Chybová zpráva

  • Deprecated function: mysql_query(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead ve funkci navigace() (řádek: 6 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/navigace.php).
  • Warning: mysql_query(): No such file or directory ve funkci navigace() (řádek: 6 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/navigace.php).
  • Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established ve funkci navigace() (řádek: 6 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/navigace.php).
  • Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given ve funkci navigace() (řádek: 7 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/navigace.php).

Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 2.6.2020, počet hodnocení: 30)
(zadáno: 2.6.2020, počet hodnocení: 30)
(zadáno: 2.6.2020, počet hodnocení: 138)
(zadáno: 1.6.2020, počet hodnocení: 573)
Hipsterská Maryša 2020 beze slov, ale se znamenitou zvukovou kulisou skvěle vypráví o změnách světa, kterým ne vždy rozumíme. Závěr je bohužel částečně nejasný, jakoby ze zcela jiné hry.
(zadáno: 1.6.2020, počet hodnocení: 245)
55%
(zadáno: 1.6.2020, počet hodnocení: 74)
(zadáno: 1.6.2020, počet hodnocení: 9)
(zadáno: 1.6.2020, počet hodnocení: 9)
(zadáno: 31.5.2020, počet hodnocení: 508)
(zadáno: 31.5.2020, počet hodnocení: 573)
Drsný a drásavý bergmanovský příběh obnažený až na dřeň. Lucie Trmíková ponechala z textu naprosté minimum nutné k pochopení příběhu a pohnutek postav a Jan Nebeský se soustředil výhradně na text a zbavil představení naprosto všeho, co by příběh a jednání postav rozptylovalo. Herci na toto pojetí znamenitě slyší. (Záznam ze streamu, 31.5.2020)
(zadáno: 31.5.2020, počet hodnocení: 508)
(zadáno: 31.5.2020, počet hodnocení: 19)
Tv záznam
(zadáno: 30.5.2020, počet hodnocení: 153)
V lásce se jenom funí, při kariéře mlaská
záznam
Mírné zjevení, velká zábava, občas ošklivě trapno + zřetelné ozvy operety a velkého divadelního muzikálu drobet...
Naštěstí Alžběta Bartošová/Lída Baarová zvládá zpěv i činohru, aniž by popírala ironii, Petr Jeništa/Goebbels ďábelsky kulí očka a huláká na své děti, a Gustav Fröhlich/Daniel Bambas pateticky hollywoodsky ohne ženskou a ještě stihne nyvě zapět. Téměř boží, kdyby to nebylo občas drtivě trapné.
(zadáno: 29.5.2020, počet hodnocení: 153)
Ok, deal. Dejte nám jezero!
záznam
Maličko podobné Proslovu k národu (ND), jen řádně neučesané. Shrneme to...během hodiny stihnout založit stát, stanovit hlavní ideje jeho fungování, postavit domečky (2 ks), otěhotnět, porodit, pokusit se o výchovu dítěte, s policií vyjednávat o nepropuštění rukojmích, obětovat své životy myšlenkám nového státu a rozpoutat diskuzi. Prosím, dejte jim opravdu ten Mácháč, letos by tam tím pádem mohla být dobrá společnost.
(zadáno: 29.5.2020, počet hodnocení: 153)
75%
záznam
Většina divadelních postav je prostě neživá. Neživá ve smyslu...nikdy nežila. Ing. Jaromír Stromšík/Petr Vaněk byl ale skutečný. V hlubinách internetu dodnes najdeme jeho stopy, jen se jmenoval Michal Kolesa. A Petr Vaněk skvěle vystihuje sociální fóbií postiženého člověka, který je donucen učit jiné lidi na počítači. Své promluvy o ovládání PC prokládá vlastními úvahami o ženách, koupání, fóbiích...až se zcela ztratí lidskému světu.
(zadáno: 29.5.2020, počet hodnocení: 573)
Fraška z Ruska, která v Čechách rezonuje, podobně jako Gogolův Revizor. Kdyby nebylo rozvleklé poslední části, hodnotil bych ještě výš. Inscenováno s přesnou dávkou stylizace. Skvěle použitá hudba. (Záznam ze streamu, 28.5.2020)
(zadáno: 28.5.2020, počet hodnocení: 19)
Tv záznam
(zadáno: 28.5.2020, počet hodnocení: 19)
Tv záznam
(zadáno: 28.5.2020, počet hodnocení: 23)
(zadáno: 28.5.2020, počet hodnocení: 332)
Na Dodo Gombára kupodivu celkem přehledná inscenace se srozumitelným apelem. Myslím, že tvůrci našli šťastný inscenační klíč a míru aktualizace a modernizace předlohy. Didaktický úvod byl poněkud navíc, domnívám se, že by to obecenstvo pochopilo i bez něj :-) Herecky obstojné, nejvíce mě ovšem zaujali pánové v menších rolích - Adam Ernest a především pak Lukáš Černoch.
