Profil uživatele

Martin21

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 13 % (166)
Jan Pařízek: 13 % (142)
Lukáš Dubský: 13 % (120)
Pavla Haflantová: 13 % (49)
Jiří Landa: 14 % (282)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.3.2022)
Nikdy není pozdě na trochu dospělejší komedii v repertoáru Kalichu. Nejde o klasickou řachandu s Janou Paulovou, na kterou jsme zvyklí z dua s P. Zedníčkem. S Václavem Vydrou, který mne velmi mile překvapil, tvoří skvěle sehranou a souznějící dvojici. Komedie o vztazích s třemi vzájemně se prolínajícími příběhy mne zaujala a myslím si, že si své nadšené publikum najde.
(zadáno: 3.3.2022)
Čím začít...Snad nádherně jemnou růžovou scénografií, příjemnými vůněmi a všudypřítomnými liliemi. Nápaditá a do detailu propracovaná režie, zapadající expresivní líčení. To vše ale nepředčí jeden zásadní bod, a tím je herecky i pěvecky výborná Jana Zenáhlíková. Ta své roli Edith propůjčuje celé své já. Bez pár minut necelé dvě hodiny neodejde z jeviště, klobouk dolů. Hraje ji tak, jako žádná jiná její představitelka zde v ČR - jinak. A o tom to je. Tím nechci říci, že se mi jiné inscenace nelíbily, naopak, bývají na téma Edith Piaf povedené...Rozhodně doporučuji, stojí za výlet do Kladna. 85%
(zadáno: 1.3.2022)
Pro mě nezajímavé, až nudné, a to zejména ve druhé části. Nic proti Ivě Janžurové, která hraje, jak umí a může a s plným nasazením. Na můj vkus také dost vulgarismů, které mým uším z úst paní Janžurové nezní úplně příjemně nebo vtipně. Místy se však od srdce zasmějete....45%.
(zadáno: 21.2.2022)
Emočně silný zážitek. O kus lepší oproti pražské verzi. To především díky skvělé Ivaně Vaňkové v hlavní roli. Opět dokazuje, že je s každou rolí lepší a lepší - zde geniální herectví! Dává do role veškeré emoce a propůjčuje jí celé své já. Velmi mne zaujal také Marco Salvadori v roli zesnulého syna. Povedená režie. Vše má spád, žádná hluchá místa. Nutno také pochválit suprovou kapelu. 100% stojí za vidění.
(zadáno: 16.2.2022)
Milá konverzačka. V první časti trochu slabší, ale dále má již svůj spád. Umělci se mi líbili v pořadí Kostka, Jílek a Mayerová :)
(zadáno: 12.2.2022)
Klobouk dolů a veškerou pokoru před paní Janžurovou. Dokazuje zde, jak skvělá herečka je. Role Královny Alžběty II. jí sedí jak na míru ušitá. Hraje si s detaily, dbá na to, aby byl viditelný kontrast mezi přechody ve ztvárňovaných letech věku britské panovnice, atp. Role jí skutečně sluší a sedí! Dále mne zaujali T. Medvecká nebo I. Bareš a I. Orozovič.
(zadáno: 8.2.2022)
Téma, ze kterého by šlo vykřesat, myslím si, více. Nenápaditá scéna, slabší režie...Chybí tomu náboj. Chudá konverzace 5 dam ztísněných na jedné lavičce, zejména v prvních desítkách minut.
(zadáno: 4.2.2022)
Měl jsem asi větší očekávání. Nicméně mne velmi zaujala L. Andělová v titulní roli. S přehledem zvládla ztvárnit mladou Hanu, ale také nemocnou a životem unavenou. Byla velmi uvěřitelná. Ostatní ji dobře sekundovali. Viděno v ŽDJC Praha.
(zadáno: 31.1.2022)
(zadáno: 9.1.2022)
Famózní orchestr, hezké kostýmy, skvělá režie. Pavel Režný mne velmi zaujal, dokazuje, že je výtečným muzikálovým hercem mladé generace. Charlotte Režná v roli Betty je milá, hezky hraje, zpěv lehce slabší. V titulní roli Normy Desmond bych si ovšem dovedl představit jinou herečku. Stanislava Topinková Normu hraje tak, jak má, ovšem mne neoslovuje její pěvecké ztvárnění této úchvatné role. Chtělo by to větší hlas. V tomto jediném bodě mne více oslovila ostravská verze a Norma Desmond v podání Kataríny Hasprové.
75%.
(zadáno: 8.1.2022)
Tento počin působí lehce přeplácaně a chaoticky. Stopáž 3:20 spíše škodí, avšak jsem se nenudil. Libor Olma pro mne nepodává žádný dechberoucí výkon. Libila se mi A. Gabrišová v roli Elišky a Tomáš Novotný jako Valér. Některé melodie jsou chytlavé, spousta zajímavých nápadů, ale jako celek nekompaktní. Vrcholem je pro mne Frozina v podání Dashy. Skvělý kostým, který na sebe strhne pozornost, charisma, parádní herecký výkon a její úžasný zpěv. Kvůli Dashe stojí za vidění, jinak by to pro mne byl slabý župan, který neurazí, ale ani nenadchne.
(zadáno: 7.1.2022)
Pakli-že nehodnotím muzikál, ale hudební projekt (drama), jak je uvedeno v anotaci výše, jedná se o něco mimořádného. Dechberoucí výkon, především tedy pěvecký, ale také na vysoké úrovni herecký, Hany Fialové. Její hlas a pojetí Edith Piaf vás nadchne. Na českém jevišti jsem lepší Edith dosud neviděl. Osobně mám raději hru Vrabčák a Anděl, ale to je jen můj úhel pohledu. Ostatní herci a zpěváci dnešní večer skvostné Haně Fialové výtečně sekundovali, nejvíce pak Eva Zbrožková, jejíž Marlene je elegantní a plně ženskou postavou.
