Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (46)
Michal Novák: 17 % (44)
Lukáš Holubec: 18 % (18)
Helena Grégrová: 19 % (59)
Lukáš Dubský: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.6.2018)
Zatím nejlepší hra, co jsem na Fidlovačce viděla. Tradičně skvělá hudba D. Krále. Líbilo se mi efektní scénické řešení a nápad s tanečnicemi na šálách. Kostýmy moderní a musím vyzdvihnout světýlka zakomponovaná do některých z nich. I. Pazderková se do vážné role nehodí, V. Chaloupková je natolik půvabná žena, že v roli nesebevědomé "ošklivky" Heleny není uvěřitelná. Z herců nejvíc zaujal charismatický V. Navrátil, ale měl by zapracovat na jevištní řeči - polyká slova. Pojetí řemeslníků se nepovedlo, otravné. Nerada porovnávám nesrovnatelné, ale zpracování Snu v ND mi přijde mnohem povedenější.
(zadáno: 14.6.2018)
Mám smíšené pocity... Hry, ve kterých účinkuje jen jedna či dvě osoby, zřejmě nejsou pro mě to pravé. Přesto velmi oceňuji nadprůměrné výkony obou hereček a obdivuji, že se dokážou poprat s tak velkým množstvím textu.
(zadáno: 7.10.2019)
Nebýt úchvatného výkonu M. Absolonové, hodnotila bych bohužel níže. Evita v jejím podání zpívá i hraje výborně, emoce a energie z ní přímo tryskají. Kvůli ní stojí za vidění. Scénu v kovové konstrukci nejde jen tak dostat z hlavy. Ovšem obsazení K. Rodena je obrovský omyl. Jeho recitování textů a otrávený výraz ve tváři po celou dobu stopáže sráží celý muzikál. Celkově mi v Evitě zoufale chybí děj a větší propojení sledu pěveckých partů i pouze "vysvětlovacích" částí. P. Strenáčik zpívá skvěle, ale přemíra jeho "psacího stroje" s faktografickými údaji mě postupem otravovala čím dál víc...
(zadáno: 19.11.2019)
Vizuálně okouzlující počin. Hravé, naučné, zdařilá hudba, nápadité kostýmy... Vděčné téma pekla, království, přírodních živlů, dobra a zla. Dějově se nenudí ani dospělí. Vynikající P. Strenáčik!!! Dále zaujaly dámy J. Zenáhlíková, V. Veselá a z nejmenších talentovaná A. Vágnerová jako Zlatovláska. Pěvecky slabší královny (Slováčková, Kuklová). Prostory HDK jsou úchvatné, opravdu vysoký divácký komfort, prostorné sezení. Kéž by takových divadel bylo v Praze více. Z hlediska délky muzikálu jej doporučuji spíše pro trochu větší děti, malinké měly problémy vydržet v klidu a potichu.
(zadáno: 5.8.2020)
Pohodová oddechovka v krásném prostředí Vyšehradu. Zatím nejzdařilejší, co jsem na této letní scéně viděla. Písně jsou v ději příjemným oživením. M. Absolonová je skvělá herecky i pěvecky, navíc je velmi sympatická lidsky! F. Blažek mě mile překvapil, zpívá lépe, než jsem čekala. Dobře zvolená ústřední dvojice. Líbí se mi i nápad spojení různých příběhů, nenudila jsem se ani chvilku. Nejlepší čast hry je ta svatební... Doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat a zasmát :-)
(zadáno: 28.6.2021)
Nesedl mi příliš afektovaný M. Dlouhý, nadchl jako vždy vynikající R. Jašków. Jolana s Mirečkem dobře zvoleni. Body navíc za nápaditou scénu a závěrečný pohřeb. Fajn oddechovka.
(zadáno: 24.2.2016)
Zajímavý nápad. Na odreagování slušné, ale hlubší zážitek jsem si neodnesla. Ovšem P. Děrgel jako vždy vynikající!!!
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 26.2.2016)
Syrová, zapamatovatelná inscenace. Vzbudí emoce, donutí diváka přemýšlet. Tradičně vynikající I. Orozovič a P. Děrgel. Šašek v podání J. Bouškové - více trapný než vhodný, vtipný už vůbec ne. Ze hry je bezpečně poznat Špinarův rukopis a jeho oblíbené prvky, to platí i pro jako vždy úchvatnou scénu L. Škandíkové. Myslím si ale, že inscenaci by znatelně prospělo výrazné omezení střelby (je jí zde opravdu příliš), podle mě nejsem jediná, komu tento zvuk dělá zle a nechce na něj chodit do divadla. Ústřední trio Dobrý, Prachař, Borová - do rolí dávají maximum.
(zadáno: 26.10.2017)
Čekala jsem od toho více.
