Profil uživatele

Kateřina Vodáková

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (42)
Lukáš Holubec: 18 % (15)
Michal Novák: 18 % (40)
Helena Grégrová: 19 % (54)
Anežka Hrebiková: 20 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 24.2.2016)
Jestli se lze zamilovat do divadelní inscenace, tak se mi to stalo u Manon Lescaut! Pro mne zážitek na celý život. ZÁZRAK na prknech největší české divadelní scény. Ano, chvíle absolutní divadelní fascinace se dostavily :) Viděla jsem oba alternující se páry a všichni jsou vynikající. To samé platí i pro Radúze Máchu. Hudba, kostýmy i scéna berou dech. Špinarova režie mě baví, kvituji, že vdechuje inscenacím moderní charakter (rozhořčení starších diváků není dle mě na místě). Původní předloha je zkrácena velmi vkusně. Nebyl moment, kdy bych se nudila. Půjdu znovu a nebude to jen jednou :)
(zadáno: 24.2.2016)
Pro mne velmi silný a nezapomenutelný zážitek!!! Inscenace, která ve mně vzbuzovala střídavě dojetí a záchvaty smíchu. Vstupenku jsem si kupovala na poslední chvíli a jen ze zvědavosti, neměla jsem nijaké očekávání. Ale z divadla jsem odcházela naprosto "rozsekaná" v dobrém slova smyslu. Jsou chvíle, kdy se od srdce smějete, jindy se do osudů hlavních hrdinů vžijete tak, že vám najednou po tváři stékají slzy, pak vám zase v duši zavládne zvláštní klid... Promyšlená režie, nádherná hudba. Vyzdvihuji výkony P. Tomicové a V. Polívky. Laskavá a inteligentní inscenace pro všechny věkové kategorie.
(zadáno: 24.2.2016)
Naprosto srdcová záležitost!!! Byla jsem 3x a ne naposledy. Nejlepší inscenace Švandova divadla. V Hamletovi se zrodila hvězda P. Děrgela, který je dle mého názoru jedním z největších hereckých talentů za posledních 10 let. Zasloužená Cena Thálie a přestup do ND. Kromě něj jsou na vysoké úrovni i další herecké výkony. V alternovaných rolích jsou dle mě o třídu lepší P. Hřebíčková a F. Čapka. V této hře mi oproti jiným nevadí ani Z. Onufráková, do role Ofélie bych z hereckého souboru nevybrala lépe. Hudba i scéna na jedničku. V Hamletovi mě začal bavit Špinar jako režisér a zatím nepřestal :)
(zadáno: 24.2.2016)
Kus, který budete buď nenávidět nebo milovat... Patřím do druhé skupiny. Za mě životní zážitek!!!
(zadáno: 24.2.2016)
(zadáno: 5.10.2017)
Inscenace mi vyrazila dech! Většina zdejších hodnotitelů byla asi na jiné hře než já. Nádherná hudba, skvělá práce s prostorem a velmi nadčasový překlad. Výběr herců na výbornou (možná bych jen vynechala E. Režnarovou, ale s ní mám na Vinohradech obecně problém). Za S. Skopala zaskakoval T. Pavelka a byl perfektní. Je mi líto, že v pražských divadlech se na reprízách přestalo sborově tleskat vestoje a jedinec s tím nic nezmůže. Marek Lambora je velký objev na hereckém poli. Tak mladý a přitom tolik herecky vyzrálý. Navíc nadaný i pohybově. BRAVO! / Vše, co potřebujeme k životu, je láska. /
(zadáno: 18.10.2017)
Geniální! Smála jsem se od srdce od začátku až do konce :-) Na komedie jsem nejvíce kritická, je to žánr, u kterého mají tvůrci nejtěžší se mi na divadle zavděčit. Ale tady vše zafungovalo perfektně! A D. Gránský je PAN HEREC.
(zadáno: 7.3.2019)
Ach Bože, ta atmosféra! Ta, kterou umí jen SKUTŘI. Ztrácela jsem dech. Jsem šťastná, že jsem zrovna ve věku, kdy už dokážu chápat jejich pojetí her, zároveň mě nesvazují inscenační předsudky z minulosti a jsem plně otevřená všem jejim nápadům a změnám vůči předlohám. Zde pro mě nový herecký objev S. Jacques - jeho křehkost a něha v projevu mě fascinovala, tradičně skvělá A. Fialová - divoká, přesto tolik zranitelná, vynikající J. Sklenář - výbušný, přesto plachý a milující. Neméně silné výkony J. Zapletal, M. Zavičár a S. Venclovská. Kostýmy, hudba (!), zpěvy, scéna a hra světel dechberoucí.
