Profil uživatele

Janis

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 12 % (101)
Jan Pařízek: 12 % (109)
Jiří Landa: 12 % (163)
Kateřina Jírová: 12 % (35)
Lukáš Dubský: 12 % (98)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 10.11.2012)
Platonov je darebák! - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Současná a mimořádně povedená adaptace Čechova, která nás i přes značnou délku hodně bavila. Cynická ironie i černý humor inscenaci osvěžují, nicméně i bez nich je tohle podání ruské klasiky živé a bohaté. Režisérovi gratuluji, stejně tak hercům - jejich výkony byly vážně znamenité a vyrovnané. Nejsilněji na mě zapůsobila Táňa Medvecká, jejíž účast Zábradlí velmi pomohla, a také Igor Chmela. Myslím, že jeden z nejlepších současných kusů DNZ.
(zadáno: 4.11.2012)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 80 %
První část trochu delší a náročnější, přece jen už tak často nanavštěvuji IV. cenovou. Druhá část hru hodně vytáhla, zejména díky Trojanově výkonu, který tu dominuje a který zvýšil mé hodnocení inscenace minimálně o 10%. Velmi autentický byl ve své roli Hynek Čermák, divadlu hodně prospělo angažování nových tváří - M. Pechláta a Petra Vrška a koneckonců i větší prostor pro domácí herce, kteří se v jiných inscenacích DD objevují míň, mám na mysli Janu Holcovou. Jen nevím, zda by hra byla stejně úspěšná, kdyby byly vynechány vodopády vulgarit, jimž se diváci smějí a které tvoří asi 1/4 textu.
(zadáno: 22.10.2012)
Popelka - Národní divadlo Brno: 20 %
Nevím, jestli tahle hra měla být parodií na Národní divadlo, výsměchem Grimmům, kteří jsou v záhlaví uvedeni jako autoři nebo urážkou dětských diváků, o kterých si tvůrci tohoto dílka zjevně myslí, že jim lze předhodit cokoli. Ale něco tak špatného už jsme dlouho neviděli (nejsme častí návštěvníci Mahenovy činohry, možná je to tady normou). Zdejší Popelka je nuda a umělecká trapnost, jejíž tvůrci použili některé momenty nebo výpravné prvky např. z Vánoční mše či Tří oříšků, aby sestavili slátaninu, při které se divák nemůže dočkat konce a stydí se za hospodskou úroveň divadla zvaného národní.
(zadáno: 27.9.2012)
Láska a peníze - Divadlo v Dlouhé: 60 %
(zadáno: 15.6.2012)
Muž bez minulosti - Dejvické divadlo: 50 %
Atmosféra připomíná krom původního filmu i Trierův Tanec v temnotách. DD využívá stylizaci a muzikálovou formu. Mnohdy falešný zpěv herců ale působí rozpačitě a líný děj nudí. Opakuje se i určitá kýčovitost tématu, laciná sentimentalita, snad převzatá od Kaurismakiho, Triera. DD se dlouhodobě snaží vydělat na trendy věcech, bohužel pro mě dnes zklamání. V tomhle kusu jde spíš o účinek, o vnější formu, snad i o kalkul. Při vší úctě k výkonu Novotného - zisku Radoka moc nerozumím, myslím, že je za ním spíš nekritický obdiv k DD, lobbing scény, či předkládání nenáročného a módního produktu.
(zadáno: 6.4.2012)
Goebbels / Baarová - Divadlo Komedie: 70 %
Tohle představení jsou fakticky dva monology za sebou - první Goebbelsův (M. Pechlát) a po něm ten Baarové (G. Míčová). Postavy spolu nijak nekomunikují, což je, zejména v první části - než si zvyknete - trochu náročnější. G. Míčová mě ale svým výkonem velmi pozitivně překvapila, Martin Pechlát se mi též líbil, jenom se k jeho typu postava Goebbelse úplně nehodí. Představení ale velmi dobré.
(zadáno: 6.4.2012)
Korespondence V+W - Národní divadlo Brno: 90 %
Mimořádně zdařilá inscenace s velmi náročným scénářem, a s originální, moderní a současně dobovou scénou brněnského architekta Svati Sládečka patří k tomu nejlepšímu, co lze nyní (nejen) v Brně vidět.
Velmi příznivé spojení jednotlivých tvůrčích výkonů (charakteristická režisérova tendence ke stylizaci s tímto tématem a historickým prostředím nesouzní, naštěstí je spíš mírná a ohleduplná), za umělecký dojem, za herecké výkony, za hlubší sdělení (které obstarali především pánové V+W) i za volbu a zpracování tématu, jež nepatří na současných scénách k nejfrekventovanějším.