(zadáno: 12.12.2021)
Klobouk dolů před Ivanou Vaňkovou, která mne naprosto nadchla a nejednou svými emocemi, které do publika předává, rozplakala. Je přesnou Annou. Bravurně ovládá být silnou a milující, ale také nemocnou nebo psychicky na dně. Jiří Mach jí skvěle sekunduje. V menších rolích mne velmi zaujala Markéta Sedláčková, která zde může také ukázat více herectví, než jiní účinkující ve vedlejších rolích. Dobrá režie, funkční scéna, člověk se cítí tak, jako by byl v prostorách, kde byli samotní aktéři. Jediných 10% dolů za velmi špatné herectví Serjóži - Tobiáše Latzka.
(zadáno: 6.12.2021)
Silný příběh odehraný úžasnými herci!
(zadáno: 29.11.2021)
Vizuální a umělecké stránce provedení nelze snad nic vytknout. Také samotným představitelům ne. Někteří se mi jen líbili více, jiní méně. Za zmínku stojí Lumír Olšovský v roli Jeremiáše, který byl skvělý! Dále Hanzlíčková nebo Ondruš. Jen samotný námět se mi nevryl pod kůži a neoslovil mne. Myslím, že může maximálně někoho pobavit, ale bez dalšího přínosu. Vím, že podruhé bych tento muzikál nikde vidět nemusel.
(zadáno: 28.11.2021)
Hezké ztvárnění rolí všemi třemi herci. Zajímavý příběh, leč chvílemi jsem se nudil jeho táhlostí.
(zadáno: 20.11.2021)
75%. Trochu těžkopádný rozjezd. Postupem stopáže inscenace nabere na obrátkách a je skvělá zábava. Ze čtyř herců nutno zmínit dokonalou Janu Zenáhlíkovou - její role je bezesporu nejtěžší ajejí výkon vás jistě nadchne! Dále pak přesný Z. Kalina. Parádní oddych v tomto (ne)čase.
(zadáno: 1.11.2021)
Je vidno, že tento muzikál se buď líbit bude nebo ne. Mně se inscenace velmi líbila. Konečně zde v MdB opět fungují všechny složky najednou a komplexně. Z hereckého obsazení nutno vyzdvihnou Lukáše Vlčka v hlavní roli nebo Ivanu Vaňkovou, která svou menší úlohu psychicky nemocné manželky hraje skvěle! Dagmar Křížová v titulní roli Jane je lehce prkenná, pěvecky dobrá. Výborná company, zajímavá a hezká scéna, nádherné kostýmy. Nečekám v podobném titulu žádný hit, ale historii, proto jsem se zpracováním spokojený. Můj největší potlesk zde patří malé Adele v podání Amélie Suchánkové.
(zadáno: 31.10.2021)
...když jde člověk na něco, od čeho nic neočekavá a následně je nadšený. Troufám si říci, že je zde dost zásadní vychytat ty správné alternace. Mně se to naštěstí povedlo a chválou nemohu šetřit. Skvělá režie, choreografie, libreto. Výkony všech byly 100%, lze jen pár jmen vyzdvihnout, a to: Jílek, Sklenář, Pálek, Příhodová, Cibulková a Tothová.
Stopáž 3:00, žádná nuda. Příběh má spád i pointu.
(zadáno: 30.10.2021)
Nevtíravě vtipné a živé. Parádně nápaditá scéna a dobrá režie. Hlavní představitelka je tak akorát ztřeštěná, nikdo se nesnaží přehrávat. Dobré hudební vložky v rytmu electro-swingu. Z herců dále zaujme Jana Zenáhlíková nebo Tomáš Hron.
(zadáno: 26.10.2021)
Sterilní a statické prostředí, ale dost dobrých režijních a snénických nápadů. Převládá ovšem skvělý výkon Zuzany Stivínové. Výborně jí sekundují např. P. Vančura (je tak přesný, až mě to štvalo!) nebo Pavla Beretová.
(zadáno: 24.10.2021)
Poutavé zpracování, ani minuta nudy. Skvěle zazpíváno mladou (novou) generací muzikálových herců. Velmi mile mě překvapila pro mne samotného neznámá Sarah Salloum v hlavní roli! Dále dobří např. S. Nálepková, Petr Ryšavý či Jitka Schneiderová.
(zadáno: 24.10.2021)
Průměr, který neurazí ani nenadchne. Herecky dobrá a příjemná dvojka Hybnerová&Novotný.
(zadáno: 24.10.2021)
Je těžké se vyjadřovat. Skvost. Fenomenální výkon Markéty Matulové, na které celá inscenace stojí a padá. Svým herectvím na diváka přenáší neuvěřitelnou energii, ale také silné emoce. Se zájmem bych toto představení hltal i s o hodinu delší stopáží. Zajímavé, přínosné, dojemné. Člověk zná tu slavnou Věru Špinarovou, ale už úplně přesně neví, jak vlastně těžký (i když v lecčem svou vinou) život měla. Doporučuji každému, komu naše hudební legendy nejsou lhostejné.
(zadáno: 22.10.2021)
Trochu zvláštní zpracování. Mrzí mě, že je celkem upozadněna ona slavná scéna večeře v baru Embassy. Režijně slabé...
Z učinkujících mě velmi zaujala paní Hofmanová. Výborný je pěvecký průvodce Lukáš Janota a z šestice hlavních protagonistů se mi nejvíce líbila Markéta Sedláčková, pro kterou je role Božky jak ušitá. 55%