Profil uživatele

CouldWeStartAgainPlease

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 10 % (1)
Jiří Koula: 20 % (1)
Jiří Landa: 20 % (3)
Michal Novák: 20 % (4)
Pavla Haflantová: 20 % (2)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.10.2019)
Dle mého názoru v současné době nejlepší český muzikál v Praze. Je vidět, že Ondřej G. Brzobohatý zná výborně světovou produkci, při psaní se inspiroval a vybral to nejlepší. Výborně napsané a funkční libreto, skvělá hudební čísla. S Vojtou Dykem viděno dvakrát a už napoprvé jsem měla jasno - je to na Thálii a dostal ji. Tolik poloh, co rozehrát, se málokdy vidí. Výborná paní Kretschmerová (o mnoho lepší než I. Chýlková). Dala bych 100%, ale srážím za obsazení padoucha Moriartyho - J. Sklenář nedostačující po všech stránkách, P. Vaněk dobrý herecky, ale ne pěvecky. Škoda, ale stojí to za to!
(zadáno: 15.11.2019)
Výborné představení, zvlášť diky vynikajícímu výkonu Daniela Krejčíka, který proměnu odkrývá postupně a velmi citlivě. Opět mám pocit, že jsem viděla jiné představení, protože dát 10% takto skvělé inscenaci, není pro znalého diváka s kulturním rozhledem možné. Jak píše kolega níže, to může jen kulturní barbar. Velmi silný příběh i podání, skvělí i další herci - Korn, Horváthová, Krejčíková. Rozhodně stojí za vidění. Bála jsem se jevištního provedení, je zdařilé a všechny složky do sebe zapadaji - scénografie, kostýmy, hudba, prostě věc, která je výjimečná a je třeba ji vidět.
(zadáno: 14.10.2019)
Není pochyb o tom, že Ježíš je jeden z nejlepších muzikálů (rockových oper) všech dob. V Karlíně se ho zhostili se ctí a inscenace je velmi zdařilá, i když už atmosféry, jaká byla v divadle Spirála, nemůže dosáhnout. Do role Ježíše naskočila natrvalo Václav Noid Bárta, pěvecky skvělý, jen bych volila paruku a zakryté tetování vzhledem k ustálené představě podoby Ježíše. Dana Bártu jako Jidáše u nás asi už nikdo nepřekoná, Jan Toužimský je však v roli lepší, než M. Skořepa. Nejlepší Máří Magdalénou vždy byla a je Bára Basiková. Stále ji hraje a její výkon dodnes stojí za vidění.
(zadáno: 15.10.2019)
Vynikající a velmi inovativně, přitom funkčně, řešená první polovina (1. díl) Fausta. Úchvatný výkon Saši Rašilova (Mefisto), scény s kamionem na výbornou. Problém nastává ve druhé polovině. Druhý díl Fausta je velmi náročný a většina diváků se v něm neorientuje - pokud ho neznáte, ztrácíte se. Přesto jde o výborný počin činohry, minimálně první půlka zasluhuje za funkční modernizaci 100% hodnocení. Stojí za to!
(zadáno: 15.10.2019)
Výborný výkon Jana Ciny, který zvládá všechny polohy. Hereckou, taneční, pěveckou, ukáže své schopnosti i hlasový rozsah. Představení však není určeno pro malé děti, ani pro ty, kdo neznají Malého prince, budou se ztrácet. Je třeba si uvědomit, že jde o divadlo jednoho herce, a tak pro některé diváky může být náročné. To nic nemění na tom, že ho Jan Cina rozehrál báječně.
(zadáno: 15.10.2019)
Velmi slušné představení, zvlášť výkon Milana Enčeva, který tu hlasem připomene Petra Nárožného. Byli už lepší Lakomci, ale tento v DRB za vidění stojí. I výkon Jana Rosáka je chvályhodný.
(zadáno: 15.10.2019)
Milá klasická zápletková komedie. Pokud se chcete bavit a ne přemýšlet nad hloubkou, pak je ideální. Velmi slušné výkony všech, zvlášť "nenápadného" Milana Enčeva. Pro milovníky komedií stojí za vidění.
