Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 10.4.2021, počet hodnocení: 105)
65%
(zadáno: 10.4.2021, počet hodnocení: 641)
Skvělé. Před 12 lety to byla má první režie Jana Mikuláška a první výprava Marka Cpina. Byl jsem okouzlen. Dnes jsem byl zvědavý, jaké to bude po létech. A přidávám dalších 10 % do plného hodnocení. Oněgin přišel v době, kdy byl soubor DPB nejsilnější. Sešel se s krásným překladem. A v dramatizaci velkých děl světové literatury je Mikuláškova největší síla. Není, co dodat. Krásné, dojemné, a zcela současné. (březen 2009 - hostování DPB v Praze; duben 2021 - z TV záznamu, DRAMOX)
(zadáno: 9.4.2021, počet hodnocení: 533)
(zadáno: 9.4.2021, počet hodnocení: 3)
(zadáno: 9.4.2021, počet hodnocení: 3)
(zadáno: 9.4.2021, počet hodnocení: 3)
(zadáno: 6.4.2021, počet hodnocení: 289)
záznam
Divné, hodně. Nechápu propojení jinak skvělé scénografie a hry, smysl chování některých postav a jejich tanečky, skoky nebo jednání, které připomíná člověka bodnutého vosou. Což nic nemění na tom, že Klára Sedláčková-Oltová/Arkadinová byla naprosto skvělá jako polohysterický diblík, Pavel Neškudla/Treplev přiměřeně "sašol z uma", než se neoděn zastřelil a Petr Jeništa/Trigorin se ukázal být relativně úspěšným afektovaným "baličem" naivních nanynek, což na Čechova není vůbec špatné.
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 289)
70%
záznam
Roztomilé. Tedy především M. Holec/Advokát a P. Klimenda/Listonoš, jejich roztomilost je téměř exportní kvality. Uli a Vanilka/Pavel a Charlotte Režní zase vedou v pěveckých partech. Kostýmy á la 60. léta, barevné jako papouščí peří.
Jen kdyby to celé nevypadalo, jako kdyby někdo vzal muzikál pro velké jeviště a natlačil jej do krabice od bot.
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 213)
Jestliže Čechov tvrdil, že jeho hry jsou komedie, jistě tím nemyslel nesmyslné zmítání postav, výkřiky a jiné trojčení, navíc nepředstavitelně natahované. Litoval jsem diváky, kteří uvězněni v hledišti nemohli odejít.
Těch 10% dávám jen za dialogy, které se SKUTRU nepodařilo potlačit a zničit.
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 289)
65%
záznam
Mírné, ale příjemné posuny významů, zajímavá scénografie a potěšující moderní vsuvky (ponižující on-line "aukce" Kordelie mezi Burgunďanem a králem Francie). Pěkné herecké výkony R. Madeja/šašek, R. Teprt/Kent, M. Hrubý/Glostr, L. Stach/Edgar. Jen ten Lear mi osobně nejde moc pod nos, nevím, jestli to byl režijní záměr, ale vypadá a chová se spíš jako vyšší úředník z magistrátu než jako král. Ruší to...
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 533)
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 10)
Zlatovlasá panna znovu mezi náma. Na to, že je to pro děti, velice vyšperkované. Dobré rytmizování pomocí úderné jednotky bicích nástrojů. Úplně jsem cítila chuť smažící se cibulky a nugátových bonbonů. Vtipní herci a také tanečníci. Dobrá scéna, točna s rámem a pouhé kusy látky, do toho stínohra.... to vše hraje s Vámi. A co nějaký merch? Co takhle třeba sušenky s logem? Navyšuji původní scóre: 85 %
(zadáno: 5.4.2021, počet hodnocení: 289)
Hada upravíme dušeného na cibulce s bílým pečivem a předkládáme jako teplý předkrm. Dalším chodem je pak udavačská moucha přidušená poklicí, servírovaná s jemně oblanšírovanými mravenci/šváby. Jako hlavní chod budeme připravovat předem cvičená kuřata/krkavce, následovaná štikou. Tyto pokrmy vhodně sladíme s mrtvou a živou vodou a jako sladkou tečku budeme hostům nabízet Zlatovlásku s kůrčičkou, pečenou na 40 stupňů. Dobrou chuť!
(zadáno: 4.4.2021, počet hodnocení: 289)
záznam
V podstatě autorská varianta Brémských muzikantů, to však neznamená, že jde o loutkárnu špatnou, naopak. Je zábavné pochopit, že i vejce může mít menší problém s ADHD, husa zas s přijetím vlastního těla, ježek je bájivý lhář a strašpytel, kocour i koza jsou taky případi... Pokud jsou však dohromady, dokážou hodně, aniž by se to mrňatům okatě cpalo víc,než je zdrávo.Loutky měkké a povedené.
(zadáno: 4.4.2021, počet hodnocení: 641)
Spíš cvičná etuda (nebo jejich řada) než plnohodnotné představení. Mnohé nedořečené - možná ku škodě vyznění. (Ze záznamu.)
(zadáno: 4.4.2021, počet hodnocení: 641)
Skvělá adaptace české klasiky, která rozhodně potěší děti i jejich rodiče (pravda, zasažené notnou dávkou nostalgie). A navrch krásné loutky vlků - až je jich člověku líto :-) (Ze záznamu.)
(zadáno: 4.4.2021, počet hodnocení: 289)
65%
záznam
Formálně vytříbená, ale chladná inscenace, která mi nepřináší mnoho přidané hodnoty. Buď mi romantismus nic neříká /a o tom dost pochybuji/ nebo je chyba jinde. Velmi slušná výprava Marka Cpina.
