Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>

(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 51)
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 28.2.2021, počet hodnocení: 100)
Online záznam.
Pěvecky i herecky perfektní Vendula Příhodová, následována Janem Cinou. Slabší výkony J. Zonygy a B. Cmuntové. Choreografie i hudba dobrá ale z příběhu zbyla jen kostra, mnohdy na sebe jednotlivé scény navazují jen s domyšlením. Některé scény jeden velký kýč.
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 648)
Dlouhý lockdown už zřejmě leze na mozek i souboru v Dlouhé, když mohli přivést na svět takový nesmysl. Proč? (Ze záznamu. Ale této slátanině by ani autentická vůně divadelního sálu nepomohla.)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 282)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 35)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 293)
záznam
Panoptikální výrazně stylizovaná tragikomedie se zřetelným rukopisem režiséra a scénografa. Herecké výkony jsou podřízené celkovému rámci (topornost a velká zpomalená gesta), lehce a příjemně vyčnívá Tereza Vilišová/Hedvika.
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 164)
(zadáno: 27.2.2021, počet hodnocení: 648)
56 %. Zajímavý nápad, nicneříkající bezobsažné rozvedení, vše dobře zahrané a inscenované. Ale celkově to výš nedosáhne. Výhodou je krátká stopáž a ten konec je z nouze ctnost. (Ze záznamu.)
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 648)
Poctivě připravené představení, na velice slušné úrovni odehrané a profesionálně (i když nepříliš nápaditě) zrežírované. Silný výkon Radima Madeji v hlavní roli. Je to málo? Děj je poměrně chudý, pantomimických výstupů je příliš mnoho, představení po chvíli působí stejně jednotvárně, jako dokola hraná kolovrátková hudba (i když mimořádně dobrými hudebníky přímo na scéně). A tak hlavním plusem je, že si silný ansábl boleslavského divadla může takto náročné představení dovolit a výsledku nelze nic moc vytknout. Jen tu barvotiskovou předlohu, která by jinak byla ztrátou času. (Derniéra online.)
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 108)
55%
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 293)
67%
záznam
Plnotučný rozjezd, pak spíše mléko odstředěné, konec to naštěstí trochu vylepšil.
rozpačitě a přitom chlapecky a bezbranně působící kněz Mojmír/L. Černoch
filosofující a sečtělá teroristka Barbara/L. Roznětínská
policejní vyjednavač Luboš, kterému to prostě "nevyšlo"/J. A. Trnka
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 36)
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 293)
85%
Natolik divnodivné, že to budu potřebovat vidět naživo. Tak krabatě poskládaný text, a ono není bytostně komu ho vytknout. GPT-2? Může se umělá inteligence urazit, protože její vtipy nejsou vtipné a herec, jdoucí cestou, kterou mu předepsala, vypadá jako bionická nápodoba? Tedy přesně tak, jak by měla vypadat, chodit a mluvit představa AI o tom, jak vypadá lidská představa o robotech vyšší úrovně? Moc filosofuju....a on přitom vždycky skončí u blízkosti a sexu. Sám, ztracený, hledající, nechápající, takový robotický Malý princ bez růže ve světě úchylů, Úřadů práce, sexu, smrti...
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 44)
(zadáno: 26.2.2021, počet hodnocení: 100)
Hodně silné divadlo.
Nepoznamenán filmem, inscenace viděna z online záznamu a i tak obrovský zážitek. Největší dojem udělala Jitka Smutná.
Velice silný příběh, výborně herecky zahraný.
(zadáno: 25.2.2021, počet hodnocení: 308)
65 %. Viděn záznam.
Po náročném dni v práci mi tahle komedie rozhodně sedla, několikrát jsem se za monitorem nahlas smála. A představovala si, jaká atmosféra (by) asi musela být naživo s ostatními diváky v sále...
Bavily mě mnohé slovní hříčky, stylizace a samozřejmě herecké výkony. I když z těch mě zaujal nejvíc ten jeden z vážnějších a sice J. Meduny, byl výborný! Bohužel ústřední duo (tedy vlastně alternované trio) mi připadalo poněkud fádnější.
Policejní vsuvka je ve hře fakt jak vetřelec bůhví odkud, první výstup poplety V. Zavřela sice pobavil, ale pak už to byl jen opakovaný vtip...
(zadáno: 25.2.2021, počet hodnocení: 89)
(zadáno: 25.2.2021, počet hodnocení: 100)
V jednoduchosti je krása. Chebské divadlo opět předvedlo, že komorní inscenace prostě umí.
Fantastická Magdalena Hniličková. Ačkoliv se jednalo o online představení, její emoce byly fantastické. Víc takového divadelnictví!
(zadáno: 24.2.2021, počet hodnocení: 108)
(zadáno: 23.2.2021, počet hodnocení: 648)
V této inscenaci se šťastně sešla mimořádně dobře napsaná hra se znamenitým souborem Dejvického divadla. Vznikl důstojný a současně zábavný hold jednomu z nejlepších českých vědců 20. století. Jedná se přitom o velice přesný pohled do vědeckého světa a na srážku vědecké práce a komerčního uvažování. Zelenkovi se podařilo naprosto přesně vyvážit dokumentární přesnost s dramatickými momenty. Podtrhl bych, že tato inscenace přišla v pravou chvíli. Jak Petr Zelenka, tak Dejvické divadlo se totiž nacházeli v určité tvůrčí krizi. A najednou ukázali, že stále mají obrovský potenciál. (TV záznam.)
