Profil uživatele

Candie254

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (49)
Jan Pařízek: 11 % (45)
Jiří Landa: 12 % (104)
Michal Novák: 12 % (70)
Lukáš Dubský: 13 % (86)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.5.2017)
S odstupem delší doby si už ani moc nevybavuji, o čem přesně inscenace byla, a to si většinou režijní práci Mikoláše Tyce pamatuji. Bavila ústřední mladá dvojice Vojty Blahuty a Kateřiny Marie Fialové. Zdena Herfortová standardně dobrá.
(zadáno: 12.5.2017)
Velice sympatická hra, která je především dobře napsaná, ale nepřijde mi, že by nějak výrazně kopírovala film, ale stojí na stejné pozici jako on. Pěkné kostýmy, dobře vypointované vtipy, skvělé obsazení od menších rolí (P. Štepán, M. Sedláčková) po ty hlavní - Svetlana Janotová a Dušan Vitázek.
(zadáno: 29.10.2016)
Milé provedení, které neurazí, ale vzhledem k tomu, že se jedná poměrně o ikonický film, tak bych se ho raději držela, než viděla tolik zbytečných modernizací... navíc některé filmové hlášky zde tak dobře nevyšly. Nelíbil se mi závěr, role Buffalo Billa a zařazení moderního tance na píseň Michaela Jacksona. Nicméně scéna a kostýmy mi přišly asi nejlepší za posledních několik let. O výkonech netřeba mluvit, jako obvykle byly kvalitní (Kristian Pekar, Sára Milfajtová, Ivana Vaňková a Viktor Skála). 65 %
(zadáno: 16.10.2016)
Zdařilé představení se skvělým Isteníkem! Ostatní herce také nutno ocenit a líbilo se mi i řešení scény a projekcí. Viděno na hostování v Brně. 75 %
(zadáno: 25.9.2016)
Tak tohle zpracování mě opravdu neoslovilo.
(zadáno: 21.9.2016)
Dlouho se nestalo, že by mě nějaké představení natolik vtáhlo do děje a vyvolalo tolik emocí. Opravdu skvěle a nápaditě zrežírováno. Nutno vyzdvihnout výkon Gerty Lucie Andělové a jejích kolegů.
(zadáno: 30.7.2016)
Ano sexuálních narážek tam bylo poměrně dost, ale i tak jsem si toto představení hodně užila a bavila se celou dobu. Petr Jeništa je nezapomenutelný.
(zadáno: 30.7.2016)
Por představení na Biskupském dvoře mám slabost. Oproti Koločavě je to trošku slabší představení, ale i tak má skvělé písně a silné momenty. Výborná byla Lucie Bergerová a hlavně Viktorie Matušovová. Úvodní dvojici skvěle odehráli Andrea Zelová a Aleš Slanina, nicméně díky jeho zjevu - paruce mi na něj role trochu neseděla. První půlka byla skvělá, druhá ztratila trochu tempo - scéna u lípy měla být daleko kratší. Ale i tak 80 %!
(zadáno: 30.7.2016)
Velmi jsem se těšila, že MdB sáhlo po novém titulu, který byl uváděn teprve nedávno ve světě, nicméně jsem byla trošku zklamána z celkové linky příběhu. Z příběhu jsem měla dojem, že se autor hry nerozhodl, zda napíše komedii nebo se chce vytvořit spíše vážnější kus... Antalová a Skála v poslední době excelují jako manželé ve více hrách a zde jsou taktéž skvělí. Jediný otázník mám u Kateřiny Marie Fialové, která mě několikrát přesvědčila v muzikálu, ale zde jsem jí v některých polohách úplně nevěřila, ale i tak skvěle sekundovala ostatním hercům a je to talent! 65 %
(zadáno: 30.7.2016)
Ne až tak známý muzikál, co má ovšem skvělou atmosféru. Přestože ztvárnění ledovce bylo trošku kýčovité, tak jinak scéna byla působivá. Nejvíce mne zaujala scéna se Straussovými, kdy se začíná Titanic potápět... Obsazení tradičně dobré.
(zadáno: 30.7.2016)
Johnny Blue v jiném podání? Opět titul, který řekne více německému divákovi než tomu českému... Dá se říci, že má ale velmi zapamatovatelnou hudbu a písně. Kladem představení jsou ale velmi dobré herecké výkony: podmanivý Havelka, tajemná Bergerová ale i Eliška Skálová s Janem Brožkem. Scéna a vizualizace se mi zdály ovšem až trošku moc kýčovité, ale zřejmě to byl záměr. V konečném součtu ale nemohu dát více než 60 %...
(zadáno: 30.7.2016)
Bohužel přes inzerování příběhu o Marii, mě zde nepřišla jako hlavní postava. Ovšem je třeba vyzdvihnout skvělý výkon Radky Coufalové. Zaujal i hostující Jozef Hruškoci... Uvítala bych ale asi taktéž vkusnější kostýmy, ale zřejmě zde nechtěli kopírovat kostýmy z JSCH a trošku to odlišit...
(zadáno: 30.7.2016)
Průměrná inscenace, která neurazí. Začátek lehce nepřehledný díky nastoupení všech postav na scénu a nejsou hned vysvětleny vztahy mezi nimi... Jinak jak již bylo zmíněno, z davu postav vystupují především Horváthová, Jílek, Zahradnická a Vaněk. Líbivá byla taktéž role Čtvrtníčka.
(zadáno: 10.1.2016)
Veselohra nebo komedie? Nemyslím si. První půlhodina úmorně nudná, potom se to trošku zlepšilo... Ale uvedení této hry byl podle mě omyl. Hra totiž nesedla ani hercům.
(zadáno: 5.1.2016)
Strašně slabý příběh. Nicméně i přesto se dobře zasmějete. Z herců nejlepší Viktor Skála. V porovnání s ostatními komediemi v MdB je to asi to nejslabší, co jsem zde viděla.
(zadáno: 2.12.2015)
Velmi zdařilá inscenace. Líbilo se mi zejména pojetí, že zde nepřevládala tragédie, ale často si tvůrci vypomohli i humorem. Bolek Polívka se mi ale daleko více líbil jako Shylock. Zde byl také dobrý, ale dle mého ho převyšovali jak Petr Štěpán, tak i zlé sestry v podání Ivany Vaňkové a Pavly Vitázkové.

