Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (45)
Michal Novák: 11 % (64)
Jan Pařízek: 12 % (44)
Jiří Landa: 12 % (104)
Lukáš Dubský: 12 % (82)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.1.2016)
Veselohra nebo komedie? Nemyslím si. První půlhodina úmorně nudná, potom se to trošku zlepšilo... Ale uvedení této hry byl podle mě omyl. Hra totiž nesedla ani hercům.
(zadáno: 5.1.2016)
Strašně slabý příběh. Nicméně i přesto se dobře zasmějete. Z herců nejlepší Viktor Skála. V porovnání s ostatními komediemi v MdB je to asi to nejslabší, co jsem zde viděla.
(zadáno: 2.12.2015)
Velmi zdařilá inscenace. Líbilo se mi zejména pojetí, že zde nepřevládala tragédie, ale často si tvůrci vypomohli i humorem. Bolek Polívka se mi ale daleko více líbil jako Shylock. Zde byl také dobrý, ale dle mého ho převyšovali jak Petr Štěpán, tak i zlé sestry v podání Ivany Vaňkové a Pavly Vitázkové.

Ale je to představení, na které bych mohla jít víckrát.
(zadáno: 12.11.2015)
Krásná menší a intimní inscenace s velkými výkony. Katarína Mikulová je úžasná Marlene, ale inscenaci vévodila Hana Holišová coby Edith Piaf. Její pěvecké části byly opravdu dojemné, procítěné a velmi barvitě zazpívané. 85 %
(zadáno: 28.10.2015)
Rozhodně to není muzikál sezóny, ale měl něco do sebe. Svým námětem nemůže být lidem v ČR moc blízký, ale o životě Američanů to vypovídalo velmi slušně. Místy mi to bylo na Webera poměrně nemelodické a bylo hůře rozumět, ale obsazení to vynahradilo. Zejména brilantní Jiří Mach (nedokážu si v roli představit Gazdíka, v romantické lince s Eliškou Skálovou bude působit jako pěst na oko). Dušan Vitázek měl být radši nahrazen někým mladším, je sice dobrý, ale rozdíl 15 let věku s rolí je dle mého už dost. Skvělá byla Eliška Skálová a stejně tak dětské obsazení muzikálu.
(zadáno: 17.10.2015)
Vizuální zážitek.
(zadáno: 13.10.2015)
Hra byla velmi dobře interpretováno do brněnského prostředí. Igor Ondříček a Michal Isteník, to jsou dvě osoby, kvůli kterým stojí za to tuto hru vidět. Nejlepší komedie, kterou v této sezóně MdB uvedlo a rozhodně se bude moci hrát několik dalších let...
(zadáno: 14.9.2015)
Původní hru bych v tom ani skoro nenašla. Na jednu stranu mi to přišlo naprosto nevhodné, ale některé scény byly zajímavé a vcelku působivé (dirigent, tučňák a závěrečné číslo Kláry Apolenářové..). Sleduji, že Mahenka se snaží tlačit do svých her taktéž písně, ale stále mi přijde, že se tam úplně nehodí a nezapadají, přestože herci umí i dobře zpívat.... Moc dobrý dojem hra nezanechala, nebyla ani komedií, jak by měla být. Ve srovnání s Figarovou svatbou z Klicperova divadla je toto opravdu slabý odvárek...
(zadáno: 12.9.2015)
Jak psali jiní, konečně se dá v Mahence na něco dívat! Hodně slušné výkony a poměrně gradující hra. Líbilo.
(zadáno: 26.5.2015)
Obdivuje jak autor hudby dokáže dokonale zpracovat danou tematiku (stejně jako tomu bylo u Papežky) a vystihnout pirátské písně i umělecké prostředí. Navíc jde o opravdu chytlavé písně a texty, které si člověk pamatuje ještě dlouho dobu. Vyzdvihla bych zejména dětského hrdinu Lubomíra Hrdličku a trefně obsazeného Petra Štěpána. Tradičně skvělý výkon podal i hlavní Aleš Slanina. Další z pěkných muzikálů pro celou rodinu.
(zadáno: 26.5.2015)
Skvěle zpracovaná a obsazená komedie. Lze jen doporučit.
(zadáno: 9.4.2015)
Plochý děj a kýčovité písně, tak bych asi shrnula toto představení. Upravila bych také světelnou složku, někdy to bylo vyloženě přesvícené. Hana Holišová, Jiří Mach i Radka Coufalová byli dobří, hezky zpívali, ale neměli skoro co hrát... Navíc mi přijde, že české publikum nemůže Sieglovy písně natolik znát, aby si to užili jako třeba jiné hitmuzikály tohoto typu...
(zadáno: 24.3.2015)
Isteník a Resller velmi dobří, ale s odstupem času si vůbec neuvědomuji nic dalšího o hře. Hra není moc nadčasová a pro dnešního diváka nemá ten správný náboj... 45 %
(zadáno: 22.2.2015)
Převládá kladný pocit, ALE... na tak velkou scénu se mi prostě muzikál nehodí. Herci v jednom kuse běhali z jedné strany jeviště na druhou a to bylo vše. Scéna chudá a ještě ke všemu dlouhé přestavby. Pořádně vyzněli jen skupinové písně Voules-Vouz a další tři závěrečné. Jinak tu bylo dost trapných gagů, otřesné texty, špatně vystavěné postavy a navíc plno zpěváků (neherců) tam fakt nemělo, co dělat.V tom všem bych vyzdvihla akorát Alenu Antalovou, perfektní Hanu Holišovou a Michaelu Noskovou.Pěvecky zážitek, ale herecká část poměrně tragická. Oproti prosinci ale jasné zlepšení. Zvuk byl ok.
