Profil uživatele

Jana Králová

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (6)
Lukáš Dubský: 13 % (4)
Lukáš Holubec: 17 % (3)
Pavel Širmer: 17 % (9)
Jiří Landa: 20 % (5)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.8.2020)
Zajímavé téma, skvěle zpracované. Jediné, co bych vytkla je délka představení. První a třetí část jsou skvělé, mají spád a příběh plyne. Druhá část se mi zdála dosti zbytečná a navíc, určitě by se dala zkrátit bez újmy na celkovém zážitku.
(zadáno: 13.6.2022)
Žánr, který si své místo na naší divadelní scéně ještě hledá. Hedwig je však důkazem, že na naší scénu rozhodně patří. Velice zdařilá a odvážná inscenace, jež předčila mé očekávání. Roman Tomeš podává naprosto excelentní výkon - jak pěvecky, tak herecky, v poloze, ve které ho ještě neznáme. Ani Vendula Příhodová nezůstává s jejím výkonem pozadu. I prostor Malostranské besedy této hře neskutečně sluší. Klobouk dolu před všemi z tvůrčího týmu. Doporučuji.
(zadáno: 9.6.2022)
Viděna derniéra - hezky zpracovaná tematika, komediální pasáže se střídají s těmi těžšími a obě roviny jsou velice dobře zvládnutelné.
(zadáno: 9.6.2022)
Skvělá inscenace, ve které naprosto exceluje jak Michal Dlouhý, tak Kamil Halbich, oba charaktery skvěle zvládnuté. Představení, které má spád a funguje.
(zadáno: 27.8.2020)
Skvělý pan Zedníček v roli Harpagona. Klasika v podání Divadla Kalich nedopadla vůbec špatně a hodně mile překvapila. Funkčně a zajímavě řešená scéna. Klasický příběh, který nezklame a určitě se pobavíte! Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 6.8.2019)
Skvělé představení. První půlka je sice trošku slabší, ale ta druhá celkový dojem vylepšila až na hodnocených 90 %, měla důvtip, spád a jednotlivých šest příběhů se perfektně propojilo. Skvělé herecké výkony paní Frejové i Čtvrtníčka. Určitě doporučuji.
(zadáno: 27.8.2020)
Skvělý pan Bartoška a paní Bydžovská. Hra má spád, vtip a nic jí nechybí. Kdo má rád černý humor, určitě se mi hra bude líbit. Hned bych šla znovu
(zadáno: 13.6.2022)
Představení, které vezme jistě za srdce a nutí k zamyšlení. Moc hezky pojatá stavba hry, které sluší prostor komorního divadla.
(zadáno: 19.9.2019)
Nejlepší představení, na kterém jsem kdy byla. Těžké téma, ale úžasné zpracování. Silný emotivní zážitek. Pan Vlasák v roli naprosto exceluje.
(zadáno: 9.6.2022)
Jednoduše geniální - nejlepší z tohoto žánru, co jsem na české scéně viděla. Předčilo má očekávání. Představení, které diváka pohltí atmosférou a výrazovými prvky. Světová úroveň všech účinujících. Představení, které rozhodně stojí za pozornost. Byla jsem poprvé a rozhodně ne naposledy.
(zadáno: 13.6.2022)
Potenciál země nezemě je mnohem větší, než jaký MDP předvedla. I přes zdařilé herecké i pěvecké výkony mi téma přišlo zpracované nedostatečně a dalo by se s ním určitě lépe vyhrát.
(zadáno: 13.6.2022)
Velmi zdařilé představení s úžasnými výrazovými prvky a krásnými momenty. V první třetině jsem se dostávala do děje a zjišťovala, jak je představení vlastně laděno. Druhá třetina byla pro mě trošku zmatečná. Dost by mi pomohla, kdybych tvorbu Poa znala již před představením lépe. Samotný závěr byl však naprosto skvělý, silné chvíle a atmosféra, díky které jsem z představení odcházela nadšená.
(zadáno: 13.6.2022)
Po všech stránkách velice zdařilé, nicméně chybělo mi tam to hlavní - Posedlost. I když představení nešlo nic konkrétního vytknout, postrádalo atmosféru, díky které by se celý příběh zdál uvěřitelnějším.
(zadáno: 27.8.2020)
Klasický příběh v podání Studia DVA mě nezaujal. I když pan Klepl i pan Hádek byli naprosto skvělí, celá hra byla příliš rozjuchaná, čímž se ze hry vytratil vtip a celkově příběh. Revizora jsem viděla již ve třech různých zpracování a toto bohužel zklamalo.
(zadáno: 2.10.2020)
Divadlo Kalich se pustilo do pro něj netypického žánru a dopadlo to nadmíru dobře. Tragikomedie, která diváka pobaví i vede k zamyšlení nad osudem každého z nás. Hezká scéna, která navozuje atmosféru starého cirkusu a bezkonkurenční výkon Báry Hrzánové, která zvládne zahrát roli mladé dívky tak, že o ní absolutně nikdo nepochybuje.
(zadáno: 12.2.2020)
Skvělá komedie z produkce Divadla Kalich. Pan Vladyka s Blažkem jsou skvěle sehraní. Důkaz toho, že se i ve dvou dá zahrát velké divadlo. Klobouk dolů, takhle jsem se už dlouho nenasmála.
(zadáno: 9.6.2022)
Prvoplánové laciné vtipy, které se nijak neliší od inscenací cílící na již tisíckrát otřelé stereotypy. Výkony herců dobré, ovšem hra jako taková opravdu nezaujala. A bohužel i težší dějová linie v rámci hry nezafungovala a nebyla uvěřitelná. Za mě zklamání