Profil uživatele

Mimouch

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (14)
Michal Novák: 10 % (11)
Lukáš Dubský: 11 % (14)
Jan Pařízek: 12 % (34)
Jiří Koula: 14 % (38)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 26.3.2017)
Tramvaj do stanice Touha - Činoherní klub: 100 %
Za mně osobně nejlepší divadlo, které lze v Praze v současnosti vidět. Perfektní propracovaní charakterů jednotlivých postav, podporují výborné výkony všech herců. Každá z postav každou minutou představení poodhaluje kousek ze svého já, takže divák má pocit, že je spíše uprostřed reálného děje, nikoli v hledišti ČHK. Nelze nevyzdvihnout L. Žáčkovou, její Blanche vzbuzuje emoce od prvních sekund, kdy se objeví na jevišti. Stejně tak ale nelze nezmínit, že kompletní "ansámbl" podává celý večer mimořádný výkon. Rozhodně jsem tuto hru neviděl naposledy.
(zadáno: 19.4.2017)
Mikve - Městské divadlo Mladá Boleslav: 100 %
Mám rád izraelské divadlo. Hra Mikve je jeho dokonalou ukázkou. Silný příběh, který je sondou nejen do komunity ortodoxních Židů, ale také jejích vnitřních rozporů a jejího vztahu k většinové izraelské společnosti. Ovšem příběh vystavěný tak nadčasově, s takovým přesahem a s takovou dávkou nadhledu, že osloví i diváka zcela neznalého problematiky. Drama sestávající z tolika vrstev a linií, že nevíte, nad čím se zamýšlet dříve. Zpracování MDMB vynikající. Promyšlená scéna, výkony všech hereček brilantní a naprosto vyrovnané. Představení bez jediného hluchého místa a s dokonalou gradací.
(zadáno: 15.11.2017)
Natašin sen - OLDstars: 100 %
Doprdele! Tohle bylo výborné! Představení vymakané do posledního detailu. I prach a třísky z podlahy, které se v průběhu hry lepí Nataše na oděv, hrají svou roli. Nataša nechává brilantně rozehrát i charaktery postav, které ani nejsou na scéně a její emocionální výlevy, provázející celé představení, jsou herecky fenomenální. Tohle prostě musíte vidět!
(zadáno: 25.10.2017)
Přirození - A studio Rubín: 90 %
Mám Rubín rád a všechna představení, která jsem zde viděl, jsou buď výborná a nebo skvělá. "Přirození" je skvělé představení. Hromada zábavy od začátku do konce. Naprosto minimalistická scéna využitá vyrovnaně skvělou hereckou čtveřicí do posledního centimetru. Řada vsuvek na pomezí tance a akrobacie, které ovšem nejsou jen prvoplánově vtipné svou absurditou, ale do celého pojetí hry skvěle pasují. Určitě uvidím brzy znovu.
(zadáno: 28.1.2018)
To všechno ona - OLDstars: 90 %
Skvěle napsaná, zrežírovaná i zahraná inscenace, která přesně zapadá do prostoru divadla H2O. Obě postavy postupně odhalují svoje citlivé nitro, schované pod slupkou nepochopení a nejistoty. Představení plné emocí, protkané svěžím humorem, přivede snad každého diváka k zamyšlení nad jeho vztahem s rodiči nebo dětmi.
(zadáno: 22.1.2018)
Drama v kostce, pokus 2 - Mystérium skutečnosti - Studio Ypsilon: 90 %
Skvělé představení. Zábavné, vtipné, svižné, překvapující. Dobře napsané a výtečně zahrané postavy na jevišti vytvářejí výborně fungující organismus, který dokonale zapadá do celého pojetí hry. Určitě stojí za to vidět. 95%.
(zadáno: 27.3.2017)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Dvouúrovňová scéna je velmi nápaditá, tančící elfové v podmanivém světle vytvářejí v letním večeru skvělou pohádkovou atmosféru, kterou v dokonalém kontrastu rozbíjejí moderně pojaté dialogy i lehce obscénní výjevy, které ovšem nejsou prvoplánové. Kassaiův Puk je fenomenální, jeho pitvoření se je přivedené do krajnosti, v žádném případě však není trapné. Řemeslníci v podání M. Daniela a J. Poláška, stejně jako Koptův Píšťala v jejich notoricky známých polohách skvěle doplňují netradiční pojetí celé hry.
