Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 29.5.2016)
Ackoli nejsem moc velkym priznivcem Maleho prince, tady me zaujal predevsim napad a provedeni. Bylo to uprimne, predevsim od hercu s Downovym syndromem. Mile predstaveni ...
(zadáno: 16.6.2016)
Autorovo jmeno pro me bylo velkym lakadlem, videla jsem predstaveni Skylight, ktere pro me zustava neprekonanou konverzackou a vybornou studii charakteru a kritikou doby. Cekala jsem neco obdobneho, ale postavy tu vyznely dost plose. Prilis dlouhym dialogum chybel svih, melo se vyrazne kratit. Par scen bylo vydarenych, predevsim ve druhe polovine, ale vypovedni hodnota nebyla valna. Za pochvalu ale stoji hudba a vykon civilni K.Brozove, Z.Vejvodove a T.Dastlika. Celkovy dojem ale spise horkosladky.
(zadáno: 21.9.2016)
Priznavam, ze po prvni polovine jsem byla hodne rozpacita z videneho. Styl grotesky mi zrovna dvakrat nesedl, i kdyz mi byl vysvetlen tvurci zamer a navaznost na druhou polovinu. Nicmene ta nedokazala plne vyvazit tu obcasnou nevyraznost prvni casti. Ale abych jen nehanila, kostymy i scena u me zabodovaly. Ale celkove mam z tehle inscenace spise takovy nemastny-neslany dojem.
(zadáno: 26.9.2016)
Po prvni puli jsem se celkem vazne zabyvala otazkou, jestli to nakonec bude mit nejaky dej. Nakonec zustalo jen u oddechove inscenace, ktera je idealni na patecni vecer. Zadny hlubsi dojem si neodnasim, presto jsem se celkem bavila. O humorne sceny se starali predevsim J.Hana, L.Jurek a H.Doulova (konecne jsem videla Die Fesche Lola zasazene do hry :D ). Moyna skoda zaverecne nebeske pasaze, osobne bych se bez ni i obesla.
(zadáno: 3.3.2017)
65%
Porad je to McDonagh, jak ho mame radi, nicmene nektere sceny se dali zkratit, naopak nektere nebylo treba proskrtat (konec byl hodne uspechany). Moc mi nesedlo ani kouskovani scen a caste predely. Ale stopaz byla tak akorat, humor se podarilo udrzet po celou dobu. Z hercu nejvic zaujal L.Hampl (ach ty monology :D ) a J.Dolansky. Kdo me doopravdy iritoval, to byl A.Minajev.
(zadáno: 3.3.2017)
Ze hry mam trochu rozpacity pocit. Na jedne strane celkem zajimave rodinne drama, kde pokud se drzelo jen te ustredni noty, tak to celkem slusne jiskrilo a tahlo. Na druhe strane se do toho motala ekologie ve vsech moznych formach. Kdyby se hra drzela jen jednoho tematu, dopadla by lip. Takhle se tu pletlo moc vyraznych motivu a zadny mi neprisel plne dotazen. Navic prilisna klipovitost zbytecne hru motala a ztezovala orientaci v deji. Pochvalit musim ale ustredni sesterske trio v podani Borova/Beretova/Janekova ml. a predevsim skvelou L.Polisenskou
(zadáno: 4.6.2017)
65%
Konverzacni hra, jejimz nejvetsim lakadlem je herecke obsazeni. Dialogy kralovny a jejich predsedu vlady jsou bohuzel po chvili stejneho typu a hra je dost staticka. Mozna jsem cekala o trosku vic anglickeho humoru, ale naopak potesilo, ze nebylo treba nijak zevrubne znalpsti britskeho politickeho deni. Velikou pochvalu zaslouzi I.Janzurova, ktera jevisti opravdu kralovala, T.Medvecka, I.Bares a D.Matasek. A co bylo opravdu velice vydarene, to byly masky a kostymy, za Zeleznou lady zaslouzi vsichni smeknuti :)
(zadáno: 22.6.2017)
65%
Ne, ze by me hra nebavila, ale nektera vyjadreni, nektere symboly a provedeni, me asi minuly. Navic prvni polovina byla chvileni opravdu rozvlekla. Nasazeni vsech hercu bylo velike, P.Neskudla, K.Sedlackova-Oltova, J.Vondracek, vsichni hrali naplno, za coz zaslouzi pochvalu. Jinak scena s jezerem super a druha polovina mela dobry spad. Co musim pochvalit je hudba a svetla. Ale precijen me tahle hra neoslovila jako nedavno Krvava svatba od stejneho reziserskeho dua.
