Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 29.5.2016)
Ackoli nejsem moc velkym priznivcem Maleho prince, tady me zaujal predevsim napad a provedeni. Bylo to uprimne, predevsim od hercu s Downovym syndromem. Mile predstaveni ...
(zadáno: 19.11.2017)
Priklanim se ke komentari Denisy, jen to hodnoceni davam nizsi. Nasazeni hercu i akrobatu bylo velike, netradicni spojeni cinohry a cirkusu byl zajimavy napad, ale pro me zustalo jen u toho napadu. Rozporuplne pocity z konce predstaveni zatim pretrvavaji. Co musim pochvalit je citelnost dejove linky a pribehu, co je pro me velke minus, obcas se mi predstaveni vleklo.
(zadáno: 4.6.2017)
65%
Konverzacni hra, jejimz nejvetsim lakadlem je herecke obsazeni. Dialogy kralovny a jejich predsedu vlady jsou bohuzel po chvili stejneho typu a hra je dost staticka. Mozna jsem cekala o trosku vic anglickeho humoru, ale naopak potesilo, ze nebylo treba nijak zevrubne znalpsti britskeho politickeho deni. Velikou pochvalu zaslouzi I.Janzurova, ktera jevisti opravdu kralovala, T.Medvecka, I.Bares a D.Matasek. A co bylo opravdu velice vydarene, to byly masky a kostymy, za Zeleznou lady zaslouzi vsichni smeknuti :)
(zadáno: 3.3.2017)
Ze hry mam trochu rozpacity pocit. Na jedne strane celkem zajimave rodinne drama, kde pokud se drzelo jen te ustredni noty, tak to celkem slusne jiskrilo a tahlo. Na druhe strane se do toho motala ekologie ve vsech moznych formach. Kdyby se hra drzela jen jednoho tematu, dopadla by lip. Takhle se tu pletlo moc vyraznych motivu a zadny mi neprisel plne dotazen. Navic prilisna klipovitost zbytecne hru motala a ztezovala orientaci v deji. Pochvalit musim ale ustredni sesterske trio v podani Borova/Beretova/Janekova ml. a predevsim skvelou L.Polisenskou
(zadáno: 18.1.2015)
Silne tema, dobre zpracovani, krasna scena ...
(zadáno: 18.1.2015)
65%
Rozhodne zajimavy zazitek, narocny text byl chvilemi trochu nesrozumitelny. Hercum a tanecnikum nelze uprit nasazeni, ale tohle asi nebyl uplne muj salek kavy. Nicmene nelituji navstevy :-)
(zadáno: 8.12.2017)
65%
Hrabalovo dilo neznam zevrubne, nicmene i presto na me dychla poetika a nostalgie dob minulych. Trochu mi do celkoveho predstaveni nesedel vystup senioru na zacatku druhe pulky, ale jinak jsem spokojena a ani delka monologu mi nevadila. Po herecke strance moc chvalim M.Taborskeho, V.Lazorcakovou, J.Pokornou a M.Hanuse. Moc se mi libilo i vyreseni sceny, kdy se hralo i v hledisti, coz sice trochu limitovalo divaky v prednich radach, ale napad se pocita. Navic tahle hravost se mi na DvD naopak libi. Mile a nenarocne predstaveni.
(zadáno: 7.4.2013)
(zadáno: 29.3.2014)
S hodnocenim jsem hodne na hrane, neubranim se srovnani s Cantosem. Bez muceni priznam, ze k nekterym scenam bych potrebovala vysvetlivky, nektere je vazne nepotrebuji a u par scen je lepe vypnout a jen se divat na barevny rej na podiu. Velmi zvlastni hra o zmaru, horkosti, dotazena az k nenavisti, ktera se postupne prehoupne v lasku. Protoze k te je to vzdycky jen krucek. Ale vsechno hezke musi jednou skoncit.
P.Liska, I.Luptak, M.Mejzlik, M.Spurna, N.Drabiscakova predvedli skvele vykony. Obrovskym zazitkem bylo videt znovu na jevisti pana Ornesta, ten byl ve sve roli vynikajici :-)
(zadáno: 27.4.2016)
65%
H.Cermakova zaslouzi smeknout za ztvarneni tety Klary, kterou opravdu zahrala velmi presvedcive. J.Vondracek zdatne sekundoval, V.Lazorcakova byla dost upozadena. Po vizualni strance vynikajici, hudba tez mimoradna. Ale s textem a premirou metafor jsem mela trochu problem. Nicmene atmosfera byla vystavena zdarile, postupne procitnuti Roberta a stupnujici se despotismus Klary byly velmi sugestivni.
(zadáno: 22.6.2017)
65%
Ne, ze by me hra nebavila, ale nektera vyjadreni, nektere symboly a provedeni, me asi minuly. Navic prvni polovina byla chvileni opravdu rozvlekla. Nasazeni vsech hercu bylo velike, P.Neskudla, K.Sedlackova-Oltova, J.Vondracek, vsichni hrali naplno, za coz zaslouzi pochvalu. Jinak scena s jezerem super a druha polovina mela dobry spad. Co musim pochvalit je hudba a svetla. Ale precijen me tahle hra neoslovila jako nedavno Krvava svatba od stejneho reziserskeho dua.