(zadáno: 28.5.2020, počet hodnocení: 153)
záznam
Nedávno kolem mne proletěl názor: Divadlo se má hrát tak, jak je napsaný! Možná (osobně velmi vážně pochybuju), to bychom se ale nedočkali téhle úžasné inscenace, která je divadelní "Chytrou horákyní". Hraje i nehraje se tak, jak ji Mrštíkové napsali... Přesto je zde všechno, výčitky, vydírání, lámání člověka, násilí i smrt. Není důležité, že Vávra je na titulce Forbesu. Že kafe "od Žida" prostě není. Že svatební šaty, symbol čistoty a nevinnosti, se převrátily do pokrytectví a jsou jen oponou násilí matky vůči dceři...
Velmi čisté a "mluvící" představení, skvělá A. Berecková/Maryša.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 700)
65% Nejslabším článkem Antigony zdála se mi býti samotná Antigona, tedy Andrea Berecková, které bylo v úvodních minutách dokonce špatně rozumět. Jinak jsem se s tímto zpracováním poměrně potkal. Výtečně implementována píseň Fuck You Daddy. Zábavné, plynoucí a s příjemnou stopáží.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 508)
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 508)
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 86)
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 12)
Představení samo o sobě výborné, ale mám velký problém s představitelkou hlavní role, jejíž křečovité herectví ode zdi ke zdi mi prostě nesedí. Pánská část souboru na výbornou, za dámy tentokrát bez ztráty kytičky pouze Anna Fišerová. Pochválit musím zejména Lukáše Černocha, jehož převtělení ve věštce Teirésia je dechberoucí. Postupně budovaný vztek Petra Uhlíka, který vygraduje punkovým protestsongem je vrcholem představení. Za mě Antigona výborná....až na tu Antigonu.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 153)
Hjalmar ze sídláku, masové kuličky, řepa
záznam
Nádherný kousek klasiky převedený do současnosti bez pomocných berliček. Od začátku budovaná psychologie postav a situací sice trochu zamíchala mou představou několika postav, jde však o změnu, která dokáže měnit a posunovat významy.
Často bývá postava Gregerse/Michal Čapka vykreslena jako manipulátor, zde ale jde o jistou až dětskou umanutost a impulzivnost, posun je citelný i u postavy Hjalmara/Josef Kaluža, snílek a člověk slabé vůle. Ovšem Zuzana Truplová/Hedvika-kde vzala to dokonalé dítě?
Roztomilé Ikea cedulky nábytku a doplňků.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 21)
Na můj vkus dlouhý úvod do hry. Poté už představení dobře graduje. Po technické stránce se mi líbila jednoduchá scéna a práce se světlem. Taky přesvědčivé vykreslení charakterů postav. Odvážná a až radikální Antigona, populista Kreon, kývač kancléř, "dobrá" Kreonova manželka, přelétavá Isména. Vzpoura Antigony a následně i Haimona vůči autoritě. Strach se vzepřít, ať už muži, panovníkovi nebo sobě samému. I když byly herecké výkony celkem vyvážené, tentokrát jsem si velmi užila hraní Anny Fišerové a Lukáše Černocha. Skvělá titulní píseň.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 153)
záznam
Zábavné, pevně svázané s Brnem, dodávající správnou míru testosteronu i romantiky, dobře vyvážená kombinace činoherních i čistě muzikálových akcí...spokojenost.
(zadáno: 27.5.2020, počet hodnocení: 204)
(zadáno: 26.5.2020, počet hodnocení: 194)
TOP
(zadáno: 26.5.2020, počet hodnocení: 153)
Smeknout čapku, Čapku? Hmm...
záznam
Chladná, zlá, omrzelá Emilia Marty/Olga Ženíšková je dobře pochopená i podaná, jejím protivníkem je šíbr Jaroslav Prus/Jakub Zindulka, takový ten pán "Co mi to hodí." Bohužel, některé další postavy - Kristina Vítová, Albert Gregor - vyznívají amatérsky a snižují tím celkovou úroveň.
Horší zvuk záznamu.
(zadáno: 26.5.2020, počet hodnocení: 94)
(zadáno: 26.5.2020, počet hodnocení: 64)
(zadáno: 26.5.2020, počet hodnocení: 573)
Dobře zvolené a kultivovaně inscenované téma z brněnské historie pro uvolněné brněnské letní večery pod širým nebem. Toto zadání představení dobře plní. (Záznam ze streamu, 25.5.2020)

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>