Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 12 % (25)
Jiří Landa: 15 % (143)
Jiří Koula: 16 % (49)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (92)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 1.10.2021)
Bohužel nevstoupíš do stejné řeky.Obnovené představení hry Harold a Maude v Divadle na Vinohradech po zesnulé Haně Maciuchové převzala Z.Kronerová,ovšem tato volba nebyla nejšťastnější.Ze hry se vytratilo poselství a oslava člověčenství,hra je presentována jako skoro bláznivá komedie a původní záměr autora v této inscenaci chybí.Hlavní představitelé Marek Adamczyk i Z.Kronerová se v roli nenašli a jako celek hra vyznívá dosti nepřesvědčivě. Když k tomu přidáme slabé herectví Simony Postlerové a hlavně Šárky Vaculíkové,tak nastane pochybnost,proč se hra po letech vůbec obnovuje?
(zadáno: 6.11.2021)
Muzikálová komedie PRVNÍ RANDE uvádí MdB v evropské premiéře.Nutno podotknou,že jde o komorní muzikál,z kterého si žádný hudeb.motiv nebudete broukat.Hudba je spíše scénická,působí jako sled písniček doplňující plytký děj.Hlavní představitelé Eliška Skálová a Daniel Rymeš často dost přehrávají,musí si poradit s předlouhým divadelním textem a výsledek je takový,že se divák začíná nudit.(k tomu přispívá i absence orchestru) Z ostatních rolí zaujme Dušan Vitázek v samoúčelné roli homosexuála.Příjemná je scénograf.Jaroslava Milfajta i choreografie Michala Matěje.Z tohoto díla na zadek nespadnete.
(zadáno: 6.12.2011)
Opět jeden zbytečný muzikál.Nezajímavá hudba,špatná nevýrazná režie,herci chodí po schodech nahoru a zase dolu!!V sice zajímavých kostýmech R.Šolceho,ale většinou herci v nich neumí ani hrát!(snaží se M.Absolonová,M.Jandová,R.Tomeš,J.Maxián)
(zadáno: 11.12.2011)
Další v celku nepovedená,zmodernizovaná adaptace klasiky, tak jak jí vidí J.A.Pitínský.Nezajímavá scéna,nevýrazné kostýmy a dosti špatná Pavla Beretová v roli Mahuleny.S tím ani Radúz Vojtěcha Dyka nic neudělá!
(zadáno: 21.3.2012)
Muzikál,více spíš zpěvohra,moc nevynikl.Není parodie jako parodie.Tato se však nepovedla.I když se najde pár lepších momentů.(kněžna Libuše v podání V.Gajerové,herecký výkon Z.Kaliny)Hra jako celek ovšem působí jako spíchnutá horkou jehlou,žádná z divadelních složek není ničím výjímečná.Kus je zbytečně dlouhý(3h.),potřeboval by zkrátit,chybí tempo a spád,místy i nudí!Myslím,že mistři humoru Voskovec a Werich,Horníček,Lipský i další působící v tomto kult. divadle by asi kroutili hlavou?Škoda zbytečně vynaloženého úsilí i času!30%.
(zadáno: 2.4.2012)
Já, Francois Villon,komorní muzikál v divadle Na Jezerce stojí a padá s výkonem Martina Písaříka.V hlavní roli podává herecký,pěvecký i pohybově dobrý výkon.Pochvalu si zasloužíi Petrové Strenáčik a Kostka.Po hudebnístránce moc Ondra Brzobohatý nepřesvědčil.Libreto Jiřího Hubače a texty Pavla Vrby bohužel napatří k vrcholům v jejich tvorbě.Prakticky nulová je scénická výprava muzikálu!Celkový dojem z představení je velice matný,rozpačitý.Škoda,tvůrci měli určitě s muzikálem o slavném francouz. básníkovi,větší ambice.Hodnotím 30%!

(zadáno: 19.10.2012)
Klíč králů zůstal na půl cesty.Na diváka totiž působí až lhostejným dojmem.Jistě měl Landa vyšší ambice.Dílo je zajímavé snad jen po vizuální stránce(díky kostýmům).Hudba velká nuda,chybí ústřední zapamat.motiv,slabá je i orchestrace.Protagon.se snaží podat dobrý výkon,ale velmi plytký děj a nevýrazná hudba to nedovoluje.(snaží se Schwab,Ruml,Trapl)Scéna je zajímavá i díky LED projekcím.Velmi tristní je ruční pohybování projekční oponou.Fandové D.Landy,najdou možná i světlejší momenty ale pro běžného diváka jde o rockovou operu plnou šedi a nevýraznosti.Já ke"Klíči králů",klíč bohužel nenašel!