(zadáno: 11.3.2012)
Král Lear - Národní divadlo: 70 %
Na Leara jsme šli po čtení převážně negativních hodnocení se smíšenými pocity. Nejvíc nás nakonec překvapilo, jak málo zůstalo ve hře z té původní. To je nejspíš největší problém: režisér vytvořil komplikované představení, výtvarnou a hudební koláž s mnoha symbolickými odkazy, rozsáhle doplněným textem, ale bez souvislého děje. Pokud divák není poučen o Learovi předem, a to důkladně, je obtížné Nebeského výkladu porozumět. Od opakované návštěvy divadla ale kontroverzní pojetí odrazuje, přičemž nejvíc - zdá se - šokuje, že jde o inscenaci v Národním.
Z hereckých výkonů ten Prachařův skvělý.
(zadáno: 23.1.2012)
Naši furianti - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Hodnotím pouze na základě shlédnutí tv záznamu.
(zadáno: 8.11.2011)
Vratká prkna - Studio Ypsilon: 40 %
Pro mě byla tahle hra velkým zklamáním. V první části se dalo ještě zasmát některým vtipným gagům, herci v čele s J. Lábusem se snažili vykřesat humor ze slabého základu, ale po přestávce ztratil děj jakýkoli smysl a pokračovala jen rozvleklá a zbytečná nuda, která nedrží při sobě a postrádá jakýsi smysl existence. Nemůžu doporučit.
(zadáno: 7.11.2011)
Dealer´s Choice (Kdo rozdává, rozhodne) - Dejvické divadlo: 70 %
Moderní paralela na Gogolovy Hráče.
Charakter postav a zejména sdělení příběhu ale nemají tu vypovídací hodnotu a nadčasovost, pro mě obojí málo čitelné. Můj dojem z přestavení nejlépe odpovídá názoru jednoho z přispěvatelů: "Průměrná hra, na kterou by člověk nejspíš rychle zapomněl.., ale znamenitá souhra všech herců..z představení udělala..zážitek." První půle snad o něco lepší, než druhá, ve které je taky víc křiku a hádek, a konečně i ten poker.
Připomíná Ucpaný systém: agresivita a vulgarity, hra jako náhražka války, jednoduchý mužský svět... a tentokrát i to výlučně mužské obsazení.
(zadáno: 18.10.2011)
Absolvent - Studio DVA divadlo: 60 %
(zadáno: 15.6.2011)
Šest tanečních hodin v šesti týdnech - Divadlo Ungelt: 80 %
Tohle bylo vřelé, přátelské představení s výbornými hereckými výkony (my jsme viděli obsazení s P. Křížem a Ch. Poullain), ačkoli hra sama by dostala hodnocení o něco nižší.
75%
(zadáno: 28.4.2011)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 100 %
Nejsem vůbec obdivovatelem muzikálů a téměř je nenavštěvuji. Ale musím přiznat, že Mary Poppins v Městském divadle (my jsme v hlavních rolích viděli R. Coufalovou, D. Vitázka, M. Havelku) je skutečně profesionálním výkonem celého souboru. Vynikající byla scénografie, dětské herecké výkony, muzikál měl obrovský rytmus...
Skvělá - skoro se chce říci broadwayská - show. Pro mne opravdu velké překvapení. Celý pohádkový příběh (s přestávkou trval rovné 3 hodiny) si velmi užily i děti, kterých bylo v hledišti spoustu.
(zadáno: 27.3.2011)
Lékař své cti - Divadlo v Dlouhé: 80 %
(zadáno: 21.3.2011)
Dáváme děťátku klystýr! / „Kašlu na to!“, řekla Hortensie - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Dvě komornější inscenace spojené do jednoho představení, zábavně pojaté, i když mně osobně by vyhovoval více civilní a méně přehrávaný herecký projev. Vůbec to nebylo špatné, ale od tohoto divadla čekám přece jen o něco víc.
(zadáno: 22.2.2011)
Sluha dvou pánů - Národní divadlo: 60 %
Je dost těžké tuto hru po tolika reprízách objektivně hodnotit.
(zadáno: 1.2.2011)
Vánoce aneb Příběh o narození - Divadlo Minor: 70 %
Krásné kostýmy a výtvarné zpracování.
(zadáno: 7.1.2011)
Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství - Divadlo Kalich: 100 %
Strhující výkony herců nedovolují dát nižší hodnocení.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>