Profil uživatele

Kritik

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (11)
Pavel Širmer: 12 % (18)
Lukáš Dubský: 13 % (25)
Helena Grégrová: 14 % (17)
Jiří Landa: 15 % (23)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 10.11.2016)
85%
(zadáno: 23.10.2016)
75 %
(zadáno: 3.6.2016)
Hra citlivé pracující s předlohou Havlíčkova románu. Velkým plus je, že děj je opravdu jen z Petrolejových lamp. Oproti filmovému zpracování se inscenace vyhnula motivům z druhého románu Vlčí kůže. Výborné herecké výkony, jednoduchá přesto působivá scéna, podmanivá hudba a využití točny dělají z inscenace kvalitní psychologické drama.
(zadáno: 27.4.2016)
Role ušitá na míru Lence Schreiberove. Vyrovnané výkony ostatních herců, slabší byl jen František Mitáš. Vice by hře slušelo tradičnější zpracování, moderní výprava příliš tomuto dramatu nesluší.
(zadáno: 23.4.2016)
V jednoduchosti je krása. Za použití minima rekvizit vznikla inscenace,která zdůrazňuje krásu Erbenovych veršů. Velkým plusem je jistě i castecne zhudebnění balad. Magický svět balad,kde vinu stíhá krutý trest. Hradecká inscenace se právem může zařadit k jednomu z nejlepších zpracovani Erbenovy Kytice.
(zadáno: 6.4.2016)
(zadáno: 21.3.2016)
(zadáno: 5.3.2016)
85 %. Velmi zdařilá inscenace. Pro mě osobně byla lepší až druhá půlka. Rozjezd mi přišel trochu pomalý. Z hlavních rolí zaujmou všichni tři představitelé rodiny Králových. (Jana Ondrušková, Petr Borovec a Martin Mejzlík). Z vedlejších rolí Jindra Janoušková a Petr Dohnal. Maškary jsou vizuálně zajímavé, ale možná by jim více slušelo tradičnější zpracování pro lepší přehlednost jejich výstupů.
(zadáno: 17.1.2016)
Hra, která vás doopravdy donutí zamyslet se nad tím, kdo je vinnen a kdo má právo soudit.
(zadáno: 30.12.2015)
(zadáno: 20.12.2015)
Zjevná inspirace Ivou Pazderkovou.Bohužel díky tomu inscenace nepřináší až tolik vlastní iniciativy autorky a snižuje se tím i celkový zážitek.
(zadáno: 3.11.2015)
I přesto, že byla inscenace časově přesunuta z renesance do dnešní doby, neztratla nic ze svého půvabu. Volba hlavních představitelů byla dobrým tahem,stejně jako chůva Anny Bazgerové. Milenci jsou ve svých výstupech velmi autentičtí a přesvědčiví. Příjemným zpestřením byla účast kapely na jevišti složená z členů hereckého souboru.
(zadáno: 31.5.2015)
Výborný výkon Sáry Venclovské, doplněné téměř všemi členy ansámblu. Velmi kvalitně zahrané jsou scény se Simonou Pekovou a společné scény s Gabrielou Štefanovou a Kamilou Valůškovou.Ať chcete nebo ne, hra vás vtáhne do děje. Je záslužné a ocenitelné, že se HaDivadlo rozhodlo nastudovat tuto tabuizovanou tématiku.
(zadáno: 19.5.2015)
(zadáno: 16.4.2015)
(zadáno: 25.3.2015)
Bohužel i přes výborné herecké výkony. v čele s Ivou Janžurovou, mě hra nezaujala. Jednak mi přišla stopáž zbytečně dlouhá a chyběla mi nějaká jiskra nebo spád ve hře.
(zadáno: 4.3.2015)
Nebýtnevhodného obsazení dorole Nany,dalbch vyšší hodnocení. V každém případě se jedná o zdařilé zpracování Zolova Zabijáka, ikdyž od konce po začátek :-)
(zadáno: 18.1.2015)
Výborně zahraná inscenace. Spojení s moderní hudbou neruší, naopak vhodně doplňuje dramatické momenty hry. Obsazení Dany Růžičkové do role kostelničky je dobrým výběrem. Svoji roli zahrála velice pěkně a přesvědčivě.
(zadáno: 14.1.2015)
(zadáno: 6.1.2015)
(zadáno: 17.12.2014)
Františákova dramatizace Adventu má jistě právo zařadit se mezi nejlepší venkovská dramata. Nebojím se srovnání s Maryšou bratrů Mrštíkových. Ústřední trojice Lenka Krčková, Věra Hlaváčková a Roman Nevěčný se zhosili svých rolí velmi přesvědčivě. Inscenaci pěkně dokreslovala hudební složka a zpěvy celého souboru. Přesvědčivé blo i nastudování valašského dialektu všemi herci. Ne vždy se to povede. Jen škoda, že hra byla stažena již z repertoáru..Nastudování této hry by se neměla bát ani ostatní divadla.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >