Profil uživatele

Eviik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 9 % (45)
Jan Pařízek: 9 % (143)
Veronika Boušová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 11 % (131)
Pavla Haflantová: 11 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 7.4.2013)
Po prvním návštěvě se mi tato hra neuvěřitelně vryla pod kůži. Těžko bych jí zařadila do nějakého žánru (komedie, ze které mrazí?). Text je až neuvěřitelně nadčasový. Těžko uvěřit, že byla hra napsána v 70. letech minulého století. První polovina je spíše uvedením do děje, který se naplno rozvine v druhé části. Závěrečná scéna v divákovi zanechá opravdu silný dojem. Z hereckých výkonů musím vyzdvihnout zejména přesvědčivého Igora Chmelu a výbornou Marii Spurnou.
(zadáno: 7.4.2013)
První polovina je trošku slabší, zejména úvodní scéna, kdy se všechny postavy objeví naráz na jevišti, občas si skáčou do řeči a divák se může lehce ztrácet v jejich vzájemných vztazích. Poté ovšem kvalita představení postupně stoupá. Následuje rej masek, kde zazáří zejména postava tchána v podání Jiřího Ornesta. Druhá polovina představení je naprosto perfektní a dá naplno vyniknout hereckému umu představitelů hlavních rolí, zejména Igora Chmely, Magdalény Sidonové, Taťjany Medvecké a Davida Švehlíka.
(zadáno: 7.4.2013)
Herecký koncert.
(zadáno: 19.4.2014)
Tleskám za nádhernou scénu. Myslím, že krásné prostory Stavovského divadla nešlo využít lépe. Ani z hereckých výkonů nemám, co bych vytkla. Zejména Jan Dolanský a Taťjana Medvecká jsou výborní.
(zadáno: 19.4.2014)
Pana Polštáře jsem viděla už třikrát a těším se, až půjdu zase! Opravdu silný zážitek, který ve mě rezonoval ještě několik dní. Ústřední čtveřice herců hraje opravdu na výbornou. Marek Taclík mě naprosto uchvátil.
Pro mě nejlepší současná inscenace ČK.
(zadáno: 19.4.2014)
Nemám co vytknout. Zasloužená Thálie pro Richarda Krajča i širší nominace na totéž ocenění pro Davida Švehlíka.
(zadáno: 9.5.2014)
Pro mě zatím nejlepší inscenace Švandova divadla. Klobouk dolů před tím, co dokázala dámská šatna vytvořit. Vtipně pasáže neurazí, člověk se opravdu od srdce pobaví. Zároveň u některých scén až mrazí. Příběhy pěti žen jsou celkem ze života a o to silnější dojem v divákovi zanechají. Herecky naprosto perfektní - nejvíc mě zaujali Petra Hřebíčková a Michal Dlouhý. Jak už je ve Švandově divadle zvykem, perfektní byla také hudba včetně pěveckého výkonu Blanky Popkové.
Milé Švandovo divadlo, jen tak dál. Hlavně neumřít na vavřínech.;)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.11.2014)
(zadáno: 14.3.2015)
Hra má spád i patřičnou gradaci. Marně hledám hluchá místa. Oceňuji i překlad Jiřího Josky, který se nebojí vulgárních výrazů. Bez nich by text působil příliš nažehleně. Největší plus jsou ovšem herecké výkony, které jsou opravdu vynikající od všechn čtyř herců. Celkově pro mě byla hra divadelní zážitkem. Velmi ráda zajdu zase.
(zadáno: 15.4.2015)
Drama tvořené monology tří herců, kteří se postupně střídají na scéně a odkrývají své životní příběhy. Všichni tři herci podávají výborné výkony a dokážou vtáhnout diváka do děje (zejména ďábelský výkon Ladislava Hampla stojí za zmínku). Hra si tak vystačí s minimalistickou scénou. Text dokresluje dobře zvolená hudba. Pro mě to byl opravdu silný divadelní zážitek. Rozhodně někdy zajdu znovu. - Po druhém shlédnutí zvyšuji hodnocení na 100 %!
(zadáno: 28.1.2017)
Výborné! Nevěřila bych, že Cimrman v angličtině může být úplně stejně zábavný jako česká verze. S překladem si opravdu vyhráli, takže i slovní hříčky zůstaly zachovány. Herci hrají se stejným "amatérským" zápalem jako jejich čeští kolegové. Těším se na jejich verzi Záskoku a pevně doufám, že se vrhnou i na další Cimrmanovy hry.