(zadáno: 12.3.2019)
Tísnivá atmosféra, která vás vtáhne do sebe a až do konce nepustí zpět do reality. Oči dokořán, vnitřní třes a napětí, nepříjemný pocit strachu... tohle se mi v divadle nestává často. Chemie mezi ústřední dvojicí je neuvěřitelně silná! Z menších rolí výtečný T. Turek, kostýmy, hudební složka a scéna rovněž vysoce působivé. BRAVO!
(zadáno: 31.5.2019)
Naprosto STRHUJÍCÍ výkon D. Bambase v hl. roli! Ač jsem v divadlech pečená vařená, nestává se mi často, že bych sledovala herce s otevřenou pusou. Jeho výkon je unikátní. D. Bambas hraje o život, patří roli. Zcela zasloužená Thálie! Inscenace je celkově zdařilá, výborná modernější hudba, jednoduchá scéna funguje a postačuje. Ani minuta nudy, humorná místa nejsou trapná. Kvalitní výkony i dam - L. Končokové, M. Pachlové a A. Hladké. Nejsilnější je závěrečná scéna s Othellem, docházel mi dech... DĚKUJI za zážitek! Smekám.
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší hra, co jsem zatím ve ŠD viděla. Obsazení je výborné - neměnila bych. Zajímavý objev je pro mne J. Grundman - má oči jako vlk, pro tuto roli se narodil. Oživením do "depky" jsou J. Mansfeld s kytarou a T. Petřík s flaškami, kteří jsou v ději jakoby omylem, ale vlastně ne. Úžasná scéna, která se bortí stejně jako jeho život, mrazivá hudba i zdařilé kostýmy dotvářející dobu. Nemám, co bych vytkla, na konci jsem slzela, což se mi nestává často. Jen moc nedoporučuji 1. řadu - herci chodí po větvích a kousky dřeva trochu odlétávají. Ale celkově nádherné zpracování této nadčasové klasiky!
(zadáno: 7.9.2018)
V Muži se železnou maskou jsou některá herecky a textově slabší místa a pěvecky slabší alternace (N. Řehořová, M. Schreiner...), ale celkově je to zdařilý muzikál, který stojí za vidění. Hodně mě baví V. Svoboda :-) A V. Drahokoupil a A. Bartošová jsou velmi talentovaní. Mile pěvecky překvapila I. Marešová. Doporučuji sedět v předních řadách. /
EDITACE: 24. 1. 2019 zhlédnuto úplně jiné obsazení - Gránský, Vojtko, Kolář, Hůlka, Gemrotová, Laufer... neskonale lepší zážitek, zvyšuji znatelně %! Zejména pěvecky a herecky výtečný D. Gránský, role mu velmi sedí. Neméně skvělý Vojtko a Gemrotová.
(zadáno: 26.10.2017)
Ta úchvatná hudba (!) a atmosféra! Dusno, které by se dalo krájet. Perfektní, obrovsky talentovaný M. Lambora. Výborná D. Havlová. I ostatní výkony vyvážené. Krásná práce se scénou. Stále aktuální téma lásky dle vzhledu. Definitivně počin, krerý v DnV stojí za vidění!
(zadáno: 22.11.2017)
Právě se zrodil nový hit této divadelní sezóny v ND! Nejen dechberoucí herecké výkony (!), ale rovněž mistrovská scénografie (Cpin prostě umí), hudba, kostýmy a světla. Nestává se mi často, abych po celou dobu hry seděla s otevřenou pusou a při potlesku si stoupla i přesto, že ostatní to nenapadlo. Úchvatné!
(zadáno: 12.3.2018)
Nic jsem od toho nečekala a nakonec jsme celou dobu vybuchovali smíchy :)) Nadupané vtipy, skvělá hudba a výborný zpěv P. Pálka!
(zadáno: 1.2.2019)
Není to líbivá inscenace, u které se odreagujete a chápu, že někteří diváci tíhu látky neunesli a o přestávce odešli. Pro mne však bylo setkání s tímto kusem mimořádně silným zážitkem, na který jen tak nezapomenu. Herecký výkon J. Erftemeijera je natolik brilantní, že bych mu přála Thálii. Jeho vtělení se do složité hlavní postavy je opravdu neskutečné a obdivuhodné. Stejně tak se mu povedlo působivě zpracovat i hudbu přítomnou ve hře. Zloba, hnus, primitivní charaktery, syrovost, utrpení, nenávist i láska... všeho se mi dostalo. Je znát rukopis K. Tučkové. Jen hlasu ze záznamu bych ubrala.
(zadáno: 1.6.2019)
Fatální psycho, z divadla jsem odcházela a bylo mi nedobře. Velmi na mě dolehla úzkost a nános bahna. P. Konáš ztvárňuje elegantního a inteligentního despotu strhujícím způsobem, z P. Tenorové tryská šílenství každým coulem. Obsazení ústředního páru nešlo zvolit lépe! Zrcadlová kostka funguje nadmíru skvěle stejně jako moderní hudba, klasické melodie mě spíše rušily. M. Kačmarčík mi zde nesedl, slizu bylo příliš, v tolika hrách v MDP bych jej fakt nemusela. S. Affašová je zatím více prvoplánová kráska než herečka, ale potenciál má. Hra je opravdu silná, herecky úchvatná a stojí za vidění.