(zadáno: 31.10.2017)
(zadáno: 3.11.2017)
Výborná Marika Procházková. Ač jsem vášnivý divadelní divák, ta délka byla moc i na mě.
(zadáno: 16.1.2018)
Nevím přesně, co jsem dějově viděla, avšak kostýmy, scéna, hudba, projekce a práce se světlem jsou zde natolik působivé, že hra stojí za vidění. Druhá polovina je naléhavější, živější. Výkon K. Cibulkové ční nad ostatními.
(zadáno: 25.1.2018)
Oblíbila jsem si SKUTRovský rukopis, vše je tolik vizuální a jiné. Nehraje se muzeum, ale současnost. Nečetla jsem předlohu, proto děj jen létal kolem mě, tápala jsem. Nadchly mě krásné kostýmy a hudba. M. Poulová je zajímavý typ, v Klicperáku se rodí velké talenty. K. Oltová mi není herecky blízká, ale sem se hodila a vynikla. Délku bych trochu zkrátila, nebo alespoň přestávku dala dříve.
(zadáno: 30.1.2018)
Příběh Romea a Julie je tak krásný a Joskův překlad tak povedený, že toto je samo o sobě půlkou úspěchu. Líbilo se mi to, ale na druhou stranu neuchvátilo natolik, abych šla znovu. Ale možná jsem měla trochu smůlu na obsazení, protože některé výkony mi přišly pěvecky i herecky slabší. Také jsem pociťovala, že tvůrci se četně inspirovali vynikajícím činoherním ztvárněním z DnV a to mě lehce rušilo. Škoda, originalita je vždy nade vše.
(zadáno: 4.3.2018)
Kostýmy, scéna a hudba jsou zde výrazné a krásné, tvůrci nešetřili. Tyto aspekty mi připomněly SKUTRovský styl, který mám moc ráda. O. Krause jsem předtím neznala, má talent a role Doriana je mu šitá na míru! Naopak L. Veselý a M. Štípková mi do rolí vůbec neseděli. Děj byl pro mě poněkud zamlžený. Ale za vidění hra díky vizuálnu stojí.
(zadáno: 12.3.2018)
Někdo chodí do divadel na herce ze "staré gardy", já naopak navštěvuji divadla vyloženě kvůli vynikajícím hercům z generace mladé. I. Orozovič, E. Hacurová a M. Poulová patří mezi ně!
(zadáno: 21.3.2018)
Výborní O. Veselý, R. Valenta a J. Teplý. Pro ústřední dvojici bych si představovala jiné obsazení.
(zadáno: 17.4.2018)
Bohužel mě rušily výstupy M. Heina.
(zadáno: 7.10.2019)
Zpracování celkově působí jako výlet do starých časů, muzikálový žánr je teď už někde úplně jinde (viz Mefisto). Ale délka Galilea není přehnaná a měla jsem štěstí na dobré obsazení... T. Novotný, Dasha, T. Trapl a P. Kolář patří do české muzikálové extraligy. Zvláště T. Novotný exceluje. Ale tolik zde chybí nosný příběh! Postavy v podání I. Chýlkové, M. Maděriče a I. Vodochodského mě nebavily. Z komiků pobavil jen M. Kavalčík. J. Feriová hlasově nezaujala. Galileo sice neurazí, viděla jsem v Hybernii už i horší kusy (např. Iago), ale bohužel ani příliš nenadchne.
(zadáno: 8.8.2020)
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
(zadáno: 29.5.2021)
D. Barešová a O. Hes jsou zvláštní typy herců, netuctoví, jiní a to mě baví, ústřední pár nešlo obsadit lépe. Stejně jako v Hůrce mi sedl J. Grundman, těším se na jeho další role. Dějově je hra průměrná, "švandovsky" typicky ponurá, temná, syrová a psychologicky laděná. Délkou akorát. S upířím tématem jsem se na divadle zde setkala prvně. Výborná hudba geniálního J. Hájka a efektně otáčivá scéna J. Tereby, kterou otáčejí přímo herci, což fungovalo a přidalo ději na dynamičnosti. "Ať vejde ten pravý" je inscenace, která se dle mě sice ve ŠD nezařadí mezi ty TOP, ale je "jiná" a stojí za vidění.
(zadáno: 28.6.2021)
Chaos. Ale M. Němec jako vždy excelentní!
(zadáno: 11.9.2021)
Není to hloupé a prvoplánově smací. Jako vždy skvělý R. Jašków, mile překvapila B. Kaňoková. Zdařilá bytová scénografie i hudební složka. Dějově se v některých situacích každý tak nějak poznáme...
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě zklamání. Délkově bych krátila... Místy mě přepadala nuda. F. Čapkovi role sedla jako "prdel na hrnec", zatímco např. B. Pavlíková pro mne nestravitelná. Od takto klasického kusu jsem čekala víc. Škoda... Nicméně scénografie je zdařilá.