Profil uživatele

Romana35

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 14 % (60)
Helena Grégrová: 15 % (88)
Lukáš Dubský: 15 % (51)
Michal Novák: 15 % (46)
Jiří Landa: 17 % (119)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.3.2022)
Působivé představení, líbila se mi scéna, kostýmy a obsazení hlavní herecké dvojice, manželů Helmerových. Tereza Dočkalová v roli Nory, naprosto přesně vystihla přerod z naivní a poddajné ženušky v samostatnou a nezávislou osobnost. Jan Teplý jako dominantní a kariéristický manžel, rovněž výborný.
Co se mi nelíbilo, byla hudební vložka, zpěv ukrajinské služky v podání Hany Seidlové byl k nepřečkání. Závěr hry bych si představovala poněkud jiný, zpívaný duet obou manželů mě neuchvátil. Celkově ale velice povedené.
(zadáno: 23.3.2022)
Obdiv Elišce Balzerové za její ztvárnění hraběnky z Lansdorfu. Citlivě a lidsky zahrála postavu šlechtičny, která v nelehké době komunistického režimu padesátých let chce oslavit ve svém zabaveném zámku své sedmdesáté narozeniny. Herecký koncert pro dvě hlavní postavy. Tím druhým je bývalý komorník Alois, výborně zahraný Davidem Novotným. Závěrečný standing ovation na konci představení naprosto zasloužený.
(zadáno: 19.3.2022)
Komorní drama rozehrávají tři herci : Daniela Kolářová, Ilona Svobodová a Luboš Veselý. O minulosti všech zúčastněných, o lásce, morálce, nevěře, svědomí. Aktéři postupně odkrývají jednotlivé střípky ze svého života, aby v závěru hry došli snad ke smíření. Noblesnost a kultivovanost v projevu paní Kolářové mě oslovila nejvíce.
(zadáno: 18.3.2022)
Závěrečná scéna mezi Oněginem a Taťanou byla pro mě velice emotivní. Oba představitelé jak Dastlík, tak Vilišová dobře zvoleni. Dobře upravené verše, přitažlivě přiblížená klasika většinovému diváku. Škoda, že jsem viděla jen ze záznamu, myslím, že naživo by byl zážitek ještě větší. Ale díky za to. (Dramox).
(zadáno: 18.3.2022)
Moje první setkání s touto hrou od Ibsena. Dobře propracované psychologické drama o osudech dvou rodin. Dilema o tom, zda je lepší žít v milosrdné lži, či se dozvědět pravdu i za cenu zhroucení všech jistot a zničení dosavadního rodinného života.
(zadáno: 15.3.2022)
Herecký výkon mého oblíbeného herce Jana Ciny byl obdivuhodný. Ovšem toto představení se se mnou nepotkalo.
(zadáno: 15.3.2022)
Dobře zahraná komedie s tématem k zamyšlení. Pětice herců skvěle sehraná. Linda Rybová svým herectvím příjemně překvapila. Hraje se bez přestávky.
(zadáno: 4.3.2022)
Jednodušší komedie pro většinového diváka, který se chce především pobavit a o ničem hlubším nepřemýšlet. Z hereckých výkonů mě iritovala postava, kterou představovala Michaela Krausová. Myslím, že to bylo chybným režijním vedením, takové pitvoření snad není kvůli smíchu diváků nutné?
Jiří Kraus v komedii ve svém živlu, je to jeho parketa. Jakub Dostál přirozeně ztvárnil svoji postavu, rovněž Lukáš Kofroň, který se objevil až v druhé polovině představení. Celkově nijak výrazně zapamatovatelná hra, jednou stačí.
(zadáno: 1.3.2022)
Konverzační hra pojednávající o dvou stárnoucích manželích hercích, kteří v očekávání slavnostního večera předávání Oskarů bilancují svůj život. Představení se nese v duchu štiplavých, ironických poznámek mezi oběma aktéry, které výborným způsobem ztvárnili Petr Kostka a Carmen Mayerová. Třetí postava v podání Václava Jílka vnese do života Emily a Henryho nečekané odhalení. Závěr představení kouzelný.
(zadáno: 15.2.2022)
Přestože do věku našich hrdinů mám naštěstí ještě daleko, představení mě zaujalo. Líbilo se mi, jak staří veteráni z války ještě nerezignovali na svůj život a o něco v něm usilují. Vyrovnané herecké výkony, nemohu vyzdvihnout jen jednoho herce, všichni tři byli výborní.
(zadáno: 7.2.2022)
Přehlídka pokrytectví, snobství, arogance a sebestřednosti na rádoby intelektuálském večírku. Sehraný kolektiv herců postupně odkrývá povrchnost a přetvářku hostitelů manželů Auersbergerových a jejich hostů. Celkový dojem umocňuje podařená scéna a vhodně zvolená hudba. Představení hrané necelé dvě hodiny, bez přestávky, graduje ve svém závěru, kdy vliv alkoholu ukáže jednotlivé aktéry v jejich "nahotě". U někoho doslova.
(zadáno: 11.1.2022)
Krásná výprava, kostýmy, choreografie. Dobré herecké a pěvecké obsazení, z naší alternace mě nejvíce zaujali Mátlová, Bragagnolo, Sommerová, Brázda. Jedna z nejhezčích operet od Kálmána i z operetního repertoáru vůbec. Ústeckému souboru se toto představení povedlo, Kálmán, jak má být.
