
DivadelniFan 80 %
(zadáno: 27.10.2019, počet hodnocení: 194)
přínosný / zajímavý komentář
Soubor muzikálu DJKT je opravdu v neuvěřitelné formě. Svými skvělými výkony mě nepřestávají překvapovat! Samotný muzikál Donaha je zábavný, pobaví i příležitostného diváka, ale písničky byly lehce nezajímavé (až na pár výjimek). Ještě, že ostatní složky parádně fungují. Z obsazení nejvíce zaujali Tomáš Savka, Pavel Klimenda, Adam Rezner, Eva Staškovičová a Venuše Zaoralová Dvořáková. Krásně působila láska otce a syna (Jozef Hruškoci a Miloslav Frýdl). Většina pražských producentů by se měla jet podívat do Plzně. Takhle se dělá muzikál.
RaB 10 %
(zadáno: 2.4.2019, počet hodnocení: 50)
přínosný / zajímavý komentář
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.
Mamaria 90 %
(zadáno: 9.3.2019, počet hodnocení: 5)
přínosný / zajímavý komentář
Pokud se chcete zasmát, neváhejte. Pohodové představení, které si jaksepatří užívali všichni, na jevišti i v hledišti. Top pro mě byl Tomáš Savka, dle scénáře velmi v nepohodě, ale jinak tedy úplně v pohodě a s přehledem. Možná jako bůh nevypadá, ale skoro tak zpívá. Josef Hruškoci znovu dokázal, že je mladým mužem mnoha tváří a mnoha talentů. Herecká symbióza a spousta pozitivní energie.
Čiko 70 %
(zadáno: 7.2.2019, počet hodnocení: 685)
přínosný / zajímavý komentář
75% Po zdejších hodnoceních jsem čekal opravdový skvost. Ten se nekonal, ale inscenace je celkem povedená. Některé scény jsou (místy opravdu škoda) vyškrtnuty, jinde je něco vtipně přidáno či doplněno. Nedávno jsem viděl ostravskou verzi, která je povedenější.
Veronika K. 100 %
(zadáno: 27.1.2019, počet hodnocení: 72)
přínosný / zajímavý komentář
Výborný muzikál! Vtipný, dojemný a chvílemi i vážný. Musím vyzdvihnout výkon Jozefa Hruškociho a jeho souhru s Miloslavem Frýdlem, který hrál jeho syna. Herecky mě v dobrém překvapil Tomáš Savka. Zbytek souboru hrál perfektně a uvěřitelně, snad kromě herecky slabšího hostujícího Richarda Tesaříka. Orchestr opět na jedničku (neobvykle usazen přímo na scéně a zatažen do děje) a za bicími usedl sám režisér představení Dalibor Gondík.
Zlenka 100 %
(zadáno: 10.12.2018, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Doporučuji, v tomto muzikálu nic nechybí a ani nepřebývá. Tomáš Savka je úžasný, profi stryptér - dobrý nápad, R.Tesařík trošku nestíhá.
Bišu 90 %
(zadáno: 7.11.2018, počet hodnocení: 182)
přínosný / zajímavý komentář
Vynikající po všech stránkách. Herecké i pěvecké výkony na vysoké úrovni. Humorný pohled na docela smutné téma se povedl ve srovnání s filmem na jedničku.
Cindy.92 90 %
(zadáno: 23.9.2018, počet hodnocení: 314)
přínosný / zajímavý komentář
Jeden z mých oblíbených kusů jsem si v Plzni nemohla nechat ujít. Úvodní scéna a autentická foto a video projekce naznačovaly, že DJKT pozvedne Donaha ještě o stupínek výš (srovnání s brněnskou inscenací), zbylé scény byly však zrežírované a pojaté klasicky, což ale také není na škodu. Inscenaci dominují výkony J. Hruškociho a T. Savky (herecky i pěvecky si výborně sekundují), pozadu nezůstává ani E. Staškovičková. Lehkým zklamáním je zbytek skupiny Žihadel, který mě více uchvátil a také i více ladil v inscenaci MdB. Přesto ale nutno podotknout, že volba R. Tesaříka nebyla určitě mimo. 85 %
Senora 100 %
(zadáno: 14.6.2018, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Výborné. Vybalancované a vymazlené představení.
J.anek 90 %
(zadáno: 13.5.2018, počet hodnocení: 266)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Soubor plzeňského muzikálu je v neuvěřitelné formě. A Dalibor Gondík v roli režiséra všechny bezpečně převedl přes úskalí, kterých tenhle muzikál nemá málo. Kolik tam mohlo být trapnosti a upatlanosti! Ale nic takového se nekoná. Bylo to vtipné, dojemné, silné, hravé, ale nudné nebo trapné ani na okamžik. Šestice nezaměstnaných ocelářů je v Plzni hodně různorodá. S jistotou všemu vládne Jozef Hruškoci, výborně se na plzeňském jevišti daří Tomáši Savkovi. Nejzářivějším Žihadlem je ovšem Pavel Klimenda. Jeho sebedestruktivní Ethan je muž, který má co ukázat a kterému prostě musíte držet palce. (více v článku na blogu)
Jituska 90 %
(zadáno: 30.11.2018, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Vážné téma v humorném pojetí, dokonce přijdou i chvíle, kdy celý sál řve smíchy. Velice oceňuji zapojení publika, které se v Plzni pomalu stává standardem a je to velice osvěžující.
Janet 70 %
(zadáno: 30.9.2019, počet hodnocení: 45)
Terezak 80 %
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 45)
HawkeyeSaw 70 %
(zadáno: 8.9.2019, počet hodnocení: 139)
Kormoran 90 %
(zadáno: 31.5.2019, počet hodnocení: 29)
Tery1 100 %
(zadáno: 20.12.2018, počet hodnocení: 29)
Lera 100 %
(zadáno: 22.6.2018, počet hodnocení: 63)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.