Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >

(zadáno: 5.10.2017)
Inscenace mi vyrazila dech! Většina zdejších hodnotitelů byla asi na jiné hře než já. Nádherná hudba, skvělá práce s prostorem a velmi nadčasový překlad. Výběr herců na výbornou (možná bych jen vynechala E. Režnarovou, ale s ní mám na Vinohradech obecně problém). Za S. Skopala zaskakoval T. Pavelka a byl perfektní. Je mi líto, že v pražských divadlech se na reprízách přestalo sborově tleskat vestoje a jedinec s tím nic nezmůže. Marek Lambora je velký objev na hereckém poli. Tak mladý a přitom tolik herecky vyzrálý. Navíc nadaný i pohybově. BRAVO! / Vše, co potřebujeme k životu, je láska. /
(zadáno: 30.9.2017)
Tak tohle se povedlo! Hodně inteligentního humoru a navíc i přesah. V jedné z hrdinek jsem se dost našla. J. Šmíd výborný, z dam si žádnou netroufám vyzdvihnout, protože všechny mi do těch charakterů sedly.
(zadáno: 30.9.2017)
Bohužel velké zklamání. Kus pro nenáročného diváka. Momentů, kdy se inteligentní divák opravdu od srdce zasměje, je zde jako šafránu. Nadto velmi nepohodlné sezení! Domnívám se, že kdyby byla do hl. ženské role obsazena M. Randová, celkový výsledek by byl lepší.
(zadáno: 27.9.2017)
Zajímavá a nadčasová zápletka, jež se M. Huba z pozice režiséra zhostil na výbornou. Na Vinohrady zasadil inscenaci s potenciálem přilákat i mladší publikum, protože není zkostnatělá. Výborná je rovněž práce s vizuální stránkou. Gratuluji k nápadu obsadit do hlavní role Marka Lamboru. Herecky, pohybově a výrazově výjimečný talent se zapamatovatelným hlasem. Hra na něm stojí a padá, přičemž on ani na okamžik nezvolňuje z tenze a vervy, s nimiž ztvárňuje Franciho. V jeho věku opravdu klobouk dolů. Tento mladík si za pár let půjde pro Thálii, dejte na moje slova :-) Bravo!
(zadáno: 23.9.2017)
Hravé, svěží, chytře vtipné! Kus, který do svérazného prostředí La Fabriky sedí. Vojta Dyk je multitalentovaný umělec a ve své generaci nemá konkurenta. Hra má spád a nápad, ještě větší šmrnc a náboj jí přidává výrazná chemie mezi ústřední, i v soukromém životě partnerskou dvojicí. Některé vtipy přímo reagují na aktuální dění ve společnosti a skvěle funguje i kontakt s diváky. Rovněž kvituji několik živě zazpívaných písní.
(zadáno: 21.9.2017)
Seděla jsem v publiku a připadala jsem si jako umlácená. Ze hry jsem odcházela s pocity marnosti a znechucení, ale to jsou dle mého mínění emoce přesně padnoucí k tomuto tématu, u kterého nelze říct - "hra se mi líbila". Je to silná inscenace, která člověka zasáhne. A jestliže divadlo existuje právě proto, aby vyvolávalo emoce (jakékoliv), pak zde se to Horanskému povedlo nadmíru vrchovatě. Výkon Vojty Dyka je fascinující - v jeho generaci nemá herecky ani pěvecky žádnou konkurenci.
(zadáno: 24.3.2017)
Tohle mi nesedlo. Hutné, dusivé, totálně chaotické. Místy jsem usínala. Vyzdvihla bych výkony M. Pechláta a R. Máchy, ale dva herci přirozeně neutáhnou celou hru. Co se týče V. Javorského - dlouho jsem neviděla, že by někomu role až tak moc sedla jako jemu "Willi Reinke". Rovněž kvituji, že ND dává prostor L. Polišenské, která dokazuje, že kvalitní herečky nemusí být zároveň i modelky. Z toho nadbytku všech možných bizarností (obličejové masky, ponurá hudba, krev a zase krev, otravná projekce, popcorn, vitríny, nákupní vozíky, plynové masky a psycho pohyb) mi bylo nepříjemně.