(zadáno: 19.5.2018)
65%
Zacnu plusy, kterymi je pro me zde predevsim obsazeni. O.Brousek byl neuveritelny tahoun hry. Zahral presne, uvetitelne, zivelne. A.Elsnerova a A.Cerna mu byly zdatnymi sekundantkami. Zaujala me napadita scena a hudba (mimo vystup trollu, ten sel mimo me). Bohuzel zasadnim minusem pro me byla delka. Jak byla prvni pule ke konci uderna, druha se misty neuveritelne vlekla. Obzvlast pasaze z cest se daly vice seskrtat. Obcas jsem se nemohla dockat konce a jen kvuli tomu na me zaverecna scena nemela takovy efekt. Skoda, jinak by bylo tohle narocne predstaveni presne mym salkem kavy.
(zadáno: 3.3.2017)
65%
Porad je to McDonagh, jak ho mame radi, nicmene nektere sceny se dali zkratit, naopak nektere nebylo treba proskrtat (konec byl hodne uspechany). Moc mi nesedlo ani kouskovani scen a caste predely. Ale stopaz byla tak akorat, humor se podarilo udrzet po celou dobu. Z hercu nejvic zaujal L.Hampl (ach ty monology :D ) a J.Dolansky. Kdo me doopravdy iritoval, to byl A.Minajev.
(zadáno: 30.5.2016)
Textem bohuzel trochu slaba hra. A.Polivkova i P.Vanek byli dobri, jejich projev i proziti pribehu se mi libilo, ale cela hra mi neprisla prilis poutava. A jak uz zaznelo v jinem komentari, oba predstavitele byli na tyhle typy postav moc sympaticti. Za pochvalu stoji napad se scenou (bohuzel zustalo jen u napadu), na velkem jevisti byla trochu neprakticka - z boku hlediste nebylo prilis videt.
(zadáno: 24.6.2016)
55%
Trochu premyslim, co timto kusem chtel autor rict. Hra byla misty zabavna, ale v textu by se dalo jeste podstatne vic skrtat, daleko vic totiz byla ukecana. Chybelo mi tam nejake sdeleni. Nasazeni hercu bylo velke, predevsim se mi libil V.Sanda.
(zadáno: 15.4.2015)
Tohle nebyl muj salek kavy, na muj vkus se tam vlastne nic moc nedelo. Filosofovani na tema ztraty viry by bylo sice zajimave, ale vzhledem k rozvleklosti nekterych scen to ztracelo na udernosti. Cisela z toho vlastne jen ta bezutesnost a deprese. Dalsim minusem pro me byla hlavni postava T.Cervinky, ktera mi byla vrcholne nesympaticka.
Umim si tuhle hru predstavit v komornim prostredi studia , kde by text (po zkraceni - ta stopaz byla vazne moc) mel sanci daleko vice na divaka zautocit. Ale na velky sal je toho vazne dost malo.
(zadáno: 30.9.2016)
Tahle inscenace nebyla napadem vubec spatna. Bohuzel rezijne nebyla asi moc dobre uchopena. Vedlejsi postavy se vlastne jen opakovaly a pobihaly odnikud nikam. Skoda toho, z te myslenky se dalo vykresat daleko vic. Nicmene i tak se mi hra libila, kladla zajimave otazky a stoji za videni uz jen kvuli vybornemu A.Prochazkovi.
(zadáno: 20.4.2016)
Baal jsem si dle anotace predstavovala uplne jinak, takhle sel totalne mimo me. At uz textem, ktery byl dle meho hodne tezkopadny, tak i pribehem a takovym divnym bezcasim (krom pribehu mi tam chybela treba i motivace nekterych postav). Pochvalila bych atmosferickou hudbu (ta se mi moc libila - v SD skoro jiz pravidlo) a praci se scenou, kdy tvurci vyuzili malicke studio na jednicku. Herecky to bylo zvladnute dobre, ale ja se v postavach ztracela, pac se jaksi jeden herec chopil klidne tri postav a ... Ne, to nema cenu, na me to bylo proste az moc velky "umeni".
(zadáno: 8.3.2016)
Po vizualni strance velmi povedene, kostymy byly hodne napadite. Ale toho hemzeni bylo trochu moc a hlavne, prislo mi trochu bezcilne. Souhlasim, ze dej byl lehce upozaden, a s tim uz by asi nic nesvedlo ani sebevetsi nasazeni hercu (kteri do toho uz ted sli na 100%).
(zadáno: 12.11.2014)
A mozna je to jeste moc. Me tohle proste nezaujalo. Herci v detskych rolich me bavili, ale zbytek prilis ne-e, dospelaci spise rusili. Na muj vkus moc pisnicek, ktere mi do hry nepasovaly. Jsem rada, ze jsem hru videla, ale znovu se urcite nechystam ...
(zadáno: 8.4.2013)
Prijemne predstaveni, ale hlubsi dojem nezanechalo.
(zadáno: 12.6.2015)
(zadáno: 29.6.2014)
Videno pred delsi dobou, ale tohle predstaveni asi nebylo uplne pro me.
(zadáno: 15.6.2014)
55% Mit remeslniky v dome opravdu neni zadny med, kolikrat ma clovek vazne chut je zabit. Nicmene prvoplanova komedie, ktera se ke konci zvrhla ve frasku. Nektere sceny pobavily vic, nektere vyloudily pouhy usmev. Za me nejlepsi K.Halbich, ten to drzel nad vodou. Na R.Jaskowa jsem se moc tesila, priznavam, ze jeho civeni coby elektrikare do rozvodne skrine bylo opravdu presvedcive, ale priste radsi na neco vaznejsiho.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >