Profil uživatele

Žíža

Žíža
Jsem (i s rodinou) fanda divadla, obzvláště muzikálů a postupně ukládám své recenze i na dřívější kusy.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 9 % (21)
Jan Pařízek: 11 % (18)
Helena Grégrová: 12 % (20)
Michal Novák: 12 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.9.2019)
Opakované shlédnutí tohoto muzikálu jen potvrzuje, jak je Hana Fialová v této roli skvělá (je pravda, že bez ní by asi bylo hodnocení o něco nižší). Jak na představení, tak i při poslechu na CD se člověk občas musí ujišťovat, že ten hlas není originál. Velmi zajímavě podáno, Eva Zbrožková zde jako Marlen - "studený protipól" také dobrý výběr. Dále pochvala i za Romana Hároka - jeho Theo je dobře zahraný a zazpívaný. A když k tomu člověk přidá občas nějakou tu perličku - třeba záskok Savky v roli Marcela, tak nezbývá než dát velmi slušné hodnocení.
(zadáno: 20.9.2019)
Zhlédnuto včera a spokojenost. Přeci jen od relativně jednoduché komedie člověk neočekával nic jiného než oddech a hromadu "srandy". A vše se dostavilo v přiměřené míře. Asi i vzhledem k výborné obsadě jsme se opravdu nasmáli. Přemek Pálek s Charlottou (jsme rádi, že jsme ji už zase po "výpadku" mohli vidět)byli jako vždy skvělí. Totéž M.Hrabě, (kterého známe doposud jen z muzikálů) - párkrát se dokázali s Přemkem totálně zbourat :-). No a Ernesto Čekan - ten to snad ani nehrál - úplně na jevišti sršel - člověk si ho pak těžko představí ve vážné roli ( i když jako Temný v Tajemství je super).
(zadáno: 20.9.2019)
Zhlédnuto už cca 10x. Myslíme si, že v tomto případě se velmi dobře podařilo na bází Neckářových písní vytvořit vcelku přijatelný děj. Pokud člověk natrefí v hlavní roli na Martina Písaříka, má vyhráno. Ve své roli je skvěle uvěřitelný, i pěvecky je velmi dobrý. Skvělý prostor tu dostávají hlavně menší role - třeba Ondřej v podání jak Noska tak i Wágnera jsou skvělí. Totéž se dá říci i o roli Andrey- ať už P. Duriačovová tak i A. Holá jsou pěvecky v Již. rocku skvělé! Hodnocení je ale pro verzi bez Tofiho. Pokud bych měl po představení s ním - 30% dolů - podává neuvěřitelně zoufalé výkony!
(zadáno: 23.9.2019)
Zhlédnuto v obsazení Herčíková, Ďuricová, Vaněk, Sommerová, Randák, Štágr, Nálepková. Byli jsme potěšeni, jak se Kateřina Herčíková zhostila hlavní role - doposud jsme ji znali jen z menších rolí (Kalich, Pixovi,..) a klobouk dolů - pěvecky i herecky bezva. Totéž vlastně platí i o ostatních - bezchybné výkony ( s výjimkou S. Nálepkové - tam to hlasově nevyšlo). Zvuk absolutně bez problémů (v Pyramidě hodně závisí na pozici), výprava i děj velmi zajímavý. Jen fakt levněji působí recyklace kulis - jsem zvědavý, zda by při návratu Miss Saigon byly opět použity lóže z Fantoma opery :-) Dávám 75%.
(zadáno: 24.9.2019)
Zhlédnuta premiéra - velmi povedená. Jedná se o zdařilou konverzační komedii s výborným výběrem herců. Obzvláště dvě hlavní mužské postavy - ženich a svědek v podání P.Panzenbergera a Ivana Dejmala byly excelentní. A když se k tomu přidala Lada Bělašková coby služebná, záchvaty smíchu v hledišti byly neustálé.