(zadáno: 24.3.2017)
Bez váhání stojí za vidění. Moje první inscenace od věhlasného SKUTRu. Tak závidím lidem z HK, že mohou chodit na jejich inscenace!!! Doufám, že ND uvede další hry. Úchvatná podívaná - herecky, scénograficky i hudebně. Hudební složka mě pohltila. Skvělý nápad se spodním jevištěm, bavilo mě velké množství jinotajů (klubko, rtěnka, citrony...) a vybroušená pohybová stránka vše jen umocnila. Nazkoušet tuto hru musel být masakr, kloubouk dolů. Tradičně vynikající pánové P. Děrgel, R. Mácha a P. Štorková, mile překvapila A. Fialová (zejména pěvecky). Neseděl mi F. Kaňkovský. Celkově BRAVO!
(zadáno: 23.3.2017)
Šmrncovní, současné, důvtipné. Viděno 2x s mírným časovým odstupem a vše si tzv. "sedlo", zapadlo do sebe. J. Hájek nezklamal a zkomponoval úchvatnou hudbu (viz rovněž Manon Lescaut). Na krásnou scénografii jsem se nemohla vynadívat (včetně kostýmů!) a choreografie jsou prostě špičkové, úplně zalézají pod kůži a velké jeviště jim vyloženě sluší. Vynikají F. Rajmont, P. Děrgel a J. Stryková. Kladně mě překvapila L. Juřičková (oproti Ulici nebe a dudy). Hodně mě bavila postava Mary. Borová a Batěk mi však do ústřední dvojice příběhu typově nezapadají, nemohu si pomoct, proto snižuji %.
(zadáno: 17.6.2016)
Je to mnohem více Špinar než Shakespeare. Ale mám ráda jeho režie a svérázný rukopis. Zároveň s ním souhlasím, že divadlo není muzeum, ale nejsoučasnější umění. Za mě iscenace stojí za vidění! I když bych přeci jen trochu ubrala z velkého množství kýčů a zanechala více Shakespeara, ND si to prostě tak nějak vyžaduje a až tolik modernity podle mě staří diváci, kteří v publiku vždy převažují, nevstřebají a neocení. VYNIKAJÍCÍ výkony: P. Děrgel, L. Polišenská, M. Tomešová, M. Kern, P. Štorková, M. Preissová a kouzelný M. Stehlík (kloubouk dolů). Scéna, kostýmy a choreografie = 1 s hvězdičkou!
(zadáno: 11.6.2016)
Zvláštní, nedotažené, dle mého názoru k brzké derniéře odsouzený experiment (použít slovo inscenace mi v tomto případě nesedí). 40 % za snahu přijít s něčím nezvyklým a za režisérovo nadšení...
(zadáno: 26.2.2016)
Syrová, zapamatovatelná inscenace. Vzbudí emoce, donutí diváka přemýšlet. Tradičně vynikající I. Orozovič a P. Děrgel. Šašek v podání J. Bouškové - více trapný než vhodný, vtipný už vůbec ne. Ze hry je bezpečně poznat Špinarův rukopis a jeho oblíbené prvky, to platí i pro jako vždy úchvatnou scénu L. Škandíkové. Myslím si ale, že inscenaci by znatelně prospělo výrazné omezení střelby (je jí zde opravdu příliš), podle mě nejsem jediná, komu tento zvuk dělá zle a nechce na něj chodit do divadla. Ústřední trio Dobrý, Prachař, Borová - do rolí dávají maximum.
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 25.2.2016)
(zadáno: 25.2.2016)
Zdlouhavé, málo děje... Zaujali Jašków a Čapka. Ale T. Červinek mě ve Švandově divadle prostě nebaví, jeho herecký projev mi nesedí. Tato inscenace se nepovedla, rychlé stažení z repertoáru mě nepřekvapilo.
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě vydařené představení, nasmála jsem se a výborně odreagovala :)
(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 24.2.2016)
Za mě zklamání. Délkově bych krátila... Místy mě přepadala nuda. F. Čapkovi role sedla jako "prdel na hrnec", zatímco např. B. Pavlíková pro mne nestravitelná. Od takto klasického kusu jsem čekala víc. Škoda... Nicméně scénografie je zdařilá.
(zadáno: 24.2.2016)
Jedno velké zklamání!!!
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 24.2.2016)
Zajímavý nápad. Na odreagování slušné, ale hlubší zážitek jsem si neodnesla. Ovšem P. Děrgel jako vždy vynikající!!!
(zadáno: 24.2.2016)
Kus, který budete buď nenávidět nebo milovat... Patřím do druhé skupiny. Za mě životní zážitek!!!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 >