Profil uživatele

DivadelniFan

... hodnotím spíš pocitově, a tak % dávám tak, jak to po představení cítím :-)
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 13 % (44)
Jan Pařízek: 15 % (73)
Jiří Koula: 15 % (44)
Helena Grégrová: 16 % (87)
Jiří Landa: 18 % (123)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.5.2017)
65%
Velmi příjemná a vtipná podívaná okořeněná skvělými výkony všech představitelů. Největšími perlami byly jednoznačně Lucia Soukupová v roli Mariany a Leona Machálková jako Čarodějnice. Svůj standardně dobrý výkon podal Jan Kříž. Dále zaujal Petr Opava a Petr Dopita. Martin Pošta mi nevadil tak jako jinde a oproti pěvecky otřesnému Kamilu Střihavkovi byl skvělej. Nádherné kulisy, moc pěkné písně, texty jsou občas zajímavé. Šíleně mě tam nebaví skřeti a mnich.
(zadáno: 22.5.2017)
Představení mě velmi překvapilo... Klasické a známé téma s nádhernou výpravou. Jan Ondráček v hlavní roli vynikal svým krásným a čistým projevem. Monika Sommerová byla dokonalou Tornádo Lou. Ostatní podali průměrné výkony. Nebyl tam nikdo, kdo by představení narušoval.
(zadáno: 5.6.2017)
65%
Moc milé jednoduché představení pro děti, které svůj účel splňuje - pobavit malého diváka. Pobaví ale i dospělé! Z hereckých výkonů bych určitě vyzdvihl skvělého Matouše Rumla, dále zaujali Aleš Petráš, Marek Němec a v roli paní učitelky Milena Steinmasslová.
(zadáno: 11.8.2017)
Věděl jsem, že jsou představení Skútrů jedinečná. Jinak tomu nebylo ani zde. Jako celek se mi to líbilo. Oceňuji překrásnou hudbu! Naprosto nepřekonatelný výkon předvedl J.Sklenář v roli Romea. Julie M.Poulová mě moc o své lásce k Romeovi nepřesvědčila. Dále předvedli skvělé výkony N. Konvalinková, L. Krobotová a M. Sieczkowski. J. Cina a P. Vančura mě osobně velmi bavili, odlehčovali děj. Dovedl bych si představit jejich vlastní představení o dvou hercích. Viděl jsem od Skútrů i lepší představení, ale Romeovi a Julii dodali zase něco nového. Stará ohraná verze už nemůže snad ani nikoho bavit.
(zadáno: 18.9.2017)
Vtipné představení, skvělá komunikace s diváky. Ocenil bych zkrácení díla. Nebavil mě Petr Vacek. Jiří Lábus je PAN HEREC. Byl výborný. A sekundovala mu skvělá Jaroslava Kretschmerová.
(zadáno: 3.10.2017)
65%
Velkolepé představení, skvělé výkony hlavních představitelů, orchestru, ale docela horší zvuk, který kazil dojem z celého muzikálu. Vyzdvihl bych Michaelu Noskovou, Moniku Sommerovou, Gallu Macků, Hanu Sršňovou a Michala Krupu, který v roli blázna zaujal více než Václav Upír Krejčí, který byl stále za "Upíra".
(zadáno: 9.10.2017)
Můj šálek kávy to není. Režijně mi tato inscenace přišla dost slaboučká. Perfektní herecký i pěvecký výkon zaskakujícího Michala Skořepy, velmi dobrý byl Jan Toužimský, "legenda" Bára Basiková působila na jevišti mile, pěvecký výkon standardně velmi slušný. Menší zklamání nastalo při scéně Jiřího Korna, u kterého nejsem zvyklý na tak slabý výkon. Příjemnou barvou hlasu zaujal Jiří Mach.
(zadáno: 29.11.2017)
65%
Dobré představení, divák se pobaví, zajímavá práce se zadní částí scény. Herecké výkony velmi dobré, vyzdvihl bych Natáliu Drabiščákovou a Adama Ernesta, který diváky ohromí svým čistým a přirozeným herectvím a také... uvidíte. Hihi.
(zadáno: 11.12.2017)
Nebylo to nejhorší, ale... Písničky dobrý průměr, výprava místy fajn, místy laciná. Z obsazení vyzdvihnu Drahokoupila, vedle něj je slabší Gránský a otřesný Kopečný. Výteční Štágr i Vojtek, tragický Vojtko, který fakt neví, kdy se svými "fórky" přestat. Josef, Hůlka a Gemrotová (v obou rolích) předvedli svůj standardně vynikající výkon, to samé Pecha (Raul i Athos), Machulda (Raul) a Marešová s Fišarovou. Velikým mínusem je příliš mnoho "zatmívaček", které jsou i dlouhé.
