Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 12 % (25)
Jiří Landa: 15 % (143)
Jiří Koula: 16 % (49)
Michal Novák: 16 % (102)
Iva Bryndová: 17 % (92)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.10.2016)
BONNIE A CLYDE F.Wildhorna v HdK stojí především na živé hudbě (i když při pozorném poslechu slyšíme nápěvy melodií z ostatních skladatelových děl) a také na pěveckých a činoherních výkonech hlavních představitelů Dashy a Noida. Příjemné je zjištění,že muzikál má spád a není hluchých míst.Problémem ovšem je děsná výprava a scénografie M.Hořejší (a není to poprvé!) a přidáme-li k tomu nevýraznou choreografii P.Strouhala v ruku v ruce s režií A.Procházky a velmi nepodařeným výkonem K.Střihavky v roli kněze,tak vzniklo zcela průměrné dílo,nevyčnívající z ostatních titulů uváděných v HdK.Hodn.50%.
(zadáno: 31.10.2016)
Muzikálem Davida Yazbeka DONAHA! zahájilo divadelní sezónu,po čtyřleté rekonstrukci,Městské divadlo Kladno.Muzikál již uvedlo více divadel v ČR,většinou s velkým diváckým ohlasem.Kladenské nastudování je v porovnání s ostatními méně "živočišné" a bohužel se nepodařilo na 100% vtáhnout diváka do děje a předat mu emoce,které muzikál nabízí.Schází režijní smysl pro herecký detail,světelný design i ozvučení není dokonalé a hlavním nedostatkem nastudování je absence živé kapely.Zpívá se živě ale na hudební základ.Z herců zaujali Jiří Š.Hájek, Michal Maléř a Jana Zenáhlíková.Hodnocení 50%.
(zadáno: 14.11.2016)
MALÝ PRINC podle stejnojmenné knihy Antoine de Saint-Exupéryho na Nové scéně režíroval Vladimír Morávek.Jde o známý příběh,který má přesvědčit svojí jedinečnou poetikou a podobenstvím s konfrontací dnešního světa.Bohužel poetika se téměř vytratila,dominuje nevhodná hudba a skřehotavý zpěv.Spojení činohry,tance,hudby,zpěvu a polyekranu je dobrý nápad,ale minul se účinkem.Divák kouká "jako na nová vrata" a místo hezkého divadelního zážitku,si odnáší zmatek v mysli.Z celého představení nejlépe dopadla taneční složka a také scénografie s výpravou D. Dvořáka. Psáno z reprízy 12.11.2016 Hodnoc.50%.
(zadáno: 19.12.2016)
Divadelní adaptace ŠÍLENĚ SMUTNÉ PRINCEZNY ve Studiu Dva nijak nevybočila s již dříve uvedenými hudeb.počiny.Hlavní nedostatek je ve scénáři,neboť inscenace přejala většinou doslovné dialogy s filmu a přidané jsou,ne vždy povedené,repliky na současnost.Také choreografie a scénografie je pojata velice úsporně.A to je na plnohodnotný muzikál málo.Plusově lze ohodnotit live hudební složku,včetně výborného ozvučení,dále herecký i pěvecký výkon Jana Ciny.Z ostatních rolí není co hodnotit neboť se herci rychle střídali na malém jevišti, jako na běžícím pásu.Psáno z reprízy 16.12.2016 Hodnocení 50%.
(zadáno: 3.3.2017)
ROCKY v praž. KC je velkou show,ovšem za srdce Vás moc nechytne.Chybí především nutné emoce,taneční choreografie je mizivá,herci se v obrovských prostorách poněkud ztrácejí.Dobrý výkon podávají hlavní představitelé J.Kříž ,H.Holišová a L.Simon.Ostatní postavy jsou epizodní.Ukazuje se,že pouhý přepis filmu,do cca 3 hod. muzikálu, nestačí.Místy dialogy váznou(hlavně v 1.půlce) a tempo muzikálu zpomalují.Zajímavá je scéna,ale ruší stálé ruční posouvání jednotl.panelů.Živý orchestr i sbor znějí ok.Velké finále muzikálu je působivé,i když poněkud zmatečné,včetně závěrečné děkovačky.2.3.17 Hodn.50%
(zadáno: 7.4.2017)
Jiráskova LUCERNA v Divadle v Dlouhé s úpravou H.Burešové a Š.Otčenáška nijak nenadchla.Herci se místy až pitvoří,vadí aktualizace a hlavně hudba m.j. s motivy z děl našich velikánů vážné hudby.Herecký soubor hraje Lucernu jako by šlo o komedii a tím poněkud eliminují vážné poselství Jiráskova textu.Scénografie je sice zajímavá,používá moderní prvky,ale působí velice stroze.Z hereckých výkonů lze pochválit I.Orozoviče,M.Matějku a J.Vondráčka.Celkově lze konstatovat,že pro příznivce moderních úprav klasických her je Lucerna dobrým tipem,pro ostatní bohužel žádný zázrak.Hodnoc.50%.Repríza 6.4.17
(zadáno: 3.5.2017)
KRVAVÁ SVATBA F.G.Lorca v režii SKUTRu ve Stavovském divadle staví na vizuálním efektu, ovšem herectví se nějak nekoná.Režiséři sice umně skládají mozaiku krvavé balady, ale za srdce Vás to nechytí.Chybí hlavně emoce. Celý herecký soubor se snaží, ale výsledkem je hlavně vizuální stránka inscenace, což je vskutku málo.Za pozornost stojí herecké umění Soni Červené (91) v epizodní roli mrtvé matky.Škoda, od režisérské dvojice Kukučky+Trpišovského, bych čekal více nápadů a hlavně té činohry. Repríza 30.4.2017 odpol. Hodnocení 50%.