(zadáno: 8.8.2020)
Nejlepší muzikál, co jsem v Praze viděla! Viděno 4x s různým obsazením a půjdu ještě. Některé alternace jsou slabší... Dvojice Vojtek (zasloužená Thálie) & Ryšavý je ovšem TOP! Úžasná hudba (i textově) a krásné efekty scény i světel, pěkné kostýmy, zajímavý děj. Jen ty sedačky v Hybernii... nekonečný příběh.
(zadáno: 23.3.2017)
Šmrncovní, současné, důvtipné. Viděno 2x s mírným časovým odstupem a vše si tzv. "sedlo", zapadlo do sebe. J. Hájek nezklamal a zkomponoval úchvatnou hudbu (viz rovněž Manon Lescaut). Na krásnou scénografii jsem se nemohla vynadívat (včetně kostýmů!) a choreografie jsou prostě špičkové, úplně zalézají pod kůži a velké jeviště jim vyloženě sluší. Vynikají F. Rajmont, P. Děrgel a J. Stryková. Kladně mě překvapila L. Juřičková (oproti Ulici nebe a dudy). Hodně mě bavila postava Mary. Borová a Batěk mi však do ústřední dvojice příběhu typově nezapadají, nemohu si pomoct, proto snižuji %.
(zadáno: 24.3.2017)
Bez váhání stojí za vidění. Moje první inscenace od věhlasného SKUTRu. Tak závidím lidem z HK, že mohou chodit na jejich inscenace!!! Doufám, že ND uvede další hry. Úchvatná podívaná - herecky, scénograficky i hudebně. Hudební složka mě pohltila. Skvělý nápad se spodním jevištěm, bavilo mě velké množství jinotajů (klubko, rtěnka, citrony...) a vybroušená pohybová stránka vše jen umocnila. Nazkoušet tuto hru musel být masakr, kloubouk dolů. Tradičně vynikající pánové P. Děrgel, R. Mácha a P. Štorková, mile překvapila A. Fialová (zejména pěvecky). Neseděl mi F. Kaňkovský. Celkově BRAVO!
(zadáno: 23.9.2017)
Hravé, svěží, chytře vtipné! Kus, který do svérazného prostředí La Fabriky sedí. Vojta Dyk je multitalentovaný umělec a ve své generaci nemá konkurenta. Hra má spád a nápad, ještě větší šmrnc a náboj jí přidává výrazná chemie mezi ústřední, i v soukromém životě partnerskou dvojicí. Některé vtipy přímo reagují na aktuální dění ve společnosti a skvěle funguje i kontakt s diváky. Rovněž kvituji několik živě zazpívaných písní.
(zadáno: 27.9.2017)
Zajímavá a nadčasová zápletka, jež se M. Huba z pozice režiséra zhostil na výbornou. Na Vinohrady zasadil inscenaci s potenciálem přilákat i mladší publikum, protože není zkostnatělá. Výborná je rovněž práce s vizuální stránkou. Gratuluji k nápadu obsadit do hlavní role Marka Lamboru. Herecky, pohybově a výrazově výjimečný talent se zapamatovatelným hlasem. Hra na něm stojí a padá, přičemž on ani na okamžik nezvolňuje z tenze a vervy, s nimiž ztvárňuje Franciho. V jeho věku opravdu klobouk dolů. Tento mladík si za pár let půjde pro Thálii, dejte na moje slova :-) Bravo!
(zadáno: 30.9.2017)
Tak tohle se povedlo! Hodně inteligentního humoru a navíc i přesah. V jedné z hrdinek jsem se dost našla. J. Šmíd výborný, z dam si žádnou netroufám vyzdvihnout, protože všechny mi do těch charakterů sedly.
(zadáno: 27.3.2018)
Děj mě nechytl, humor mě míjel... Je mi blízký jiný styl her. Ovšem M. Němec a E. Hacurová (navíc skvěle zpívá) převyšují dle mého názoru o 3 ligy všechny ostatní z obsazení. Tito dva jsou klenoty souboru Divadla v Dlouhé a je čirá radost je pozorovat hrát. Vzhledem k jejich výkonům proto nemohu jít s hodnocením níže.
(zadáno: 25.1.2018)
Krásné. Poetické. Stojí za vidění! Nadchla mě hudba, kostýmy, scéna i světla. A ty verše! Kousek ode mě seděl hradecký mág D. Drábek a také nadšeně tleskal :-) Trochu bych ale omezila počet vstupů techniků na jeviště kvůli přestavbám, místy mě to rušilo. Nemůžu dát více %, protože na Oněgina bych si představovala věkově a typově jiného herce.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 > >>