(zadáno: 8.2.2018)
65%
Vskutku smutná hra, odcházel jsem trochu v rozpacích. Ovšem herecký výkon Simony Stašové byl opět geniální. Dokonale vystihla charakter své postavy. Ač nebyla tato hra příliš veselá, bylo tam nespočet dialogů, které člověka opravdu pobavily. Dále mě herecky bavily Helena Karochová, Ernesto Čekan a Vojtěch Záveský. Občas jsem měl problém rozumět Čestmíru Gebouskému. Andrea Daňková předvedla průměrný dobrý výkon.
(zadáno: 16.8.2018)
Lepší průměr - jednodušší humor, ale i tak se člověk pobavil. Úplně nevím, co zde hodnotit. Nejedná se o nějaké veledílo. Jde o pobavení příležitostného návštěvníka divadla (většinou na zájezdovkách) a to se daří. Svůj účel to splňuje a viděl jsem už i o dost horší představení podobného typu. Časté dvojsmysly, přehrávání k tomu asi patří. Pokud tedy chcete v divadle vypnout, zasmát se a nepřemýšlet, jděte na toto představení :-).
(zadáno: 16.9.2018)
Opravdu obdivuhodný výkon Barbory Hrzánové v hlavní a jediné roli. Celý text známého díla Karla Hynka Máchy uměla nazpaměť bez jakéhokoliv výpadku či zaváhání. Její podání mi bylo sympatické, dokázala člověka pobavit i dojat. Samotná inscenace tolik nezaujme, ale výkon Hrzánové ano.
(zadáno: 24.9.2018)
65%
Jedno ze slabších viděných představení DJKT. Scéna se mi vůbec nelíbila, přišla mi neuvěřitelně chudá (oproti uvedení např. ústeckého divadla) a nehezká, ale výkony všech představitelů byly skvělé. Plzeňský muzikálový soubor má zkrátka skvělou energii a šťávu! Orchestr taktéž skvělý. Zaujali především Stanislava Topinková Fořtová, Pavel Režný, Aleš Kohout a Pavel Klimenda. Soňa Hanzlíčková Borková a Venuše Zaoralová Dvořáková byly dobré, ale slabší než představitelky stejných rolí v ústeckém divadle (M. Nosková a G. Macků).
(zadáno: 23.12.2018)
65%
Příjemný vánoční speciál mého oblíbeného divadelního spolku Kašpar. Jsem rád, že i v roce 2018, který je plný animovaných amerických slátanin, poznají dnešní děti vánoční klasiku. Vánoční koledy měli skvělou novou nápaditou aranž, takže opravdu bavily a roztleskaly celé vyprodané hlediště. Nejvíce se mi líbili Daniel Ondráček a Jan Zadražil.
(zadáno: 10.2.2019)
Nic jsem radši nečekal a rozhodně nejsem zklamaný. Byly momenty, kdy jsem se upřímně smál, byly ale i momenty, kdy jsem si říkal, co to má jako znamenat :D Bylo to bláznivý, ujetý a vlastně docela fajn... příjemná odreagovačka. Měl jsem štěstí na skvělé obsazení - vynikali především Lukáš Pečenka, Dana Morávková/Sandra Pogodová, Peter Pecha, David Bouša (hajný) a Tereza Nekudová. Při scéně "Mít křídla" (Pecha & Nekudová) jsem doslova brečel smíchy. Svůj účel to asi splňuje - pobavit diváky, kteří na necelé 2,5 hodiny utečou od reality.
(zadáno: 2.3.2019)
Průměrná komedie. Rozhodně nelituji, že jsem to viděl, ale znovu bych už nemusel jít. Moc se mi líbil Martin Hofmann - pan herec, který narozdíl od Filipa Blažka dokáže nadchnout publikum i bez přehrávání. Ač mě oba pánové bavili, Hofmann o něco víc. Ostatní role měly v představení málo prostoru. Příjemná odreagovačka, nic nevídaného :).
(zadáno: 20.4.2019)
Popravdě nevím, jak toto představení hodnotit. Je to koncert. Oceňuji samozřejmě legendy (pan Suchý s paní Molavcovou) ve skvělé formě a jejich jedinečný humor. Zpestřením jsou pak skvělé výstupy pana Stejskala a paní Patkové. Kapela s Jakubem Šafrem v čele geniální, avšak sóla v téměř všech písničkách téměř všech hudebníků byla zdlouhavá. Pro příznivce Semaforu je toto představení zpestřením, ale nové diváky Semaforu by tento kus v repertoáru divadla mohl mírně odradit od ostatních vynikajících semaforských her. Propagoval bych to více jako koncert, než-li představení.
