Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << <

30.9.2022 | 691 hodnocení
30.9.2022 | 47 hodnocení
30.9.2022 | 887 hodnocení
65%
Myslím, že s podobnými tématy si Martin Františák rozumí.
Jen se nemohu zbavit dojmu, že je celá inscenace jakýmsi sledem po sobě jdoucích obrazů jako takových korálků, které se nepodařilo navléct na nit.
Je zajímavé zejména sledovat naprosto odlišné povahy obou bratrů a novomanželky a jejich vzájemné vztahy a také časté nepochopení a neakceptování toho druhého.
Po herecké stránce je inscenace velmi slušná a výborně se hodí do podzemního prostoru Švandova divadla.
30.9.2022 | 157 hodnocení
29.9.2022 | 887 hodnocení
Toto hodnocení píšu záměrně až po nějaké době, protože jsem ten zážitek musel vstřebat. Rozhodně je tam patrná snaha, nicméně jsou tam vidět i limity, které inscenační tým má.
Hudba a děj jsou až příliš sladkobolné. Vlastně i ten převážně červený light design. Lacině působí také kostýmy a úmorné je sledovat, že nemá taneční company dost místa na jevišti k tomu, aby to tam pořádně rozbalila.
Herecky ne příliš zajímavé, přesvědčivý byl hlavně L. Korbel, ostatní místy.
Myslím, že inscenační tým i diváci si slibovali od tohoto muzikálu víc.
29.9.2022 | 887 hodnocení
65%
Zajímavá sonda do života lidí, které čeká následující den historicky jedna z největších přírodních katastrof v dějinách Evropy. Přitom si ale každá z postav prožívá i svoji vlastní malou a soukromou katastrofu. Všichni zoufale hledají své místo v životě i ve společnosti. Každý z nich touží nepromarnit život, ale téměř nikomu z nich se to nedaří. I když mají často pocit, že už je to na dosah.
Tento psychosociální horor je zajímavý zejména svojí atmosférou a věřím, že pro inscenační tým nebylo snadné k němu najít klíč, ale povedlo se...
29.9.2022 | 887 hodnocení
75%
Celá tato hra stojí na jediné herečce. Precizní pojetí postavy Kateřinou Macháčkovou je ohromující. Není určitě lehké jít proti vlastnímu naturelu a celých 90 minut držet styl a mimiku. Navíc je to stále zajímavé téma, myslím, že II. světová válka nepřestane lidstvo nikdy fascinovat.
Nezasmějete se, ale poučíte se a s trochou empatie vám půjde mráz po zádech jak z hereckého výkonu K. Macháčkové, tak ze samotného tématu.
29.9.2022 | 395 hodnocení
Rozumím dětem.
Jenom dětem.
Trio Nebeský - Marečková - König nás nechává nahlédnout do pochybností muže, který za okamžik zemře a který byl mnohým vzorem a nadějí. O čem se nedá mluvit, o tom se zpívá. Jinde poslouží výtvarná imaginace Petry Vlachynské.
V boji o lidství a lidskou důstojnost má Fredy po boku chlapce těsně před hranicí dospívání - je mu zrcadlem, inspirací i pevným bodem. Existenciálnímu tématu navzdory je to inscenace vtipná a plná života. A je moc krásná.
29.9.2022 | 189 hodnocení
Na činoherce slušná jízda.
Asi jsem už viděla moc věcí ala SKUTR, že mě ty opakující se aranžmá prudí o trochu více než by musely. Některé prvky se domnívám vychází více rušivě (zvuk uvnitř bulvy je někdy než nesrozumitelný) a druhé části dochází dech.
Určitě nezapomenu na Královnu noci v podání J. Sklenáře a jméno nedám M. Zavičara :)
29.9.2022 | 151 hodnocení
29.9.2022 | 327 hodnocení
29.9.2022 | 25 hodnocení
29.9.2022 | 89 hodnocení
29.9.2022 | 491 hodnocení
29.9.2022 | 617 hodnocení
29.9.2022 | 31 hodnocení
Hra pro mě byla velice zábavná. Herecké výkony báječné.