(zadáno: 20.10.2012)
Jak udělat kariéru snadno a rychle,tuto úspěšnou americkou hudební komedii ovšem u nás snadno a rychle inscenovat nelze.Aspoň ne ve Vinohradském divadle.V souboru chybí kvalitní umělci,kteří by uměli 100% zpívat,hrát i tančit,které muzikál potřebuje.Pokud ještě přidáme slabou a nevýraznou režii R.Baláše,vznikne dílo,které nemá ambice se stát divadelním hitem.Muzikálu nepřidá ani absence živého orchestru.Z herců se snaží Meduna,Batěk,Holý,Stryková.Obsadit do hlavní role M.Novotného nebylo nejštastnější.Bohužel ani scéna a kostýmní výprava neohromí.Vadí i posunutí děje do současnosti.Hodn.30%.
(zadáno: 18.6.2013)
Drž mě pevně, miluj mě zlehka v Divadle ABC je docela nuda.Děj ubíhá pomalu a je plytký, herecké výkony žádná sláva.Celkové vyznění této divadelní adaptace amerického autora R.Fulghuma vyvolává rozpaky.Inscenace z části připomíná slavnou Tančírnu, na kterou ale zdaleka nemá.V hudebním nastudování hry slyšíme kratičké části popěvků, se slabými texty a ještě podprůměrnou interpretací.Humor má zachránit dáma s velkým "pozadím", to snad ale ne?Inscenaci nakonec zachrańují staří manželé v podání J.Drbohlavové a L.Lipského.A to je opravdu trochu málo!Hodnocení 30%.
(zadáno: 5.2.2014)
Americký muzikál(spíše však hudební komedie) MILUJI TĚ, ALE.... je bláznivý sled scének,skečů a písní o citových vztazích mezi mužem a ženou.Hrají dvě herecké dvojice,které doplňuje živě hrající pianista (P.Vondráček)a houslistka(A.Romanovská).Jde o obnovené zájezdové představení,s nulovou scénografií,tuctovými kostýmy,slabou choreografií a hlavně s chabými herecko-pěveckými(T.Kostková)výkony!(světlou výjimkou je L.Olšovský)Přidáme-li místy lascivní a divácky podbízivé scény, dostaneme obraz nevkusné lidové zábavy.Celé představení připomíná tv silvestrovskou zábavu z 80tých let.Repríza 4.2.14
(zadáno: 17.6.2014)
Donutil a Sluha ...... se rovná ohromná podbízivost, nevkusnost, nízká umělecká hodnota, nevhodné uvádění inscenace v historické budově ND. Když to ovšem převážné většině diváků nevadí - nic s tím nenaděláte.Hodnocení 30%.
(zadáno: 8.2.2016)
Největší slabinou tří mini příběhů autorky Anji Hillingové SPOLU/SAMI jsou monology jednotlivých postav.Přidáme-li k tomu i dosti nenápaditou režii Daniela Špinara, nelze se divit, že se inscenace míjí s divákem.Ať se herci snaží sebelépe, výsledkem je, že hlavní poselství hry, touha jedince nezůstat sám se poněkud vytrácí.Možná je to i tím, že herci hrají uvězněni v plexisklové velké krabici. Mluví na mikroporty a také přemíra obscénností i vulgarity se míjí účinkem.Z herců lze pochválit výkon Igora Orozoviče.Hodnocení 30%.Psáno z reprízy 7.2.2016
(zadáno: 25.4.2016)
Největší devízou "písničkálu" AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ! je hudba Jar. Uhlíře.Obrovskou slabinou je bezduché,nudné libreto A.Procházky,včetně slabých výkonů činoherců (např.R.Vojtka v roli Mistra nebo M.Suchánka alias ředitele školy)Hudební nastudování včetně aranžmá zní dobře,ovšem většina písní je dosti zkrácených,což je škoda.Zajímavá je,kromě obří scény a hradu,též svižná choreografie a kostýmy,včetně povedených trpaslíků.Z pěveckých rolí zaujala H.Holišová(Leontýnka)M.Peroutka(Ríša)O.Bábor(Pepa).Bohužel z původ. filmu zůstalo málo a dílo tím pádem není ani pro děti ani pro dospělé.Repríza 23.4.2016
(zadáno: 22.5.2016)
Hudební revue V RYTMU SWINGU BUŠÍ SRDCE MÉ je postavena hlavně na výborném výkonu Igora Orozoviče v hlavní roli J.Traxlera.Celkové pojetí představení je ale velice tendenční,hlavně zdlouhavé a nebýt několika lepších hudebních čísel orchestru Melody Makers O.Havelky,bylo by celé představení pěkná nuda.Scénář je napsán jako politická agitka,poplatná době.Ve hře zazní i několik vulgarit,což do Zlaté kapličky nepatří,ale které se samozřejmě většině diváků líbí.Scénografie ale i kostýmy jsou velmi chudé i např.zvukový design je špatný(na 2.balkoně a výše nejsou dobře slyšet dialogy).Repríza 22.5.
