Geisslers Hofcomoedianten

Pudl a pudr aneb Fantastické počátky barokního divadla v Čechách

Premiéra: 24.8.2022 | Pražská premiéra: 25.9.2022
předpremiéry od července 2022
Zbrusu nový nově-barokní autorský muzikál inspirovaný pražskými divadelními událostmi z let 1617 a 1627. Divadlo roztančené v rytmu disco-opery. Příběh bratrů, kteří potřebovali splatit otcův dluh, a proto (ne)ovlivnili dějiny českého barokního divadla. Jeden je básník, druhý skladatel. Poznali okázalost karnevalů, slávu komedie i lesk italské opery. Divadlo mají v srdci i pod kůží a k tomu podědili geniální talent. Ale co s ním v Praze sedmnáctého století...?
Anketa 2021/22
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od září 2021 do srpna 2022, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě.
Uzávěrka ankety je 10. prosince 2022.
Do konce hlasování zbývá ještě 13 dní.
Geisslers Hofcomoedianten
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
72 %
7251000
Hodnocení redakce
Kateřina Jírová 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
18.12.Ne20:00Divadlo VILA Štvanice | Divadlo VILA Štvanice - sálvstupenky
18.12.Ne20:00 vstupenky
Divadlo VILA Štvanice | Divadlo VILA Štvanice - sál

Volby

Hodnocení (6)

HODNOCENÍ REDAKCE
Kateřina Jírová  70 %
30.9.2022 | 340 hodnocení
+ souhlasím
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Karel Toman  40 %
6.11.2022 | 40 hodnocení
+ souhlasím
Použití kýče a popiny, které se trochu vymklo kontrole. K výročí si mohli Geissleři nadělit víc.
J.anek  90 %
25.9.2022 | 404 hodnocení
+ souhlasím
Bartoloměj je zpět a na světě je zase veselo! Barokní muzikál se Geisslerům náramně povedl. Tolik nápadů, tolik energie a tolik talentu se na jedné scéně vidí jen výjimečně. Od počátků divadla se dostaneme až k opeře a nechybí velkolepá pointa. Doufám, že se dočkáme písniček na CD, protože mi Pudl a Pudr chybějí už teď. Je zbytečné chválit jednotlivé herecké výkony, protože hlavní roli hraje dokonalá souhra. A nadhled s nadsázkou.
Stepan.chalousek  80 %
14.9.2022 | 41 hodnocení
+ souhlasím
Další skvělý počin. Vyzvednout musím především herecký počin (a pro mě i nový herecký objev) Vojtěcha Franců. Viděno na předpremiéře v Kuksu.
Astuta  80 %
20.11.2022 | 33 hodnocení
LavinieCamui  70 %
30.10.2022 | 635 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.