(zadáno: 23.2.2021, počet hodnocení: 10)
Záznam
Vitězslava Kaprálová- u nás nepříliš známá, ale vzdělaná a prudce talentovaná žena. A paní režisérka Petrželková- krutě pravdivá a přesná v líčení osob, místa, určení. Obě dvě dámy se naprosto přesně potkaly. Včetně vlastního životního názoru. Tak to má být. I když moderní vážné hudbě moc nerozumím, touhu po vyjádření chápu. A Tereza Marečková je velmi dobrá . V tandemu se Simonou Zmrzlou jim krásně běží rytmus i harmonie.... taková disharmonická.....jako u Janáčka? Souhra rytmu mužů okolo též doplňuje styl do této symfonie. A Dušan Hřebíček též libý jako libeček...? Brno nadevše!
(zadáno: 23.2.2021, počet hodnocení: 293)
78%
záznam
Krátký životní příběh Vítězslavy Kaprálové vykuchaný ve dvou (a něco) hodinách. Kuchaný nemilosrdně, disharmonicky a nevybíravě. Jenže bez přípravy člověk zjistí, že ví jen to, že Kaprálová "něco" složila a že byla milenkou Martinů, tečka. Jen kdyby byl člověk aspoň trochu víc muzikální...což nejsem, bohužel.
Skvělá Tereza Marečková/Vitka, neméně dobrý Dušan Hřebíček/Martinů, roztomilý cifrující T. Milostný.
(zadáno: 22.2.2021, počet hodnocení: 293)
65%
záznam
Vlastně ne divadelní představení v pravém slova smyslu, jde spíš o divadelní dokument. Ačkoliv kvalita záznamu je horší, v žádném případě nejde o představení špatné, má dost silný příběh s absurdními momenty (zrůdný valčík pro vybalované kusy oblečení v Kanadě, žehrající sousedka, protože ti "její" Židé si dovolili se vrátit a chtít zpět své uschované věci). Škodí mu ale vyprávěcí forma, která příběh zplošťuje a bere mu víc, než by jinak bylo pro účely divadla nutné.
(zadáno: 22.2.2021, počet hodnocení: 100)
On-line záznam.
Celých 60 % jen za Evu Holubovou. Utáhnout sama celé představení (a ještě tak hloupě napsané) vyžaduje skvělé herectví, které tam paní Holubová dokonale prokazuje.
(zadáno: 22.2.2021, počet hodnocení: 100)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 22.2.2021, počet hodnocení: 100)
On-line záznam.
Bohužel slibovaný obsah se nedostavil. Inscenace je afektovaná, nemá žádný vnitřní ani vnější smysl a význam. V některých případech inovativnost nepomáhá - jako například zde. Téma by mohlo být sice zajímavé, chtělo by však naprosto jiné zpracování.
(zadáno: 21.2.2021, počet hodnocení: 85)
(zadáno: 21.2.2021, počet hodnocení: 85)
Téma "odsunu" Němců je ožehavé a i když už se v uměleckých kruzích řeší delší dobu, do podvědomí lidí se dostává až v posledních letech. Jiří Havelka a kol. se nebáli přenést toto téma do svébytné inscenace, kterou doporučuji všem, kterým je blízký až dokumentární styl vyprávění, kdy se o této historické události blíže dozvídáme skrze výpovědi jednotlivých "svědků" (je neuvěřitelné, že k divákovi, jenž je u své obrazovky počítače v roli jakéhosi "vyšetřovatele", promlouvá kolem 35 postav!), kteří se nějakým způsobem do této hrůzné události zapletli. Střih, herci, práce s hist. materiálem -90 %
(zadáno: 21.2.2021, počet hodnocení: 293)
záznam
Sundej tógu, nahoď křivák, dobře vytuň. Odveď řádnou práci na výkonu hereckém i hudebním, přidej dvě židle a kolečko hřbitovního smetí. Poctivé, nešizené.
moderně střižený politik Kreont/K. Rímský
vzdorující i zamilovaná Antigona/A. Berecková
proti otci se vymezující Haimón/P. Uhlík
udivující Teiresias/L. Černoch
Zas dobrý Gombár, díky!
(zadáno: 21.2.2021, počet hodnocení: 12)
Viděno na Dramoxu
(zadáno: 21.2.2021, počet hodnocení: 293)
záznam
Hra v podstatě průměrná, mluvná a dlouhá, ale vytažená do nadprůměru obsazením. Petr Nárožný/Urban je úžasný šarmér a slovní kouzelník, který si omotává dámy kolem prstu během několika minut a během téhož časového období vyřeší jejich předání zákonitým manželům ve vší počestnosti. Jemu pak zdatně sekunduje Ondřej Vetchý/Aurel, produkující plytká slova a konvenční shnilé pomeranče v akvarelu, aby to všechno poslal ke všem čertům nádherným opileckým výlevem.

Další stránky: << < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>