Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (142)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (91)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.1.2013)
HONZY 60%
My Fair Lady, muzikálová klasika v Divadle na Fidlovačce zůstala na půli cesty.Soubor se snáží, ale vyniká snad jen hlavní představitelka květinářky Lízy, Barbora Mošnová.(oprávněná nominace na Cenu Thalie 2011)Dvojice pánů Higginse a Pickeringa(Töpfer a O.Brousek ml.)působí,jako by hráli na jen půl plynu - zkrátka úsporně, bez jiskry a nadšení.Hlavním nedostatkem je docela chudá výprava, včetně scény a vůbec nepovedené jsou kostýmy.Též choreografie není žádný zázrak.Chybí také větší company, takže celkový dojem je takový, že jsme byli svědky komorního nastudování My Fair Lady.
(zadáno: 10.3.2015)
Hitový muzikál R.Balaše MÝDLOVÝ PRINC uvedlo poprvé v rámci generálních zkoušek divadlo Broadway.Jde o veselý příběh ze života nezaměstnaného herce s hity Vaška Neckáře ale i např.Marty Kubišové.V odpol.alternaci se v hl.rolích představili M.Dejdar,T.Kostková V.Kopta,J.Vágner.Předst.si neklade velké umělecké ambice ale překvapí komediálními výstupy,solidními hereckými výkony,zajímavou scénou a choreografií a jako bonus zazní písničky v hereckém,netradičním podání.Muzikál má spád,diváci se evidentně baví a o to šlo tvůrcům především.A to není v dnešní složité době rozhodně málo.Psáno dne 9.3.15
(zadáno: 2.5.2018)
Divadelní hra NA DOTEK uváděná v divadle Broadway je inscenována velice úsporně, nulová scénografie, stejné kostýmy, prakticky po celou dobu.Hra je zdlouhavá, to co zdánlivě funguje ve filmu, tak na divadelní scéně nefunguje.Chtělo by to dialogy víceméně proškrtat.Režijní vedení je slaboučké, herci se na scéně pravidelně střídají, jako na orloji.Herecké výkony podprůměrné.Nejhorší je A.Stropnická.V normě snad jen T.Havlínek.Nevím, pro koho je hra určena, možná jako zájezdovka, ale i tak budou diváci zklamáni.Psáno z reprízy 30.4.2018 Hodnocení 30%.
(zadáno: 26.7.2021)
Nově nastudovaná hra E.Thompsona NA ZLATÉM JEZEŘE se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích má za úkol především diváka pobavit.To se jí docela daří. Vnímavého diváka nejen pobaví ale i místy dojme.Hořko komediální příběh stojí na hereckých výkonech Stašové a Freje.Obsazení M.Procházkové,ale i M.Pazderky nebylo moc šťastné.Typově se do hry nehodí.Jednoduchá scéna,výprava i kostýmy jistě dobře poslouží při zájezdových reprízách.Pro letní posezení v divadle se hra přímo nabízí.Návštěvník odchází spokojen a předvedené herecké výkony korespondují s očekávaným diváckým zážitkem.
(zadáno: 25.6.2014)
Klasická činohra historické budově ND sluší.Stroupežnického NAŠE FURIANTY prověřilo již desetileté uvádění v naší zlaté kapličce.A diváci jsou spokojeni, jak s celkovým režijním (J.A.Pitínský) pojetím hry, nápaditou scénou, zcela vyrovnanými hereckými výkony (kde není malých rolí), jímavou hudební složkou s doprovodem se zpěvy a v neposlední řadě celou plejádou našich hereckých bardů.Příjemné rodinné představení lze jednoznačně doporučit.Psáno z reprízy 24.6.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 18.9.2019)
Záříjová premiéra hry F.Dürrenmatta NÁVŠTĚVA STARÉ DÁMY v DIVADLE NA VINOHRADECH nijak nenadchla.Prezentace hry na velkém jevišti je statická,režijní(ne)nápady jsme již viděli v jiných divadlech(minimum kulis,děj se odehrává na ošuntělých sedadlech starého kina,hra se vleče a neuvěřitelně nudí,vidíme různé typy postav,které jsou spíše pouze do počtu.I nápad s videokamerou s projekcí a pozvanými tv komentátory.(alt.Písařovicová/Železný) není novým nápadem.Zbývá herectví D.Havlové a T.Töpfera,kteří bohužel nijak neoslnili a u diváků neprobudili žádné emoce.Škoda promarněné příležitosti.17.9.2019
