Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 11 % (151)
Michal Novák: 11 % (71)
Pavel Širmer: 11 % (145)
Pavla Haflantová: 11 % (38)
Helena Grégrová: 12 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.7.2018)
Představení mě příliš neoslovilo.
Nečekal jsem převratné informace o životě v NY, ale určitým způsobem jsem doufal v nějaké překvapivé ztvárnění (v různých oblastech - jazyk, multimédia), které provedením strhne.
Bohužel jsem z toho zaznamenal jen velmi málo.
Pravda - mé vnímání mohlo ovlivnit horko, které ten den panovalo, ale znovu zjišťovat to nepůjdu, protože si to úplně nemyslím.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
64% - Nektere situace ne zcela vyznely, i kdyz hra neztraci tempo.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
85% - Strhujici.
Tezko rici, jestli by text mohl, nebo mel byt lepsi. Preci jen je to zpoved mlade holky...a evidentne ne premiantky.
At kazdy posoudi sam, o navsteve neni nutno dumat!
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
Vyborne pripravene a presvedcive zahrane.
Toto je skutecne poradne a dobre mirene slovo do pranice.
Nelze nez doporucit.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
Zpracovani si nezada s verzi v CK.
Vsichni hrali jak z partesu! Nastesti cenzori a "gendristi" uz spali...., at zustanou, kde jsou, protoze tohle stoji za zhlednuti.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
Mozna to byly ty vlaky, mozna to pivko, mozna to bylo mnou, mozna se to neseslo, ale vic dat nemohu.
(zadáno: 10.7.2018)
No, snad ještě 40%, ale opravdu jen díky osobnosti pana Nárožného, bez něj by to byl poměrně průser. Skoro byl i sním, když dlouho zůstával na jevišti s náušnicí.
Část po přestávce byla už velmi slaboučká a nedivil bych se, kdyby někdo hodnotil níže než já.
Nicméně letní scéna evidentně žádá komedie, ale nemůžu si pomoci a mám pocit, že u nekomedií se kolikrát zasměji více a to jsem si zakázal "letní" komedie apriori shazovat, proto na ně také vyrážím. Nicméně by tvůrci měli přijmout výzvu a inscenovat v létě i něco pořádného (třeba i komediálního) a letního Shakespeara tím nemyslím.
(zadáno: 7.7.2018)
Čekal jsem pouze lehčí zábavu na letní večer a scénu.
Také netvrdím, že jsem se nezasmál. Bohužel herci se občas smáli více než já, což asi není úplně dobře. Š. Benoni se druhou půlkou vysloveně prochechtal a chvílemi se smál jediný.
F. Blažek hrál pána lépe než sluhu, i když snaha se mu upřít nedá.
Nakonec bych tedy řekl, že asi nejlépe zahrál R. Štabrňák, u jeho postavy je ale problém, že mi vtip stavěný na vadě řeči prostě vždy nestačí.
Jestli herci budou ještě přidávat, může se jim stát, že se budou smát sami.
Ale zatím to při volném večeru může jako program ke sklence posloužit.
(zadáno: 29.6.2018)
74,99% - Zajímavá, chytře napsaná a (věřím, že následně logicky) i s chutí zahraná hra. Vzhledem k tomu, že se jednalo o jednu z prvních repríz, tak si vše asi ještě pořádně nesedlo, ale to není výtka, ale spíše příslib pro všechny, kteří ještě zajdou, že budou mít zážitek ještě o fous lepší než já. Samozřejmě doporučuji!
(zadáno: 24.6.2018)
........všichni jsme jen součástí systému.......a všichni stárneme a měníme se....V+W, já i ostatní, a tak..........................
určitě stojí za vidění.....doufám, že vám zážitek nebude kazit pětiletý soused (který je logicky neposedný, ten za to nemůže) a jeho nezodpovědný rodič, který ho 1) vzal na - pro děti - nevhodné představení a 2) si musí hrát (svítit) s mobilem (to byl hluchý, když hlásili něco o vypnutí?)- tím se možná zasloužil o pouze 80% hodnocení a ne vyšší.....naštěstí v polovině došlo k jejich odchodu, a tak druhá půlka byla zážitkem!