(zadáno: 14.10.2019)
Z toho, co je v současné době na pražské scéně k vidění jde o velmi slušný počin. Bohužel není využitý potenciál avizovaného tanečně-akrobatického muzikálu. Zatímco v zahraničních verzích jsou výrazná čísla, neustálý pohyb na liánách, u nás je toto bohužel opominuto. David Gránský jako Tarzan dobře vypadá i zpívá, ale pokud se měl jen chytit liány a zhoupnout, bylo vidět, jak trpí. Velmi hezký výkon podala Ivana Korolová jako Jane. Panenka na začátku opravdu připomíná Chucky. Myslím, že nebylo úplně šťastné obsazení Dity Hořínkové, i když se velmi snaží, role je nad její možnosti.
(zadáno: 15.10.2019)
Na Letní scéně Vyšehrad ze zadních řad nedobré. Nedostatečně nazvučeno i nasvíceno, špatná viditelnost. Klasický příběh bez inovace, žádný nový prvek. Nepřesvědčivý výkon Ivana Luptáka v jedné z hlavních rolí. Možná je to i tím, že ani téma už dnes není aktuální. Možná bude lépe fungovat v klasickém divadelním prostoru.
(zadáno: 15.10.2019)
Základní slabinou je velmi špatné libreto. Naopak silou je energie všech zpěváků. Dle mého názoru by bylo mnohem lepší udělat koncert u hitů Elánu, který by dopadl na výbornou. Ne písničky doslovně šroubovat na doslovný, slabý scénář, který je v první půli zcela o ničem a ve druhé se snaží marně dohnat to, co v první zameškal. Přesto výborné výkony Honzy Kříže a jeho ženy Marušky a Romana Tomeše, který příjemně překvapil.
(zadáno: 14.10.2019)
Třetí divadelní inscenace této hry, kterou jsem viděla. Ve Slovenském národním divadle byl výborným McMurphym Jozef Vajda, v Brně skvělý Martin Havelka. Oba měli společnou živočišnost, nemuseli ji hrát. To bohužel u Mirka Hraběte chybí - nemůže hrát frajera, musí jím na tuto roli být. Velmi podceněna role Indiána - je to pro Pána herce, nikoli pro neherce, který si ji odsedí. Stejně dobrý výkon jako McMurphy musí podat i vrchní sestra. Pokud to tak není, pak není důvod tuto hru hrát... Chvályhodný počin, pokud nemáte srovnání. DRB má ale výrazně lepší inscenace.
(zadáno: 14.10.2019)
První otázka, která mě napadla, zněla: Proč tento muzikál hrajeme? Ano, ve světě je to hit, ale i proto, že jde o téma, které je angloamerické oblasti blízké. Nám Čaroděj ze země Oz nic neříká. Je to, jako byste přinesli do Ameriky Jeníčka a Mařenku s tím, že u nás je to přece známé téma. Pokud už muzikál inscenujeme, musí být velkolepý - co se výpravy, kostýmů i efektů týká. U nás chybí vše. Scéna z Fantóma opery přečkala už 3 muzikály a je nevhodná, dráček na portále místo loutky nestačí a jedno vznesení je za celý muzikál opravdu málo. Ani jeden výkon neoslnil, byť se všichni snažili...
(zadáno: 14.10.2019)
Mám pocit, že jsem viděla úplně jinou inscenaci, než předchozí... A to mám nakoukány stovky představení všech žánrů. Lazarus nejen, že není naprosto o ničem, je to jen sled psychedelických výjevů, které jsou nic neříkající, pokud nejedete na návykových látkách, ale divákům nepředává žádnou energii ani informaci. Prázdná scéna s pár igelitovými pytlíky, těžko uzpívatelné nezáživné songy. Ani skvělý výkon Eriky Stárkové nepomůže... Nedovedu si představit, jaké si tato inscenace u nás najde své publikum. Možná je hratelná v nějakých klubech, ale rozhodně ne v MDP...