Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 11 % (151)
Michal Novák: 11 % (71)
Pavel Širmer: 11 % (145)
Pavla Haflantová: 11 % (38)
Helena Grégrová: 12 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.4.2019)
65% - Mam takovy dojem, ze v urcitych chvilich melo dojit i k humoru, ale tentokrat to uplne nevyslo, i presto hra utekla jako nic.
Klidne by se dalo hrat bez pauzy, mozna by to hre dodalo na tempu a nalehavosti.
Ale i pres tyto mininamitky to bylo velmi dobre.
#roud 2019 - pozměněná pánská sestava - 70%, tentokrát vtipy vyzněly tak, jak by to mělo být.
(zadáno: 13.4.2019)
75% - To, co zde "nestiha", je pribeh. Ten to S. Stasove chvilemi kazi. Ano, hraje velmi expresivne a s nasazenim a nektere vtipky jsou na hrane, ale otevrenou podbizivost jsem nevidel. Neni to sonda, ktera prekvapi, ale jiste pobavi.
S. Stasovou jsem videl uz i prehravat, ale ten vecer nikoli. Zvysena procenta jdou prave za ni, tato hra potrebuje jak ji, tak jeji herectvi.
(zadáno: 7.4.2019)
74,99% - Peklo se konalo, nebylo to sice to úplně nejvytopenější, nejstrašnější soužení, ale i před spaním mi ještě nebylo nic moc...
Věřím v potenciál hry a určitě mohou vyladit svůj výkon i mladí hlavní představitelé. Někdy ubrat, někdy přidat, někdy jinak..., chápu, že co člověk, to názor, za mě ubrat řevu, dosáhnout napětí se dá i klidnějším projevem, řekl bych.
Hudba: moderní byla vybrána, podle mého názoru, skvěle, klasická mi atmosféru spíše rušila (až kazila).
Každopádně hra rozhodně stojí za zhlédnutí. Délka nevadí, i když netvrdím, že je každá vteřina naplněna.
(zadáno: 30.3.2019)
55% - Dal bych spise mene, ale dam vyssi hodnoceni, protoze decka se zdala zaujata a nerusila, coz napovida, ze to tak nudne asi nebylo.
Ja jsem byl zaujaty na zacatku a na konci. Nekdy bylo podnetu, ze jsem nestihal, nekdy jsem po nich marne patral.
(zadáno: 23.3.2019)
74,99% - Více než příběh mě bavilo zpracování a herci. Nápaditost, radost i ve vážných chvílích. Paráda.
Koukám, že už to hráli dva, čtyři a nyní šest pánů - výzva čeká příště zřejmě na osm, budu se těšit.
(zadáno: 16.3.2019)
Clovek si mysli, ze treba i tusi, o co melo jit, kdo koho citoval, ale tudy cesta k divakum, podle meho nazoru, opravdu nevede.
(zadáno: 2.3.2019)
65% - Mam rad zivotopisne hry. A tento pribeh si urcite zaslouzi sve predstaveni. Rad jsem se poucil. Doporucuji vam totez.
Musim rict, ze pro me bylo osvezenim prave vystoupeni panu vedcu jako lidi z masa a kosti.
Pravda, vypodobnit nositele Nobelovy ceny jako skoro diletanty je pro me trochu zvlastni. Ale jistoty se maji nabouravat. Kdo bude dalsi?
(zadáno: 28.2.2019)
60+ / Všichni zúčastnění se popasovali se svou šancí velmi dobře. A. Fišerovou jsem takto zahrát ještě neviděl, L. Černoch konečně mohl více ukázat, co v něm je a daří se mu to - bavil mě, Z. Truplová je evidentně šikovná, zcela jistě přínos a posila souboru. V. Hanzl byl ten večer lehce zastíněn výkony ostatních. Už nějakou dobu si říkám, jestli nějaká pořádná šance nepřijde pro M. Bukovčana (Pamatuji jeho velmi vtipné monodrama).
