Divadlo Ungelt

Slepice na zádech

Premiéra: 26.9.2021 | 2:15
předpremiéry od června 2021
Překlad: Michal Kotrouš. Dramaturgie: Pavel Ondruch. Kostýmy: Ladislava Koukalová. Pohybová spolupráce: Marek Zelinka. Scéna a režie: Jaromír Dulava.
Bláznivá groteska o šílenství, k němuž vás dožene manželství. Muž zapomněl na její narozeniny. Je to dostatečný důvod k vraždě...?
Divadlo Ungelt
Hodnocení inscenace
Redakce
75 %
Uživatelé
67 %
kontroverzní inscenace (167.)
67241000
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 70 %
Jan Pařízek 80 % Tip Jan Pařízek
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
17.7.Ne20:00Letní scéna | vyprodánovstupenky
18.7.Po20:00Letní scéna | vyprodánovstupenky
19.7.Út20:00Letní scéna | vyprodánovstupenky
15.8.Po20:00Letní scénavstupenky
16.8.Út20:00Letní scénavstupenky
17.7.Ne20:00 vstupenky
Letní scéna | vyprodáno
18.7.Po20:00 vstupenky
Letní scéna | vyprodáno
19.7.Út20:00 vstupenky
Letní scéna | vyprodáno
15.8.Po20:00 vstupenky
Letní scéna
16.8.Út20:00 vstupenky
Letní scéna

Volby

Hodnocení (26)

