Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.1.2020)
Uvedení Jiráskovy pohádkové LUCERNY v Mahenově divadle v Brně je dobrým skutkem.Potvrdilo se, že divadlo nepotřebuje žádné experimenty, stačí střídmou režii nechat prostřednictvím postav hry znít krásnou češtinu, podtrženou dobovými kostýmy i působivou scénografií.K dobrému výsledku lze přičíst i začlenění smyčcového sextetu.Pokud máte rádi klasickou činohru, tak Lucerna je pravou volbou.Psáno z reprízy 6.1.2020 Hodnocení 70%.
(zadáno: 31.10.2013)
Muzikál LUCIE,VĚTŠÍ NEŽ MALÉ MNOŽSTVÍ LÁSKY nenaplnil velké očekávání.Zůstal stát na půli cesty.Největším kamenem úrazu je velmi slabý děj se spoustou vulgarismů.S tím nedokáží moc udělat ani populární herci K.Roden,P.Liška,Vl.Beneš.Sled písní skupiny Lucie děj nijak nespojuje ani neposouvá.Pochválit je třeba hlavně pěvecký výkon V.N.Bárty v hlavní roli.Jeho zpěv dobře funguje s výborným zvukem orchestru M.Kumžáka.Na velké scéně HdK se poněkud ztrácí úsporná scénografie, včetně kostýmů.Zkrátka muzikálu chybí více emocí a velké finále celkový matný dojem nezachrání.Předpremiera30.11.
(zadáno: 17.3.2012)
Lucrezia Borgia tanečně- muzikálové drama, nově upravené pro divadlo Hybernia.Viděl jsem alternaci Basiková, Kassai, Beroun, Marek, Zonyga,Tomeš.Představení má čtyři hlavní složky.Tanec,zpěv,hudbu,herecké ztvárnění.Bohužel absolutorium si zaslouží jen taneční složka muzikálu, zpěv, hudba i herectví je vesměs na průměrné úrovni.To se týká všech hlavních protagonistů.Muzikál sleduje určité umělecké ambice, ale nejspíše bude zajímat jen určité diváky, svědčí o tom jen z poloviny zaplněný sál divadla, druhý týden po premieře.Hodnotim 50%
(zadáno: 14.11.2016)
MALÝ PRINC podle stejnojmenné knihy Antoine de Saint-Exupéryho na Nové scéně režíroval Vladimír Morávek.Jde o známý příběh,který má přesvědčit svojí jedinečnou poetikou a podobenstvím s konfrontací dnešního světa.Bohužel poetika se téměř vytratila,dominuje nevhodná hudba a skřehotavý zpěv.Spojení činohry,tance,hudby,zpěvu a polyekranu je dobrý nápad,ale minul se účinkem.Divák kouká "jako na nová vrata" a místo hezkého divadelního zážitku,si odnáší zmatek v mysli.Z celého představení nejlépe dopadla taneční složka a také scénografie s výpravou D. Dvořáka. Psáno z reprízy 12.11.2016 Hodnoc.50%.
(zadáno: 12.12.2014)
Česká verze megahitu MAMMA MIA zdaleka nedosahuje kvalit anglického originálu.I když hlavní představitelé A.Antalová,T.Smička a I.Korolová se snaží,běhají doslova jako o závod.(na obřím jevišti to jinak nejde),tak celkový dojem není dobrý,herci neintonují,jsou nesezpívaní a to včetně sboru.Když přidáme velmi špatné ozvučení kongr.sálu,tudíž většinou nerozumíte českým textům.I scéna na velkém jevišti působí chudě,to platí i o nevýrazných kostýmech.Diváci,kteří znají anglickou verzi(2x hostujicí u nás)budou zklamáni.Muzikál má šířit m.j.velkou energii,ale ta se moc nedostavuje.Předprem.11.12.14
(zadáno: 28.10.2019)
Pěkné hudební provedení i nové aranžmá,slibné pěvecké výkony,upravené texty písní,funkční scéna,světla i zvuk to nabízí uvedení megahitu MAMMA MIA! v MdB.Velkým problémem je obsazení jednotlivých rolí.Většině hercům (Remišová,Schenk,Coufalová,Sagher) přidělená role vůbec nesedí a působí i komicky.(výškový rozdíl I.Ondříčka a B.Remišové)I choreografie není zvládnuta tak, jak se patří,nemluvě o kostýmech (m.j.u pánů nepůsobí na scéně hezky vytahané a zmačkané kalhoty i saka)Bohužel ne všichni zvládli svoje role na jedničku a tak celkově působí Mamma Mia! jako ze "Zelňáku".Škoda.27.10.2019 odpol.