Možná bych mohl v procentech i lehce přidat, ale věřím, že hra může růst, až si herci časem více dovolí. Proto se budu držet při zdi, ale jedná se o hrdých 60%.
(zadáno: 26.2.2019)
(zadáno: 24.2.2019)
Mám rád, když se u komedie lidé smějí, což není samozřejmost. Zde se to zcela jistě daří. Někdy více, jindy méně. Rozhodně ale patřím k těm, kteří si smíchem přidali pár minut na světě k dobru.
Velká scéna DvD vzbuzuje zpočátku obavy, ale herci prostor svým výkonem naplnili. Menší prostor by se hodil, ale co potom vstupné...
Takto nastavené zrcadlo mi přijde jako správná cesta, určitě jsou i jiné, ale jasnost a přímost hry byla osvobozující.
Něco si mohu pamatovat z minulosti jinak, ale to nevadí. Bavil jsem se, občas se zahlédl v zrcadle, ale což - i to je dobře!
Příjemnou zábavu přeji.
(zadáno: 24.2.2019)
Sehranost ze souboru přímo čiší, radost z práce také, tak ať to všem vydrží.
Musím pochválit, že přechody mezi scénkami byly zcela nenásilné a přirozené.
Chvílemi mi - možná z únavy - přišlo, že malinko upadalo tempo/naléhavost, ale vše se dalo rychle do pořádku (i já) a jelo se dál.
Doporučuji.
(zadáno: 22.2.2019)
67% - Oba představitelé více než dobře vše zvládli (tak každému procento za odměnu) - i reakce na publikum.
Bylo velmi příjemné vidět M. Königa i v jiné (odlehčené, přirozenější) poloze než v DnZ a Lachende Bestien.
N. Mikulová předvedla osvěžující výkon a pro slovenštinu mám prostě slabost.
Text není nijak objevný, ale na takové to večerní vzpomínání přijde vhod.
Souhlasím, že je asi příhodnější neotálet s návštěvou až zestárnete, ale zajít ještě, pokud je vám jako hrdinům, ale i pak si lze představení/čtení/hraní užít.
(zadáno: 16.2.2019)
Nemam zadny dalsi objev k jiz recenemu. Hodnoceni kolem 60% popisuji i muj pohled.
Nicmene mam takovy pocit, ze si predstaveni nebudu dlouho pamatovat, ale nektere obrazy a zpevy se povedly.
(zadáno: 15.2.2019)
Marne patram, kdy jsem byl denim na jevisti tak nezaujat.
Vse se tahlo a tahlo, pro me vlastne bez napadu. Ani herecky me to nezasahlo.
Kdyby clovek o tematu nic nevedel (ale to preci neni nove), mohl by to byt objev, ale takto mi to prislo jako snaha objevit, ze ta planeta opravdu neni placka a pak melo prijit velke wow! Ale logicky bohuzel nic.
Tak 10% asi za snahu.
(zadáno: 14.2.2019)
75% - Možná se nechávám v procentech až unést, ale nemohu jinak.
Na jednu stranu si říkám, že je bláhovost hrát něco takového jinde než v létě pod širým nebem (tak hra i vznikala, řekl bych), na druhou stranu na Střekově působí taková hra až jako zjevení a nemůže snad nikde jinde být více v protikladu k prostředí.
I když vnímám i tragičnost příběhu, tak jeho ztvárnění není nic jiného než naprostý balzám na duši. Alespoň ten večer na tu mou. Atmosféra, příběh, humor, radost z hraní na jevišti, vstřícnost z hlediště (alespoň z mé židle zcela jistě). Tleskám! Takhle by to šlo, toto je cesta!
(zadáno: 9.2.2019)
Tak tady jsem se s Palmovkou potkal.
Srozumitelne a poctive zprostredkovani klasiky.
