Profil uživatele

Mimouch

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (14)
Michal Novák: 10 % (11)
Lukáš Dubský: 11 % (14)
Jan Pařízek: 12 % (34)
Jiří Koula: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 22.4.2017)
Ptáci - Komorní činohra: 70 %
65% Namlsán pozitivními recenzemi jsem šel do divadla pln nadějí. Mé očekávání však rozbily dvě skutečnosti: 1/ Tempo - Námět, dějová linka i nasazení všech protagonistů jsou slibné, vlažné tempo hry však myšlence značně přistřihuje křídla. Doufal jsem, že po přestávce hra dostane spád, ale gradace byla stejně a až únavně pomalá, jako v první půli. 2/ Realita - Diane je matka. Její dcera je v apokalyptické situaci kdovíkde, Diane o ní nemá informace, ale přesto místo toho řeší vztahy mezi sebou, Natem a Julií, což mě podvědomě trochu rozčilovalo.
(zadáno: 20.4.2017)
Kauza Médeia - A studio Rubín: 70 %
74% Povedená transpozice klasického dramatu do současnosti. Svižná, nekomplikovaná, zábavná a vtipná hra bez hluchých míst. Dobré obsazení, herci tradičně odvádějí 100% a je radost vidět jejich nadšení. Klasická "rubínovka".
(zadáno: 19.4.2017)
Mikve - Městské divadlo Mladá Boleslav: 100 %
Mám rád izraelské divadlo. Hra Mikve je jeho dokonalou ukázkou. Silný příběh, který je sondou nejen do komunity ortodoxních Židů, ale také jejích vnitřních rozporů a jejího vztahu k většinové izraelské společnosti. Ovšem příběh vystavěný tak nadčasově, s takovým přesahem a s takovou dávkou nadhledu, že osloví i diváka zcela neznalého problematiky. Drama sestávající z tolika vrstev a linií, že nevíte, nad čím se zamýšlet dříve. Zpracování MDMB vynikající. Promyšlená scéna, výkony všech hereček brilantní a naprosto vyrovnané. Představení bez jediného hluchého místa a s dokonalou gradací.
(zadáno: 8.4.2017)
Obludov - A studio Rubín: 80 %
85% Nekomplikovaná, ale opravdu zábavná hra. Velmi svižný děj plný propracovaného a místy dosti nekorektného humoru, rubínovsky jednoduchá scéna a skvělé výkony všech 3 protagonistů. Pokud nepřicházíte s očekáváním nějakých zásadních hlubokých myšlenek, odejdete z Rubínu nadšeni stejně jako já.
(zadáno: 31.3.2017)
Zrada - Činoherní klub: 80 %
Příběh v dnešní době všední až téměř banální, ale vystavěný do svižného, vtipného a díky pozpátku vyprávěnému ději velmi "koukatelného" představení.
(zadáno: 30.3.2017)
Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho - Činoherní klub: 80 %
Za mě výborná komedie se skvělými herci. J. Dulava s buchtami mně spolehlivě rozesmál, kdykoli se objevil na jevišti :)
(zadáno: 29.3.2017)
Léda (Manželskonemanželská povídka) - Činoherní klub: 80 %
Nadčasový a slušně vystavěný dramatický vztahový příběh, ze kterého L. Smoček dokázal stvořit zábavné a svěží představení. K tomu ovšem výrazně přispívají výrazné herecké výkony, kde excelují zejména P. Nárožný a O. Vetchý, kteří brilantně balancují na hranici komedie a psychologického dramatu.
(zadáno: 29.3.2017)
Impresário ze Smyrny - Činoherní klub: 80 %
75% Nenáročné, ale vtipné a zábavné představení. Kdo čeká nějaký hlubší dosah, může být zklamán. Kdo jde za zábavou a skvělými herci, které to na jevišti očividně baví, ten si představení užije.
(zadáno: 28.3.2017)
Svolení - Divadlo La'My: 70 %
Vtipná hra s dramatickým vztahovým příběhem a velkým prostorem pro to, aby se v něm herci naplno realizovali. Viděl jsem třetí reprízu v Praze, kde byla ještě znát jistá "neohranost" jednotlivých postav, v nichž v některých momentech herci působili trochu nejistě, místy až ochotnicky. Rád se na představení po čase vrátím a věřím, že již uvidím naplno rozjetý vlak dobře postavené hry.
(zadáno: 27.3.2017)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Dvouúrovňová scéna je velmi nápaditá, tančící elfové v podmanivém světle vytvářejí v letním večeru skvělou pohádkovou atmosféru, kterou v dokonalém kontrastu rozbíjejí moderně pojaté dialogy i lehce obscénní výjevy, které ovšem nejsou prvoplánové. Kassaiův Puk je fenomenální, jeho pitvoření se je přivedené do krajnosti, v žádném případě však není trapné. Řemeslníci v podání M. Daniela a J. Poláška, stejně jako Koptův Píšťala v jejich notoricky známých polohách skvěle doplňují netradiční pojetí celé hry.
(zadáno: 27.3.2017)
Zakázané uvolnění - A studio Rubín: 70 %
74,99% Před lety jsem, neznajíc, že je to hra z Rubínu, viděl film a říkal jsem si, že myšlenka dobrá, ale je to spíše na divadlo... V Rubínu funguje skvěle. Vtipné, svižné a nenáročné představení, všechny aktérky výborné.
(zadáno: 27.3.2017)
Americký bizon - Činoherní klub: 80 %
Souhlasím, že první půle by mohla být trochu svižnější, ale není to nijak vážná výtka. Slušné moderní divadlo, já jsem se pobavil. Formát spíše do Dejvic než do ČHK, ale proč škatulkovat?
