Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (63)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >

(zadáno: 1.11.2013)
Typický případ světového muzikálu v českých podmínkách. Lidem u nás to stačí pro standing ovation, se zahraniční kvalitou se to ale měřit nemůže. Samotný muzikál je podle mě špatně uchopený, sám neví jestli má být komedie, romantika nebo akční drama. Dobré choreografie a energická hudba, Marek Holý nevýrazný, Pavlovčinová pěvecky i typově špatná, Absolonová temperamentní a s drivem, Vojtek dobrý záporák. Celkově ale pro mě naprostý průměr, nic mi to nedalo a vůbec ničím mě to neláká k návratu. Ano, je to lepší než většina pražské produkce, ale to neznamená, že je to dobré. [Pražská premiéra]
(zadáno: 11.12.2013)
(zadáno: 25.4.2014)
Zvláštní inscenace. Klady: vizuálně nádherné, práce s projekci a světlem je skutečně špičková; skvělá choreografie Jana Kodeta (a dobře zatančená) a pěkná hudba Petra Kalába. Jen prostě to téma/děj neříká vůbec nic a pan Muybridge není z mého pohledu vůbec zajímavá osobnost pro divadelní představení. Taneční čísla neposouvají ve většině případech "děj", který mě za celou dobu nechytl, nepředal žádné emoce, prostě NIC. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 13.11.2014)
Pro mě nejslabší hra, kterou jsem ve ŠD viděl. Pocit to je čistě subjektivní, protože hlavní téma hry, víra, mi není nějak extra blízká. Text je psaný tak, aby se divák zamyslel nad nastolenými problémy, ale na můj vkus tam bylo myšlenek příliš. A žádná z nich nijak objevná. Přesná byla hospodská scéna i skvělé ztvárnění Matky (J. Tesařová). Druhá půlka by zasloužila nějaké zkrácení, hlavně v závěru. Pro mě čistý průměr, ale věřím, že své diváky si Dům bez Boha najde (i když první repríza i přes cenu 120 Kč byla smutně poloprázdná)
(zadáno: 23.3.2015)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 20.2.2018)
(zadáno: 29.4.2018)
Hra sama o sobě má potenciál, bohužel režie je hodně sterilní a povrchová. Klára Cibulková a Zdeněk Velen ztvárnili své role skvěle, ale slavnější herecký pár bohužel nezaujal vůbec a srážel text i hru přehráváním a úšklebky, které bych v profesionálním divadle nečekal. Dramatický závěr hercům nesedl, inscenačně byla změna nálad příliš skoková a málo opodstatněná. A to vše v nevzhledné scéně. Čistý průměr, který z hlavy vyprchá rychleji než včerejší Ulice.
(zadáno: 20.5.2013)
Nuda a průměr. Jiná slova se k této inscenaci ani nehodí. Rozhodně to neurazí, ale je to přesná kopie filmu s nulovou invencí. Jinými slovy - kdyby tato inscenace nevznikla, určitě by se nic nestalo a mohla vzniknout jiná, hodnotnější.
(zadáno: 20.5.2013)
Velký kýč, ale s přihlédnutím k dalším muzikálům Michala Davida a Divadla Broadway jsou Tři mušketýři ještě zlatí... Ale k návštěvě bych je stejně nedoporučil, typicky vesnické představení pro zájezdy lačnící po popových hvězdách a líbivých melodiích, to vše doplněné kýčovitou výpravou a projekcemi, navrch ještě se zcela nehodícími se choreografiemi. Ale jak říkám, bylo hůř (Mona Lisa, Kat Mydlář, Je třeba zabít Davida...)
(zadáno: 20.5.2013)
Žádný zázrak, ale nefalšovaný komerční Vánoční kýč pro nenáročné diváky.
(zadáno: 31.5.2013)
Promarněná příležitost. V muzikálově nevhodných prostorách Komorního divadla (špatný zvuk, technika i prostředí) vznikl, navzdory skvěle napsanému světovému muzikálu, zcela inscenačně nudný titul, ve kterém funguje jen perfektní choreografie. Nadějný mladý soubor působil bezradně a bez energie, která je pro živé divadlo a rock'n'rollový muzikál určitě potřebná. Invenčnější režijní přístup, nezanedbané vedení mladých talentů a lepší výtvarné zpracování, mohlo z tohoto titulu udělat velký hit. Oproti předchozím světovým titulům v plzeňském divadle se "Footloose" zdá krokem zpět.
(zadáno: 1.11.2013)
Hodnocení v mé recenzi na Musical.cz
(zadáno: 15.10.2014)
Půjdu proti davu. Moc jsem se těšil, ale po slibném začátku přišlo "cosi", co má intelektuální kapacita nebyla ochotná pojmout. Nikdy jsem nemyslel, že jsem "hloupý divák", vyhledávám alternativní představení, ale tohle mi přijde že se utápí v umění, které zůstává za hranicí jeviště a do diváckých řad se přenese jen divadelní dým. Líbila se mi hudba, M. König tradičně skvělý, zaujala mne také M. Spurná. Celkově jsem se ale nudil. Co s inscenací nesouvisí: místa na balkoně by měli prodávat lidem max. do 150 cm, připadal jsem si jak v mučírně.
(zadáno: 16.9.2015)

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >