Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (48)
Michal Novák: 17 % (44)
Lukáš Holubec: 18 % (18)
Helena Grégrová: 19 % (60)
Lukáš Dubský: 19 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.10.2021)
Honzlová Rokoku sluší. Plusové body za divadelně neokoukané dílo. B. Kaňoková nesleze 140 minut z jeviště a je nejen krásná, ale i herecky výborná! Silný příběh bojovné ženy z nechutné udavačské doby, která se loni vrátila... A. Kracik hrál sympaticky, P. Konáš tradičně skvělý a V. Dvořák jako kněz nezklamal. Prostě vhodně obsazené, nikdo mě neiritoval, písně fajn a scéna úspornější, ale celek funguje. Doporučuji!
(zadáno: 16.10.2021)
Měla jsem od této verze velká očekávání, která se ale bohužel nenaplnila... Ztratila jsem se. Přepadaly mě pocity nudy a to mi jinak dlouhé hry nevadí, pokud jsou dynamické a dobře vystavěné. Ubrala bych celku tak hodinu, první část je moc dlouhá na soustředění. "Vypravěči" mě zde vyloženě iritovali, ženy s plnovousem ve vojenském, kapesní lopaty a ping pong - nezaujalo... Hudba a scéna průměr. Překvapila mě K. M. Fialová, do rolí v MDP dává opravdu duši. M. Donutil a F. Březina klasicky dobří, S. Affašová úchvatně krásná, J. Vlasáka za energii obdivuji. Znovu už bohužel vidět nemusím...
(zadáno: 29.9.2021)
Přidávám % za celkový výkon O. Veselého a úplně poslední scénu s telefonátem, jinak bych dala méně. Chce to v sobě mít dávku určitého masochismu, oblibu kýče a smysl pro travesti, aby toto pojetí člověku sedlo. Se mnou, ač nejsem konzerva, se to nepotkalo...
(zadáno: 19.9.2021)
Drábkovsky nápaditý počin pro dítka i dospěláky. Královsky okouzlující hudba, která nejednu duši pohladí. Je radost, že se MDP ubírají tímto tvůrčím směrem a netočí se v kruhu s muzeálními inscenacemi ztvárňovanými stokrát "jinak", ale přeci stejně. K. Krhovják Petra Pana nehraje, on jím je! K. Fialová jako laskavá Wendy nabízí divákovi nejen něhu a jiskru v oku, ale i silný pohybový a hudební talent. I. Lupták je až k sežrání roztomilá psí chůva, F. Březina nemá jako Hák chybu. Právě malý divák je ten nejpřísnější kritik, ale dvojitý Pé obstál. :-) Vtipné, hravé, s dobou. Věřím na víly! A vy?
(zadáno: 18.9.2021)
Na divadelní mapě nelze Elefantazii porovnat s ničím jiným. Mám již regulérní závislost na hrách od géniů Drábka & Krále. Jsou jiné, odvážné, vtipné i něžné, hluboké i přímočaré... Dojetí, zamyšlení i vizuální opojení. Vše od tohoto tvůrčího tandemu dostanete a vždy ještě něco navíc. Obdivuhodný T. Havlínek v náročné masce, svěží sympaťák T. Klus, uvěřitelně záporný P. Konáš a talentovaný Z. Piškula. Hudebně, scénograficky i kostýmově KRÁSNÉ!
(zadáno: 18.9.2021)
J. Vlasák Andrého nehraje, on jím je. Jeho strhující výkon nelze jen tak vytěsnit z mysli. Smekám!
(zadáno: 18.9.2021)
Jsem na divadle otevřená moderně a již zvyklá na všechno možné, ŠD velmi oblibuji, ale tato verze Cyrana mi bohužel nesedla. Přemíra vulgarismů, kosmonaut (?), rap, strohá scéna, obsazení ústřední dvojice - věkově, kýčový kabát Roxany... Na můj vkus se původní děj příliš vytratil. Není to vize pro každého, nicméně přítomní teenageři reagovali pozitivně, takže své diváky si najde. P. Kult jakožto nový člen souboru je zajímavý typ, který se uplatní. Překvapilo mě zde hudební nadání B. Pavlíkové.
(zadáno: 11.9.2021)
Není to hloupé a prvoplánově smací. Jako vždy skvělý R. Jašków, mile překvapila B. Kaňoková. Zdařilá bytová scénografie i hudební složka. Dějově se v některých situacích každý tak nějak poznáme...
(zadáno: 13.8.2021)
Bohužel škoda času. Oplzlé, uječené, o ničem. 10 % za prostředí Vyšehradu.
(zadáno: 28.6.2021)
Bohužel není to můj šálek. Zvláštní kus, který nesedne každému. Zasmála jsem se minimálně, pobavil Hitler. Tato % dávám hlavně kvůli obsazení ústřední dvojice - R. Jašków a J. Erftemeijer jsou výborní.
(zadáno: 28.6.2021)
Nesedl mi příliš afektovaný M. Dlouhý, nadchl jako vždy vynikající R. Jašków. Jolana s Mirečkem dobře zvoleni. Body navíc za nápaditou scénu a závěrečný pohřeb. Fajn oddechovka.
(zadáno: 28.6.2021)
Chaos. Ale M. Němec jako vždy excelentní!
