Profil uživatele

AliV

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (11)
Pavla Haflantová: 7 % (11)
Michal Novák: 11 % (50)
Helena Grégrová: 12 % (57)
Iva Bryndová: 12 % (28)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 24.4.2020)
(viděno v únoru 2020 v rámci hostování Buranteatru v Divadle v Celetné)

Co říct a neopakovat nadšené komentáře? Už jen úvod před představením v podání Petra Tlustého by byl na 100 %. Díky milí Brňáci, že jste přijeli do Prahy a pobavili spoustu lidí! Michal Isteník je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti, i pouhou grimasou dokáže v mžiku odbourat celý sál.
(zadáno: 9.2.2016)
Famózní výkony hlavní trojice (Brousek, Dvořák, Uhlířová), působivé jevištní ztvárnění (zejména konec první poloviny) či originální pojetí scén (větříčkové, operní výstupy) mě učarovaly, ale také je pravda, že v inscenaci by se dalo krátit, některá hluchá místa se najdou, zvláště ke konci druhé poloviny. Přesto se ale jedná podle mého názoru o velice vydařenou inscenaci.
(zadáno: 17.11.2018)
Velká činohra "par excellence". Paní Janžurová téměř nesleze z jeviště a předvádí neskutečný výkon, kdy během chvíle ztvární stařičkou či mladou Alžbětu. Samozřejmě, že ostatní jí pouze přihrávají, za vyzdvihnutí stojí Igor Bareš, Jan Hartl a Taťjana Medvecká. Hra je sice pouhou "konverzačkou", ale právě herecké výkony (většinou) udrží divákovu pozornost. Hra je po právu na dlouho vyprodaná, na lístky si opravdu vyplatí počkat.
(zadáno: 26.3.2017)
Líbivé melodie a výprava, ovšem po dějové stránce muzikál dost pokulhával. Výkony spíše průměrné, příjemně pěvecky překvapil Daniel Barták v roli Franka, naopak fiaskem byla dvojice "komiků". Zkrácení by prospělo.
Obsazení: Hůlka, Trapl, Barták, Trvalcová, Křížková, Zavřel, Fiala, Procházková
(zadáno: 18.1.2018)
Divadelní crazy komedie. Celkově nadprůměrné a potěší hudební čísla, občas však představení zbytečně kazí laciný humor.
(zadáno: 28.4.2019)
Musím poznamenat, že hodnotím průměrně proto, že filmovou předlohu jsem viděla nedávno, tak na mě představení logicky místy působilo jako o trochu horší kopie filmu. Nicméně pro diváky neznalé předlohy se určitě jedná o nápaditou podívanou s překvapivými zvraty. Potěšila zejména T. Vilhelmová, která mě svým herectvím jednoduše bavila od začátku do konce a žasla jsem, že se s přehledem během vteřiny dokáže proměnit třeba z chlápka od pumpy ve svůdnou Marianne.
(zadáno: 2.11.2015)
Veliké, ale opravdu veliké zklamání. Klady spatřuji v nasazení herců a místy velice originální scénografii (cirkus, slavnostní oběd), ovšem ze zbytku jsem upřímně zklamaná, až užaslá. Ať už jde o rozvleklost, rozpačitost celku, tak i o koňskou hlavu.
(zadáno: 18.9.2018)
Vynikající herecké výkony v čele s Jiřím Hánou a Mášou Málkovou. Je pravda, že některé scény působí zkratkovitě a postavy představují pouhé karikatury. Inscenace je v mnoha chvílích vzdělávací, což může člověka znalého Čapkova života a díla trochu nudit (ovšem chápu, že se často hraje i pro školy nebo KMD). Nicméně, přes předešlé výtky, jde o velice nadprůměrnou inscenaci, která jako celek na diváka velmi zapůsobí a nutí ho k zamyšlení (zvláště ve srovnání s dneškem). Mohu ji s klidným srdcem všem doporučit.
(zadáno: 17.1.2018)
Průměrná taškařice, kterou pozvedají jen výkony Ondřeje Sokola a Radka Holuba.
(viděno z TV záznamu)
(zadáno: 30.4.2018)
Milá a originální divadelní jednohubka. Jen škoda, že je to tak krátké a některé momenty na můj vkus až moc přehrávané.
(zadáno: 18.1.2018)
Příjemné překvapení, skvělá lehčí komedie.
(zadáno: 10.6.2018)
Viděno z TV záznamu. Po opakovaných zhlédnutích zvyšuji hodnocení na maximum, v podání MDB se jedná o jednu z nejlepších komedií, co se na divadelních prknech objevily.
(zadáno: 26.3.2017)
Bohužel jen chabý pokus o napodobení původní verze... Celkem ucházející první polovina, kterou však zazdila modernizace druhé poloviny. Přesto dobré výkony podali Daniel Hůlka (zvláště v Draculově monologu), Monika Absolonová, Tomáš Trapl a Kamila Nývltová.
(zadáno: 18.1.2018)
Hravé, zábavné a neotřelé. Výborně strávená hodinka a půl.
(zadáno: 1.11.2015)
Jedna z těch inscenací, které se jen tak nevidí. Přidávám deset procent za pěvecké výkony obou hlavních představitelek.
(zadáno: 24.10.2020)
(viděno z TV záznamu, v rámci předávání cen Neuron)
Úžasné představení ve všech směrech. Díky ČT za záznam.
(zadáno: 6.3.2020)
Už chápu, proč všichni o plzeňském muzikálovém souboru mluví jen v superlativech! Skvělé pěvecké a herecké výkony, krásné kostýmy, nádherná hudba. Musím vypíchnout představitelku hlavní role Michaelu Gemrotovou, která pěvecky velmi náročnou roli zvládla s přehledem a s grácií, Pavla Režného v roli Smrti, který si znamenitě poradil s náročným partem a působil velmi charismaticky, dále zaujali i Martin Holec jako Luigi Lucheni a Pavel Klimenda v menší roli arcivévody Rudolfa (duet Rudolfa se Smrtí "Stíny jsou dnes delší" pro mě byl jedním z nejlepších divadelních momentů vůbec). Díky za zážitek!
(zadáno: 24.2.2019)
Představení se sice jmenuje "Eva tropí hlouposti", ale mnohem větší prostor než zmíněná Eva dostává její bratr v podání skvělého Dennyho Ratajského a jeho vyvolená, kterou ztvárnila talentovaná Barbora Mošnová. Oba zmiňování spolu s Dianou Šoltýsovou svými výkony pozvedali toto jinak průměrné představení. Ostatní nehráli vyloženě špatně, ale postupem času mi u nich vadilo přílišné tlačení na pilu v komických situacích, případně přehrávání.

