Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (47)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 11 12 13 14 15 16 >

(zadáno: 27.7.2018)
Mé první setkání s touto hrou, text je to rozhodně zajímavý. Nemohla jsem se ale odprostit od myšlenky, že bych to měla konečně vidět v ČK s L. Žáčkovou, protože mně naopak Z. Benešová typově nepřišla jako nejlepší volba. Větší úspěch u mne měli spíš pánové M. Vykus a J. Koudela.
(zadáno: 22.10.2018)
Trochu jsem nečekala to pojetí, ale pobavila jsem se dobře, humor mi seděl. Některé skeče byly výborné, některé se povedly méně. Souhlasím, že scéna v lese mohla být kratší. Povedené písničky, herecky slušná kolektivní práce. 65 %
(zadáno: 22.10.2018)
Úprava a provedení některých písní bylo skvělé. Méně už mi seděly některé vyprávěcí pasáže. Rozhodně má kouzlo, že se inscenace hraje zrovna v tomto sále. Z herců svůj komediální potenciál využili především V. Fridrich a Z. Kalina. 65 %
(zadáno: 10.11.2018)
Asi jsem byla na ne zcela povedené repríze v Mělníku, N. Řehořová úplně neměla svůj den. Text je to zajímavý, hlubší, než se na první pohled může zdát, pěkně je udělaná i scéna. Smích je tu poněkud hořký, kdo čeká plácání do kolen od začátku do konce, asi bude zklamán. 65 %
(zadáno: 13.1.2019)
Rozhodně není určeno pro konzervativní diváky. Celkově dost šílené, vžít se tady dá maximálně do postavy Toma, bláznivé jsou kostýmy a nepochopitelné je použití postavy Rádia. Vyzdvihla bych herecké výkony A. Čuby a R. Ferra. 65 %
(zadáno: 13.1.2019)
Po Huse a Astorce můj třetí Idiot a bohužel nejslabší, celkově mě inscenace nedokázala zasáhnout, potenciál nebyl zcela využit. Silným článkem je určitě A. Bilík, dále V. Dvořák či N. Horáková, jinak ale myslím, že na hru zanedlouho zapomenu.. 65 %
(zadáno: 31.1.2019)
Hru jsem předem vůbec neznala, možná ji víc ocení starší, očekávání byla asi větší a trochu tomu chybělo tempo. Na mé repríze v ŽDJC v Praze neměla J. Smutná úplně svůj den. Čtvrt roku od zhlédnutí si toho už moc nevybavuji, líbila se mi ale Z. Valchařová-Poulová a P. Výtvarová Krausová.
(zadáno: 19.4.2019)
Velmi vtipný a netradiční úvod vystřídá poněkud zdlouhavý monolog, myšlenka je docela zajímavá, ale text se trochu točí v kruhu. Nicméně S. Majer svým podáním dokáže upoutat, musím pochválit jeho výkon, stejně jako zbylé aktéry. Líbily se mi také některé režijní nápady a závěr.
(zadáno: 23.4.2019)
Poněkud nevyvážená inscenace, některé scénky výborné a bylo mi líto, že nebyly více rozehrány, jiné už jsem dávno zapomněla. Celkově jich bylo zbytečně moc, diváka (ne)vývoj časem omrzí. Herecky povedené, vyzdvihnu J. Hánu a L. Žáčkovou. 65 %
(zadáno: 24.5.2019)
Viděno na hostovačce v Dlouhé, výhled opravdu nebyl nejlepší a dojem zkazil. Je super taková témata otevírat, především pro školáky s následnou diskuzí, ačkoliv v našich poměrech to pořád působí trochu přehnaně, pro mě bylo složité se do toho nějak dostat a prožívat. Po herecké stránce slušné.
(zadáno: 13.2.2020)
S Revizorem se v poslední době nějak roztrhl pytel, čím to bude? U této inscenace mi přišlo, že se režisér nemohl rozhodnout, jak moc chce aktualizovat. Kostýmy a výprava jsou místy přehnané a kýčovité. Z herců můžu vyzdvihnout O. Brouska, A. Procházku, v drobné roli O. Vlacha a především přesného J. Maryšku, ten mě bavil moc. Souhlasím, že přehrávání bohužel bylo příliš. (25.3.2019)
(zadáno: 1.2.2013)
Viděla jsem tuto hru 3x ve zlínském divadle a vždycky jsem odcházela polomrtvá smíchy, u tohoto provedení se to bohužel nestalo, takže mírné zklamání.. Ale krásné kostýmy, dobří herci, zajímavé hudební vložky, líbilo se mi to, ale přece jen jsem čekala víc.
(zadáno: 7.4.2013)
Tak tahle hra se mi úplně netrefila do chuti... Mám pocit, že v názvu by ta Carmen ani být nemusela, představení s ní nemá moc společného, ačkoli to jsem ani nečekala. Jednotlivé výjevy spolu moc nedrží, příjemným zpestřením jsou písničky. Jinak mě nejvíc zaujala scéna s dezerty a z herců pak R. Blumaier. Délka akorát, ačkoliv konec mi přišel zvláštně useknutý. Ale jo, zasmála jsem se, celkem pobavila, ale podruhé bych nešla.