Zase jednou clovek dostal, co bylo slibeno. To neni zas tak malo. Spis naopak.
(zadáno: 8.2.2019)
74,99% - Zajímavá HRA, příjemná INSCENACE, PŘEDSTAVENÍ pro radost.
Pokud máte rádi DIVADLO pro jednoho herce, tak by vám tento KUS neměl uniknout!
(zadáno: 3.2.2019)
čas - 4:25 (2.2.2019)
Šel jsem na představení s čistou hlavou. Neznám seriál.
Bylo se celkem na co dívat, hra se táhla až ke konci, kdy jsem vlastně podle času čekal na konec. Myslím, že více diváků. Oddech při vyhlášení poslední části byl sborový (logicky po 4 hod.). Při ohlášení epilogu jsem měl chuť již dále nečekat, ale dokoukal jsem vše.
Vlastně mi to přišlo málo úderné a naléhavé. Možná, že jsem zcela nepřijal východiska autora a zacílení hry. Ale některé výjevy a momenty byly zajímavé.
Celkově - poměrně zajímavá zkušenost. Ale čekal jsem trochu více.
(zadáno: 2.2.2019)
Velmi komorní představení na velké scéně. Musím říct, že atmosféra při částech, kdy měly slovo dámy, byla elektrizující.
Všechny zmíněné námitky jsou tak trochu pravda, ale každý je můžeme vnímat různě naléhavě. Na druhou stranu se mi D. Prachař v představení líbil také.

Drobná aktuální poznámka. Když už byla řeč i o příležitostech pro herečky, velmi by mě zajímal názor paní Janžurové na příležitost pro mladé kolegyně v ČK ve hře Sopranistky. Jestlipak bychom se shodli? Jestlipak si hru užila a chtěla by v ní účinkovat?
(zadáno: 29.1.2019)
Podle tabulky váhám mezi 10-20%.
Sexuální perverze v Chicagu, Obludov, Děkujeme, že zde kouříte - to jsou představení, kde se vulgarismy nešetří. To píši, aby bylo jasno, že nejsem žádná měkota. Ale i sprostá slova, sexuální narážky atd. musí něco znamenat a přinášet aspoň něco do hry - zábavu, odlehčení nebo zdůraznění, správně dávkovaný šok.
Zde jsem přes nános hrubostí (nijak vynalézavých) nedohlédl smyslu. Nechutnost přebila vše, ani se mi nechce přemýšlet, co to mělo být.
Další námitky vůči scéně a nedotaženosti některých hudebních čísel ani nejsou důležité.
10% za poslední písně.
(zadáno: 26.1.2019)
84,99% - Excelentní představení pro naprosto všechny.
Neváhejte!
(zadáno: 23.1.2019)
Zajimava hra, kterou doporucuji navstivit, pokud chcete zpomalit a dumat, divit se, zajimat se a objevovat, pokud jako ja nepatrite mezi znalce tohoto tematu.
Prisel jsem si chvilemi az jako na seanci, coz mi vzhledem k tematu prislo priznacne.
(zadáno: 20.1.2019)
35% - Ztracen v  proudu slov.
Buď to bylo na mě složité, nebo to nebylo dobré.
Rád bych uložil bez procent, ale to nejde, takže budu upřímný, rozhodně ale bez zlého úmyslu. Třeba to prostě není pro mě.
Ale hercům bych nic nevytýkal. Klidně zase někdy něco zkusím.
(zadáno: 20.1.2019)
65% - Dva ze tří...
Nevěsta a Streptokok mě bavily. Film mě příliš nezaujal, ale taky nezklamal.
Až tak nadšený jako mnoho zdejších pisatelů tedy nejsem, ale zajímavý a příjemný večer to jistě byl.
Nerad bych hodnotil příliš přísně, protože nejsem tak úplně fanouškem podobného typu představení, ale zkusit se má všechno. K tomu si dovolím vás povzbudit. Zklamaní byste být neměli.