(zadáno: 24.9.2019)
Výborná oddechovka na motivy Terryho Pratchetta. Člověk k tomu musí přistupovat jako k naprosto "ulítlé" zábavě a pak to dokonale funguje. Dokonalá Perdita X v podání Lady Bělaškové, skvěle upištěná Kristýna Petry Lorencové. Dále excelentní monolog hudebního ředitele v podání J.Fišara o nenávisti k opeře - spojený s opakovaným umíráním :-). No a některé Sedláčkovy hlášky - " já se vzdálím" už u nás tak nějak zdomácněly. Prostě těžko popsat, nutno vidět.
jediná výtka - možná by neuškodilo trochu zkrátit. Dávám 75%.
(zadáno: 24.9.2019)
Velkolepá "šou", výborné výkony v hlavních rolích - jak Honza Kříž tak Markéta Procházková opravdu excelovali. Bohužel obligátní problém KC- fakt problematická akustika - opravdu strašně záleží na tom, kde člověk sedí (a také kdo zrovna zvučí - obrovské rozdíly!). Každopádně závěrečný zápas je skvělý. Takže když mezi sebou porovnám + a - ,vychází relativně slušné ohodnocení.
(zadáno: 26.9.2019)
Výborná choreografie- zvláště baletní scény Hospodin vs Lucifer (Minařík, Máša Jinda, Kolva). Role sedla velmi i Pepovi Vojtkovi i Honzovi Křížovi. Potěšily i ostatní role - namátkou Jirka Zonyga v obou rolích, Tomáš Trapl jako jako excelentní Dragonetti a H. Křížková i Renáta Podlipská v roli Gulliety. Výjimečně méně vadil M.Pošta - v této roli se jeho přehrávání tak nějak ztratilo (respektive do role i zapadlo).
(zadáno: 9.10.2019)
Brutálně černý, syrový humor. Výborné herecké výkony, zvláště Anička Fialová a Igor Chmela. Škoda že už je staženo, zašel bych určitě ještě jednou.
(zadáno: 8.1.2020)
Po pro nás nevyvedeném Času růží tentokrát v Karlíně zamířili správně do černého. Ne příliš komplikovaný (a obecně známý) děj je prokládán skvělou hudbou a vše šlape jak má. Někomu asi bude vadit, že v muzikálu nenajde on známé hity s filmu, ale do důsledku je to jen plus. Velmi dobře se podařilo, aby se nejednalo o one man (women) show a prostor dostaly i ostatní postavy, nejen Lucka Bílá. Skvělá byla Iva Pazderková, Roman Tomeš, Markéta Procházková... No a kapitolou sama pro sebe je pak Pavla Břínková - její rap je prostě boží :-)
Takže za nás by bylo hodnocení na cca 75%.
(zadáno: 10.2.2020)
Od té doby, co Johanku naštěstí opustily hvězdy Střihavka a Basiková (oba už role jen flákali a hlasově to bylo velmi zoufalé) šla Johanka opět nahoru. Skvělá je Lucia a nově i Iva Marešová. Vždy se těšíme na Jirku Zonygu, který dává do role vše a samozřejmě i na Raymonda Honzy Kříže, kterého ale už dokázal skvěle alternovat Honza Tenkrát. A obdiv pro tanečníky, hlavně Johanka (jak stylové) Hájková je dokonalá válka. V poslední době možná trochu ubírá na dobrém pocitu obsazení "svatých" - např. Sokolíková herecky nic moc a navíc zní velmi nepříjemně -bohužel se v Kalichu objevuje skoro všude.
(zadáno: 17.2.2020)
Tak další kus ve Dvanáctce je tentokrát laděn v jiném duchu - pohádkově. Člověk byl zvědavý, jak si s tématem poradilo autorské trio, přišedší určitě přímo z džungle (Juraj Čiernik, Honza Vlas + B. Cmuntová = Šér Chán, had Ká + Raschmí z Mauglího). A myslíme, že spolupráce dopadla velmi dobře.
Z počátku jsme si přeci jen chvíli museli zvykat, že cílová skupina je o trochu věkově níže, ale záhy herecké výkony i hudební čísla člověka strhly a užíval si. Dámy odvedly výborné výkony a party např. zlatooček či kramářů opravdu pobavily.
Takže se těšíme na další hru ze série Bludných balvanů :-) .