(zadáno: 27.3.2017)
Hráči - Městská divadla pražská: 80 %
Dobře uchopená a výtečně zahraná klasika, která spolehlivě pobaví a potěší i dnes. Představení bez slabých míst. Vizuálně dobře pojatá scéna, zejména ve druhé polovině dobré tempo a velmi přesvědčiví herci, na nichž je vidět, že je to na jevišti opravdu baví. M. Dlouhý se do své role opřel opravdu naplno, nicméně nikdo z jeho kolegů na jevišti se nenechal zastínit.
(zadáno: 27.3.2017)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 90 %
Syrové, svižné a vtipné představení. Viděl jsem dvakrát - na letní scéně v Řevnicích (Řevnici?) i v divadle v Dejvicích a vždy skvělá zábava.
(zadáno: 26.3.2017)
Sex pro pokročilé - Studio DVA divadlo: 60 %
Celkem zdařilý náhled do soužití v letitém partnerství. K. Roden svým výkonem J. Krausovou nechal ve velmi temném stínu, její herectví vedle Rodena působí místy až ochotnicky. Řada vtipných momentů, zejména Rodenovy "intimní" představy jsou velmi zábavné. Mně osobně hodně vadilo použití mikrofonů, na venkovní letní scéně asi pochopitelné, ale v klasickém divadle (kde jsem představení viděl) ubírají porty třetinu zážitku.
(zadáno: 26.3.2017)
Pan Halpern a pan Johnson - Divadlo Ungelt: 80 %
Velmi příjemné představení. L. Smoček postavil nekomplikovaný příběh na jednoduchou scénu a nechal tak vyniknout herectví dvou divadelních osobností.
(zadáno: 26.3.2017)
Rod Glembayů - Divadlo na Vinohradech: 90 %
Tohle je to, za čím chodím do velkých divadel. Opravdu velké představení. Tři hodiny postavené na textu, odvedeném všemi aktéry tak, že dychtivě čekáte, kam se bude děj dále vyvíjet. S přibývajícím časem a množstvím vypitého alkoholu atmosféra na jevišti houstne, až se těžko dýchá i divákům v hledišti. Vynikající O. Brousek coby revoltující mladík postupně podkopávající autoritu i sebevědomí vládce rodu v podání neméně dobrého T. Töpfera. Alegorie změn ve společnosti, které jsou dnes stejně aktuální, jako v době vzniku tohoto dramatu.
(zadáno: 26.3.2017)
Chaos - Komorní činohra: 90 %
Velmi osvěžující divadlo. Vážné téma pojaté s vtipným nadhledem,který jej však nezlehčuje. Jednoduchá scéna, filmové střihy a "převtělování" postav dávají ději velmi svižné tempo a na všech třech aktérkách je vidět, že si představení užívají stejně jako diváci.
(zadáno: 26.3.2017)
Tramvaj do stanice Touha - Činoherní klub: 100 %
Za mně osobně nejlepší divadlo, které lze v Praze v současnosti vidět. Perfektní propracovaní charakterů jednotlivých postav, podporují výborné výkony všech herců. Každá z postav každou minutou představení poodhaluje kousek ze svého já, takže divák má pocit, že je spíše uprostřed reálného děje, nikoli v hledišti ČHK. Nelze nevyzdvihnout L. Žáčkovou, její Blanche vzbuzuje emoce od prvních sekund, kdy se objeví na jevišti. Stejně tak ale nelze nezmínit, že kompletní "ansámbl" podává celý večer mimořádný výkon. Rozhodně jsem tuto hru neviděl naposledy.
(zadáno: 26.3.2017)
Nevim - A studio Rubín: 80 %
Svižně ubíhající a zábavné představení s mnoha přesahy, které diváka přivedou k zamyšlení se. Ale zase ne tak moc, aby zapomněl, že má pod židlí pivo. Zkrátka Rubín v plné parádě. Velmi úsporná, ale propracovaná scéna, obě herečky předvádí skvělý výkon a je na nich vidět, že je hraní baví. Vulgarity v textu mi určitě nevadí. Nejsou prvoplánové, do propracovaných dialogů přirozeně zapadají a dotvářejí nejen charaktery postav, ale i celé doby, jež reprezentují. Kdyby to šlo, dal bych 85%.
(zadáno: 25.3.2017)
Dáma s Camelkami - A studio Rubín: 90 %
Napoprvé mi tohle představení trochu vyrazilo dech. Připraven na klasickou "Rubínovku", tedy svižnou, vtipnou a nenáročnou hru, jsem na Dámu s Camelkami prvních 10 minut koukal s otevřenou pusou. Potom jsem se ale velmi rád přepnul do režimu luštění toho, co mi představení chce sdělit a opravdu si to užil. Práce se scénou na malém prostoru je pro Rubín tradičně výborná. Tomáš Kobr jako protivné svědomí trochu zastiňuje své kolegy, kteří jsou ale při bližším pohledu objektivně velmi dobří. Na představení jsem šel po "odležení" ještě jednou a opět skvělé. Vyrazím i potřetí.
(zadáno: 25.3.2017)
Celebrity - Studio DVA divadlo: 50 %
Nečekal jsem od tohoto představení žádný "povznášející duchovní zážitek", ale od Ondřeje Sokola jsem asi přece jen čekal trochu chytřejší humor. Představení určitě nezatracuji, vtipné momenty tam byly, nicméně nad propadem do trapnosti to chvílemi držel jen Sokolův "řemeslný um". Řehtající se hlediště ale jasně indikuje, že mně osobně se to prostě jen netrefilo do vkusu.

Další stránky hodnocení: < 1 2