(zadáno: 23.6.2018)
Páteční popráciodpočinkovka, která je pravda delší, ale mně to uteklo. Vzhledem k mé poměrně nadstandardní únavě jsem spíše těkal, ale přesto jsem si hru užil a ani délka mě neunavila, naopak jsem odcházel osvěžen a radoval jsem se ze začínajícího víkendu. Takže páteční relaxační termín vřele doporučuji.
Souhrnně - Herci - OK (bavily mě mladé bláznivky a potěšilo nakouknutí paní Janžurové), Scéna - fajn, hudba - šlo to, atmosféra - přátelská
(zadáno: 16.6.2018)
No, ale ano...je to šedesát, hlavně za píseň, která mě jediná příjemně překvapila (řeknu jen, že je z porevoluční doby). Dále se mi líbila Ta naše písnička i Modlitba..., ale tyto písně byly očekávané...(ty snad mohu i uvést a nezkazím překvapení a zážitek).
Zbytek byl vlastně v pořádku, ale také bohužel bez překvapení. Myslím, že není dobré, když zpracování jen splní zadání.
Nicméně, pokud máte živou muziku na divadle rádi, tak asi neprohloupíte.
(zadáno: 10.6.2018)
44% / Výborný Saša Rašilov.
Šel jsem na představení vybaven na úrovni maturanta z doby, kdy ta zkouška měla snad smysl. Předem jsem více po info nepátral. Po představení jsem se dovzdělal.
Nedokážu představení pochválit, ale zase se mi ho po přečtení dalších informací o hře nechce úplně shodit.
Jsou tam pěkné i pekelné pasáže. Uprostřed druhé půlky jsem vážně přemýšlel o odchodu... Konec byl vlastně opět dobrý.
No, tak tedy - návštěva tohoto představení je risk větší než malý. Ale tvrdil bych i to, že kdo nehledá, nenajde a i cesta může být cíl (i když někdy je v ní hodně děr a drncá to).
(zadáno: 2.6.2018)
56% - Tentokrát dle tabulky k hodnocení - suše a jasně - dá se vidět, vzrušivé jen trochu.
Patří se, myslím, dodat mé oblíbené - furt lepší než televize...
(zadáno: 20.5.2018)
55% - Souhlasím s ohlasy, které mluví o dobrém výkopu, ale rozbředlosti v druhé půlce.
Myslím, že loser může(m) být nakonec každý, takže mě obsazení, když jsem ho viděl na upoutávce, udělalo radost. Nicméně jsem během představení postrádal jakýkoli švunk, jiskření, emoci mezi herci. Je to něco, co samozřejmě může každý vidět jinak, ale z mého pohledu byli na jevišti vlastně dvě samostatné jednotky. Což u "vztahovky" je poměrně problém...
(zadáno: 17.5.2018)
65% - Herci výborně.
I když mě prostředí her a východiska tohoto autora nikdy moc nezaujaly, tak musím uznat, že to bylo zábavné, svižné.
Prostě jsem měl volný večer a i McDonagh poslouží k příjemnému odpočinku.
(zadáno: 13.5.2018)
85% - Pro mě je tahle hra nejen o hledání štěstí, ale hodně i o toleranci a přístupu k jiným lidem. Takto bychom našli společnou řeč napříč všemi možnými charaktery i menšinami a ne přednáškami na dané téma.
Jsem rád, že právě na tuto hru padla má (náhodná) volba jako na stou inscenaci na těchto stránkách. Těžko bych vybral lépe!
(zadáno: 8.5.2018)
Nějak to vše šlo mimo mě. Oceňuji, že pro jednou při podobném tématu nevyšli chlapi ze všeho jako naprostá paka (aspoň myslím), a že ženy možná také nevědí, co chtějí, ale nějak mi přijde, že toto téma je tak probrané až probabrané, že bych potřeboval nějaký nový přístup, překvapivý zvrat, aby mě to zaujalo.
Monolog P. Štorkové byl to jediné, co mě probralo a pobavilo.
Smích kolem naznačuje, že jsem byl zřejmě ve své netečnosti vůči hře osamocen, takže vás od návštěvy nutně neodrazuji. Já už si ale repete nedám.
