Profil uživatele

J_V

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 6 % (9)
Veronika Boušová: 9 % (15)
Anežka Hrebiková: 10 % (14)
Helena Grégrová: 10 % (26)
Pavla Haflantová: 10 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 24.6.2015)
Amundsen kontra Scott - Divadlo Drak: 80 %
Moc pěkné, inscenačně nápadité, moc dobří herci, děj je samozřejmě trochu lineární (jde o zpracování Scottova deníku).
(zadáno: 10.3.2014)
Audience - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Audienci jsme viděli jako bytové divadlo, což tomu zážitku ohromně přidalo. Velmi dobrý Jakub Špalek.
(zadáno: 18.3.2016)
Betonová zahrada - Švandovo divadlo: 40 %
Tito herci obsazení do rolí dětí a dospívajících na mě bohužel působili bizarně, mnohem lépe se dětské role ujal Jan Meduna ve ?Viktorovi? v DvD.
(zadáno: 7.6.2016)
Bledý oheň - Divadlo D21: 30 %
Kdo má rád Nabokova, měl by se od této poloamatérské inscenace držet dále. Kdo Nabokova nikdy nečetl, nepochopí vůbec nic z toho, co se na jevišti děje. Adaptovat Bledý oheň dobře by dokázali jen Mikulášek a Viceníková.
(zadáno: 22.11.2013)
Bomberka - Divadlo Letí: 60 %
Bavili jsme se, i když v tom není vidět žádný hlubší smysl a děj je hodně chatrný. Deset procent navíc za skvělý přízvuk herců v několika světových jazycích a za výborné přepracování písně Perfect Day.
(zadáno: 24.6.2015)
Český les (Czech for Rest) - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Vtipné, svižné, vizuálně poutavé, se skvělými písničkami. Zároveň na pozadí vší té zábavy Drábek dokáže trefně popsat velice aktuální, ale zároveň vlastně odvěké téma - dokážeme se my Češi sjednotit a postavit se k problému čelem?
(zadáno: 7.6.2016)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
Klíčová slova: Alkohol, Taking a shit, Pichny. Není to představení pro každého, ale udělané je to božsky (nejen po herecké stránce, ale i pokud jde o detailně propracovanou scénu).
(zadáno: 22.11.2013)
Dealer´s Choice (Kdo rozdává, rozhodne) - Dejvické divadlo: 80 %
Zápletka se dá popsat jedním souvětím, ale pánové si své role životních loserů očividně užívají. K atraktivitě tohoto kusu jistě přidává i možnost nahlédnout do světa hazardních hráčů a pozorovat jej jako pod mikroskopem.
(zadáno: 3.6.2015)
Den opričníka - Studio Hrdinů: 90 %
(zadáno: 4.3.2015)
Divoké maso - Divadlo Komedie: 50 %
Nemyslím si, že by ta hra byla až tak kvalitní, spíš se autorovi podle mě nepodařilo dostat z těch situací tolik dramatiky a emocí, kolik by bylo třeba. Ani hercům v Komedii se nepodařilo jakkoliv mě citově zasáhnout.
(zadáno: 3.6.2015)
England - Studio Hrdinů: 70 %
(zadáno: 22.11.2013)
Eyolfek - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Málo známá Ibsenova hra, přesto velmi zajímavá. Originální scénografie, snad jen z té prosklené boudy nebylo do hlediště moc dobře slyšet.
(zadáno: 18.3.2016)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
Výborná aktualizace Hamleta se zachováním původního smyslu. Nesedlo mi jen Děrgelovo lavírování mezi civilní a knižní řečí, mezi současným floutkovstvím a antikvárním přehráváním (zřejmě se jedná o záměr režiséra).
(zadáno: 18.3.2016)
Jedenácté přikázání - Národní divadlo: 80 %
Velmi příjemné překvapení určené pro fanoušky Davida Drábka a radikálních přešívek starých dramatických textů. Že se tato šílenost hraje právě na jedné ze scén ND, mě osobně netrápí.
(zadáno: 24.6.2015)
Job Interviews - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 50 %
Zelenkově hře se daří něco říct o naší době, ale není toho mnoho a vše zůstává jen na povrchu. Inscenace podle mě nedrží pohromadě - hudba jako by byla vybrána náhodně z playlistu nějakého retro rádia a nijak nesouvisí s tématem hry, masivní scéna spíš jen vadí při neustálém stěhování nábytku a vlastně taky neslouží žádnému účelu, herecky to bylo celkem zvládnuté, ale rozhodně bych paní Hlaváčkovou nenutil do zpěvu v angličtině. A ten nápad utéct na pět minut od sondy do duše vrcholové manažerky k fekálnímu humoru?? Viděno v Hradci na Divadle evropských regionů.
(zadáno: 22.11.2013)
Korespondence V+W - Národní divadlo Brno: 100 %
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla. Napoprvé to byl pro mě naprostý zásah do černého, napodruhé stále vynikající inscenace.
(zadáno: 3.6.2015)
Korespondence V+W - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Originální nápad, výborní herci a dokonalé zpracování. Silný zážitek, hlavně pokud znáte poetiku a historii Osvobozeného divadla.
(zadáno: 24.6.2015)
KRYL - Zmrdtvýchvstání zažít - Divadlo D21: 80 %
Velmi dobře vystižené, výborně herecky pojaté, plno nápadů, jen jsou některé z nich těženy opakovaně. Viděno při hostování v Hradci Králové.
(zadáno: 7.6.2016)
L / One of the Seven - ME-SA: 80 %
(zadáno: 18.3.2016)
Lidská tragikomedie - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Úžasné, věrné, vizuálně poutavé, krásně zahrané.
(zadáno: 7.6.2016)
Oblomov - Divadlo v Dlouhé: 90 %
Krásná klasicky zpracovaná inscenace s vynikajícím Michalem Isteníkem. Knižní předloha je bohatá na vedlejší postavy a peripetie a mnohé z nich musely být zákonitě vynechány (např. pikle se směnkami). Význam díla však zůstal v Dlouhé zachován, všechny postavy krásně žijí (případně se životu vyhýbají) a velmi dobrý je také nápad nechat v inscenaci promlouvat chór.
(zadáno: 22.1.2015)
Obludov - A studio Rubín: 30 %
Několik vtipných okamžiků, většinou je to ale dost laciné a ke konci i nechutné. Nečekejte něco jako Prušinovského Okresní přebor, tady se loví v hlubších patrech humoru. Trvá to jen hodinu, a tak se toho ani nemůže moc stát ? jde spíš jen o sérii scének.
(zadáno: 18.3.2016)
Othello, benátský mouřenín - Národní divadlo: 70 %
Desdemona zde září jako živá smyslná žena a chemie mezi ní a Othellem je úchvatná. Scénografie a hudba také na jedničku. Šašek tu vůbec být nemusel.
(zadáno: 18.3.2016)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 70 %
Inteligentní slovní humor, plno vynalézavých přesmyček a slovních hříček. Herectví souboru zůstává jasně v ochotnické sféře a děj se odehrává za časů mocnářství, takže srovnání s Cimrmany napadne snad úplně každého. Ovšem přeskočení dějového oblouku v této hře ve mně zanechalo dojem, že to všechno skončilo příliš rychle.
(zadáno: 22.11.2013)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 80 %

Další stránky hodnocení: 1 2 >