(zadáno: 31.5.2013)
Jedna z nejúžasnějších operetek,slavná Hervého Mam´zelle Nitouche,patří k tomu nejlepšímu,co nabízí současný operetní repertoár.V HdK vlastně Nitouche přenesli z brněnského Městského divadla,kde byla na repertoáru.Z původního obsazení hraje hlavní roli držitelka Thálie,výborná Radka Coufalová-Vidlák i v pražské inscenaci.Pochválit lze herecké výkony Z.Herfortové,T.Trapla.Hlavní mužskou roli ztvárnil "plzeňský" B.Kotiš a ne každému se jeho herecké přehrávání může líbit.Jinak první polovina předst.se zdá být poněkud těžkopádná,ale po pauze se diváci chytli a byli zcela spokojeni.Hodnocení60%.
(zadáno: 12.2.2016)
Premiéra MANON LESCAUT s vůní kadidla se ve Zlaté kapličce velice povedla.Poděkujme D. Špinarovi za výbornou režii,též je výjimečná a funkční scéna,výrazné kostýmy a v neposlední řadě je pěkná i hudba J.Hájka.Z hereckých výkonů zaslouží absolutorium Patrik Děrgel jako Des Grieux.Jeho herectví je velice uvěřitelné a společné s Manon J. Pidrmanové tvoří milenecký pár,který vás přesvědčí o jejich oddané lásce,byť plné zvratů a dramatických situací,Do jejich hereckého koncertu výborně zapadá role Tiberge R.Máchy.Texty V.Nezvala jsou výrazně kráceny,což je ku prospěchu dramatu.2.premiéra 12.2.2016
(zadáno: 20.11.2011)
Kouzelný báječný muzikál pro celou rodinu.Bezvadná choreografie včetně stepu,ohromující scéna,výborné pěvecké i herecké výkony,orchestr šlape,výborný světelný desing,ohromující zavěrečný let Mary Poppins nad hlavami diváků.Zkrátka 100% show!Přimlouvám se k pořízení hudební nahrávky.
(zadáno: 25.11.2017)
Drama MARYŠA v historické budově Národního divadla je inscenováno v novém,inovačním pojetí.Je otázkou,zda-li toto "moderní" zpracování je ku prospěchu této klasiky.Scénografie s prázdnými židlemi,velkou krychlí sloužící jako nahrávající studio,společně s maskovanými figurami ploužících se po jevišti,včetně mluvení do mikrofonů,zde již bylo a není originální.Herecké postavy jsou ukřičené,často se válí hystericky po jevišti.Celkové vyznění tohoto vesnického dramatu nepůsobí nijak silně,jak bych očekával.Rozhodně bych dal přednost klasickému nastudování této vynikající hry.II.premiéra 24.11.17
(zadáno: 5.10.2013)
Nejnovější dílo v divadle Broadway Mata Hari moc nenadchne.Nejde jen o pohnuté osudy hlavní hrdinky.Jde o celkové režijní pojetí inscenace!Sledujeme tak dlouhé činoherní pasáže střídající se s pěvecko-tanečními výstupy.V company chybí mužská část,což vadí nejvíce ve scéně z válečného bojiště.Asi omylem byl obsazen A.Háma(jeho klaunské pojetí role je zcela nevhodné)Překvapila svým dobrým výkonem M.Horká.Její Mata Hari má přesvědčivý výraz.Z ostatních výkonů lze vyzvednout R.Schwaba.Dobrá je choreografie i kostýmy.Hudební složku lze hodnotit spíše jako průměrnou.Zajímavá je funkční scéna.H.50%.
(zadáno: 14.9.2013)
Chcete-li vidět nový zajímavý muzikál,vypravte se na Mauglího.Jde po všech stránkách o zdařilé divadelní dílo.Vše začíná přesným výběrem představitelů jednotlivých postav a jednotným režijním vedením.K celkovému dojmu přispívá výborná choreografie a kostýmy.Dobře poslouchatelnou "pralesní" hudbu s použitím exotických nástrojů složil,na texty G.Osvaldové, O.Soukup.Bohužel scéna navržená pro jeviště divadla Kalich působí poněkud stísněným dojmem.O absenci živého orchestru se nemá cenu zmiňovat.Výborné herecké výkony(Sklenář,Tomeš,Čiernik)přispívají k celkovému úspěchu.Psáno z 1.reprízy.70%.