(zadáno: 24.2.2020)
Pokud člověk přichází na tuto hru s tím, že chce vypnout a úžasně se odreagovat, je na pravém místě. Klasická fraška plná vtipných scén, hlášek (a pádů) dokáže divákovi polechtat bránici. Skvělý Ernesto Čekan, který celé představení táhne - je prostě geniální. Představení nemá více-méně slabších míst a člověk odchází tak nějak příjemně naladěný. No a pokud něco vyzvednout - dokonalá "manželská" dvojice Hrabě - Peřinová, skvělý Enčevův ruský zbohatlík a neuvěřitelně uvěřitelný prastarý číšník Karla Hábla. Je pravda, že v jeho věku byl nahraný pád fakticky dokonalý. 75%
(zadáno: 26.2.2020)
Po určitém váhání jsme nakonec s malou obavou shlédli i Tarzana. A jednalo se o příjemné překvapení. Příběh je vcelku dobře zpracován, scéna i choreografie velmi povedená. Často zmiňovaná akrobacie byla dávkována v rozumné míře (skvělá Zuzka Havrlantová). A úplně geniální výkon Dity Hořínkové jako Kaly - řádila na jevišti jako tajfun. Dita je prostě Ďábel :-).
Hlavní role - Vojtková v pohodě, výborný Pecha, Vojtek +dokonalý zmatený Porter Tomáše Trapla.
Výtka - chyba ve vyvěšeném fermanu u hlavní postavy (uveden Robert Urban, hrál Pecha) zmátla hodně lidí - přeci jen to šlo o pauze opravit.
(zadáno: 26.2.2020)
Je škoda, že muzikál už skončil. Převod do muzikálové podoby se opravdu povedl a člověk se k němu rád občas vracel. Z větších rolí jsme se nepotkali snad jen s Martinou Šnytovou a vždy byly výkony na velmi slušné úrovni. Potěšila občasná improvizace - například, když Tomáš Savka rozpoutal úvodní hádku o shodou okolností jediné volné místo v 1. řadě (vedle mne).
75%
(zadáno: 5.10.2020)
Vzhledem ke kolizi s jinými termíny jsme Květiny pro paní Harrisovou místo premiéry zhlédli na generálce a byli plně spokojeni. V prvním jednání sice byly některé skladby trochu méně srozumitelné a docházelo mezi interprety i k mírnému překřikování se, ale druhé jednání už byl zážitek opravdu plný emocí. Skvělá byla Hana Fialová jejíž "zarputilost" se kterou šla za"svým" snem byla úžasná. No a Míša Horká a její přechod ze studené potvory do vřelé lidskosti druhé části opravdu dominoval. V dvojroli předvedla výborný výkon i Patricia Janečková - zvláště "frackovitá" Pamela byla přesvědčivá. 75%
(zadáno: 13.10.2020)
Tak my přistupovali k Testosteronu s tím, že jsme věděli, do čeho jdeme, takže na rozdíl od některých jiných v sále se nedostavil šok. Je to opravdu o extrémně nekorektní hra úplně nabušená vulgarismy. Ale záhy si člověk uvědomí, že každá ta sprosťárna tam má své místo a vlastně vše sedí jako "prd.. na hrnec". Obsazení rolí je velmi povedené, vše "pracuje" jak má. A varování - je to NON VEGAN - zvláště pokud chodíte jako my do první řady, tak ne hladoví. Grilované maso z jeviště fakt voní, takže si člověk akorát slintal do roušky - ale možná nebýt Corona, tak by se smilovali a nabídli :-) .
(zadáno: 20.10.2021)
Velmi zajímavá hořko-sladká cirkusácká romance. Báře Hrzánové i Radkovi Holubovi jejich role opravdu věřil a zároveň byli velmi dobře podpořeni dobře ztvárněnými vedlejšími rolemi v podání K. Cibulkové, R. Zímy a Z. Kaliny. Velmi dobrá práce s emocemi. osobně spíš až 75%
(zadáno: 20.10.2021)
Velmi slušně vypracovaná komedie s detektivní zápletkou a prvky překvapení, která je na jevišti výhradně v ženských rukách. Myslím, že dámy se svých rolí zhostily velmi dobře - odcházeli jsme s pocitem, že večer byl stráven velmi příjemně (ale na druhou stranu bez pocitu ... na to musím co nejdříve ještě jednou...).
