Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 21.10.2012)
Muzikálová klasika, která vyniká excelentními hereckými výkony (vévodí dámy Janečková a Sikorová). Zpěv a tanec za nimi sice pokulhává, ale ne tak výrazně jako u jiných činoherních souborů, které se pustí do muzikálu. Zamrzí nulová režijní invence, toho se Petru Novotnému nepovedlo. Zásadně chybí živý orchestr, tato klasika ho přímo vyžaduje. Ve výsledku příjemná inscenace, která pobaví, avšak kromě hereckých výkonů nemá moc čím zaujmout a vystoupit z řady jiných inscenací.
(zadáno: 5.5.2014)
I když se 60% zdá málo či blízko průměru, odcházel jsem spokojený. Hra splnila zcela mé očekávání - nenáročná komedie, která funguje především díky dobrým hereckým výkonům. V tomto případě mi nevadil ani přehrávající Ondřej Vetchý, spíš bych nemusel vidět Mariku Procházkovou a Petra Buriana. Žádný divadelní zázrak, ale jako oddechovka na páteční večer potěší.
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 18.3.2016)
(zadáno: 16.2.2018)
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 26.3.2015)
(zadáno: 15.4.2014)
Typický český muzikálový průměr, na který sedí ono otřepané "nenadchne ani neurazí". Skvělé choreografie i velmi dobré výkony (v čele s Michalem Novotným) kazí špatně napsané libreto, které se nemůže rozhodnout o čem vlastně vypráví. Život Antoinetty? Život u dvora? Francouzská revoluce? Stinné stránky "moci lidu"? Autoři se nestaví ani na stranu bouřících se lidí, ani na stranu revolucionářů. Stále se střídající se drama / komedie. K tomu ne úplně výrazná hudba a správně česky kýčovitá výprava. Špatné to rozhodně není, ale dobré bohužel také ne.
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 29.4.2018)
Hra sama o sobě má potenciál, bohužel režie je hodně sterilní a povrchová. Klára Cibulková a Zdeněk Velen ztvárnili své role skvěle, ale slavnější herecký pár bohužel nezaujal vůbec a srážel text i hru přehráváním a úšklebky, které bych v profesionálním divadle nečekal. Dramatický závěr hercům nesedl, inscenačně byla změna nálad příliš skoková a málo opodstatněná. A to vše v nevzhledné scéně. Čistý průměr, který z hlavy vyprchá rychleji než včerejší Ulice.
(zadáno: 13.11.2014)
Pro mě nejslabší hra, kterou jsem ve ŠD viděl. Pocit to je čistě subjektivní, protože hlavní téma hry, víra, mi není nějak extra blízká. Text je psaný tak, aby se divák zamyslel nad nastolenými problémy, ale na můj vkus tam bylo myšlenek příliš. A žádná z nich nijak objevná. Přesná byla hospodská scéna i skvělé ztvárnění Matky (J. Tesařová). Druhá půlka by zasloužila nějaké zkrácení, hlavně v závěru. Pro mě čistý průměr, ale věřím, že své diváky si Dům bez Boha najde (i když první repríza i přes cenu 120 Kč byla smutně poloprázdná)
(zadáno: 23.3.2015)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 3.11.2016)

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>