(zadáno: 18.9.2017)
Pohybuji se mezi 50 a 60 procenty, ale nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni za vybornou T.Medveckou, ktera me svou zivelnosti opravdu bavila. Jinak po textove strance vesela hra, nicmene jako komedie mi to prislo uz ponekud predvidatelne. Prekvapivych zvratu jsem se tedy sice nedockala, ale odchazela jsem spokojena, bavila jsem se, takze nelituji.
(zadáno: 5.11.2017)
65%
Interakce jsem se bala, ale nastesti probiha nenucene a prirozene. Priznavam, ze zacatek inscenace me hodne bavil, panove nastoupili s velikou zivelnosti a energii. Pak ovsem tempo pomalu opadavalo, konec mi pripominal jeste vice grotesku a za me mohl byt i kratsi. Navic zaverecna otazka dle meho uzemni cele predstaveni, ktere bych jinak brala s nadsazkou jako mile a zdarile (nastesti my se dockali vtipne podaneho zivotniho moudra). Ale chvalim M.Nemce, ktery dostal hodne prostoru, coz povazuji za velke plus hry.
(zadáno: 19.11.2017)
Priklanim se ke komentari Denisy, jen to hodnoceni davam nizsi. Nasazeni hercu i akrobatu bylo velike, netradicni spojeni cinohry a cirkusu byl zajimavy napad, ale pro me zustalo jen u toho napadu. Rozporuplne pocity z konce predstaveni zatim pretrvavaji. Co musim pochvalit je citelnost dejove linky a pribehu, co je pro me velke minus, obcas se mi predstaveni vleklo.
(zadáno: 8.12.2017)
65%
Hrabalovo dilo neznam zevrubne, nicmene i presto na me dychla poetika a nostalgie dob minulych. Trochu mi do celkoveho predstaveni nesedel vystup senioru na zacatku druhe pulky, ale jinak jsem spokojena a ani delka monologu mi nevadila. Po herecke strance moc chvalim M.Taborskeho, V.Lazorcakovou, J.Pokornou a M.Hanuse. Moc se mi libilo i vyreseni sceny, kdy se hralo i v hledisti, coz sice trochu limitovalo divaky v prednich radach, ale napad se pocita. Navic tahle hravost se mi na DvD naopak libi. Mile a nenarocne predstaveni.
(zadáno: 13.12.2017)
65%
Inscenace je velmi napadita, at uz formou manasku nebo stylem vypraveni. Ale... Zacatek byl zabavny, i kdyz horkosladky. Konec mi trochu nesednul, uz to na me bylo asi moc snove. Ale ocenuji nasazeni hercu, moc se mi libili Z.Velen a I.Machalova.
(zadáno: 13.3.2018)
Je pravda, ze dle anotace jsem cekala neco jineho. Ovsem hercum se neda uprit nasazeni, se kterym se zakousli do nelehkeho textu a ktery interpretovali opravdu barvite. Take je treba ocenit autora za odvahu a praci s jazykem. Nicmene se neda nezminit me jiste rozladeni z obcasneho zacykleni textu a rozvlacnost, ktera nenapomahala gradaci. Umim si tuto hru predstavit na komorni scene, pri mene lidech, kdy by samotny prostor odvedl polovinu prace s navozenim atmosfery. Na tohle byl Cinoherak trochu velky.
(zadáno: 19.5.2018)
65%
Zacnu plusy, kterymi je pro me zde predevsim obsazeni. O.Brousek byl neuveritelny tahoun hry. Zahral presne, uvetitelne, zivelne. A.Elsnerova a A.Cerna mu byly zdatnymi sekundantkami. Zaujala me napadita scena a hudba (mimo vystup trollu, ten sel mimo me). Bohuzel zasadnim minusem pro me byla delka. Jak byla prvni pule ke konci uderna, druha se misty neuveritelne vlekla. Obzvlast pasaze z cest se daly vice seskrtat. Obcas jsem se nemohla dockat konce a jen kvuli tomu na me zaverecna scena nemela takovy efekt. Skoda, jinak by bylo tohle narocne predstaveni presne mym salkem kavy.