Ale je to představení, na které bych mohla jít víckrát.
(zadáno: 12.11.2015)
Krásná menší a intimní inscenace s velkými výkony. Katarína Mikulová je úžasná Marlene, ale inscenaci vévodila Hana Holišová coby Edith Piaf. Její pěvecké části byly opravdu dojemné, procítěné a velmi barvitě zazpívané. 85 %
(zadáno: 28.10.2015)
Rozhodně to není muzikál sezóny, ale měl něco do sebe. Svým námětem nemůže být lidem v ČR moc blízký, ale o životě Američanů to vypovídalo velmi slušně. Místy mi to bylo na Webera poměrně nemelodické a bylo hůře rozumět, ale obsazení to vynahradilo. Zejména brilantní Jiří Mach (nedokážu si v roli představit Gazdíka, v romantické lince s Eliškou Skálovou bude působit jako pěst na oko). Dušan Vitázek měl být radši nahrazen někým mladším, je sice dobrý, ale rozdíl 15 let věku s rolí je dle mého už dost. Skvělá byla Eliška Skálová a stejně tak dětské obsazení muzikálu.
(zadáno: 17.10.2015)
Vizuální zážitek.
(zadáno: 13.10.2015)
Hra byla velmi dobře interpretováno do brněnského prostředí. Igor Ondříček a Michal Isteník, to jsou dvě osoby, kvůli kterým stojí za to tuto hru vidět. Nejlepší komedie, kterou v této sezóně MdB uvedlo a rozhodně se bude moci hrát několik dalších let...
(zadáno: 14.9.2015)
Původní hru bych v tom ani skoro nenašla. Na jednu stranu mi to přišlo naprosto nevhodné, ale některé scény byly zajímavé a vcelku působivé (dirigent, tučňák a závěrečné číslo Kláry Apolenářové..). Sleduji, že Mahenka se snaží tlačit do svých her taktéž písně, ale stále mi přijde, že se tam úplně nehodí a nezapadají, přestože herci umí i dobře zpívat.... Moc dobrý dojem hra nezanechala, nebyla ani komedií, jak by měla být. Ve srovnání s Figarovou svatbou z Klicperova divadla je toto opravdu slabý odvárek...
(zadáno: 12.9.2015)
Jak psali jiní, konečně se dá v Mahence na něco dívat! Hodně slušné výkony a poměrně gradující hra. Líbilo.
(zadáno: 26.5.2015)
Obdivuje jak autor hudby dokáže dokonale zpracovat danou tematiku (stejně jako tomu bylo u Papežky) a vystihnout pirátské písně i umělecké prostředí. Navíc jde o opravdu chytlavé písně a texty, které si člověk pamatuje ještě dlouho dobu. Vyzdvihla bych zejména dětského hrdinu Lubomíra Hrdličku a trefně obsazeného Petra Štěpána. Tradičně skvělý výkon podal i hlavní Aleš Slanina. Další z pěkných muzikálů pro celou rodinu.
(zadáno: 26.5.2015)
Skvěle zpracovaná a obsazená komedie. Lze jen doporučit.