(zadáno: 6.6.2016)
NOC NA KARLŠTEJNĚ Karla Svobody se v HdK hraje sice sporadicky ale dlouhodobě.Bohužel od premiéry uteklo hodně vody ve Vltavě a to je na inscenaci znát.Režie, choreografie, výprava, i orchestrace působí hodně archaicky, též většině protagonistů přibyly šediny i vrásky na čele.Mám za to, že tato česká klasika by se měla nově oživit, aby odpovídala trendům současného hudebního divadla.Repríza 1.6.2016
(zadáno: 11.9.2016)
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.Znovu uvedení muzikálu Daniela Landy TAJEMSTVÍ v divadle Kalich mě moc neoslnilo.Kolem 400 repríz po jeho premiéře v roce 2005 je sice slušné číslo, ovšem po 11 letech je bohužel vidět,jak daleko se vývoj muzikálů dostal.Po režijní, scénické, technické, zvukové i choreografické stránce.Stávající inscenace je v mnoha směrech vyčpělá.Chtělo by to alespoň nějakou inovaci.Po herecké stránce lze pochválit dobrou Markétu Procházkovou.Psáno z obnovené večerní reprízy 10.9.2016. Hodnocení 30%.
(zadáno: 28.3.2017)
Od papírové loďky ke zdárnému konci,aneb jen dva ta loďka může vézt.Divadelní režie D.Špinara v ND se nepovedla.Transformace románu Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK do moderní jevištní podoby úplně zabila románové vykreslení charakterů jednotlivých postav.Zcela se vytratilo herectví,herci pobíhají na jevišti,představení je ukřičené a ve spojení s nehezkou hudbou vytváří nevěrohodný obraz anglického venkova.Scénografie se nepovedla,obydlí v I.části se poněkud ztrácí na velkém jevišti a v II.části jsou jen židle a mikrofony!Divákům,kteří se těšili na činohru,zbyl jen zmatek v hlavě.Škoda 27.3.17
(zadáno: 28.5.2017)
Fuchsovská grotesknost SPALOVAČE MRTVOL přecházející až do groteskního hororu mění smysl celého díla.Vedle slabých hereckých výkonů působí záměrně i výtvarná stránka"moderně",takže se není na co dívat ani poslouchat.Konstrukce horizontálně i vertikálně členité,prosklené prostory-akvárium upatlané od krve, stahované a vytahované rolety,tak to dnes vidíte u avantgardních režisérů všude.A na hlavu papírový pytlík nebo papírovou tašku.Jakoby režiséři mezi sebou soutěžili,kdo vytvoří horší kus.Bohužel,psychologická proměna hlavní postavy spalovače není vykreslena a dílo působí nevěrohodně.28.5.17
(zadáno: 5.6.2017)
Chcete-li zabít večer,jděte do Stavovského div.na hru JAKO BŘITVA (NĚMCOVÁ).Budete svědky nezáživného,bezobsažného,nudného děje.Divím se,proč dramaturgie divadla vybrala tuto českou hru L. Lagronové,která není "hratelná".Přidáme-li divácky neobvyklou režii Štěpána Pácla,s např.na lanech zavěšenými židlemi,nebo tekoucí vodou přes nádražní stěnu či zbytečnými hlasitými výstřely z pušky,dostaneme obraz nezáživné inscenace,kterou sleduje jen hrstka platících diváků,kteří ani po první polovině hercům nezatleskají.Pochválit lze snad jen kostýmní výpravu+herecké umění I.Orozoviče a T.Medvecké. 2.3.17
(zadáno: 19.10.2017)
Sister Act po karlínsku aneb jak udělat z Hany Zaňákové afroameričanku.Chybou dramaturgie HdK je uvést Sestru..a nemít vhodnou hl.představitelku.LB role vůbec nesedí,nestačí mít jen černou kudrnatou paruku a pěvecky tlačit na pilu.Navíc muzikál má plytkou zápletku a neustálé opakování sborových scén jeptišek nudí.(navíc sbory nejsou sezpívané)Dobrý výkon podal R.Tomeš mile překvapila V.Vyoralová.Trapně vyznělo trio Urban-Sobotka-Ryšavý.V.Bártovi role zločince též vůbec nesedla.Přidáme-li nepřekvapuj.režii A.Procházky,špatný zvuk,máme pochybnou show,kterou si HdK mohlo odpustit.Předpr.18.10.17