(zadáno: 24.6.2019)
65% VG
Jsem rád, že jsem představení viděl, Hegerovou miluji, ale znovu asi nemusím. Samotný text mi přišel trochu nezáživný, zpracování však velmi dobré a nápadité. Živá kapela super, ale hercům bych dal porty. Mikrofony v ruce občas rušily. Výkony všech účinkujících byly skvělé. Nejvíce mě zaujaly Nina Horáková a Zuzana Mauréry. Celkově jsem čekal ale asi vic no...
(zadáno: 14.9.2019)
Muzikál opravdu povedený, ale zpracování už je slabší. Scéna je pro Hybernii moc malá a už trochu nemoderní. Prospěla by tomu určitě lepší výprava, jinak nemám výhrady. Bohouš Josef svým nádherným silným hlasem lehce zastínil Janka Ledeckého, který mě ale především herecky moc překvapil a líbil se mi. Sabina Laurinová byla kouzelná, vypadá pořád stejně skvěle! Návrat Jany Feriové na jeviště je trefa do černého. Má zajímavou barvu hlasu a její sólo patřilo k vrcholům představení. Standardně dobrý výkon pak předvedl Tomáš Trapl. Jsem rád, že jsem to viděl, je to legenda, ale víckrát už nemusím.
(zadáno: 15.8.2021)
Tento muzikál patří mezí mé srdcovky, a tak jsem se moc těšil. Užil jsem si to, ale musím uznat, že je z toho (nevím, jestli od začátku nebo až teď po několika letech uvádění) trochu "šaškárna". Původní scénář má sám o sobě fajn humor, a tak si říkám, jestli je potřeba přidávat něco víc (a vesměs se jednalo spíše o nevkusné vtípky a zbytečné přehrávání). Poděkovat však musím alespoň Danielu Bambasovi a Marii Křížové. Patřili mezi hvězdy večera a své role zahráli se ctí a pokorou.
(zadáno: 19.9.2021)
65% (průměr ze 3 zhlédnutých repríz)
Muzikál patří k tomu lepšímu, co se v Praze aktuálně hraje a to hlavně díky hudbě Z. Hrubého a choreografii T. Kuťáka (škoda jen velmi nápadného playbacku při sborových písních). Oceňuji maximální využití malého prostoru Divadla Na Maninách, neustále je co sledovat. D. Hůlka, R. Schwab i J. Rusnák byli výteční. To samé se dá říci o M. Polyákové a především Š. Vaňkové, jejíž návrat na muzikálová prkna opravdu stojí za to! M. Hucl zaujme v obou rolích - krásný hlas! Jako vždy jsou skvělí i E. Ochmanová (vedle ní je však velmi slabá I. Jirešová) a M. Hrabě.
(zadáno: 12.1.2022)
Představení jsem si užil, opereta je to krásná, zpracování však na můj vkus lehce komorní, méně výpravné. Orchestr zněl i přes vysoký počet hudebníků také komorně, což ale při zájezdu v prostorách, kde není nejlepší akustika, nebylo na škodu. I tak v některých částech nebyli sólisté slyšet, což mě mrzelo, protože byli skvělí a představení si užívali. Nejvíce se mi líbily Monika Sommerová a Pavlína Senič. Časté a velmi okaté bylo i využívání nápovědy. Pocitově tedy hodnotím na 65%.
(zadáno: 10.2.2022)
65%
Byl to příjemný večer, herecké výkony všech tří dam skvělé (nejvíce však zazářila Anežka Rusevová), ale "něco" tomu samotnému textu z mého pohledu chybělo... Možná větší ucelenost? Velké množství scén mě totiž opravdu bavilo.
(zadáno: 21.5.2022)
Ale jo... Špatný to nebylo. Hlediště se smálo všemu, já tak polovině z toho. Největší úspěch měl u diváků gay pár ve sprše, u mě především fantastičtí sólisté Procházková (jako Eržika), Salvadori, Pechová a Ratajský. Výkon Bílé příjemný, ale víc mi sedí v poloze, kterou ukáže v poslední písničce. To bylo fajn zklidnění celé té bláznoviny za litra. Ano, vstupné bych uvítal nižší, když za polovic vídám světové muzikály s orchestrem a početnějším obsazením. Ale budiž. Příběh zajímavý, člověk vypne a odreaguje se. Rozhodně nelituji :)
(zadáno: 30.9.2015)
Nenadchne, neurazí... chválím velmi pěknou scénu, efekty, světla, vynikající kapela, některé výkony jsou skvělé, některé horší (pěvecké). Herecky se mi moc líbil představitel hlavní role.