(zadáno: 3.11.2016)
Nejnovější muzikál v Hybernii MEFISTO autorů Zd.Zelenky a D.Bartáka nám vypráví příběh o vyslanci Pekla,ďáblovi který může vrátit člověku mládí.Děj plyne ve svižném tempu,ale délka muzikálu se blíží ke třem hodinám (a tudíž by menší škrty jen prospěly).Velkou devizou je scénografie D.Dvořáka a společně s povedenými kostýmy,tak scéna lahodí oku.Absence živého orchestru,spolu s průměrným zvukovým designem snižuje divácký zážitek.Přesto se podařilo vytvořit zajímavé dílo. S hereckých výkonů lze pochválit výborného Jana Kříže,kterému zdárně sekunduje půvabná Karolina Gudasová.Předpremiéra 2.11.16.
(zadáno: 5.2.2014)
Americký muzikál(spíše však hudební komedie) MILUJI TĚ, ALE.... je bláznivý sled scének,skečů a písní o citových vztazích mezi mužem a ženou.Hrají dvě herecké dvojice,které doplňuje živě hrající pianista (P.Vondráček)a houslistka(A.Romanovská).Jde o obnovené zájezdové představení,s nulovou scénografií,tuctovými kostýmy,slabou choreografií a hlavně s chabými herecko-pěveckými(T.Kostková)výkony!(světlou výjimkou je L.Olšovský)Přidáme-li místy lascivní a divácky podbízivé scény, dostaneme obraz nevkusné lidové zábavy.Celé představení připomíná tv silvestrovskou zábavu z 80tých let.Repríza 4.2.14
(zadáno: 3.2.2014)
V české premiéře uvedlo MdB muzikálovou komedii MLADÝ FRANKENSTEIN ve výborné režii Petra Gazdíka.Jde o po všech stránkách profesionálně zvládnutý muzikál.Nutno pochválit herecké výkony,překlad K.Škarky a P.Gazdíka,výbornou scénu D.Bensona,zajímavé kostýmy i bezchybné hudební nastudování nápadité hudby s dirigentem D.Kalouskem.Z protagonistů je třeba vyzdvihnout v hlavní roli J.Zedníčka(i když musí ještě pilovat hlavně pěvecký výraz),J.Macha,T.Martinkovou a v neposlední řadě výbornou J.Musilovou.Vznikl muzikál,který diváka především výborně pobaví a to rozhodně není málo.Psáno z reprízy 2.2.14
(zadáno: 6.12.2011)
Opět jeden zbytečný muzikál.Nezajímavá hudba,špatná nevýrazná režie,herci chodí po schodech nahoru a zase dolu!!V sice zajímavých kostýmech R.Šolceho,ale většinou herci v nich neumí ani hrát!(snaží se M.Absolonová,M.Jandová,R.Tomeš,J.Maxián)
(zadáno: 14.5.2018)
Pokud se chystáte na Hudební scénu MdB na cokoliv, tak nikdy neodcházíte zklamáni.To 100% platí i o nejnovějším muzikálu SPAMALOT.Všichni, od režiséra, scénografa, výtvarníka kostýmů, hudebního nastudování odvedli výbornou práci.To platí i o celém hereckém obsazení,v čele s L.Vlčkem, D.Vitázkem. A.Slaninou, H.Holišovou, T.Smičkou.Všichni si představení užívají, baví se i diváci.Tato muzikálová komedie nezklame a za to patří všem dík.Psáno z reprízy 12.5.2018 Hodnocení 100%
(zadáno: 28.11.2011)
Bezvadný světový muzikál v české premiéře.Výborné nastudování,jak hudební tak i pěvecké.Výborné výkony všech protagonistů a zvláště Jana Kříže, Romana Říčaře a Dashy.Představení je vtipné(úžasný překlad Adama Nováka), má spád,ani chvilku se nenudíte,zkrátka se královsky bavíte.Velmi dobrý sound orchestru s dirigentem Jiřím Petrdlíkem i se závěrečnou hudbou na odchodnou!
(zadáno: 29.9.2014)
V ČR poprvé uvedená inscenace německého autora Mariuse von Mayenburga MUČEDNÍK v divadle DISK spíše než komedií je hrou na vážné téma.Hlavní dospívající hrdina Benjamin hledá odpovědi v Bibli,vykládá si ji "nějak" po svém.To samozřejmě vyvolává konfliktní situace v jeho životě.V hlavní roli se představil Tomáš Havlínek a zhostil se s ní na úrovni.Jeho herectví působí autenticky a lze mu věřit.V ostatních rolích(některé jsou alternovány)již tak přesvědčivě nevyznívají.Přesto hra jako celek je kompaktní a předkládá divákovi vážná témata,která ho nutí k zamyšlení.Psáno z reprízy 26.9.14 Hodn.70%.