(zadáno: 8.10.2013)
Zvláštní hra, ale podle místních hodnocení jsem to čekala horší... Časové a dějové skoky jsou celkem komplikované a nevím, jestli jsem to úplně stíhala. Moc se mi líbila živá hudba a zpěv. Z herců jednoznačně nejlepší D. Punčochář! Asi bych to pro správné pochopení potřebovala vidět ještě jednou, ale tak nějak už se mi nechce...
(zadáno: 9.1.2014)
Líbily se mi hlavně písničky a výkony všech 4 účastníků, několik jednotlivých pasáží. Jako celek mi to ale moc nedrželo dohromady, i ta hodina mi přišla dost dlouhá.. Nějak mi to nesedlo, podruhé bych nešla.
(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 19.3.2015)
Trochu jsem to čekala, ale asi jsem věkem a zkušenostmi ještě mimo. Tenhle depresivní text mě zrovna moc neoslovil a i přes pouhou cca hodinovou stopáž občas nudil. Příjemnou vzpruhou mezi banálními frázemi byl nečekaný humor i krátký výstup A. Švehlíka. J. Boušková skvělá, J. Štěpnička ne až tak přesvědčivý. Z fotek se mi scéna vůbec nelíbila, ale její vytrženost a izolovanost nad jevištěm fungovala dobře. Hudba fajn, ale způsob nazpívání písní mě až téměř do konce strašně iritoval. 55 %
(zadáno: 26.3.2015)
Zklamání. Divně vystavěný text, jehož pasáže o minulosti mě nebavily. P. Lněnička se snažil, ale mou pozornost taky několikrát neudržel a ztracenou nit jsem pak hledala těžko. Narozdíl od projekcí se mi líbila světla. Pointa mi taky až tak překvapivá nepřišla, nejzajímavější byla část, kdy Miki popisoval svou zálibu, zpovídal se divákům zblízka do očí.
(zadáno: 20.8.2015)
Výstižný název. Hru jsem neznala, takže jsem se bála zmatení v postavách a ději, ale nebyla šance, plytké, velmi jednoduchá zápletka. Pěkné klasické kostýmy, herecky solidní, zaujala především P. Horváthová s V. Jílkem, P. Čtvrtníček opět nepřehlédnutelný :) Ale jinak bohužel bez nápadu a na komedii vlastně docela málo humoru.
(zadáno: 22.11.2015)
Osekat ne zrovna známého Shakespeara na 80 minut nebyl dobrý nápad. I díky střídání postav jsem se docela úspěšně ztrácela. Pojetí Francouzů chvíli bavilo, ale pochopení to taky neusnadňovalo. Herecky ne úplně vyvážené, jednodušší výpravu vzhledem k nelehké situaci v Ústí neřeším.
(zadáno: 2.9.2016)
Naprostý souhlas s komentářem Lukáše Dubského. Pěkná scéna bohužel ve větším sále při pohledu z boku nefunguje. Navzdory dobrým hereckým výkonům poněkud zklamání ze samotné hry. Mezi ploty, 29.5.2016
(zadáno: 22.10.2016)
Souhlas s komentářem M. Nováka. Posun do současnosti funguje na jedničku, Oblomovů je nás tady pořád dost. Skvělá byla J. Matoušková, líbil se mi i L. Noha a J. Vyorálek. Obešla bych se ale bez výstupů P. Vančury a P. Čtvrtníčka. Skvělá byla i Nirvana s velkým N, ta s malým už méně. (15.6.2016)
(zadáno: 20.1.2017)
Text rozhodně není špatný, ale co naplat, když tomu vůbec nepomáhá režie, velká scéna a bohužel hlavně některé herecké výkony. Nad nimi proto hodně nápadně vyčnívá standardně výborný A. Procházka. I kvůli jeho většímu zapojení je druhá polovina mnohem lepší a spěje k pěknému finále. Proto radím o pauze se nevzdávat, bude líp ;)
(zadáno: 24.4.2017)
První polovina strašně zdlouhavá, druhá díkybohu měla o dost lepší tempo. M. Kačmarčík jako Macbeth mi moc neseděl a nepřesvědčil, často jsem ani pořádně nerozuměla. D. Šoltýsová pěkně děsivá v druhé půli, nejvíc mě ale zaujali A. Bilík a R. Madeja. Moc pěkná scéna a zajímavé pojetí třech čarodějnic. Tvůrčí záměr nastíněný v programu se do inscenace bohužel téměř nepromítl, škoda.
(zadáno: 12.5.2017)
Tento román je asi prostě těžší převést na divadelní prkna... První polovina mi přišla neskutečně dlouhá, druhá to naštěstí podstatně zachraňovala. Bohužel M. Ligač mě v těžké monologové úloze nepřesvědčil, což celkovému dojmu hodně uškodilo. Na druhé straně rozhodně zaujal R. Štabrňák a i J. Nosek. Scéna viditelně nízkorozpočtovější, ale proč ne. Moc pěkná hudba.

Další stránky hodnocení: << < 11 12 13 14 15 16 >