HODNOCENÍ REDAKCE
Helena Grégrová  70 %
(zadáno: 1.10.2021, počet hodnocení: 1500)
+ přínosný / zajímavý komentář
75 %. Opravdu skvěle inscenačně uchopená groteska. Žádné přepálené pitvoření se za každou cenu, k čemuž tento žánr obvykle svádí, ale sázka na mód uměřenosti, který zde vychází a jde vstříc vyznění textu této komorní hry. Velmi působivé jsou pasáže mimické klaunérie, kdy za humorem a smíchem jsou cítit i slzy a rezonuje v nich přesvědčivě celá hořkosměšnost života.
Jan Pařízek  80 %  Tip Jan Pařízek
(zadáno: 20.7.2021, počet hodnocení: 819)
+ přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Opravdu krásně provedená groteska. Je to správně hravé a vtipné, není to nijak podbízivé a nejde to zbytečně do absurdna. Žádná fraška ve stylu laciného humoru, zde má vše svůj smysl a opodstatnění. Pěkné střídání vyhrocenějších a klidnějších pasáží, hra si tak drží dobré tempo a ani na okamžik nijak nenudí. Po herecké stránce je to pak radost sledovat. Vynikající zvláště V. Dyk, jenž skvěle střídá jednotlivé polohy, výborná práce s hlasem a mimikou. Ale ani T. Dyková nezaostává a společně jim to funguje více než dobře. Celkově po všech stránkách vydařená inscenace, co zlepší jakoukoli náladu.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Fedorocko  60 %
(zadáno: 24.6.2022, počet hodnocení: 646)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné groteskní zpracování
Slavek53  40 %
(zadáno: 17.6.2022, počet hodnocení: 85)
přínosný / zajímavý komentář
Domnívám se, že i groteska by měla být inteligentní. Tato hra taková bohužel není a nezachrání ji ani dobré obsazení.
Karel1964  70 %
(zadáno: 3.6.2022, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Je to ptákovina. Ale z popisu představení je jasné, že seo ptákovinu jedná.
Oba herci jsou skvělí. Hlavně paní Dyková. Ta hraje fakt slepici obecnou. A líčení mi přišlo jak od Tima Burtona.
Takže nenáročné představení bez hlubší myšlenky, ale celkem sranda.
Hana.kubikova  30 %
(zadáno: 3.6.2022, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
Myslíte si, že jdete na vtipnou a chytrou komedii a na místě shlédnete bezduchou klaudiádu, při které se občas za herce stydíte. Opilecké blábolení, sprosté slovo na scéně, lascivní scény - prostě "bžunda". Oba herci byli skvělí, ale hra je dost hloupá a předvídatelná. Shlédnuto na letní scéně na poněkud nepohodlných sedačkách. Nějak mi tohle představení do dramaturgie Ungeltu nezapadá, snad to nebude nový trend.
Hubert  70 %
(zadáno: 25.5.2022, počet hodnocení: 15)
přínosný / zajímavý komentář
Dyk i Dyková jsou skvělí a sehraní herci a v představení společně fungují perfektně. Výborně vypointované, vtipné situace a celkově vkusné pojetí. Jenom by si zasloužilo o něco intimnější prostředí.
LavinieCamui  80 %
(zadáno: 8.1.2022, počet hodnocení: 584)
přínosný / zajímavý komentář
Velice vkusně udělaná komedie, což není samozřejmost. Dobře načasované gagy a pohybová choreografie.
Vladimír Rogalewicz  90 %
(zadáno: 15.12.2021, počet hodnocení: 706)
přínosný / zajímavý komentář
Na základě ostatních komentářů jsem věděl, do čeho jdu. A přesto jsem byl velice mile překvapen. Ano, groteska bez jakýchkoli myšlenek. Ale dokonale provedená, každý gag je do detailu rozmyšlený, zrežírovaný, odzkoušený. To není málo a v Praze to mezi ostatnímu soukromými divadly vypadá jako zjevení.
Domi.Mac  90 %
(zadáno: 9.11.2021, počet hodnocení: 71)
přínosný / zajímavý komentář
Jízda. Dobrá komedie, svižná režie a herci,kteří si tuhle divokou kriminálku královsky užívají. Dykovi ctili žánr a dosáhli v něm mistrovství. Malé jeviště Ungeltu tomu přidává ještě 10% navíc, nikdy jsem komedii neviděla takhle zblízka. Skvělý večer! 90%
Koeman2  60 %
(zadáno: 9.11.2021, počet hodnocení: 154)
přínosný / zajímavý komentář
Výrazná nadsázka, groteska, černý humor a herecká exhibice manželů Dykových. To jsou hlavní atributy této oddychové komedie, která vás zaručeně alespoň jednou rozesměje.
Mamaria  80 %
(zadáno: 24.10.2021, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
V tomto případě je forma mnohem víc, než obsah. Jasně, je to legrace, ale není v tomto případě to vycizelované herectví a tolik talentu tak trochu plýtvání?
Michalmusek  90 %
(zadáno: 27.8.2021, počet hodnocení: 258)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasně provedená groteska, mimika pana Dyka dovedla tuto hru k dokonalosti.
Jaja70  90 %
(zadáno: 25.8.2021, počet hodnocení: 54)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasná hravá groteska s druhem humoru mně velmi blízkým. Vojta a Tatiana Dykovi byli skvělí, hráli s velkou radostí a energií. Krásně se doplňovali.
Čiko  80 %
(zadáno: 19.8.2021, počet hodnocení: 852)
přínosný / zajímavý komentář
Groteska se na divadle nevidí příliš často, tato je výtečná. Výborně napsaná, zrežírovaná i zahraná. Zejména Vojta Dyk mě velmi překvapil. Stylizace, projev, mimika, nonverbální projevy - všechno skvěle sladěné a naprosto to podtrhuje jeho postavu. Vidím posun v jeho herectví. Tatiana Dyková dobrý, ale trochu v jeho stínu. To není výtka - ta role je zkrátka tak napsaná. Doufám, že se uvedení této hry dočkám i na jiném českém jevišti. Ungelt nasadil laťku rozhodně vysoko.
Kk.  30 %
(zadáno: 12.8.2021, počet hodnocení: 6)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Ta hra je hrozná, herci dělali co mohli, ale marně. Ve srovnání s úžasným představením inteligentního humoru představení Pan Halpern a pan Johnson, které divadlo Ungelt hraje už několik let, je Slepice na zádech strašná, hloupá a laciná.
Byla jsem moc ráda, že jsme na Letní scéně v červnu šli nejdřív na Slepici .. a druhý večer si zlepšili náladu Panem Halpernem a panem Johnsnem.
Martin21  70 %
(zadáno: 23.7.2021, počet hodnocení: 416)
přínosný / zajímavý komentář
Už jen díky bezchybnému hereckému obsazení Táňa a Vojta Dykovi stojí za návštěvu. Oba byli skvělí! 75%.
čakíta  40 %
(zadáno: 31.5.2022, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Viděno na letní scéně Ungletu - kvituji zakrytí hlediště a kvalitní kiosek.
Představení mne zklamalo, nepohltilo..
Musidlo  30 %
(zadáno: 30.5.2022, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Je smutné, když není co hrát. Nezajímavá a nudná komedie o ničem. Jinak skvělý Ungelt nás tentokrát nemile překvapil.
Xcepek  90 %
(zadáno: 3.6.2022, počet hodnocení: 605)
Tamcitu  40 %
(zadáno: 1.6.2022, počet hodnocení: 16)
SBN  50 %
(zadáno: 1.6.2022, počet hodnocení: 135)
Tarbík  90 %
(zadáno: 5.10.2021, počet hodnocení: 140)
Matěj Konečný  90 %
(zadáno: 4.9.2021, počet hodnocení: 122)
Leafeltova  80 %
(zadáno: 19.8.2021, počet hodnocení: 111)
LilianaVess  70 %
(zadáno: 2.8.2021, počet hodnocení: 112)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.