29.9.2022 | 5 hodnocení
Autentičnost, kterou bych Na Vinohradech předem očekával, se jaksi nedostavila. Všichni jedou zdánlivě na maximum, ale do hlediště to nedoléhá. Chemie schází, přesto pořád mnoho dobrého zůstává z této legendární klasiky.
29.9.2022 | 5 hodnocení
Mělo to i světlé chvilky. Asi tak tři.
29.9.2022 | 5 hodnocení
Viděno těsně po premiéře a po letech nedávno. Tehdá ještě fajn, nyní je to již v mnohém unavený výtvor, nejspíš vyhlížející konec.
29.9.2022 | 5 hodnocení
% Za povedenou vizuální stránku. Jinak ač mám My Fair lady rád, tohle provedení mě ničím nezaujalo.
29.9.2022 | 5 hodnocení
Hudba A. L. Webbera je v tomto kusu opravdu fantastická. V podstatě tvoří velkou devizu celého nastudování i díky orchestru, který vše zvládl vychytat. Stáňa Topinková je uhrančivá, zranitelná, drsná, jak by Norma měla být. Pavel Režný se snaží, ale věřit mu je vedle o mnoho tříd herecky i pěvecky lepší Charlotty a paní Stáni těžké. Režijně místy zvláštně postavené, celkový dojem veskrze pozitivní.
29.9.2022 | 656 hodnocení
Klasické zpracování, což je určitě pro mě příjemnější než jako avantgrada.
29.9.2022 | 156 hodnocení
Prostě nestárnoucí klasika v podání pánů Svěráka, Čepelky, Táborského a dalších. Pobaví, neomrzí, i když to slyšíš po tisící. Proto budou mít Cimrmani vždy vyprodáno.
28.9.2022 | 189 hodnocení
Inscenace tak trochu klouže po povrchu, neříkám A. Fialová je skutečně kočka, některé hrubé výrazy už jsou víc na sílu a na efekt a gramofon by mi přišel hezčí než ta černá plechovka. Scéna take příliš neoslovila.Jenže na konci zůstalo jakési prázdno... Prostě na tu inscenaci zapomenu,byt nemůžu říct, že by se herci (speciálně N. Konvalinkova) nesnažili.
28.9.2022 | 691 hodnocení
28.9.2022 | 166 hodnocení
Dianiška pojal téma s humorem, ale zároveň velmi citlivě. Inscenace nedělá z parašutistů polobohy, ale zabývá se tím, co atentát nebo ukrývání nepřátel státu znamenal pro členy odboje. Trvá sice skoro 3 hodiny, ale po celou dobu drží tempo, ze kterého nepolevuje.
Čekala jsem silný závěr a ten jsem také dostala. Navíc,když se pak ještě zaměříte na to, co vám sdělují sama sedadla v divadelním sále,až z toho mrazí.
A všiml si někdo, že Dianiška zasadil atentát do jiné části Prahy, než se skutečně stal? Všechno se tak krásně spojilo s místem Divadla PP. Jako bychom díky tomu byli my diváci aktéry téhle hry, aspoň kouskem součástí toho příběhu?
28.9.2022 | 37 hodnocení
28.9.2022 | 246 hodnocení
28.9.2022 | 246 hodnocení
Výborní Ondřej Rychlý a Jan Vondráček.
SKUTR v předloze škrtal, mohl však i mírně pokračovat nebo inscenaci ještě naopak protáhnout (nicméně inscenace má už nyní téměř 3 hodiny hraní - bez přestávek - avšak vše ubývá rychle, divák se nenudí). Co si rozhodně o škrt říká jsou "písničky" - netuším, jak s dějem souvisí létající vagína a podobné.
28.9.2022 | 142 hodnocení
"Mají jen pár dnů na to, aby dopsali a nazkoušeli nejnovější hru. Co na tom, že zatím nemají začátek ani konec. A nejspíš ani prostředek." Přímá citace z popisu.
Bavil hlavně František Večeřa jak popíjel koňak.
28.9.2022 | 22 hodnocení
27.09.2022 - Divadlo Na zábradlí

Další stránky: << <