Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 >

(zadáno: 20.3.2019)
Další tip top dívadlo. Vynikající černá komedie, zatím zdaleka nejlepší kus od Petra Kolečka ve vynikajícím provedení pánů Ondřeje Pavelky, Jakuba Prachaře a Marka Taclíka. Režie Vojtěch Kotek.

Hraje se v hospodě v předsálí. Pozor, vpouští se jen pár minutek před představením. Je vhodné utábořit se v divadelní kavárně v průjezdu dostatečně včas, je tam jen pár stolků.
(zadáno: 18.3.2019)
Úžasné! Nebo nahraďte jakýmkoli superlativem ze svého repertoáru, nemůžete se zmýlit. Všechna střeva tohoto divadelního zážitku jsou íá kvality.

Epistolární román považuji za nejzoufalejší literární tvar, patentně, bez výjimek. Je to jen takový nudný uspávací ping-pong. A tady jsem tu výjimku zažil. A nádhernou!
Tady díky všem zúčastněným vznikl neuvěřitelně poutavý divadelní tvar, který si budu pamatovat až do alchajmra. Od textu, přes režii, hudbu, scénu až po herecké výkony. Kompletek.

Hraje se v intimním prostředí, jak herci, tak diváci (cca 60) se sejdou na jevišti.
(zadáno: 18.3.2019)
Nerovný boj herců se zombie klasikou. Inscenace fosílie zhruba tak aktuální jako Žida Süsse. Závěrečnou aktualizaci světelným textem nad scénou raději nechci pochopit.
(zadáno: 17.3.2019)
Agitka důstojně se tvářící. Jen není zřejmé za co.
T. P. Blbý?
I. Ž. Lhostejný. Což je u agitky blbý.
(zadáno: 15.3.2019)
Ježíšmarjá! Nejdřív jsem litoval herce, ale autorská inscenace snad znamená, že si to napsali a způsobili sami (?).
Kromě názvu to nemá s Macchiavelliho dílem nic společného ani obsahem, natožpak kvalitou, je to klamavá reklama na neumělé ochotnické představení.
S někdejším Divadlem Komedie ovšem ano. Genius loci v Divadle Komedie funguje znamenitě.Za deset let od mé poslední návštěvy se změnila doba, soubor, pokladní. Ale vyděšená otázka té někdejší: Vy na to opravdu chcete jít? dnes rezonovala stěnami divadla s nezměněnou platností.
Kouř byl.
(zadáno: 15.3.2019)
Dívadlo jak má být. Opět kompletní sbírka P. Na řachandu se netěšte. Je to chytrý, vtipný text ze života v podání herců s mozkem v hlavě.
(zadáno: 14.3.2019)
Lužickosrbská klasika z pera německého spisovatele pro děti, narozeného v Liberci, v zhororovaném hávu. Inscenace odpovídající, světla výborná, ale moje decka vína to není.
Kouř byl. Hóóódně kouře.
(zadáno: 13.3.2019)
Nádherné dívadlo, čiročirá radost ze všech zúčastněných v divadle i na jevišti.
Úchvatné dámy Marcela Nohýnková a Milena Kleinerová, výborný Jan Bartoška.
Zavítáte-li a jste na sladké, přihlašte se za porotce.
(zadáno: 11.3.2019)
Pro Kristýnu Frejovou mám slabost jako pro herečku i jako pro člověka s mozkem, ale výborní byly na jevišti všechny i jeden.
A nemohu zapomenout ani autorku a režisérku. Klobouk.
Velká sranda, ze které pod kůží mrazí.
(zadáno: 10.3.2019)
Královská sranda na smutné téma. Věrný obraz totálního zešílení a tuposti hurvínků kolkolem.
(zadáno: 10.3.2019)
Sériová zájezdovka, standardně odpracovaná. Herci valili své kuličky většinou zdatně, pouťové přehrávání se zas tak často nevyskytovalo. Ve stáji Agentury Harlekýn podprůměr. Přizasmál jsem se jednou, možná dvakrát. Více srandy se leckdy zažije i na vydařeném pohřbu.
(zadáno: 9.3.2019)
Strindberg byl magor (ve své době jsem ho přečetl skoro kompletek). V rámci genderové vyváženosti Petra Johansson zkusila dokázat, že ani v tomto ohledu se ženy nedají zahanbit. Povedlo se jí to.
