Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 8.8.2020)
Jakýmkoliv parodiím obecně moc nefandím... Ale na odreagování v pohodě, oživení do pražské muzikálové nabídky. P. Pálek a K. Bohatová jsou kvalitní muzikáloví herci, některé nápady jsou fajn a vtipné, něco už mi přišlo moc. Ale své divačky si to najde.
(zadáno: 24.2.2016)
Již po třetině jsem měla nutkavou chuť odejít. Do Švandova divadla chodím z pražských scén nejčastěji a nejraději, ale takový pocit se mi zde přihodil poprvé. Pro mne celkově nestravitelné představení. Patřím do mladé generace a neřekla bych, že jsem konzervativní, naopak jsem v divadle ochotná skousnout všelicos, ale Betonová zahrada je pro mě úchylná a nesrozumitelná. Nepříjemný a přehnaný důraz na nahotu a sexuální narážky. Herci mi věkově absolutně nesedí do postav, nemůžu si pomoct. Nejvíce mě iritovala Z. Onufráková.
(zadáno: 23.9.2017)
Hravé, svěží, chytře vtipné! Kus, který do svérazného prostředí La Fabriky sedí. Vojta Dyk je multitalentovaný umělec a ve své generaci nemá konkurenta. Hra má spád a nápad, ještě větší šmrnc a náboj jí přidává výrazná chemie mezi ústřední, i v soukromém životě partnerskou dvojicí. Některé vtipy přímo reagují na aktuální dění ve společnosti a skvěle funguje i kontakt s diváky. Rovněž kvituji několik živě zazpívaných písní.
(zadáno: 1.2.2019)
Není to líbivá inscenace, u které se odreagujete a chápu, že někteří diváci tíhu látky neunesli a o přestávce odešli. Pro mne však bylo setkání s tímto kusem mimořádně silným zážitkem, na který jen tak nezapomenu. Herecký výkon J. Erftemeijera je natolik brilantní, že bych mu přála Thálii. Jeho vtělení se do složité hlavní postavy je opravdu neskutečné a obdivuhodné. Stejně tak se mu povedlo působivě zpracovat i hudbu přítomnou ve hře. Zloba, hnus, primitivní charaktery, syrovost, utrpení, nenávist i láska... všeho se mi dostalo. Je znát rukopis K. Tučkové. Jen hlasu ze záznamu bych ubrala.
(zadáno: 7.3.2019)
Ach Bože, ta atmosféra! Ta, kterou umí jen SKUTŘI. Ztrácela jsem dech. Jsem šťastná, že jsem zrovna ve věku, kdy už dokážu chápat jejich pojetí her, zároveň mě nesvazují inscenační předsudky z minulosti a jsem plně otevřená všem jejim nápadům a změnám vůči předlohám. Zde pro mě nový herecký objev S. Jacques - jeho křehkost a něha v projevu mě fascinovala, tradičně skvělá A. Fialová - divoká, přesto tolik zranitelná, vynikající J. Sklenář - výbušný, přesto plachý a milující. Neméně silné výkony J. Zapletal, M. Zavičár a S. Venclovská. Kostýmy, hudba (!), zpěvy, scéna a hra světel dechberoucí.
(zadáno: 25.4.2018)
Hlavní role J. Hánovi neskutečně sedla.
(zadáno: 3.3.2018)
Bohužel toto mě minulo. Nedokázala jsem udržet pozornost...
(zadáno: 25.5.2018)
Neměla jsem žádné očekávání, ale nakonec se mi hra docela líbila. Nejvíce mě bavila role L. Pečenky, mile mě překvapila V. Chaloupková. U komedií je nejtěžší se mi zavděčit, tak vysoká % dávám výjimečně. Fidlovačka má dobrý herecký soubor a výběr repertoáru není špatný, ale ty lavičky prostě nedávám. I ve staré tramvaji se sedí pohodlněji. Kdo tohle sezení vymyslel, ten Fidlovačku dlouhodobě připravuje o diváky. I já bych sem ráda chodila častěji, ale to nepohodlí mi vždy zkazí zážitek :-(
(zadáno: 30.9.2017)
Tak tohle se povedlo! Hodně inteligentního humoru a navíc i přesah. V jedné z hrdinek jsem se dost našla. J. Šmíd výborný, z dam si žádnou netroufám vyzdvihnout, protože všechny mi do těch charakterů sedly.
(zadáno: 7.10.2017)
Geniální hudba obrovsky talentovaného Ondřeje Brzobohatého!
(zadáno: 7.10.2019)
Viděno v kouzelném prostoru Letní scény na Vyšehradě. Opojná směs lehkého větru, stromů, atmosféry letního večera, krásných hradeb a nočních zvuků hru nesmírně pozvedla a dobarvila. D. Bambas hraje Cyrana jako o život, o třídu převyšuje ostatní herce. Úchvatné je zejména jeho umění precizní jevištní řeči. L. Fischerová ztvárňuje Roxanu spíše jako naivní krásku, což je škoda. Výborný je ovšem vášnivý O. Kraus, který mě zatím nezklamal v žádné roli, ve které jsem jej viděla v jiných divadlech. Velký talent! Závěrem musím vyzdvihnout krásnou hudbu...
(zadáno: 24.2.2016)
Jedno velké zklamání!!!