(zadáno: 27.2.2017)
Nemůžu hodnotit jinak.:-) Samotný nápad přeložit dílo Járy Cimrmana je velmi ambiciózní a vybrat si navíc hru, ve které se odkazuje nejen na českou historii, ale i na slavná česká dramatická díla, to je opravdu odvaha. A Češi divte se, ono jim to opravdu vyšlo. Pravda, k některým částem překladatelé přidali dovysvětlení, aby i cizinci pochopili určité vtipy. Ale představení to rozhodně neruší. Všichni herci hrají s láskou a respektem k původnímu textu. Je roztomilé, jak se perou s výslovností jmen jako Prácheňský nebo Stroupežnický.:-) Určitě někdy ráda zajdu zas.
(zadáno: 6.3.2017)
Takto to dopadá, když se sejde zajímavý námět, dobrý scénář, kvalitní režie a výborné herecké výkony. Osud Lva Sergejeviče Teremina mi před shlédnutím hry nebyl známý, takže o to silněji na mě jeho příběh ztvárněný vynikajícím Ivanem Trojanem zapůsobil. V hlavě mi pak asi dlouho zůstanou zejména stadionový koncert či zhudebnění burzovních zpráv. Snad jen ty sedačky v hledišti by mohlo divadlo u takto dlouhých her vylepšit. Jinou výtku nemám.
(zadáno: 22.4.2018)
(Viděno v Divadle Archa) Výborné zpracování náročné látky. Netřeba se bát ekonomického tématu. Vše je podáno srozumitelnou formou. Skvěle fungující scéna, moc se mi líbila i hudba, bavila mě interaktivita. Herci prakticky po celou dobu neslezou z jeviště, každý z nich navíc ztvárňuje několik postav. Klobouk dolů před všemi z nich!
(zadáno: 7.4.2013)
Skvěle využitý prostor půdy Divadla Na zábradlí, který nechá vyniknout opravdu perfektním výkonům všech tří herců. Divák je do děje vtažen o to víc, že herci mezi nimi pobíhají a prožívají svá dramata doslova na dosah. Představení je sice poměrně krátké (necelá hodina), ovšem o to intenzivnější.
(zadáno: 19.4.2014)
V prostorách Bubenského nádraží to byl opravdu hodně silný zážitek, ze kterého mi běžel mráz po zádech.
(zadáno: 19.4.2014)
Oddechová komedie, u které se divák baví od začátku do konce. Michal Dlouhý možná chvílemi přehrával, ale představení to nerušilo. Bavila mě islandština Dušana Sitka. Pochvalu dávám taky za hudbu.
(zadáno: 19.4.2014)
Velmi se mi líbil nápad s smskami a k tomu použitá hudba. Herecké trio hraje výborně. Velmi se mi líbil hlavně Ondřej Sokol, kterého jsem poprvé na jevišti viděla ve vážné roli.
Po druhém shlédnutí ve mě hra zanechala ještě silnější dojem.
(zadáno: 19.4.2014)
Velmi příjemný divadelní zážitek. Tvůrci se rozhodli trochu odlehčit text. Zejména v první části bylo vtipných momentů opravdu hodně. Občas už to trochu zklouzávalo k parodii, ale mě to bavilo. Martin Hofmann byl naprosto výborný jako Cyrano-bavič tak i Cyrano-tragický hrdina.
(zadáno: 19.4.2014)
Velmi silné představení umocněné intimností prostor.
Hra stojí a padá na výkonu Martina Hofmanna. A stojí pevně!
(zadáno: 8.6.2014)
Politicky nekorektní hra o zákulisí politiky. Ač vypráví o americkém prezidentovi, i český divák si tam jistě najde paralely s českou politickou scénou. Hra obsahuje i množství vulgarismů, které možná mohou diváka zaskočit vzhledem k tématu hry.
Herci jsou výborně sehraní (zejména ústřední dvojice) a náročný text se naučili na jedničku. Musím smeknout klobouk před M. Dlouhým v hlavní roli, který má opravdu kvantum textu. Výborně zvládl svou roli i J. Hána. Oba pány skvěle doplňovala L. Zbranková. Pochválit musím i soundtrack, zejména v druhé polovině.

Po druhém shlédnutí přidávám 10 %.
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>