Dejvické divadlo

Egon Tobiáš & kol.

Absolutno – kabaret o konci světa

Premiéra: 4.12.2018. Podle seriálu fejetonů Karla Čapka „Továrna na absolutno“. Dramaturgie: Tereza Marečková. Výprava: Eva Jiřikovská. Hudba: Ivan Acher. Režie: Anna Davidová.
1:45x


Scénická esej na motivy seriálu fejetonů Karla Čapka „Továrna na absolutno“.
Dejvické divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
Hodnocení redakce
Jan Pařízek 70 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 14.1.2019, počet hodnocení: 734)
přínosný / zajímavý komentář
Stejně jako absolutno nebo konec světa jsou pojmy dosti těžce uchopitelné, tak i tento kabaret není jednoduché obsáhnout a popsat. Je třeba se tomu odevzdat a nechat to volně působit, neb energie kterou to vyzařuje je rozhodně nabíjející. Ve výsledku pak dost možná budete i nemálo ohromeni celkovým účinkem. A kdyby ne tak jistě potěší alespoň vydařená scéna, hudební složka a kvalitní herecké výkony. Zaujali hlavně A. Schmidtmajerová a J. Plesl.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Podusak 80 %
(zadáno: 7.2.2019, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Prisel jsem absolutne bez ocekavani a vysel z toho spickovej bizarre :-D
Otschi 90 %
(zadáno: 6.2.2019, počet hodnocení: 20)
Radiator 90 %
(zadáno: 17.1.2019, počet hodnocení: 89)
Michalmusek 70 %
(zadáno: 14.1.2019, počet hodnocení: 159)
Addk 70 %
(zadáno: 13.12.2018, počet hodnocení: 88)
Barka 70 %
(zadáno: 12.12.2018, počet hodnocení: 185)
přínosný / zajímavý komentář
Je to úlet, který bych od dejvických úplně nečekala. V představení jsou krásné, vtipné i silné momenty (pro mě nejlepší scéna s jeptiškami), ale jako celek to u mě úplně nezarezonovalo. Významy tam určitě jsou hluboké, ale musela bych jít asi víckrát, abych je všechny pochopila, jde to trochu za roh, jak se říká. Ostře stříbrná scéna mi po nějakém čase začala být nepříjemná na oči, ale zas oceňuji skvělou práci se světly, které se tímto scénografickým řešením otevřely nevídané možnosti. Herecké výkony jsou perfektní, tam jsem zklamaná rozhodně nebyla.
Jaroslavz 20 %
(zadáno: 6.12.2018, počet hodnocení: 24)
přínosný / zajímavý komentář
Propánoboha, hodně slabá inscenace o hledání Boha. I když se herci moc moc snaží, aby z toho cosi vykřesali. Skoro se nechce věřit, že Dejvičtí něco takového pustili na scénu.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.