(zadáno: 30.4.2018)
Inscenace Shakespearovy hry NĚCO ZA NĚCO v Divadle pod Palmovkou s hostujícím polským režisérem J.Klatou nemá s pěkně přeloženým textem mnoho společného.Takto inscenovat Shakespeara není mým šálkem kávy a nabízí se otázka,pro koho asi toto představení vzniklo?Z rozpačitých reakcí diváíků bylo patrné,že jsem nebyl zaskočen jen já.Uznávám,že herci hráli jak nejlépe uměli,ale kde nic není,ani smrt nebere!Škoda času,sledovat takové divadlo?A co na to říká ředitel divadla M.Lang?Toto bude nová cesta Divadla pod Palmovkou?To se k Vám do Libně diváci moc nepohrnou.Psáno z reprízy 28.4.2018
(zadáno: 4.6.2019)
Nastudování divadelní adaptace románu J.Havlíčka NEVIDITELNÝ v divadle Rokoko má své plusy ale i mínusy.K plusúm patří dobré celkové vykreslení psycho atmosféry adaptace románu,velmi dobré výkony hlavních představitelů P.Konáše,P.Tenorové,M.Málkové i M.Kačmarčíka.K nevýhodám této inscenace patří především velmi dlouhá stopáž (zvláště poslední půlhodina se neskutečně vleče),některé scénické postupy známé z jiných divadel.(skleněná,pohyblivá výloha,používání mikrofonů)Pokud máte rádi ponurou atmosféru a nevadí Vám délka představení,tak Neviditelný je tipem pro Vás.Repríza 3.6.2019 Hodnocení 60%.
(zadáno: 26.9.2019)
Divadelní hra uváděná v divadle ROKOKO NOC BLÁZNU má několik nedostatků.Hlavním z nich je absence dramaturgie.Představení je nevyvážené,místy zdlouhavé.Herci se sice snaží ale jakoby neměli o čem hrát.Vcelku chudá výprava také diváka neoslní,tak zbývají herecké výkony.Ke ctí své herecké práce možno připomenout výkon Oldřicha Víznera,Veroniky Gajerové a také herecké mládí Michaela Vykuse a Aleše Bilíka.Psáno z reprízy 25.9.2019 Hodnocení 50%.
(zadáno: 6.6.2016)
NOC NA KARLŠTEJNĚ Karla Svobody se v HdK hraje sice sporadicky ale dlouhodobě.Bohužel od premiéry uteklo hodně vody ve Vltavě a to je na inscenaci znát.Režie, choreografie, výprava, i orchestrace působí hodně archaicky, též většině protagonistů přibyly šediny i vrásky na čele.Mám za to, že tato česká klasika by se měla nově oživit, aby odpovídala trendům současného hudebního divadla.Repríza 1.6.2016
(zadáno: 10.11.2017)
NOČNÍ SEZÓNA britské autorky ve Stavovském divadle v režii Špinara Vás moc nenadchne.Chyba je již v dramaturgii.Komorní poloha hry nepatří do kamenného ND.(možná ještě na Novou s.)Špinar v režii nic nového nepřinesl,snad jen,že kus trvá v první půlce neúnosně dlouhou dobu a ta druhá jen cca čtvrthodinku!Výborně hraje Lily -J.Preissová,standardní jsou výkony O.Pavelky,L.Polišenské a V.Lazorčákové.Nezklamal I.Orozovič,role citlivého herce mu sedí.Scéna s hledištěm kina není nijak nová,text hry je opět značně seškrtán,a zato je zvýrazněn a hojně opakován jeden český vulgarismus.Předprem. 8.11.17
(zadáno: 29.11.2018)
Sledovat společensko-kritické divadlo Jiřího Adámka NOVÁ ATLANTIDA na Nové scéně ND je dosti velkým utrpením. Přestože hra trvá jen 75 minut,tak se neuvěřitelně vleče.Sledovat skupinu herců a dětí, kteří neustále chaoticky pobíhají po scéně a přes mikroporty spíše hlásají místy i křičí nezáživný text, (který průměrně vzdělaný divák již předem zná),a proto návštěva tohoto divadla je ztrátou času. Hra divákům nepřináší žádné poučení, a tak lze hru vnímat i tak, že jedním uchem tam a druhým ven.Psáno z reprízy 28.11.2018 Hodn.20%.