(zadáno: 22.5.2017)
Balónky na scéně,uječené ženské postavy,nepořádek,paruky mužských postav to jsou hlavní atributy Špinarovy režie Čechovových TŘÍ SESTER.Bohužel, pojetí Tří sester hraných jako groteska, se míjí účinkem.S hereckých výkonů lze vyzdvihnout Magdalenu Borovou, Igora Orozoviče a Radúze Máchu.Nad scénou vévodí ruský nápis Jen,počkej ! Nevím,jak dlouho bude divák čekat,než se dočká lepších a zajímavějších činoherních inscenacích na prknech ND.Psáno z reprízy 19.5.2017 Hodnocení 50%.
(zadáno: 26.5.2017)
V nejnovějším uvedení muzikálu SUGAR v divadle Na Fidlovačce lze pochválit neotřelou scénu,hudební nahrávku (škoda,že chybí živý orchestr)
a také profesionální stepařská čísla.Horší to je již s hereckými a hlavně pěveckými výkony všech protagonistů.Hlavní herec.trojlístek se k sobě typově moc nehodí.Inscenace většinou nabízí levné,lidové scénky,místy zazní i vulgarity.Diváci se však baví!Některé výstupy jsou vysloveně nevhodné.(např.z filmu Titanic)V II. polovině muzikál ztrácí dech a místy i nudí.Sugar byla uvedena v ČR již vícekrát,ovšem tento nuselský počin nepatří k těm špičkovým.25.5.17
(zadáno: 25.9.2017)
Muzikál IAGO v Div.Hybernia jako politická agitka?To snad ne?Plést současnou politiku do muzikálu,s příslibem,že se divák bude bavit,se nehodí.Příběh dle W.Shakespeara (Othello) je transformován do současnosti,nemá žádnou chytlavou melodii,která by Vám zněla v hlavě.Hudba zní jako bychom jí již někde slyšeli.To se Ledeckému nepovedlo.Přidáme-li nevýraznou režii,slabé herecké a pěvecké výkony P.Vondráčka,D.Hořínkové,L.Černíkové,absenci živého orchestru(v Bratislavě nechybí),sledujete dílo absolutně bez emocí a pochválit lze snad jen L.Adamce,L.Korbela,M.Sommerovou.A to je málo! Repr.več.23.9.
(zadáno: 10.11.2017)
NOČNÍ SEZÓNA britské autorky ve Stavovském divadle v režii Špinara Vás moc nenadchne.Chyba je již v dramaturgii.Komorní poloha hry nepatří do kamenného ND.(možná ještě na Novou s.)Špinar v režii nic nového nepřinesl,snad jen,že kus trvá v první půlce neúnosně dlouhou dobu a ta druhá jen cca čtvrthodinku!Výborně hraje Lily -J.Preissová,standardní jsou výkony O.Pavelky,L.Polišenské a V.Lazorčákové.Nezklamal I.Orozovič,role citlivého herce mu sedí.Scéna s hledištěm kina není nijak nová,text hry je opět značně seškrtán,a zato je zvýrazněn a hojně opakován jeden český vulgarismus.Předprem. 8.11.17
(zadáno: 3.2.2018)
Činoherní hra ZATMĚNÍ v divadle Broadway svým tématem přibližuje nevyléčitelnou nemoc, která může zasáhnout každého z nás.Ve hře se pozornost soustředí na manželskou dvojici (D.Sitek a I.Svobodová).Hra nabízí klasickou režii a bohužel nepřináší žádné převratné divadelní umění, spíše odcházíte z divadla pesimisticky naladěni.Psáno z reprízy 31.1.2018 Hodnocení 50%.
