Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 11)
Velmi zábavné představení, které srší nápady - je na něm znát rukopis Jana Borny. Jarmila Vlčková (kterou jsem dosud neznal) je v roli babičky výborná a staré hity v energickém podání herců DvD potěší skoro každého. Doporučuju dětem, rodičům i prarodičům.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 11)
Výborné, velmi nápadité, dojemné a zábavné představení (shlédl jsem na velké scéně) s úžasným výkonem Jakuba Albrechta v roli Frantíka. Trochu mi vadilo, že v představení je mnoho "střihů" běhemm nichž se herci přesouvají a posunují rekvizity, což narušuje plynulost a rytmus inscenace. Nevím ale, jak by to šlo řešit, chtělo by to nějaký "fígl" - nějak odvést během těch "prostojů" jeho pozornost.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 271)
Moderní adaptace, a pro mě velmi zdařilá, což je naprostá výjimka (kromě hodně starých textů, kdy je to kvůli stravitelnosti nutné, což není tento případ).
Představení má spád, Luboš Veselý je v roli Cyrana brilantní, Natálie Řehořová v roli Roxany je také výborná, jen jí text dává mnohem menší prostor. Výjimečné představení. Z vážného oboru ve Švandově divadle nepamatuji druhé takové.
Kouř byl.
7 (48.)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 331)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 271)
Tak tohle je jiná Ypsilonka, která stojí za zhlédnutí. Zahráno, zazpíváno a zatančeno s viditelnou chutí ve velkém tempu. Alarmující je, že celkem jen něco přes tucet starších a zjevně platících diváků. Jinak hlediště zaplnili spolužáci z kterési střední školy. Tentokrát ve větším počtu. Kouř byl.
5 (47.)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 271)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 271)
Představení stojí na zkušenostech herců (Bareše, Pavelky, Petráše), u zbylých zpočátku i místy přehrávání, bojůvky směšné, scéna efektivně nevyužívá rozlohu jeviště, balíky slámy na předscéně v první části zcela bezúčelné, vtipy předvídatelné, ošklivost u Lízy těžko uvěřitelná a její dvě vrstvy oděvu při 40°C vedrech rovněž tak.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 4)
Bláznivá komedie plná vtipných a nepředvídatelných událostí. Obzvláště v první řadě to občas bylo o infarkt :) Lekavějšímu diváku doporučuji sedadla dále od jeviště. V průběhu představení různě padají části kulis, herci, rekvizity, až se nakonec zřítí celé kulisy. Krom toho se "nepovede" spousta dalších momentů a hra ve hře je prostě totálně zpackaná. Nicméně nasmáli jsme se.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 8)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 54)
Viděno na 29. Mezinárodním festivalu v Plzni v DEPU2015.

Klasický příběh pojatý energicky, bez servítek a přesto velmi vkusně. Od začátku do konce jsem se bavil. Musím vyzdvihnout hudbu, a skvěle řešenou scénu. V Draku loutky prostě umí a spojení s Jakubem Vašíčkem mu evidentně prospívá.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 38)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 107)
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 54)
Co zbylo z nápadu?
Z původního filmu si tvůrci vzali jen povrchní téma - socialistickou estrádu s příměsí dýmu. Zbytek budiž doplněn vším možným, hlavně ať to není moc krátké. Takže z úderného nekonvenčního rytmického šedého příběhu je tak mdlý, tři hodiny trvající kolotoč hluku, přestaveb, muzikálových árií (proč??) a opakujících se scén... Nikam nevedoucí dialogy se točí dokola a čas běží. Už přijde závěr? Aha, ještě ne.

Proč tohle celé vůbec vzniklo?
Má to cenu?

--
1) Vendula Příhodová v roli Helenky naprosto exceluje.
2) Arnoštek je prostě boží a Písařík je prostě nevýrazný.
(zadáno: 17.9.2021, počet hodnocení: 46)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 229)
95% (a mrzí mě, že kvůli slabšímu překladu nemohu dát 100%)

Opravdu představení na úrovni! Tleskal jsem ve stoje. 3 hodiny utečou jako voda, má to šmrnc, skvělé písně, choreografie, scénu... Poctivá práce! Výkony hlavních představitelů (S. Janotová a P. Gazdík) byly fantastické, ale ještě víc mě zaujaly výkony dvou interpretů ve vedlejších rolích - R. Jíchy a především D. Křížové. Mírně zastínili i hlavní představitele. Z dalších rolí potěšili i J. Florián a L. Bartolšicová. A jak jsem již zmínil, výhrady mám pouze k překladu, jinak to nemělo chybu!
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 378)
Vytvořit představení složené z osobních výpovědí a historek nejstarších hereček činoherního souboru považuji za trefu do černého. Vhodně vybrané texty dokázaly navíc všechny dámy velmi dobře vypointovat, čímž vznikla inscenace, která je v současné Činohře ND ojedinělá právě díky tomu, že umožňuje "pouhé" zpříjemnění večera a je navíc okořeněna o rozdávání podepsaných fotografií. Celkovou atmosféru však nemístně naboural poslední výstup D. Prachaře. Jeho postupné oblékání do ženského kostýmku spojené s interpretací zdlouhavého monologu nebylo nikterak přínosné a osobně bych jej ze hry vypustil.
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 96)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 99)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 45)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 72)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 181)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 47)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 25)
Perfektní!!! Tleskám.
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 25)
Přehlídka kýče. Snaha udělat z toho velký muzikál v malém prostoru, a to je kámen úrazu. Kdyby to dělal režisér, možná by tam vnesl invenci. Hudba pro laiky asi líbivá, znalejší žánru si už od první skladby notují úplně jiné písně, které byly asi velkou inspirací. (Větší než je zdravo) Herecké výkony průměrné, ono ale není o čem hrát. Z Robinsonova příběhu tam mnoho nezbylo. Opravdu otřesný byl Pošta. Ten si zjevně spletl hru, ve které zrovna hraje. Na pražské poměry průměr, celorepublikově podprůměr. 30% za hlad po kultuře v téhle době.
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 5)
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 348)
Geniální pohled do myšlenkového světa budoucího génia. Zkratka, ze které jde hlava kolem. Narážky, po nichž vám v hlavě vybuchují ohňostroje asociací. Takhle našlapaných 40 minut jsem ještě asi nezažil. A ještě se to celé děje s lehkostí a nadhledem.
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 54)
74,99 %

Mistři akrobacie, tance a pohybu předvádějí to nejlepší z nového cirkusu. To co lehce pokulhává je celé tempo a výstavba inscenace. Téma kómatu a bloudění v nevědomí (které jsou výborně podpořeny světlem a výpravou) střídají artistické prvky. Ty ale ve finále mnohdy celý příběh trochu utlačují a nedávají mu prostor správně vygradovat a proto například samotný závěr působil trochu zbrkle. Dojem také trochu kazí prostory Branického divadla, které omezuje nový cirkus klasickým kukátkovým sálem.
(zadáno: 16.9.2021, počet hodnocení: 150)

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>