(zadáno: 27.6.2021)
Uvedení OBCHODNÍKA S DEŠTĚM v Divadle na Vinohradech je trefa do černého. Jde o velmi zdařilou inscenaci slavné komedie. Pochválit je třeba výborný překlad J.Joska, funkční scéna dobře navozuje atmosféru amerického Západu. Z hereckých výkonů vyčnívají hvězda divadla M.Lambora, dále A.Petráš (nový, "neokoukaný" herec v DnV) a Z.Vejvodová. Příběh je dobře zrežírovaný ostříleným J.Deákem a když hra má myšlenku, včetně zajímavého příběhu, tak je úspěch zaručen. Psáno s předpremiéry 26.6.2021 Hodnocení 80%.
(zadáno: 20.11.2011)
Dobrý muzikál, má to dojímavý příběh,dobrou hudbu, vynikajicí taneční čísla i výborný herecký i pěvecký výkon Roma Tomeše v hlavní roli.
(zadáno: 4.5.2017)
OTHELLO, BENÁTSKÝ MOUŘENÍN je dalším svébytným "dílem" režiséra Špinara podle Shakespearovy předlohy.Bohužel, moderní transformace Shakespearovy moc nesedí, a tudíž vznikla další kontroverzní inscenace.Přispívají k tomu i šaškovské rasistické narážky, místy až za hranou únosnosti.Lze konstatovat, že Špinarovy režisérské postupy se opakují i z jiných inscenací, takže žádné kladné překvapení se nekoná.Z hereckých výkonů zaujmou K.Dobrý a I.Orozovič. Psáno z reprízy 28.4.2017 Hodnocení 40%.
(zadáno: 9.5.2013)
Pan Kaplan má třídu rád, milé, divácky úspěšné hudební představení.Dobré herecké výkony,v čele s Oldřichem Víznerem i Jitkou Smutnou.Klobouk dolů před hereckým výkonem pana Lubomíra Lipského i Jany Drbohlavové.Kdo se chce pobavit, tak vřele doporučuji.Živý orchestr s origin. písněmi.Hodnocení 50%
(zadáno: 11.1.2019)
PERIFERIE F.Langera v režii M.Huby je svým způsobem povedená,ale má i své zápory.Především je třeba pochválit talentovaného mladého herce M. Lamboru.Na něm více méně celá inscenace stojí.I když vzhledem ke svému mládí ještě zcela do tak velké role nedospěl,přesto je třeba mu dát absolutorium.Velice dobře mu sekunduje v roli milenky J.Kotrbatá.(dobří i Režnarová a Bareš)Jejich herectví je přesvědčivé a uvěřitelné.To se ovšem již nedá říct o dalších hercích.Režie M.Huby vystihuje poselství hry.Scéna i kostýmy žádný zázrak.Nejhorším problémem se jeví čtyři hlasy,nehodící se do hry.Repríza 10.1.19
(zadáno: 20.12.2015)
České premiéry výborného muzikálu A.L.Webbera-Whistle Down the Wind se zhostilo MdB se ctí.V režii P.Gazdíka sledujeme mysteriozní příběh z americké Luisiany o muži,kterého považují za Ježíše.Povedlo se přenést tento jímavý příběh na prkna brněnského divadl, sice s minimem divadelních prostředků,ale muzikál neztrácí nic ze svého poselství.Pochvalu zaslouží práce s dětmi a z hlavních představitelů je výborný P.Mach v roli Muže.Zdárně se zhostila role Vlaštovky Kateřina M.Fialová.Ohromnou práci odvedl orchestr MdB v čele s dirigentem D.Kalouskem.Pískání po větru rozhodně stojí za vidění.20.12.15
(zadáno: 12.2.2017)
Upíří muzikál v pražské GMH PLES UPÍRŮ potěší diváky svojí výpravností a součinností všech divadelních profesí.Jsou to výborná scénografie,nápadité kostýmy,ale hlavně živý cca 20 členný orchestr.Režie R.Balaše v duchu německého originálu vytváří výrazný divácký zážitek.K dobrému výsledku přispívají všichni umělci,především pěvecky i herecky přesvědčivý B.Matuš v hlavní roli hraběte Von Krolocka.Z ostatních zaujme M.Gemrotová,M.Bragagnolo i výborná taneční company pod vedením Qaši.Ok je přebásnění M.Prostějovského.Vadí pouze,že I.část muzik.je zdlouhavější,II.část vše vynahradí.Předpr.11.2.17
(zadáno: 18.11.2018)