(zadáno: 26.4.2018)
Divadelní verze filmu ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE v Divadle pod Palmovkou je zajímavou hrou, pokud neznáte film.Ten kdo film viděl, tak chtě nechtě musí srovnávat a bohužel vyhrává na celé čáře film.Inscenace sice zaujme např.neotřelými kostýmy, které někomu mohou vadit.Největším nedostatkem je dlouhá stopáž inscenace, místy se děj šíleně vleče a nebo neustále opakuje.A to může diváka nudit.Z hereckých výkonů zaujal T.Dianiška,J.Teplý.Málo přesvědčivý (místy až přehrával) R.Valenta.Celkový režijný přístup nijak neoslnil, neboť jde o mnohokráte inscenované hraní divadla na divadle.Repríza 24.4.2018
(zadáno: 11.10.2018)
Nový púvodní muzikál DOKTOR OX v divadle Hybernie trpí hlavně nedostatkem slabého scénáře Z.Zelenky.Přidáme-li nevýraznou,až scénickou hudbu,nelze dílo hodnotit nijak nadšeně.Pěkná je rytmická choreografie,některé výkony herců(Pošta,Ryšavý,Brožová,Smička).Kostýmy nevýrazné až nezajímavé(zvláště v II.polovině)Chybou jsou politické narážky,které do muzikálu nepatří.Výkon J.Korna je slabý,naproti tomu překvapila K.Brožová.Přesto lze muzikál doporučit,neboť mladí herci i company hrají s velkým nasazením.Bohužel jejich úsílí se míjí účinkem a celkový dojem z díla není žádná hitparáda.IaII.generálka
(zadáno: 13.10.2018)
Rodinná show v KC Tři oříšky pro Popelku věrně kopíruje film režiséra Vorlíčka.F.Renč ve snaze neposkvrnit kultovní filmovou pohádku prakticky režijně s ničím novým nepřišel.Na scéně vidíme živé koně,psíka a holubi.Ovšem herectví se poněkud vytrácí.Za pochvalu stojí scénografie,kostýmy,nově přips.písně a live orchestr.Z hereckých výkonů na premiéře zaujal P.Trávníček v roli krále,princ mladého a talentovaného Š.Komárka a artistka v roli sovy.Za zmínku stojí i připsané nové písně s texty A.Nováka.Celá podívaná je vizuálně na výši,škoda jen,že celková stopáž show nepřesáhne 80 min.Premiéra12.10.
(zadáno: 18.11.2018)
PLUKOVNÍK ŚVEC hra o hrdinských legionářích na Nové scéně ND přináší divákům příběh, který oživuje dějiny před vznikem první republiky. Jde sice o politickou agitku ale vše je zrežírováno Jiřím Havelkou s vkusem a pro diváky je hra přínosem. Z hereckého obsazení lze vyzvednout výkony Filipa Kaňkovského v hlavní roli a též Igora Orozoviče. Za zmínku stojí i moderní jevištní zpracování, včetně dobových kostýmů. Psáno z reprízy 17.11.2018
(zadáno: 6.4.2019)
Divácký "hit" Tonyho Kushnera ANDĚLÉ V AMERICE uvedený poprvé u nás byl jistě v době uvedení velkým divadelním zjevením,ale po cca 30 letech již ztrácí na aktuálnosti i překvapivosti.Také dnešní aktualizace dílu moc neprospívá.Co ale zůstává je velké herecké nasazení hereckých představitelů,zvláště Tomáše Havlínka,Viktora Dvořáka a Ondřeje Pavelky.To se ovšem nedá konstatovat o herectví Evy Salzmannové.Velkým mínusem je neúnosná délka představení,která trvá i s lektorským úvodem více než 5 hodin!!!Psáno z reprízy 5.4.2019
(zadáno: 15.6.2019)
Domníváte-li se,že uvidíte v divadle ABC klasického Gogolova REVIZORA,jste na omylu.To by nesměl hru režírovat D.Drábek.Nejenže Revizora pojal po svém,ale celou hru i "náležitě" upravil.Při sledování první části se i docela zasmějete různým gagům á la tv show.Bohužel obsazení P.Tomicové,V.Kopty tomu nahrává.Jejich výkony jsou téměř na bázi amatérského divadla.Totéž lze říct i o mladém T.Havlínkovi,který v hlavní roli Chlestakova značně přehrává.Opakující se prostředky v činohře např.porty,ale i pokus o muzikálovou vložku,divadlu zbytečně ubírá na věrohodnosti a naléhavějšímu poslání.14.6.2019
(zadáno: 26.9.2019)
Divadelní hra uváděná v divadle ROKOKO NOC BLÁZNU má několik nedostatků.Hlavním z nich je absence dramaturgie.Představení je nevyvážené,místy zdlouhavé.Herci se sice snaží ale jakoby neměli o čem hrát.Vcelku chudá výprava také diváka neoslní,tak zbývají herecké výkony.Ke ctí své herecké práce možno připomenout výkon Oldřicha Víznera,Veroniky Gajerové a také herecké mládí Michaela Vykuse a Aleše Bilíka.Psáno z reprízy 25.9.2019 Hodnocení 50%.