(zadáno: 8.3.2019)
Šest sympatických mladých dam hnětlo text v díži jeviště a text kynul a kynul. Hnětly na úrovni, ale dost nestravitelnou krmi. Ne všichni diváci vydrželi.
(zadáno: 8.3.2019)
Tisící devítisté devadesáté deváté zpracování manželské nevěry se zcela předpovídatelnými peripetiemi. Jediný rozdíl je výborný text, výborný překlad, výborná režie a výborní herci. Petra Špalková je vlastně výjimka. Ta je vynikající. Žádné P nechybí.
DÍVADLO!!!
(zadáno: 7.3.2019)
Nemám rád hysterické a uřvané hry. A už vůbec ne v provedení kombi. Hrálo se dle Cimrmanovy rady bez přestávky. Z dobrých důvodů. Kouř byl. Mnoho, mnoho habadějů kouře.
(zadáno: 7.3.2019)
Tonda Blaník umí. A Kristýna Frejová také. Jen se nenalaďte na komédii. Je to dívadlo, i když text nic moc. Nahý půlzadek byl.
(zadáno: 7.3.2019)
Exhibice - v nejlepším slova smyslu a v jednom nečekaném - Martina Hofmanna. (Teď vidím, že ve Víole hraje s Táňou Medveckou v Život jako smršť. To si dopřeji, protože ji jsem viděl před lety v obdobné dvouhodinové sólokládě v Dejvickém divadle, a také byla neuvěřitelná.)
Potlesk na mnoho opon. Nikoli vestoje, ale s halekáním stejného významu. V divadle zajímavá zkušenost.
(zadáno: 28.2.2019)
Ing. Karel Žlábek navrhl 1975 zlepšovák, železniční tunel mezi Českými Budějovicemi a Jadranem. Projekt byl nakonec zamítnut. Tolik resumé tohoto kusu. Tak na 10 vteřin. Zbývajících 79 minut a 50 vteřin herci četli přání lidí od 2 do 100 let a ráchali si nohy v jednom ze tří nafukovacích bazénů. Resumé by za tu dobu ve čtyřech mohli vyšít do kanavy tak dvoutuctukrát.
Zajímavost - jediná - v inscenaci bylo použito 1,5 kubíku vody.
Kouř byl.
(zadáno: 27.2.2019)
One woman show Hany Maciuchové pro nadšené, většinou dámské důchodcovské obecenstvo. Potlesk vestoje.
(zadáno: 26.2.2019)
Představení beze slov. A beze smyslu. Limbo v podání alterny VOŠH v Pidivadle bylo o dost zajímavější a lepší. Kouř byl. A Krejča se vznášel nad vodami. Houpačka byla.
(zadáno: 25.2.2019)
Vynikající román v dobré inscenaci herců, které záhy budeme v divadelním i televizním prostoru vídat. Některé i určitě dost často. Kouř byl.
(zadáno: 24.2.2019)
Nesmírně příjemné překvapení. Amatérský soubor herců 17 - 20 let hraje hru o Hamletovi říznutou skautingem. Začátek je ptákovina pouhá, konec plnotučná tragédie. Především díky vynikající Milaně Kudaevě v roli Hamleta.
A díky velice nápadité režii Lucie Wildtové a Josefa Herverta. Nechyběl chór, stínohra, zpěvy doprovázející děj. Občas humor se štychem parodie.
Amatérské divadlo, jistě, ale režisérská dvojice z herců dostala maximum. A hlavně Milana Kudaeva. To je herečka, o které záhy budeme slýchat pravidelně.
(zadáno: 24.2.2019)
Solidní dívadlo, dobrá zábava. Také to hrají devátým rokem. Také to na i-divadlo kritikové profi i z lidu správně vyhmátli a odsoudili jako řachandu. Sranda se halt musí hrát vážně, to dá rozum. Vzpomínám na Jana Kačera, jak režíroval ve Švýcarsku Na dně. "Oni se všichni tvářili tak smutně a vážně, protože byli v té hře chudí. A já se jim snažil vysvětlit (marně), že i na dně může být sranda."
Kouř byl.
(zadáno: 24.2.2019)
Nemám rád kusy, které nedrží logicky pohromadě. Toto byl eintopf, ne dívadlo.
(zadáno: 24.2.2019)
One Hampl show. V hledišti jen mírná převaha mužů, dokonce i ženy bez doprovodu! Potlesk vestoje. Dívadlo! Holý zadek: jeden. Kouř nebyl.

Další stránky hodnocení: << < 5 6 7 8 9 10 >