(zadáno: 10.2.2015)
Velice působivá adaptace knihy. Stanislavu Mošovi se podařilo zachovat i atmosféru knihy, což mě mile překvapilo. Navíc: krásná scéna, nádherné dobové kostýmy a silné výkony ve všech rolích.
(zadáno: 7.2.2015)
Nevím, jak to zhodnotit. Pro mě to zůstalo na půli cesty. Podle mě to měli udělat vyloženě jako balet s písněmi anebo to více rozpracovat jako činohru a vyvarovat se dlouhým výčtům majetků a dalších citací. Dobrá hudba a zpěv, ale místy to bylo až moc nazvučené. Zaujala mne Hana Briešťanská, netušila jsem, že je tak kvalitní zpěvačka.
(zadáno: 28.1.2015)
Dobře zpracované, ale místy mi přišlo, že si JAMU vzalo poměrně velké sousto. Některé vedlejší postavy se úplně tak nepovedly, ani pěvecky... Ale opravdu nadšená jsem byla z Kataríny Mikulové, ta byla hvězdou představení. Stejně tak vynikl v některých písních Štepán Kaminský. Skvěle byl ztvárněn i soudce Turpin (David Janošek). A také pobavila figurka Pirelliho v podání Jiřího Macha. Nakonec ale musím říci, že pokud bych neviděla filmové zpracování tohoto muzikálu, tak bych se asi v ději asi moc nezorientovala a navíc Sondheimova hudba není pro všechny... 75%
(zadáno: 24.1.2015)
Sledovat takto propracované představení byl opravdu zážitek. Velmi rychlé přechody mezi scénami. Krásné kostýmy, ale mohly být možná trošku méně kýčovité. Nadšená jsem ovšem z výkonů hlavních protagonistů. Monika Sommerová byla výborná a vyrovnala se u mne i Sierre Boggess. Radim Schwab měl skvělou barvu hlasu a působil velmi přesvědčivě. A rovněž nadšená jsem z Tomáše Vaňka, který mě nadchl už při Rentu, a tady zahrál a zazpíval neskutečně. Ostatní role byly samozřejmě také zahrány úžasně. Za mě 95%, protože mi přišlo, že místy zde byly malinká hluchá místa mezi scénami.
(zadáno: 21.1.2015)
Je radost dívat se na tak nadané, mladé herce, kteří čistě zpívají a navíc lehce zatančí takto pohybově náročné představení (choreografie fakt skvělá!). Nejvíce se mi líbili Katarína Mikulová, Kristýna Štarhová a Markéta Pešková. Z pánů nejvíce vystoupil zřejmě zaskakující Kristian Pekar. Celý kus hodnotím velmi pozitivně, akorát jsem čekala, že to bude ještě o malinko více humornější.
(zadáno: 21.1.2015)
Pěkný rodinný muzikál, který svým vyzněním opravdu připomíná Mary Poppins a obsahem zase Zahradu Divů. A navíc vše má velmi aktuální podtext. Nadšená jsem byla hlavně z kostýmů a maskování, konkrétně elfů a stromů. Trollové dle mého mohli být zajímavěji udělaní, ale to stranou. Skvělé výkony předvedli Alena Antalová a Milan Němec (s božskýma elfíma ušima), stejně tak Jan Apolenář. A poprvé jsem viděla hrát Natálii Grossovou: pěvecky i herecky výbornou.
Jediným a velkým negativem je zpěv Jany Gazdíkové. A to není problém JEN v tomto muzikálu...prosím MdB už ji tam neobsazujte.
(zadáno: 18.12.2014)
Další perfektní hra na repertoáru Buranteatru. Opravdu mě fascinuje, jak si toto divadlo vystačí s minimem kulis a úplně jim to stačí. Jako obvykle se mi líbila i hudební složka a především herecké výkony. Isteník nekonečně skvělý, ale tentokrát ho ostatní herci nenechali tolik vyčnívat a výborně ztvárňovali velké množství vedlejších postav. Nakonec bych vyzdvihla pronásledovací scénu z vlaku - pecka!
(zadáno: 17.12.2014)
Velice povedená aktualizace hry. Perfektní herecké výkony, vyzdvihnu především Michala Isteníka a Kamilu Zetelovou. Navíc to mělo i zdařilou hudební složku a vsuvky s vysíláním rádia.
(zadáno: 24.11.2014)
Inscenaci jsem viděla mnohokrát v TV, ale v současnosti je to pouze slabý odvar záznamu. Líbilo se mi to, ale kdyby Donutil vypustil polovinu úchylných náznaků, představení by to nijak neublížilo. Také nevím, čím to bylo, možná tím, že jsem seděla na boku, ale hercům bylo občas strašně špatně rozumět nebo je nebylo skoro slyšet... Kdo mne ale zaujal, tak Antonie Talacková. Spokojenost, ale mohlo to být daleko lepší.
(zadáno: 18.11.2014)
Absolutně nevyužitý potenciál hry. Měla jsem pocit, že herci z rolí vypadávali víc, než je hráli... jako chápu, že se herec rozesměje, ale tady nebylo skoro čemu. Děj pak působil nesourodě a trhaně. Párkrát jsem se fakt zasmála, ale 2/3 vtipů byly vyloženě laciné. Alespoň nápad s orchestrem dobrý.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>