Představení se můžu doporučit, ale jen díky výkonům tří zmíněných herců, kteří se vyhýbají afektu a karikatuře.
(zadáno: 2.4.2018)
Filmový nádech Oněginovi svědčí.
(zadáno: 28.12.2016)
Nemohu dát 100%, protože představení není úplně bez chybiček (podle mého názoru pomalý rozjezd se zdlouhavou scénou opery Hannibal či laciná loutka znázorňující oběšeného kulisáka), nicméně si stojím za tím, že se jedná o nejlepší muzikál doposud uváděný v Čechách. Všichni herci včetně company jedou na sto procent, živý orchestr ještě umocňuje Weberovu úžasnou hudbu, velkolepá výprava... vyzdvihla bych ještě výtečné výkony hlavní trojice (Radim Schwab, Monika Sommerová, Tomáš Vaněk). Fantoma česká muzikálová scéna potřebovala jako sůl!
(zadáno: 5.1.2019)
Oceňuji snahu tvůrců předat divákům oba díly Fausta, ovšem v jednom večeru, s délkou 3 a půl hodiny už to překračuje hranici snesitelnosti. Ovšem musím pochválit výkony herců (zejména Saši Rašilova, Veroniky Lazorčákové i Martina Pechláta) a též nový překlad - a musím poznamenat, že nechápu zdejší hodnocení jednoho uživatele, že překlad je "jak z pera třeťáka". Naopak, text je velmi pečlivě a zároveň citlivě přenesen do současné češtiny. Na inscenaci je vidět, že se tvůrci snažili předat z komplikovaného Fausta co nejvíc, zůstalo to ovšem tak na poloviční cestě.
(zadáno: 1.8.2018)
Muzikál stojí především na nesmrtelné hudbě Queenů a na skvělém nasazení všech herců. Samozřejmě zcela vévodí Michael Kluch v hlavní roli. Jeho "Bohemian Rhapsody" na začátku vytrhne všechny z pochyb, že se jedná jen o "napodobovače Freddieho". Z ostatních musím vyzdvihnout Jiřího Korna, jehož hlas s písněmi Queenů zní skvěle. V dalších rolích skvělými pěveckými dovednostmi ohromovali Roman Tomeš, Charlotte Doubravová, Tereza Nekudová nebo Lukáš Burian. Rozhodně doporučuju na letní večer.

Ale přidávám se k názorům, že scénář je plný klišé. Ale jakmile začne hrát hudba, všechno mu odpustíte.
(zadáno: 17.1.2018)
Zpočátku bylo na mě té modernizace až moc, ale postupně jsem se naladila na stejnou notu a z divadla pak odcházela nadšená. Klíčovou složku inscenace tvoří hudba, která tvoří nejsilnější okamžiky představení (pro mě to byla "Voda čo ma drží nad vodou", ale zvláště Evina sólová píseň, při které až mrazí).
(Viděno v lednu 2018 v Divadle v Dlouhé v rámci Festivalu 13+).
(zadáno: 26.3.2017)
Pouze za hudbu Karla Svobody a snahu některých herců.
(zadáno: 17.11.2018)
Bohužel jsem se s inscenací vůbec nepotkala. Vynikající herci v (pro mě nepochopitelně) slabé hře. Zřejmě se mělo jednat o spoustu zábavných scének z hereckého prostředí, divák je však svědkem jakési směsi alternativního a absurdního divadla, která bohužel není ani zábavná, ani vtipná. Chápu, že spoustu narážek jsem nepochopila a hodně interního humoru se pro mě vytratilo, nicméně i ty očividné scénky mi prostě vtipné nepřišly (s výjimkou skvělé Jany Plodkové a scénky v dámské herecké šatně).

A v repríze (zřejmě mimořádně) hrál M. König roli V. Vašáka a pan Vašák ztvárnil roli pana Hájka.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>