Profil uživatele

Kuba_r

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 13 % (62)
Iva Bryndová: 13 % (12)
Jiří Landa: 13 % (76)
Michal Novák: 13 % (33)
Pavel Širmer: 14 % (74)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 11.4.2019)
(zadáno: 20.6.2018)
Představení má krásnou atmosféru, úžasně vypadá, herci krásně hrají, ale nějak nemůžu přijít na to, proč to všechno vlastně je. Asi moje chyba, že mi to celé nesedlo, aniž bych uměl říct, co mi na tom vadí.
(zadáno: 13.11.2012)
Úžasný zážitek. V opravdu nelehkem kontextu německého festivalu obstáli olomoučtí bez zaváhání. Klobouk dolů přede všemi!
(zadáno: 28.2.2012)
Zklamání. S výjímkou Ornesta se herci míjí s Havlovou poetikou, tristní je to u O. Veselého, který je vše, jen ne "havlovský" herec. Na Zábradlí zarazí laciný humor, vzhledem k tomu, že autorem scény je přeceňovaný Bambušek, nepřekvapí odpudivost a impotentní řešení scénografie. Kdeže jsou časy Lébla, Pitínského, nebo aspoň Pokorného. Katastrofální úpadek Zábradlí je už evidentní
(zadáno: 26.4.2012)
Trochu moc hysterie
(zadáno: 8.4.2015)
Shodit tuhle hru tím,že si zjednodušme hodnocení na "takový český McDonagh" mi přijde dost nefér. Hra ma lepší stavbu a spád, viz třeba Lebka z Conemary, kterou Glaser režíroval ve studiu ŠD. Autoři podle mne píšou moralitu, která je vědomě jednoduchá a často i záměrně předvídatelná a přesto člověka co chvíli dostane. Buď ze se musí smát čemu nechce a nebo ho překvapí zvrat v ději či nečekaná brutalita. Divím se, že po textu nesáhlo další české divadlo, když se pořád mluví o potřebě nové české hry. Tahle je skvěle napsaná, velmi slušně zahraná a přesně v žánru zrežírovaná.
(zadáno: 3.12.2011)
(zadáno: 26.4.2012)
Ani umění ani komedie, teda komedie ano, ale mizerná, neumetelská, místy se člověk až stydí. Proč je Spinar tak adorován je vážně záhada...
(zadáno: 28.2.2012)
Pojetí inscenace je místy neuvěřitelně směšné. Zvl. smečka mladíků kolem D. Bambase, která vyráží usmrtit unaveného a nudného Caesara. Tristní zážitek v poloprázdném divadle.
(zadáno: 16.6.2019)
Skvělé vidět všechno tak zblízka. Ale zároveň to odhalovalo umělost celého tvaru. Nicméně je to skvělý pokus zkusit udělat divadlo jinak.
(zadáno: 13.12.2012)
velmi příjemně strávený večer, ze všech účinkujících jde obrovská radost z hraní, to se dnes zas tolik nevidí. Druhá půlka lepší než první!
(zadáno: 19.6.2014)
Vlastně se tomu dá máloco vytknout. Jen je to už v této sezóně asi potřetí dokola to samý. Intelekt je přiměřeně saturován, občas přijde i smích, ale emoční zásah nula. Další variaci téhož už mi netřeba, těším se na nějaké zásadní překvapení v příští sezóně. Ta letošní byla pouhý odvar toho, na co jsem byl zvyklý z dob Reduty. Což je od tohoto týmu zoufale málo!
(zadáno: 28.11.2011)
Skvěle udělané velké divadlo, které patří na vinohradskou scénu! Jen nějak nevidím tu vášeň v ústředním milostném trojúhelníku a to je u téhle hry přeci jen trochu škoda.
(zadáno: 13.3.2013)
Hodně smutná legrace a dle mého skvělé herecké divadlo. Zvl. Martin Myšička překvapil!
(zadáno: 13.6.2012)
Chytrá a vkusná komedie, s radostí a nasazením od většiny herců zahraná. Skvělá dynamika, výběr hudby, kostýmy. Za kontroverzní považuji tak masivní využití klasických malovaných kulis. Ale musím uznat, že v některých scénách působily opravdu krásně. V jiných bohužel méně a za to nejmíň 15% dolů. Celkově ale hodně příjemný zážitek.
(zadáno: 20.6.2018)
Skvělé téma, výborné herecké výkony. V druhé půlce to začíná trochu drhnout a chvílemi se člověk musí bezděky dívat na hodinky. Ale je dobře, že Zábradlí vzalo Davida Jařaba do svého týmu. Určitě se máme na co těšit!
(zadáno: 20.6.2018)
Skvělá zábava, ačkoliv tentokrát se člověk nezasmál zdaleka tolik jako u předchozích her M. Glasera a O. Šubrtové na otáčivém hledišti. To je ale v pořádku, protože autoři slibovali romantický horor a to splnili. Myslím, že to je jejich nejlepší představení v Českém Krumlově. Petr Halíček v hlavní roli mi přijde naprosto v pohodě, obě mladé slečny (Lucy a Mína) ale nakonec předčily má očekávání. Opravdu krásná scéna, kostýmy i nasvícení.
(zadáno: 11.4.2019)
Výborná hra, skvělá režie, perfektní souhra celého obsazení. Stojí rozhodně za vidění, člověk pak mnohé pochopí o současné ekonomii.
(zadáno: 11.4.2019)
Skvělý text Petra Zelenky. Výborné výkony většiny herců, ale někteří hosté na kmenové herce Dejvického prostě nemají a na isncenaci je to vidět.
(zadáno: 28.11.2011)
děsivě srandovní představení. pokud se to hraje skutečně pro školy, nemůžeme se divit, že do divadla chodí jen 4% populace. něco tak nedůvěryhodného, nemladého a směšného, aby člověk pohledal. procenta snad jen za odvahu dělat antiku, do které se tady nikdo nepouští.
(zadáno: 16.6.2019)
Plus 10% za skvělý výkon Petry Špalkové. Jinak se to se mnou míjelo. Celé představení mi přišlo přepjaté a exaltované a herci v té stylizaci těžko uvěřitelní, neživí...
(zadáno: 26.4.2012)
Chladné až dtažité, ale podivně silné
(zadáno: 11.4.2019)
Další z řady ambiciózních pokusů DNV vyplout z bezpečných vod mainstreamu. Dopadlo to jako skoro vždycky nevzrušivou nudou.
(zadáno: 16.6.2019)
Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to celé strašně plytké a na efekt udělané...
(zadáno: 26.11.2012)
Herecky nevyrovnaná inscenace, neujasněný nebo nečitelný žánr (ani horor, ani pohádka, ani moralita, ani komedie), podivně nevkusná a nepůvodní scéna Jana Štěpnáka. Snaha o emocionálně intenzivní výkon představitelů Frankensteina a Monstra se míjí účinkem díky místy hrozně tezovité adaptaci. Zvl. druhá půlka představení je už nesnesitelně nudná, místy směšná až trapná (zejména chirurgové a Kristýna Frejová - nad tím zůstává až rozum stát). Nepochopitelné obsazení dvojrolí, který celý záměr ještě rozmělňuje.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>