(zadáno: 29.5.2017)
Kdo se bojí Virginie Woolfové? - Městská divadla pražská: 90 %
Dlouhá noc, dusná atmosféra, představení, které diváka pohltí a vtáhne do děje, až mu v některých momentech běhá mráz po zádech. Do detailu propracované postavy podtrhují výborné výkony celé čtveřice, ovšem už vzhledem k tomu, jak jsou postavy napsány, V. Gajerová s A. Procházkou na jevišti dominují.
(zadáno: 26.3.2017)
Chaos - Komorní činohra: 90 %
Velmi osvěžující divadlo. Vážné téma pojaté s vtipným nadhledem,který jej však nezlehčuje. Jednoduchá scéna, filmové střihy a "převtělování" postav dávají ději velmi svižné tempo a na všech třech aktérkách je vidět, že si představení užívají stejně jako diváci.
(zadáno: 26.3.2017)
Rod Glembayů - Divadlo na Vinohradech: 90 %
Tohle je to, za čím chodím do velkých divadel. Opravdu velké představení. Tři hodiny postavené na textu, odvedeném všemi aktéry tak, že dychtivě čekáte, kam se bude děj dále vyvíjet. S přibývajícím časem a množstvím vypitého alkoholu atmosféra na jevišti houstne, až se těžko dýchá i divákům v hledišti. Vynikající O. Brousek coby revoltující mladík postupně podkopávající autoritu i sebevědomí vládce rodu v podání neméně dobrého T. Töpfera. Alegorie změn ve společnosti, které jsou dnes stejně aktuální, jako v době vzniku tohoto dramatu.
(zadáno: 1.2.2018)
Sirotci - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Tři postavy, jejichž život během chvilky obrátí naruby dramatická událost. V postavách Helen a Dennyho se rozehrává vnitřní boj. Co je důležitější? Morálka, rodinné pouto, láska k partnerovi... Pomoc cizímu člověku nebo vlastní krvi? Jen Liam, který celou situaci způsobil, zůstává ve své jednoduchosti stranou. Charaktery jednotlivých postav se na jevišti postupně odhalují, drama se stupňuje a atmosféra houstne. Dobrý příběh byl skvěle přeložen, zrežírován i zahrán celou hereckou trojicí. Představení určitě stojí za návštěvu.
(zadáno: 27.3.2017)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 90 %
Syrové, svižné a vtipné představení. Viděl jsem dvakrát - na letní scéně v Řevnicích (Řevnici?) i v divadle v Dejvicích a vždy skvělá zábava.
(zadáno: 17.12.2018)
Teď mě zabij - Městské divadlo Mladá Boleslav: 90 %
Výjimečné představení. Silný, otevřeně a přitom citlivě vystavěný příběh s přesnou režií a perfektními hereckými výkony diváka zarazí do sedadla a nenechá ho vydechnout až do závěrečné scény. MDMB touto hrou jen potvrzuje, že patří k absolutní divadelní špičce.
(zadáno: 10.4.2019)
Vernisáž - Divadelní spolek Kašpar: 90 %
Jakkoli je z něj cítit beznaděj normalizace, funguje Havlův text velmi dobře i dnes. Věra s Michalem naléhavě ujišťují Bedřicha, že jejich život je skvělý. Vlastně tak ale ujišťují sami sebe, protože se tím brání realitě své duševní prázdnoty. Režijně velmi dobře uchopené představení. Strohá scéna otevírá prostor pro divákovu představivost. Uvěřitelně absurdní projev J. Nerudové a M. Tichého velmi dobře doplňuje L. Zadražil, Jeho Bedřich je postava s minimem prostoru a prakticky bez textu, přesto na jevišti rozhodně nestojí ve stínu svých kolegů.
(zadáno: 4.3.2018)
Po Fredrikovi - OLDstars: 90 %
Johanův příběh je silný a vynikající M. Řezníček jím diváky provádí s citem a něžností. Minimalistický prostor mezi diváky využil naplno. V každé poloze je přirozený a uvěřitelný. První polovina představení má skvělý spád, příběh graduje a divák dychtivě čeká na každé další Johanovo slovo. Po přestávce se tempo trochu zarazí, v textu je mnoho balastu, který sice dává M. Řezníčkovi vyniknout, ale v příběhu nehraje významnější roli. Po chvíli naštěstí příběh opět nabere tempo a nezadržitelně se řítí do velmi silného finále. 85%.