(zadáno: 25.11.2017)
Drama MARYŠA v historické budově Národního divadla je inscenováno v novém,inovačním pojetí.Je otázkou,zda-li toto "moderní" zpracování je ku prospěchu této klasiky.Scénografie s prázdnými židlemi,velkou krychlí sloužící jako nahrávající studio,společně s maskovanými figurami ploužících se po jevišti,včetně mluvení do mikrofonů,zde již bylo a není originální.Herecké postavy jsou ukřičené,často se válí hystericky po jevišti.Celkové vyznění tohoto vesnického dramatu nepůsobí nijak silně,jak bych očekával.Rozhodně bych dal přednost klasickému nastudování této vynikající hry.II.premiéra 24.11.17
(zadáno: 30.4.2018)
Inscenace Shakespearovy hry NĚCO ZA NĚCO v Divadle pod Palmovkou s hostujícím polským režisérem J.Klatou nemá s pěkně přeloženým textem mnoho společného.Takto inscenovat Shakespeara není mým šálkem kávy a nabízí se otázka,pro koho asi toto představení vzniklo?Z rozpačitých reakcí diváíků bylo patrné,že jsem nebyl zaskočen jen já.Uznávám,že herci hráli jak nejlépe uměli,ale kde nic není,ani smrt nebere!Škoda času,sledovat takové divadlo?A co na to říká ředitel divadla M.Lang?Toto bude nová cesta Divadla pod Palmovkou?To se k Vám do Libně diváci moc nepohrnou.Psáno z reprízy 28.4.2018
(zadáno: 2.5.2018)
Divadelní hra NA DOTEK uváděná v divadle Broadway je inscenována velice úsporně, nulová scénografie, stejné kostýmy, prakticky po celou dobu.Hra je zdlouhavá, to co zdánlivě funguje ve filmu, tak na divadelní scéně nefunguje.Chtělo by to dialogy víceméně proškrtat.Režijní vedení je slaboučké, herci se na scéně pravidelně střídají, jako na orloji.Herecké výkony podprůměrné.Nejhorší je A.Stropnická.V normě snad jen T.Havlínek.Nevím, pro koho je hra určena, možná jako zájezdovka, ale i tak budou diváci zklamáni.Psáno z reprízy 30.4.2018 Hodnocení 30%.
(zadáno: 13.1.2019)
Hudební férie v MdB BÍTLS je příkladem,jak to dopadne,když autoři smotají páté přes deváté,napíší neuvěřitelný příběh,přidají vulgarismy,k tomu se ve špatných aranžmá hrají skladby Beatles.Orchestr zní jak na lázeňské kolonádě,k tomu pohybová i kostýmní složka působí,jak za časů estrád Čst.Toto je nejhorší "dílo"s desítek kvalitních hudebních inscenací uváděných v MdB.Touto cestou by se pokračovat nemělo!HdB má kvalitní soubor a takto se podbízet divákům nemá zapotřebí.Vidět Bítls je škoda času i peněz za vstupenky i dopravu.Chápu,že se diváci baví,ale to nemá být měřítkem.Repríza 12.1.2019
(zadáno: 15.3.2019)
Tzv.hitmuzikál v divadle Broadway KVíTEK MANDRAGORY Vás možná pobaví,ale nenadchne.Velkou slabinou je plytký,místy až prostoduchý scénář,slabé aranže i nahrávky hudby.Přidáte-li nedobré pěvecké výkony,které se projevují i ve značné nesezpívanosti,převážně dívčího tria,tak toho k pochvale moc nezbývá.Ani herecké výkony nijak neoslní.Sice je znát,jak se herci snaží,ale celkově vše působí jako jednotlivé kabaretní výstupy.A dobrý muzikál potřebuje tah na branku všech,což zde není.Hlavní devizou mandragory jsou písně H.Vondráčkové.Hudební dílo přesně zapadá do řady,již zde uváděných.1.repr.14.3.19