Paradox (možná ne náhodný) - ve stejnou chvíli byla v Myronu hra naopak zase jen s výhradně mužským obsazením :-) 65%
(zadáno: 10.11.2021)
Zpočátku jsme přistupovali trochu s obavami, které však záhy vymizely a člověk si užíval velmi netradiční uchopení "klasiky". V reálu sledujeme proces prvních příprav na uvedení Jiráskova díla přičemž vlastní Lucerna tvoří jen kostru, která se prolíná s osudy 4 postav této hry. Je zajímavé postupně pronikat do důvodů, proč se jednotlivé postavy ne úplně standardně vyvíjejí a sledovat propojení klasického díla do současného divadelního světa. Souhlasíme s výrokem, že Laterna je určena vnímavým a hloubavým divákům. Výkony herců byly povedené, zvláště zaujala Aneta Klimešová jako Hanička.
(zadáno: 21.12.2021)
Krásné odreagování se v předvánočním shonu. Výborně vystavěný příběh, který je podpořen skvěle zapadající hudbou. Pojednat cestu do Betléma jako konkurz do Show byl velmi zajímavý nápad a i podle reakcí publika zaujal. Mimochodem určitě se nejedná o výhradně dětský muzikál - dospělí si užívali možná i více. Velmi nás překvapil výkon Martina Uberalla, který jako oslík byl opravdu neuvěřitelný. Výborné bylo i ztvárnění sebestředného lva v podání Přemka Pálka. Prostě příští vánoce si určitě dáme repete.
(zadáno: 13.9.2019)
Viděli jsme po více než deseti letech a ono se kupodivu nic nezměnilo. Přeci jen je poznat, že choreografie i výprava už přeci jen mají nějaký ten rok za sebou a neodpovídají současnosti. Zarazí opravdu minimální proměny jeviště - chtělo to přeci jen kulisy trochu "rozpohybovat" a vdechnout tomu více života. A pokud mám vyzvednout nějaký herecký výkon - tak asi Jan Urban jako trubadůr. Naopak p. Štěpánek působil velmi nejistě - přeci jen věk a k tomu možná i zdrav. problém se na jeho pohybu silně projevil.
(zadáno: 20.9.2019)
Z pera Pixových asi nejslabší kus. Přeci jen je nejrozvláčnější, děj tady tak trochu plyne mimo nás. Sněhová královna ( zvláště u Dády Patrasové)nemá absolutně čím zaujmout - ani zpěvem, ani hereckým projvem. Naopak rádkyně ONA - skvělá role a výborné, vyrovnané obsazení (viděli jsme ale jen Míšu Zemánkovou a Lindu Finkovou). No a pokud mám naopak poukázat na největší rozdíl v alternaci - tak skvělá (až "naspídovaná") Dita Hořínková vs. B. Rajnišová. takže pokud mám shrnout- pěkný muzikál, ale ostatní díla od Pixů zaujmou více.
(zadáno: 26.9.2019)
Bohužel zde platí úsloví " dvakrát do stejné řeky nevstoupíš". Náš kdysi v kalichu oblíbený muzikál po znovuoživení již nezaujal. Těšili jsme se na původní obsadu a vyšlo to jen částečně - velké plus samozřejmě pro Tomáše Trapla, Bohouše Josefa. Naše očekávání ale nenaplnila Jana Feriová (z Kalicha naše oblíbená nejen z Galilea)- přeci jen šlo poznat, že hlasově to není ono (snad ale jen indispozice). A z nových tváří - zklamala B. Surovčíková - role ji úplně nesedla, byly i problémy s nesrozumitelností jejího projevu ( češtiny obecně). Naopak T. Novotný byl velmi dobrou volbou.
(zadáno: 2.12.2019)
Velmi příjemná komedie, která není prvoplánově "rozchechtaná" Dámská pětka si myslím dala vše se ctí, takže nemusí být obav z humoru nižší cenové kategorie. Člověk nakonec odcházel příjemně pobaven a skvěle naladěn, takže si dokáže (na rozdíl od některých jiných komedií) představit, že se na to v budoucnu koukne i znovu. Zhlédnuto na zájezdě ve Val. Meziříčí U podrobnější stupnice možná i 65%