(zadáno: 10.4.2019)
Thelma a Selma - A studio Rubín: 90 %
Poněkud chaotický úvod vystřídá po pár minutách ještě větší chaos, který však po chvíli začne dávat smysl a jako celek je velmi působivý. Všichni tři herci dostali hodně prostoru, který bezezbytku využívají. Jak je již v Rubínu tradicí, bezezbytku je využitý i omezený prostor scény. Hudební podkres perfektně zapadá do celkového pojetí a dotváří tak skutečně velký divácký zážitek.
(zadáno: 25.3.2017)
Dáma s Camelkami - A studio Rubín: 90 %
Napoprvé mi tohle představení trochu vyrazilo dech. Připraven na klasickou "Rubínovku", tedy svižnou, vtipnou a nenáročnou hru, jsem na Dámu s Camelkami prvních 10 minut koukal s otevřenou pusou. Potom jsem se ale velmi rád přepnul do režimu luštění toho, co mi představení chce sdělit a opravdu si to užil. Práce se scénou na malém prostoru je pro Rubín tradičně výborná. Tomáš Kobr jako protivné svědomí trochu zastiňuje své kolegy, kteří jsou ale při bližším pohledu objektivně velmi dobří. Na představení jsem šel po "odležení" ještě jednou a opět skvělé. Vyrazím i potřetí.
(zadáno: 30.5.2018)
Vzkříšení - Dejvické divadlo: 90 %
Vcelku jednoduchý příběh o vztahových propletencích, který je však velmi dobře vygradovaný, výtečně zrežírovaný a skvěle zahraný. DD opět nezklamalo!
(zadáno: 20.5.2017)
Moje malá úchylka - A studio Rubín: 90 %
Výborná věc! Ulítlé až bizarní představení, u nějž jsem se bavil od začátku do konce. Hra má velmi nejsaný děj, ale o to lepší tempo a hromady vtipných momentů a hlášek. Celá čtveřice (viděno s B. Kohoutovou) na jevišti předvádí maximum, ale nelze mezi nimi nevyzdvihnout P. Vančuru, který dostal nejvíce prostoru a bezezbytku jej využil. Jeho pěvecká árie byla naprosto dokonalá :)
(zadáno: 29.3.2017)
Léda (Manželskonemanželská povídka) - Činoherní klub: 80 %
Nadčasový a slušně vystavěný dramatický vztahový příběh, ze kterého L. Smoček dokázal stvořit zábavné a svěží představení. K tomu ovšem výrazně přispívají výrazné herecké výkony, kde excelují zejména P. Nárožný a O. Vetchý, kteří brilantně balancují na hranici komedie a psychologického dramatu.
(zadáno: 4.2.2019)
Ujetá ruka (Behanding in Spokane) - Činoherní klub: 80 %
Divadelní hra ve stylu Tarantinových filmů. Absurdní, mrazivé, ale také velmi vtipné představení. Pokud chcete, můžete se jen zasmát propracovaným dialogům a absurdním situacím. Chcete-li o hře více přemýšlet, můžete najít řadu odpovědí na otázku, o čem to vlastně bylo. Třeba o naprostém magorovi, který nakonec potkal ještě většího magora. Nebo o tom, že hledáním něčeho, co hledat ani nemá smysl, ztratíme něco důležitého. Skvělý M. Finger. 85%.
(zadáno: 29.3.2017)
Impresário ze Smyrny - Činoherní klub: 80 %
75% Nenáročné, ale vtipné a zábavné představení. Kdo čeká nějaký hlubší dosah, může být zklamán. Kdo jde za zábavou a skvělými herci, které to na jevišti očividně baví, ten si představení užije.
(zadáno: 30.3.2017)
Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho - Činoherní klub: 80 %
Za mě výborná komedie se skvělými herci. J. Dulava s buchtami mně spolehlivě rozesmál, kdykoli se objevil na jevišti :)
(zadáno: 27.3.2017)
Hráči - Městská divadla pražská: 80 %
Dobře uchopená a výtečně zahraná klasika, která spolehlivě pobaví a potěší i dnes. Představení bez slabých míst. Vizuálně dobře pojatá scéna, zejména ve druhé polovině dobré tempo a velmi přesvědčiví herci, na nichž je vidět, že je to na jevišti opravdu baví. M. Dlouhý se do své role opřel opravdu naplno, nicméně nikdo z jeho kolegů na jevišti se nenechal zastínit.
(zadáno: 26.3.2017)
Pan Halpern a pan Johnson - Divadlo Ungelt: 80 %
Velmi příjemné představení. L. Smoček postavil nekomplikovaný příběh na jednoduchou scénu a nechal tak vyniknout herectví dvou divadelních osobností.

Další stránky hodnocení: 1 2 >