PLUKOVNÍK ŚVEC hra o hrdinských legionářích na Nové scéně ND přináší divákům příběh, který oživuje dějiny před vznikem první republiky. Jde sice o politickou agitku ale vše je zrežírováno Jiřím Havelkou s vkusem a pro diváky je hra přínosem. Z hereckého obsazení lze vyzvednout výkony Filipa Kaňkovského v hlavní roli a též Igora Orozoviče. Za zmínku stojí i moderní jevištní zpracování, včetně dobových kostýmů. Psáno z reprízy 17.11.2018
(zadáno: 28.10.2012)
Nejhranější titul Willyho Russella v Anglii byl s úspěchem uveden pod režijním vedením Stanislava Moši na hudební scéně MDB.Tento smutný příběh rozdělených dvojčat i na strohé scéně je velmi působivý.Postarali se o to především herci Hana Holišová,Dušan Vitázek a Lukáš Janota.Tato trojice předvádí excelentní herecké výkony.(po zásluze odměněné standing ovation)Bohužel důležitá role vypravěče obsazená Stanislav.Slovákem byla vysloveně slabě a nepřesvědčivě zahraná i zazpívaná.Velice citlivě nastudoval hudební složku muzikálu dirigent Dan Kalousek.Velmi dobrý je i překlad A.Nováka.Hodnocení 70%.
(zadáno: 8.9.2012)
Pomáda opět v Praze a ta ji sluši!Má spád,energii i nadšení všech předst.,pohybová stránka,choreogr.na 100%,pěvecká průměrná,herecké výkony nejslabší!Vadí akcent u některých ženských rolích,též obsazení starších herců mezi mladými,vysloveně vadí!Velmi nevydařené paruky pánských představit.! Absence živého orchestru stalý problém!Výborný J.Kříž v roli Fontaina a též D.Gránský.R.Tomeš např.zbytečně "paroduje" pohybově J.Travoltu.Vysloveně slabí,hlavně pěvecky J.Bernáth,P.Novotný, K.Steinerová.V roli Anděla jako host P.Vítek žádná sláva.Celkově docela povedený muzikál,který nenadchne ani neurazí.
(zadáno: 4.12.2019)
Známá komedie Carla Goldoniho POPRASK NA LAGUNĚ ANEB KDYŽ VYPUKNOU SVÁRY v divadle DISK hrají s mladistvým elánem studenti převážně 4.ročníku divadelní katedry činohry DAMU.Diváci se baví, leč celkové umělecké sdělení má své zápory.Zvláště u ženské části souboru.Velkým talentem a také leaderem představení se stal Viktor Kuzník v roli Fortunáta. Pokud chcete vidět klasickou inscenaci známé komedie, jděte se do Disku podívat.Psáno z reprízy 3.12.2019 Hodnocení 50 %.
(zadáno: 24.2.2019)
Muzikálová Stingova POSLEDNÍ LOĎ doplula do MdB a s úspěchem.O něj se zasloužil především režisér Stanislav Moša,který výborně propojil dojemný lidský příběh na pozadí britské loděnice se sociálními prvky,odehrávající se v 80.letech.Muzikál jako celek má velice vyrovnané výkony.Jak pěvecké,herecké i pohybové a to celého souboru.Výborná je scénografie,kostýmy i světelný a zvukový design.Pochvalu zaslouží i orchestr MdB.Pokud představení navštíví sám avizovaný Sting,nemá se MdB za co stydět.V Brně vzniklo další hudební dílo,které stojí za vidění.Psáno z odpolední reprízy 24.2.19 Hodnocení 80%.
(zadáno: 19.3.2018)
PŘEDSTAV SI..v originále Imagine This byl muzikál uváděný od 4.11. do 19.12.2008 v New London theartre.Bohužel,jen takto krátkou dobu.V MdB se inscenátoři drží londýnské předlohy.Scéna,výprava,kostýmy jsou identické.Nutno konstatovat,že český překlad,ale i herecké provedení nedosahuje londýn.kvalit.Chybou je obsazení hl.role M.Havelkou,který náročné písně nevyzpívá a hodně se trápí.I obsazení A.Slaniny v záporné roli mu nesedí.Pochválit je nutné D.Vitázka,L.Vlčka i O.Studénku.Těmto třem představitelům však nestačí ostatní.Vzniklo silné dílo,ovšem k 100% dokonalosti dosti chybí!Repr.17.3.odpol.