(zadáno: 29.12.2021)
Tato inscenace se bude líbit. Příjemná komedie zpracovaná téměř jako známý film z roku 1969 , dobré herecké obsazení, funkční scéna (využito otáčivé jeviště). Komedii vhodně doplňují soudobé písně v podání dvojice Karolína Herzinová - Tadeáš Horehledˇ. Zejména druhý jmenovaný je pěvecky na výši.
(zadáno: 9.12.2021)
Situační komedie podle známého filmu s Belmondem. Martin Hofmann se mu stylem hraní dosti přiblížil. Působil v roli podvádějícího manžela věrohodně. Scény hrané pouze v trojici :Hofmann, Badinková a Hanušová se mi líbily nejvíce. Závěr hry vtipný.
(zadáno: 4.12.2021)
Skvělá komedie, pobaví. Líbili se mi všichni protagonisté, ale nejvíce Nela Boudová. Sebevědomá uklízečka v jejím podání je dokonalá.
(zadáno: 23.11.2021)
Knižní předlohu tohoto příběhu jsem neznala. Velice romantické představení o virtuálním vztahu dvou lidí, kteří se seznámí vlastně náhodou přes emailovou korespondenci. Blízkost scény, kdy diváci sedí na jevišti, jen podtrhuje intimitu prostředí. Inspirovalo mě to k přečtení knihy. Jen jsem nepochopila, proč mostecké divadlo inscenuje tuto hru tak, že hlavní hrdiny Lea a Emmi ztvárňují současně tři herci a tři herečky.
(zadáno: 22.11.2021)
Crazy komedie o postavená na tom, kdy si o "zázračné" noci muž se se ženou navzájem prohodí těla. V muži je žena a naopak. Hercům se dobře podařilo vybalancovat tento situační humor a scénky s ním spojené.
(zadáno: 19.11.2021)
Zajímavě zpracováno. Podáno jako vyprávění již zestárlého Dartagnana na sklonku života. Zmíněno i jeho dětství, než se stal mušketýrem. Zobrazen příběh Milady de Winter, než se dala do služeb kardinála. V představení vhodně využity mnohé rekvizity (koně mušketýrů, za zmínku stojí zejména Dartagnanův kůň, se kterým přijíždí do Paříže). Poměrně dlouhé představení, zobrazen první díl mušketýrské trilogie.
(zadáno: 18.11.2021)
Povedený thriller ať již vestavěnou scénou, použitou hudbou, střídáním světel, která navozují atmosféru. Výborně herecky obsazeno, Karel Heřmánek ml., kterého jsem viděla hrát poprvé, velice uvěřitelný ve své roli. Totéž se dá říci o jeho herecké partnerce Sarah Haváčové. Téma hry k zamyšlení.
(zadáno: 9.11.2021)
Tohle je kontroverzní hra se vším všudy. Dělí diváky na ty, kteří představení zatracují a na ty, kterým se líbí. Pokud se oprostíte od poněkud svérázného hraní a mluvy Simona Stašové, hru si užijete. Michal Dlouhý mi přišel ve své roli přirozenější, on tak hraje všude, tak jsem si na to již asi zvykla. Divadelní hra má ukázat vztahy v typické italské domácnosti. Že je hra pojatá takto, je sporné, nicméně své diváky si najde. Na našem představení byl ke konci standing ovation, takže asi nebudu sama, komu se hra líbila.
(zadáno: 25.10.2021)
Tato divadelní hra by měla mít potenciál pobavit diváka, pokud je dobře provedená. Zde si myslím, že není dobrá režie. Jednotlivé komediální scény nevyzněly, tak jak měly. Děj se nekonečně vlekl, humoru bylo poskrovnu. Herci přesto dělali co mohli. Svého času jsem viděla stejné představení v Mostě a to se vůbec nedá srovnat. O filmu ani nemluvě. Vinohrady příště lépe.
(zadáno: 18.10.2021)
Komedie založená na nedorozumění mezi jednotlivými aktéry příběhu. Lechtivé téma zpracováno vtipně a decentně. Pětice herců na scéně se výborně doplňuje, délka představení tak akorát, děj není zbytečně natahovaný. První polovina hry mi připadala zajímavější.
(zadáno: 14.10.2021)
Dávám nejvyšší hodnocení z mnoha důvodů. Jednak mě představení zaujalo dějově, protože upíří tematika se na divadle jen tak neobjevuje. Aktuální problém současnosti - šikana mezi mladými ve škole,
na pozadí neutěšeného prostředí sídliště zachyceno věrohodně. Až z toho na mě padala deprese. Obsazení hlavní dvojice nemohlo být lepší. Denisa Barešová postavu upírky "Eli" vystihla dokonale, trhavé pohyby, třes, vykulené oči, ...A chválím práci masérky, odvedla dobrou práci. Druhý z dvojice Oskar Hes velice uvěřitelný ve své zranitelnosti. Působivá scéna a hudba dokreslují ponurou atmosféru.
(zadáno: 27.9.2021)
Komedie s Jiřím Langmajerem ve dvojici s Adélou Gondíkovou jsou pro mne zárukou spokojenosti. Toto představení není výjimkou.
(zadáno: 15.9.2021)
Oba herci v hlavních rolích (Badinková, Dlouhý) hráli s absolutním nasazením. Přirozenější mi přišla Michaela Badinková, Michal Dlouhý zde poněkud přehrává. Další dva herci se mihnou jen na začátku představení (Lukešová, Halbich). Což je možná škoda. Hádky mezi manžely mě nejprve bavily, později již bylo toho křiku příliš.