(zadáno: 5.5.2018)
Příjemný večer, řekl bych, že podobně jako "Jedna verze historie" mě to zaujalo, takže to stálo za návštěvu (přestože se jednalo o naprosto odlišná témata i žánr). Možná bych mohl u obou představení (scénických čtení) jít i na 7O%, ale byly to obě vlastně takové pěkné 65%ti procentní akce, ale tuto možnost v hodnocení nemám, tak zůstanu u stejného čísla jako minule.
Každopádně tento projekt vítám a baví mě.
Až na to pekelné vedro, ale i to je součást zážitku, nakonec to vlastně není proti smyslu terapie, o kterou v textu jde...třeba je to další možný směr vedle již zmíněných terapií...
(zadáno: 5.5.2018)
64% - V. Fridrich a J. Hána měli co hrát a hráli fajnově. Přišlo mi, že další herci jim stěží stačili, možná nebylo až tolik co hrát. Trochu mě nudilo patlání se ve vztahu nevztahu mladé dvojice. Vždy to pro mě hru prostě zastavilo.
Skladníci mě také příliš nebavili, ale ústřední dvojice mi přinesla kopu smíchu, i když musím souhlasit s pozn. níže, že ještě tři sprostá slova navíc a mohl by to být průšvih. Ale ještě jsem to zvládl a hru si užil. Čím déle bych o tom ale přemýšlel, tím nižší by bylo mé hodnocení, takže radši skončím a řeknu jen, že kdo rád humor na hraně, neměl by být zklamán.
(zadáno: 28.4.2018)
75% - Velmi vydařené představení, příjemná atmosféra.
Souhlasím, že M. Řezníček svou postavu žije a věřil jsem mu každé slovo, navázal kontakt s každým divákem a v jeho očích jsem četl pouze upřímnost a prožitek z jeho postavy.
Myslím, že se z příběhu dalo vyždímat o něco více emocí, na druhou stranu by to hrozilo limonádou, nicméně se domnívám, že hrany emocí nebylo dosaženo a dalo se - třeba hudbou - dosáhnout o fous více.
Možná to ale potřebuje jen ten správný večer a naladění všech (i mé).
Koukám, že jsem byl až skoro negativní, tak to ne! Je to každopádně výborné!
(zadáno: 22.4.2018)
Nudil jsem se, nudí mě už i nekonečné řešení postavení žen. Což je můj problém, že jsem šel na hru nepoučen. Rád se nechám překvapit, ale tady to bylo překvapení negativní. Navíc se při řešení ženské otázky zapomíná, že každá doba má své a i ženy své zbraně, které i zde ženy použily.
Nepopírám nerovnost pohlaví, ale dnes už to jako extrémně palčivé téma nevidím. I když nyní vím o co šlo, stejně to nebylo zajímavé.
Body jsou snad jen za scénu a nasazení herců, kteří ale dost dlouho melou jedno téma dokola.
(zadáno: 21.4.2018)
Měl jsem experimentální náladu, a tak jsem zašel na toto představení. Hodnocení opírám o nasazení souboru, které bylo nepopiratelné a svůj barometr, kterým jsou mé ruce, které rády tleskaly.
Mnoho zdaru mladým, kteří se snaží. Rád se zase stavím.
(zadáno: 14.4.2018)
Jsem rád, že se i mladí věnují klasickým dílům a ne jen objevování "nového" skrz "nové".
Pěkná, funkční scéna, kde se herci s přehledem orientují a pohybují.
Příjemné hudební vstupy.
Cestou z divadla jsem měl cestou pocit, že jsem snad ještě v Petrohradě. Snad to byl ale jen pocit...
(zadáno: 7.4.2018)
Hodnocení je na 70% i proto, že někdo jen nesedí a nečeká, ale něco dělá.
Představení není sice žádná řachanda, ale pochválil bych to, že jsem nenašel ani jeden náznak podbízivosti, naopak jsem viděl velmi autentickou hru i výkon.
Jistě, všechno jde udělat jinak a lépe, ale pokud se rozhodnete představení navštívit, strávíte velmi příjemnou hodinku.
Řekl bych, že devízou toho večera, kdy jsem se zúčastnil, bylo to, jak všichni vlastně Š. Vaculíkové fandili a tím jsme si to všichni o to víc užili. Snad také natrefíte na podobnou atmosféru a kolegy diváky. A třeba je to tak vždy...