(zadáno: 8.8.2020)
Dějově zajímavé, sezení kousek od herců působivý zážitek... Jako vždy výborný D. Bambas. Scéna jednoduchá, ale funkční. Oběma poklona za zvládnutí tolika textu.
(zadáno: 18.10.2017)
Geniální! Smála jsem se od srdce od začátku až do konce :-) Na komedie jsem nejvíce kritická, je to žánr, u kterého mají tvůrci nejtěžší se mi na divadle zavděčit. Ale tady vše zafungovalo perfektně! A D. Gránský je PAN HEREC.
(zadáno: 5.8.2020)
Pohodová oddechovka v krásném prostředí Vyšehradu. Zatím nejzdařilejší, co jsem na této letní scéně viděla. Písně jsou v ději příjemným oživením. M. Absolonová je skvělá herecky i pěvecky, navíc je velmi sympatická lidsky! F. Blažek mě mile překvapil, zpívá lépe, než jsem čekala. Dobře zvolená ústřední dvojice. Líbí se mi i nápad spojení různých příběhů, nenudila jsem se ani chvilku. Nejlepší čast hry je ta svatební... Doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat a zasmát :-)
(zadáno: 25.2.2016)
Zdlouhavé, málo děje... Zaujali Jašków a Čapka. Ale T. Červinek mě ve Švandově divadle prostě nebaví, jeho herecký projev mi nesedí. Tato inscenace se nepovedla, rychlé stažení z repertoáru mě nepřekvapilo.
(zadáno: 12.6.2018)
Velmi zvláštní počin. E. Hacurová je pro mne největší objev mezi mladými herečkami za poslední roky. Zaslouží si se více prosadit do povědomí veřejnosti a doufám, že získá Thálie.
(zadáno: 29.5.2018)
Skanzen na jevišti. Tohle nesoučasné divadlo opravdu není nic pro mě. Dala bych ještě méně, ale musím přeci jen ocenit pěvecké výstupy, které nebyly špatné a nadto i obrovský pohybový um a zápal pro herectví D. Ratajského. Z praktických aspektů pro diváka mě potěšila super účinná klimatizace, v horku panujícím venku je k nezaplacení.
(zadáno: 7.10.2019)
Nebýt úchvatného výkonu M. Absolonové, hodnotila bych bohužel níže. Evita v jejím podání zpívá i hraje výborně, emoce a energie z ní přímo tryskají. Kvůli ní stojí za vidění. Scénu v kovové konstrukci nejde jen tak dostat z hlavy. Ovšem obsazení K. Rodena je obrovský omyl. Jeho recitování textů a otrávený výraz ve tváři po celou dobu stopáže sráží celý muzikál. Celkově mi v Evitě zoufale chybí děj a větší propojení sledu pěveckých partů i pouze "vysvětlovacích" částí. P. Strenáčik zpívá skvěle, ale přemíra jeho "psacího stroje" s faktografickými údaji mě postupem otravovala čím dál víc...
(zadáno: 25.1.2018)
Krásné. Poetické. Stojí za vidění! Nadchla mě hudba, kostýmy, scéna i světla. A ty verše! Kousek ode mě seděl hradecký mág D. Drábek a také nadšeně tleskal :-) Trochu bych ale omezila počet vstupů techniků na jeviště kvůli přestavbám, místy mě to rušilo. Nemůžu dát více %, protože na Oněgina bych si představovala věkově a typově jiného herce.
(zadáno: 11.6.2016)
Zvláštní, nedotažené, dle mého názoru k brzké derniéře odsouzený experiment (použít slovo inscenace mi v tomto případě nesedí). 40 % za snahu přijít s něčím nezvyklým a za režisérovo nadšení...
(zadáno: 28.1.2018)
Kdybyste se mě zeptali, o čem to je, neumím odpovědět.
(zadáno: 7.10.2019)
Zpracování celkově působí jako výlet do starých časů, muzikálový žánr je teď už někde úplně jinde (viz Mefisto). Ale délka Galilea není přehnaná a měla jsem štěstí na dobré obsazení... T. Novotný, Dasha, T. Trapl a P. Kolář patří do české muzikálové extraligy. Zvláště T. Novotný exceluje. Ale tolik zde chybí nosný příběh! Postavy v podání I. Chýlkové, M. Maděriče a I. Vodochodského mě nebavily. Z komiků pobavil jen M. Kavalčík. J. Feriová hlasově nezaujala. Galileo sice neurazí, viděla jsem v Hybernii už i horší kusy (např. Iago), ale bohužel ani příliš nenadchne.
(zadáno: 24.2.2016)
Ztrácela jsem se v ději... Kontroverzní inscenace.
(zadáno: 24.2.2016)
Naprosto srdcová záležitost!!! Byla jsem 3x a ne naposledy. Nejlepší inscenace Švandova divadla. V Hamletovi se zrodila hvězda P. Děrgela, který je dle mého názoru jedním z největších hereckých talentů za posledních 10 let. Zasloužená Cena Thálie a přestup do ND. Kromě něj jsou na vysoké úrovni i další herecké výkony. V alternovaných rolích jsou dle mě o třídu lepší P. Hřebíčková a F. Čapka. V této hře mi oproti jiným nevadí ani Z. Onufráková, do role Ofélie bych z hereckého souboru nevybrala lépe. Hudba i scéna na jedničku. V Hamletovi mě začal bavit Špinar jako režisér a zatím nepřestal :)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>