(zadáno: 6.11.2017)
Muzikál M.Davida MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU v d.Broadway patří k tomu lepšímu,co se zde hrálo.Melodické melodie posouvají děj,horší jsou texty L.F.Hagena,výprava s obří želez.maskou po stranách forbíny brání divákům k výhledu na jeviště,ruší i dlouhé zatmívačky u jednotl.obrazů.Zaujmou výpravné,pestré kostýmy.S hereckých i pěveckých výkonů lze pochválit D.Gránského,B.Josefa a J.Vágnera.H.Vondráčková vystoupila v mezích svých možností.Standardní výkon předvedl balet pod vedení.M.Lhotského.Chybí jako většinou,živý orchestr,hudba zní poněkud ploše.Diváci vidí známé tváře a jsou spokojeni.Repr.3.11.17
(zadáno: 21.1.2013)
HONZY 60%
My Fair Lady, muzikálová klasika v Divadle na Fidlovačce zůstala na půli cesty.Soubor se snáží, ale vyniká snad jen hlavní představitelka květinářky Lízy, Barbora Mošnová.(oprávněná nominace na Cenu Thalie 2011)Dvojice pánů Higginse a Pickeringa(Töpfer a O.Brousek ml.)působí,jako by hráli na jen půl plynu - zkrátka úsporně, bez jiskry a nadšení.Hlavním nedostatkem je docela chudá výprava, včetně scény a vůbec nepovedené jsou kostýmy.Též choreografie není žádný zázrak.Chybí také větší company, takže celkový dojem je takový, že jsme byli svědky komorního nastudování My Fair Lady.
(zadáno: 10.3.2015)
Hitový muzikál R.Balaše MÝDLOVÝ PRINC uvedlo poprvé v rámci generálních zkoušek divadlo Broadway.Jde o veselý příběh ze života nezaměstnaného herce s hity Vaška Neckáře ale i např.Marty Kubišové.V odpol.alternaci se v hl.rolích představili M.Dejdar,T.Kostková V.Kopta,J.Vágner.Předst.si neklade velké umělecké ambice ale překvapí komediálními výstupy,solidními hereckými výkony,zajímavou scénou a choreografií a jako bonus zazní písničky v hereckém,netradičním podání.Muzikál má spád,diváci se evidentně baví a o to šlo tvůrcům především.A to není v dnešní složité době rozhodně málo.Psáno dne 9.3.15
(zadáno: 2.5.2018)
Divadelní hra NA DOTEK uváděná v divadle Broadway je inscenována velice úsporně, nulová scénografie, stejné kostýmy, prakticky po celou dobu.Hra je zdlouhavá, to co zdánlivě funguje ve filmu, tak na divadelní scéně nefunguje.Chtělo by to dialogy víceméně proškrtat.Režijní vedení je slaboučké, herci se na scéně pravidelně střídají, jako na orloji.Herecké výkony podprůměrné.Nejhorší je A.Stropnická.V normě snad jen T.Havlínek.Nevím, pro koho je hra určena, možná jako zájezdovka, ale i tak budou diváci zklamáni.Psáno z reprízy 30.4.2018 Hodnocení 30%.
(zadáno: 25.6.2014)
Klasická činohra historické budově ND sluší.Stroupežnického NAŠE FURIANTY prověřilo již desetileté uvádění v naší zlaté kapličce.A diváci jsou spokojeni, jak s celkovým režijním (J.A.Pitínský) pojetím hry, nápaditou scénou, zcela vyrovnanými hereckými výkony (kde není malých rolí), jímavou hudební složkou s doprovodem se zpěvy a v neposlední řadě celou plejádou našich hereckých bardů.Příjemné rodinné představení lze jednoznačně doporučit.Psáno z reprízy 24.6.2014 Hodnocení 80%.
(zadáno: 18.9.2019)
Záříjová premiéra hry F.Dürrenmatta NÁVŠTĚVA STARÉ DÁMY v DIVADLE NA VINOHRADECH nijak nenadchla.Prezentace hry na velkém jevišti je statická,režijní(ne)nápady jsme již viděli v jiných divadlech(minimum kulis,děj se odehrává na ošuntělých sedadlech starého kina,hra se vleče a neuvěřitelně nudí,vidíme různé typy postav,které jsou spíše pouze do počtu.I nápad s videokamerou s projekcí a pozvanými tv komentátory.(alt.Písařovicová/Železný) není novým nápadem.Zbývá herectví D.Havlové a T.Töpfera,kteří bohužel nijak neoslnili a u diváků neprobudili žádné emoce.Škoda promarněné příležitosti.17.9.2019

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>