Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (46)
Michal Novák: 17 % (44)
Lukáš Holubec: 18 % (18)
Helena Grégrová: 19 % (59)
Lukáš Dubský: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 24.3.2017)
Tohle mi nesedlo. Hutné, dusivé, totálně chaotické. Místy jsem usínala. Vyzdvihla bych výkony M. Pechláta a R. Máchy, ale dva herci přirozeně neutáhnou celou hru. Co se týče V. Javorského - dlouho jsem neviděla, že by někomu role až tak moc sedla jako jemu "Willi Reinke". Rovněž kvituji, že ND dává prostor L. Polišenské, která dokazuje, že kvalitní herečky nemusí být zároveň i modelky. Z toho nadbytku všech možných bizarností (obličejové masky, ponurá hudba, krev a zase krev, otravná projekce, popcorn, vitríny, nákupní vozíky, plynové masky a psycho pohyb) mi bylo nepříjemně.
(zadáno: 28.10.2018)
Bohužel mě neoslovilo ani téma, ani jeho jevištní zpracování. Je to takový ten starý styl divadla, který mě nebaví. Sňatky jsou místy nudné a krácení by prospělo. Přidávám nějaká % za výtečného a herecky výrazného D. Bambase, který vynikal nad ostatními. Rovněž skvělý je ve hře V. Jílek. Také jsem ocenila větší množství písní a s tím související muzikálnost herců.
(zadáno: 1.2.2019)
Brilantní výkon T. Novotného, vynikající interpret, bez něj bych hodnotila níže. Pěvecky velmi dobrá D. Richterová, ale herecky a když jen mluví je nejistá. Nudné a zdlouhavé Iagovy písně, slabý pěvecký výkon J. Ledeckého mě vysloveně rušil, ač jako tvůrce muzikálů je geniální, to uznávám a nerozporuji. Mile překvapila A. Stanková a L. Korbel. B. Slezáček pěvecky opravdu ne. Nesedla mi přemíra vojenství a arabského motivu, tradičně ztísněné sezení v Hybernii zážitku nepřidalo. Škoda takového pojetí, námět Othello x Iago je jinak velmi slibný.
(zadáno: 1.11.2019)
Typický Havlíčkův rukopis - psychologická sonda do nitra mezilidských vztahů. Slabý odvar Neviditelného v Rokoku... Ale překvapivě dobře zvolené obsazení ústřední trojice - Jurek, Pfauserová, Jachnická. Jiří tak dlouho vybírá, až přebere a zůstane sám, což neunese... Scénicky zajímavý nápad skel z potravinové fólie a jejich funkční zapojení do děje. Bohužel divadlo zoufale potřebuje rekonstrukci, snižuji hodnocení kvůli špatnému diváckému komfortu - sedadla v MANĚ jsou ještě horší než lavice Na Fidlovačce a to je co říct.
(zadáno: 23.6.2020)
Čekala jsem víc, ale na odreagování v pohodě. Líbili se mi Šoposká a Štabrňák.
(zadáno: 1.8.2020)
Čekala jsem víc... Hru táhne výkon M. Isteníka, překvapil! První polovina je slabší, druhá lepší, ale závěrečná projekce ze sauny je přešlap. Celkově mi ladění děje do frašky moc nesedlo. Kostýmy a hudba ovšem zdařilá. M. Ruml je bavič, S. Rašilov a A. Bílík klasicky dobré výkony. E. Burešová mě na divadle nebaví, prvoplánové, ploché, jen vzhled nestačí. V zadních řadách (prostory HAMU) prakticky není slyšet mluvu, nechápu, že u představení s takto drahými vstupenkami herci nejsou oportovaní. Nepřesednout si po přestávce blíž, nic bych ze hry neměla. Škoda.
(zadáno: 8.8.2020)
Jakýmkoliv parodiím obecně moc nefandím... Ale na odreagování v pohodě, oživení do pražské muzikálové nabídky. P. Pálek a K. Bohatová jsou kvalitní muzikáloví herci, některé nápady jsou fajn a vtipné, něco už mi přišlo moc. Ale své divačky si to najde.
(zadáno: 28.6.2021)
Bohužel není to můj šálek. Zvláštní kus, který nesedne každému. Zasmála jsem se minimálně, pobavil Hitler. Tato % dávám hlavně kvůli obsazení ústřední dvojice - R. Jašków a J. Erftemeijer jsou výborní.
(zadáno: 24.2.2016)
Příliš dlouhé a příliš klasické pojetí... Nadmíru nevyužitý potenciál skvělého překladu M. Hilského. Většinu inscenace jsem se nudila a sledovala hodinky. Zaujal mě akorát výkon A. Stropnické.
(zadáno: 11.6.2016)
Zvláštní, nedotažené, dle mého názoru k brzké derniéře odsouzený experiment (použít slovo inscenace mi v tomto případě nesedí). 40 % za snahu přijít s něčím nezvyklým a za režisérovo nadšení...
(zadáno: 30.9.2017)
Bohužel velké zklamání. Kus pro nenáročného diváka. Momentů, kdy se inteligentní divák opravdu od srdce zasměje, je zde jako šafránu. Nadto velmi nepohodlné sezení! Domnívám se, že kdyby byla do hl. ženské role obsazena M. Randová, celkový výsledek by byl lepší.
(zadáno: 25.1.2018)
40 % za nadprůměrné výkony P. Děrgela a L. Příkazkého, který je ohebný jako z gumy :-)) Jinak mi to nesedlo, nemám v oblibě muzeální hry bez špetky odrazu současnosti.
(zadáno: 28.1.2018)
Kdybyste se mě zeptali, o čem to je, neumím odpovědět.
(zadáno: 3.3.2018)
Bohužel toto mě minulo. Nedokázala jsem udržet pozornost...
(zadáno: 1.4.2018)
Líbilo se mi zapálení a pojetí postavy I. Wojtylové, jinak slabé.
(zadáno: 17.4.2018)
(zadáno: 29.5.2018)
Skanzen na jevišti. Tohle nesoučasné divadlo opravdu není nic pro mě. Dala bych ještě méně, ale musím přeci jen ocenit pěvecké výstupy, které nebyly špatné a nadto i obrovský pohybový um a zápal pro herectví D. Ratajského. Z praktických aspektů pro diváka mě potěšila super účinná klimatizace, v horku panujícím venku je k nezaplacení.
(zadáno: 7.3.2019)
Další z psycho her ve Švanďáku. Tento psycho-dusivý ráz zdejších kusů mě už začíná zmáhat, je toho temna již nějak příliš. Samotné hornické téma mě nezaujalo, nebavilo a živá hudba mě rušila, ač jinde bych ji cenila, zde nefungovala. Zajímavý nápad s bodláky a výrazný herecký výkon Filipa Březiny. Těším se, že u Švandů posílí svěžím vánkem herecký soubor a jsem zvědavá, jaké role nastuduje.
(zadáno: 31.10.2019)
Spousta žvanění, rádoby vtipy, usmolené kostýmy, dost otravné (!) závěsy, kolovrátková hudba bez nápadu, Salzmannová otrávená ze špaget... K tomu všemu ještě tragická anti-herečka T. Marečková. Bohužel nic, na co by mě bavilo jít znovu. Havlův fraškoidní styl zkrátka nesedne každému, ostatně víc než třetina neobsazeného hlediště tomu odpovídá. Režijně výlet do minulého století. Koho ale musím vyzdvihnout - M. Donutilovi role neskutečně, ale neskutečně sedí! Jak ušitá jemu na míru. Herecky mě mile překvapil.