(zadáno: 15.3.2019)
65%
Kraticka inscenace, ale pomerne silny zazitek. Velmi se mi libil dopis v podani E.Elsnerove a I.Svobodove s A.Petrasem.
(zadáno: 6.1.2020)
Vyhodou je, ze je to velmi kratke. Ale me osobne nezaujaly herecke vykony, prisly mi bohuzel trochu prkenne. Mozna to bylo jen nedostatkem prostoru, nektere sceny byly opravdu letem svetem. Kladne hodnotim odvahu takto zkrouhnout pomerne narocnou hru, aby zustala stale citelna a uhratelna. Velmi se mi ale libila hudba a scenicka hra se svetlem.
(zadáno: 7.4.2013)
Zdlouhava hra, predevsim prvni polovina. Miloslav Mejzlik je v roli dobry, ale ke konci uz mi neprijde jako zapaleny objevitel, ale jako rozmazlene dite, ktere si chce prosadit svou. Mozna to tak melo byt, nicmene to trha sympatie, ktere si k jeho postave vytvorite.
Plus zaslouzi scena a kostymy, minusem pro me osobne bylo, ze jsem marne cekala na Galileiovu nejznamejsi vetu.
(zadáno: 8.4.2013)
Prijemne predstaveni, ale hlubsi dojem nezanechalo.
(zadáno: 29.6.2014)
Videno pred delsi dobou, ale tohle predstaveni asi nebylo uplne pro me.
(zadáno: 27.4.2014)
Na me to bylo az moc absurdni. Zabava to sice byla, ale ... Nicmene hudba byla vyborna a scena s kostkou se mi moc libila.
(zadáno: 15.6.2014)
55% Mit remeslniky v dome opravdu neni zadny med, kolikrat ma clovek vazne chut je zabit. Nicmene prvoplanova komedie, ktera se ke konci zvrhla ve frasku. Nektere sceny pobavily vic, nektere vyloudily pouhy usmev. Za me nejlepsi K.Halbich, ten to drzel nad vodou. Na R.Jaskowa jsem se moc tesila, priznavam, ze jeho civeni coby elektrikare do rozvodne skrine bylo opravdu presvedcive, ale priste radsi na neco vaznejsiho.
(zadáno: 16.6.2014)
55% Bohuzel snadno zapomenutelna hra. Celou dobu me vice nez ustredni motiv bavily veci kolem a vedlejsi postavy, coz asi neni moc dobre. Dej byl predvidatelny, hra celkove rozvlekla. Kdyby byla zkracena, o hodne lepe by vtahla divaka a udrzela jeho pozornost. Hodne me bavily sbory a hudba celkove, kostymy a projekce se mi tez libily. Ale cekala jsem vic.
(zadáno: 12.11.2014)
A mozna je to jeste moc. Me tohle proste nezaujalo. Herci v detskych rolich me bavili, ale zbytek prilis ne-e, dospelaci spise rusili. Na muj vkus moc pisnicek, ktere mi do hry nepasovaly. Jsem rada, ze jsem hru videla, ale znovu se urcite nechystam ...
(zadáno: 14.11.2014)
Dokud se mluvilo, byla to bomba. Nektere sceny/hlasky byly vynikajici. Jenze kdyz doslo na zkouseni a "scuknuti" vsech oper do jedne hry, nevedela jsem, co si myslet. Kdyby to herci, co hrali herce, pojali jako opravdu parodii a jeste vic pritlacili na pilu, nemela bych problem. Takhle to ale obcas hranicilo s trapnosti.
Ne, je to vazne oddechovka, u ktere clovek nemusi premyslet a uprimne se zasmeje, to bez debat. Nektere napady jsou nadprumerne a herci jako V.Kubarova, H.Bor, M.Slany a R.Kalvoda vyborni.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >