Profil uživatele

Teejay

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (49)
Jiří Landa: 13 % (59)
Pavel Širmer: 13 % (55)
Anežka Kotoučová: 14 % (18)
Iva Bryndová: 14 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.10.2015)
Skutečně jedna z mála her, po které je hlava plná otázek a soupeřících argumentů. Nedává jasné odpovědi, navozuje otázky a možné směry myšlení. Síla!
(zadáno: 27.11.2016)
(zadáno: 2.10.2014)
Komedie není můj oblíbený žánr, ale i tak by si zasloužila tato hra ode mě vyšší hodnocení. Minimálně pro neotřelý přístup k humoru, reflektování reálných angažmá herců v ději, kombinace sebezničujícího humoru a improvizace se zapojením diváků. A Barbora Poláková je jako Večernice jednoduše skvělá.
(zadáno: 13.9.2017)
Společenský tlak zdeformoval chování. Je ještě možná sebereflexe?
Skvělé!
(zadáno: 9.2.2016)
Z popisu není jasné, že jde skutečně o pohádku, sice stravitelnou i dospělými, ale přece jen určenou spíše dětem.
(zadáno: 17.11.2014)
Skvělé výkony, esence herectví. Nečekejte však propracovaný děj, spíše banální, poselství si v druhém plánu musíte vydolovat sami. Ale legendární duo na scéně vás překvapí.
(zadáno: 31.10.2014)
Nechybí sebeironie, sarkazmus - i přes neveselé téma Eliška dokáže osobním šarmem zůstat nad věcí a lacině nedojímat diváka.

Není vhodné pro "depkaře", Eliškin věrný výkon nepomůže překonat tento stav.
(zadáno: 23.3.2015)
Skvělá Tereza V., ocenění si skutečně zaslouží. Nenuceně podané dva úhly pohledu na stejnou věc - skvělý vhled do myšlení třicátníků.
Konverzačně vtipně a lehce podané, i když lidsky těžké téma, zejména v poslední scéne při rozhodování "Být, či nebýt?".
Osobně mi vadila vzájemná nevyrovnanost dvou polovin - první je výbušná komedie, druhá mrazící dráma, co vás vrazí do křesla a tak trochu se stydíte za to, že jste mužem... určitě však můžu doporučit a je to těch lepších 20%, co je v současnosti k vidění.
(zadáno: 2.11.2014)
Velmi zajímavé pojetí, i když nejsem fanouškem hudebních intermezzos. V Řevnickém divadle ještě podtrženo kulisou tmy a lesa.
(zadáno: 31.10.2014)
Skvěle zahraný (a do češtiny přeložen) Lízin cockney akcent.
Sice Fidlovačka to vždy přehrává a přehání se sentimentem a takovou tou "teplou človečinou", ale to zde přece očekáváme.
Hezké, profesionální, úsměvné, kvalitní výprava, dobrá zábava. Fidlovačka, s.r.o.
(zadáno: 22.4.2019)
(zadáno: 24.9.2014)
Interpretací se nabízí hned několik. Trochu nevyvážené je střídání průřezu duší quasi šílence a paternalistickou úlohou psychiatra. Možná záměr?
Karel Dobrý je dokonale šílený, František Neměc skvěle rozvážný, jak se k herci jeho formátu hodí.
Minimalistická scéna a komorní charakter posilňují zážitek z inscenace. Lze říci že jde o Top3 činoherních titulů, které lze v současnosti v ND vidět.
(zadáno: 24.3.2019)
Skvělé zpracování!
(zadáno: 20.5.2015)
Antická tragedie v novém tisíciletí. Navíc zaujme, vtáhne, nenudí. Příjemné překvapení v produkci ND, až nezvykle svěží. Chvíli trvá, než začnete brát striktní modernizmus, ale otevřenému diváku to vadit nebude. 65%
(zadáno: 17.11.2014)
Dokonalé využití prostoru Rubínu, dynamický spád a překvapivá pointa, není co vytknout.
(zadáno: 2.11.2014)
Z kultovní knihy se stal Ein Kessel Buntes. Bez muzikálových vstupů by si představení zasloužilo 70 % za skvělé podání jazykových hříček o brebtů.
(zadáno: 12.3.2019)
(zadáno: 16.10.2014)
Hlavním důvodem vidět hru jsou hlavně herecké výkony, zejména Ondřeje Brouska a Daniely Kolářové (i když u ní mi hipísácká hysterie nesedí, ale zvládla ji dobře). Námět o tom, že jablko nepadá daleko od stromu, a rodiče se podepisují na tragedii svých dětí, není příliš objevný. Neurazí, ale ani nerozbrečí.
(zadáno: 10.5.2015)
Originální, chytré, nenuceně vtipné. Další dobrá Kolečkovina.
(zadáno: 10.5.2015)
I když je umístění hlediště na scénu skvélým počinem, představení chyběla atmosféra. Už asi není doba 3hodiných dramat, stěží se dá udržet pozornost u několika paralelních dějových linií.
(zadáno: 2.11.2014)
(zadáno: 16.10.2014)
Ondřej Brousek jako nejpresvědčivější, a zřejmě zároveň nejmladší herec v ensemble na scéně. Zajímavé je objevovat morální zakoutí jednotlivých typů postav - jejich snahu o očištění, až výplach svědomí a hlasité sebepřesvědčování o morální bezchybnosti svých činů. Najednou se sami vidíme v kůži postav a stydíme se za své vlastní gumové morální pravidla. Hra nastavuje pověstné zrcadlo a už jen kvůli tomu se oplatí ji vidět.
(zadáno: 10.5.2015)
Proč ze všeho chtějí v ABC udělat muzikál? I tak jde o nevyvážené představení, kdy druhá polovina byla lepší, ale u modernistické multižánrové slátaniny nepomůže k dobrému zážitku nic. 30 % za scénu.