(zadáno: 3.4.2021, počet hodnocení: 641)
Na můj vkus příliš edukativní (i když ve škole by takový praktický výklad děti asi hltaly). (Ze záznamu.)
(zadáno: 2.4.2021, počet hodnocení: 641)
Příjemné představení pro nejmenší děti, které je vkusné a zábavné. A navíc se pojí se zajímavým příběhem, který by nám měl být sympatický.
(zadáno: 2.4.2021, počet hodnocení: 216)
(zadáno: 31.3.2021, počet hodnocení: 44)
(zadáno: 31.3.2021, počet hodnocení: 113)
(zadáno: 29.3.2021, počet hodnocení: 289)
67%
online derniéra
Hans je klaun. Je down. Bez peněz. Bez ženy. Bez vtipu, který někde cestou poztrácel, pokud ho někdy vůbec měl. Smutný, polonahý, jak plyne čas, taky opilý a neustále se lituje.
Šimon Krupa jako Hans - slušný výkon, škoda, že text je hůř stravitelný.
(zadáno: 29.3.2021, počet hodnocení: 16)
Představení, které neurazí ani nenadchne. Píseň ,,Teď královnou jsem já´´ je asi nejlepší co v celé inscenaci nalezneme. Hned za ní by byla Monika Absolonová a její herecký výkon, ale jinak nic co by mě nějak extra zaujalo.
(zadáno: 29.3.2021, počet hodnocení: 16)
Na tento muzikálový fenomén jsem se velmi těšila, ale nakonec jsem byla docela zklamaná. Děj mě příliš neoslovil, možná to ani nebylo tak dějem jako spíš způsobem zpracování a obsazením. Snad jen výkon Moniky Absolonové se mi líbil.
-viděno ze záznamu (2009)
(zadáno: 29.3.2021, počet hodnocení: 16)
(zadáno: 29.3.2021, počet hodnocení: 16)
Tuto inscenaci jsem viděla ze záznamu v rámci Světového dne divadla 2021 a musím říct, že jsem byla velmi mile překvapená. Na to, že v době, kdy byl záznam pořízen, bylo Markovi Lamborovi 22 let, se své role zhostil velmi dobře. Pohybově je určitě nadaný, což zde ukázal. Místy se mi velmi líbila i jeho mimika, na které jistě za ty 4 roky ještě zapracoval. S Janou Kotrbatou, jejíž role byla hodně uvěřitelná, vytvořili příjemnou symbiózu. Líbil se mi i výkon Igora Bareše a ženský chór velmi příjemně dokresloval atmosféru a děj (nejvíce se mi líbil hned na začátku představení).
(zadáno: 28.3.2021, počet hodnocení: 289)
Nádherná párová souhra Josef Jelínek/Petr Vydarený v chytré loutkové klauniádě aneb jak si zařídit pohodlný pokojíček ve velrybím břiše a ještě si řádně zařádit a zazpívat.
(zadáno: 28.3.2021, počet hodnocení: 289)
75%
Koprovku ano, ale s plátkem hovězího, párek spíš ne a špenát jen s uzeným, v jiné podobě ne. Taková krásně rozjetá maminka s mírně podpantofláckým tatínkem se jen tak nevidí. Skvělé je, že se inscenace nesnaží za každou cenu poučovat o zdravé výživě, i když by měla spoustu příležitostí...
(zadáno: 28.3.2021, počet hodnocení: 641)
Díky lockdownu a záznamům zjišťuju, že mezi pokleslými inscenacemi plnými šmíry vzniká na Vinohradech i řada poměrně kvalitních představení, i když - nazvěme to třeba - pro konzervativnější (Vinohradské?) publikum. František Langer na Vinohrady patří. Martinu Hubovi se podařilo vytvořit zajímavou dobovou atmosféru, nenašel ale inscenační klíč, aby hra promluvila k dnešku, a tak z toho vznikl takový trochu muzeální kousek. Také se to neskutečně táhne, v současnosti žijeme v jiném rytmu než před sto léty. Skvělí Bareš a Kotrbatá, Markovi Lamborovi nelze tu roli uvěřit. (Ze záznamu.)
(zadáno: 28.3.2021, počet hodnocení: 16)
(zadáno: 27.3.2021, počet hodnocení: 16)
Velmi povedený muzikál, který se řadí mezi mé nejoblíbenější. Krásný herecký i pěvecký výkon Mariana Vojtka a milé překvapení v podobě Natálky Grossové. Měla jsem z toho zprvu strach, ale této role se ve svém věku zhostila výborně, jak herečky tak zpěvem. Snad jen ten viditelný velký věkový rozdíl mezi ní a panem Vojtkem mi trochu vadil, ale jinak jako dvojice fungovali moc příjemně. Určitě bych ale chtěla vidět dvojici Vojtko - Gemrotová, čistě ze zvědavosti. Písně super, krásné choreografie. Občas mě trochu štval profesor Abronsius, ale opravdu jen chvílemi.
(zadáno: 27.3.2021, počet hodnocení: 16)
(zadáno: 27.3.2021, počet hodnocení: 16)
Převedení tohoto klasického díla do dnešní doby je určitě skvělým nápadem a situovat ho do romské komunity ještě lepším. Hezky se zde ukazují vztahy mezi Čechy a Romy a celkově si myslím, že to do této klasiky dobře sedí. Nutno ale podotknout, že klasické shakespearovské dílo je mi i tak bližší, ačkoliv toto nebylo vůbec špatné.
(zadáno: 27.3.2021, počet hodnocení: 16)

Další stránky: 1 2 3 4 5 > >>