(zadáno: 28.10.2019)
Pěkné hudební provedení i nové aranžmá,slibné pěvecké výkony,upravené texty písní,funkční scéna,světla i zvuk to nabízí uvedení megahitu MAMMA MIA! v MdB.Velkým problémem je obsazení jednotlivých rolí.Většině hercům (Remišová,Schenk,Coufalová,Sagher) přidělená role vůbec nesedí a působí i komicky.(výškový rozdíl I.Ondříčka a B.Remišové)I choreografie není zvládnuta tak, jak se patří,nemluvě o kostýmech (m.j.u pánů nepůsobí na scéně hezky vytahané a zmačkané kalhoty i saka)Bohužel ne všichni zvládli svoje role na jedničku a tak celkově působí Mamma Mia! jako ze "Zelňáku".Škoda.27.10.2019 odpol.
(zadáno: 30.11.2019)
Inscenace v Divadle ABC "I LOVE MAMMA" má největší nedostatek již ve scénáři. Autorka Hadar Garlon vidí problematiku žen jednostranně, příliš žensky a především ve vykreslení postav mužského protějšku nemá pravdu. Nicméně divačky se baví, neboť hra má spád a krátkými výstupy jednotlivých postav žene děj kupředu.Herecky svoje role zvládli všichni dobře (výborná Zuzana Kajnarová). Ve hře zazní i živá židovská hudba. Psáno z derniéry 29.11.2019
(zadáno: 4.12.2019)
Známá komedie Carla Goldoniho POPRASK NA LAGUNĚ ANEB KDYŽ VYPUKNOU SVÁRY v divadle DISK hrají s mladistvým elánem studenti převážně 4.ročníku divadelní katedry činohry DAMU.Diváci se baví, leč celkové umělecké sdělení má své zápory.Zvláště u ženské části souboru.Velkým talentem a také leaderem představení se stal Viktor Kuzník v roli Fortunáta. Pokud chcete vidět klasickou inscenaci známé komedie, jděte se do Disku podívat.Psáno z reprízy 3.12.2019 Hodnocení 50 %.
(zadáno: 6.12.2019)
Hudební příběh podle filmu Dívka na koštěti SAXANA ve Studiu Dva je určen hlavně dětem. I když některé děti příběh moc nezaujal,tak aspoň kouzla je bavila. Hereckou stránku nelze hodnotit, neboť není vcelku co hrát.Herci se většinou jen pitvoří. Přesto lze konstatovat, že adaptace má spád, zvládnutá kouzla i taneční složku a hlavně připomněla, dnes již kultovní film Václava Vorlíčka. Psáno z reprízy 6.12.2019 Hodnocení 50 %.
(zadáno: 4.9.2020)
Téměř 45 let u nás neuváděná divadelní adaptace L.N.Tolstého VOJNA A MÍR se dočkala znovu uvedení v divadle ABC.Režie se ujal M.Dočekal a lze konstatovat,že jde o pojetí klasiky versus moderny.Za klasikou stojí divadelní text,herecké výkony.Moderní pojetí přináší scénografie(je zajímavá),kostýmy,moderní hudba,světla,mikrofony,digitální tabule,reflektory nahrazující vojenská děla atd.Zdá se ovšem,že příliš moderních prvků vnesených do inscenace je na závadu.Divák je modernou rušen a chybí mu hlubší vykreslení jednotlivých postav.Přesto lze hru doporučit,neboť herecké výkony jsou vesměs dobré.
(zadáno: 20.11.2011)
Jde o divadlo na divadle.Více než muzikál to je spíše hudební hra.Místy Vás zaujme ale většinou nudí.Zajímavá choreografie, slabší výkon Ivany Chýlkové.Pro amerického diváka jo,pro nás žádné terno.Pokud máte volný večer, tak to zkuste!