(zadáno: 29.5.2021)
D. Barešová a O. Hes jsou zvláštní typy herců, netuctoví, jiní a to mě baví, ústřední pár nešlo obsadit lépe. Stejně jako v Hůrce mi sedl J. Grundman, těším se na jeho další role. Dějově je hra průměrná, "švandovsky" typicky ponurá, temná, syrová a psychologicky laděná. Délkou akorát. S upířím tématem jsem se na divadle zde setkala prvně. Výborná hudba geniálního J. Hájka a efektně otáčivá scéna J. Tereby, kterou otáčejí přímo herci, což fungovalo a přidalo ději na dynamičnosti. "Ať vejde ten pravý" je inscenace, která se dle mě sice ve ŠD nezařadí mezi ty TOP, ale je "jiná" a stojí za vidění.
(zadáno: 8.8.2020)
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
(zadáno: 8.8.2020)
Jakýmkoliv parodiím obecně moc nefandím... Ale na odreagování v pohodě, oživení do pražské muzikálové nabídky. P. Pálek a K. Bohatová jsou kvalitní muzikáloví herci, některé nápady jsou fajn a vtipné, něco už mi přišlo moc. Ale své divačky si to najde.
(zadáno: 8.8.2020)
Trapné, nevtipné, lacině a příliš vulgární, nevkusné, v podstatě bez děje. Tohle tlachání ještě v dnešní době někoho zaujme a rozesměje? Trpěla jsem. 10 % za postavu Buňky s pár vtipnými momenty... Průšvih dovršený nepohodlným sezením.
(zadáno: 8.8.2020)
Ne, tak toto se z mého pohledu v Dlouhé opravdu nepovedlo. Miluji Shakespearovu tvorbu a hry od SKUTRů, ale toto ztvárnění Sonetů mi nesedlo a nepromluvilo ke mně. Velké zklamání... Promarněná šance. Nuda, chaos. % dávám za snahu herců. Jinak má ale Dlouhá skvělý soubor a chodím sem ráda.
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší hra, co jsem zatím ve ŠD viděla. Obsazení je výborné - neměnila bych. Zajímavý objev je pro mne J. Grundman - má oči jako vlk, pro tuto roli se narodil. Oživením do "depky" jsou J. Mansfeld s kytarou a T. Petřík s flaškami, kteří jsou v ději jakoby omylem, ale vlastně ne. Úžasná scéna, která se bortí stejně jako jeho život, mrazivá hudba i zdařilé kostýmy dotvářející dobu. Nemám, co bych vytkla, na konci jsem slzela, což se mi nestává často. Jen moc nedoporučuji 1. řadu - herci chodí po větvích a kousky dřeva trochu odlétávají. Ale celkově nádherné zpracování této nadčasové klasiky!
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší muzikál, co jsem v Praze viděla! Viděno 4x s různým obsazením a půjdu ještě. Některé alternace jsou slabší... Dvojice Vojtek (zasloužená Thálie) & Ryšavý je ovšem TOP! Úžasná hudba (i textově) a krásné efekty scény i světel, pěkné kostýmy, zajímavý děj. Jen ty sedačky v Hybernii... nekonečný příběh.
(zadáno: 5.8.2020)
Pohodová oddechovka v krásném prostředí Vyšehradu. Zatím nejzdařilejší, co jsem na této letní scéně viděla. Písně jsou v ději příjemným oživením. M. Absolonová je skvělá herecky i pěvecky, navíc je velmi sympatická lidsky! F. Blažek mě mile překvapil, zpívá lépe, než jsem čekala. Dobře zvolená ústřední dvojice. Líbí se mi i nápad spojení různých příběhů, nenudila jsem se ani chvilku. Nejlepší čast hry je ta svatební... Doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat a zasmát :-)
(zadáno: 1.8.2020)
Čekala jsem víc... Hru táhne výkon M. Isteníka, překvapil! První polovina je slabší, druhá lepší, ale závěrečná projekce ze sauny je přešlap. Celkově mi ladění děje do frašky moc nesedlo. Kostýmy a hudba ovšem zdařilá. M. Ruml je bavič, S. Rašilov a A. Bílík klasicky dobré výkony. E. Burešová mě na divadle nebaví, prvoplánové, ploché, jen vzhled nestačí. V zadních řadách (prostory HAMU) prakticky není slyšet mluvu, nechápu, že u představení s takto drahými vstupenkami herci nejsou oportovaní. Nepřesednout si po přestávce blíž, nic bych ze hry neměla. Škoda.
(zadáno: 22.7.2020)
Některé myšlenky a situace (ty vážnější) mě zaujaly, ale jinak to není typ hry pro mě. Já hledám v divadle něco víc.
(zadáno: 23.6.2020)
Čekala jsem víc, ale na odreagování v pohodě. Líbili se mi Šoposká a Štabrňák.
(zadáno: 3.12.2019)
Drábek ve vrcholné formě! Smutný obraz zvrácené doby. Odvážný kus v MDP, který je pro některé diváky jistě nestravitelný, já však hýkala smíchy... Nápaditá scénografie a výborná hudební složka (Král je dle mého génius divadelní hudby - viz např. Velká mořská víla), která se vryje do paměti. Brilantní J. Hána jako naivní Dianka prožívající krizi pohlavní identity a V. Hybnerová ztvárňující současné neženské ženy. Krvavá část s Klausem je pro mě již za hranou únosnosti, ale jinak před Drábkovou precizní schopností odpozorovat a pojmenovat úchylnosti doby nezbývá než smeknout.