Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >

(zadáno: 25.10.2018)
Přepis Neffova románu SŇATKY Z ROZUMU v Divadle Na Vinohradech moc neuchvátí.Jeviště nemůže pojmout celý košatý románový příběh,včetně mnoha postav.Proto muselo dojít k úpravám J.Vedrala,Ne však šťastně.(určití herci hrají více postav,nedošlo k přesnému hereckému obsazení,jednotvárné kostýmy,nezajímavá scénografie(11ks almar nijak nekorespondovaly s dějem)Značná délka představení(3,5h.je moc,divák se místy nudí)Hudební složka nepůsobí dobře,špatný zvukový design.Nabízí se otázka proč Vinohrady Sňatky vůbec uvádí?(sága je známa z tv a návštěvnost je zaručena)Psáno z reprízy 25.10.18 Hodnoc.40%.
(zadáno: 28.5.2017)
Fuchsovská grotesknost SPALOVAČE MRTVOL přecházející až do groteskního hororu mění smysl celého díla.Vedle slabých hereckých výkonů působí záměrně i výtvarná stránka"moderně",takže se není na co dívat ani poslouchat.Konstrukce horizontálně i vertikálně členité,prosklené prostory-akvárium upatlané od krve, stahované a vytahované rolety,tak to dnes vidíte u avantgardních režisérů všude.A na hlavu papírový pytlík nebo papírovou tašku.Jakoby režiséři mezi sebou soutěžili,kdo vytvoří horší kus.Bohužel,psychologická proměna hlavní postavy spalovače není vykreslena a dílo působí nevěrohodně.28.5.17
(zadáno: 8.2.2016)
Největší slabinou tří mini příběhů autorky Anji Hillingové SPOLU/SAMI jsou monology jednotlivých postav.Přidáme-li k tomu i dosti nenápaditou režii Daniela Špinara, nelze se divit, že se inscenace míjí s divákem.Ať se herci snaží sebelépe, výsledkem je, že hlavní poselství hry, touha jedince nezůstat sám se poněkud vytrácí.Možná je to i tím, že herci hrají uvězněni v plexisklové velké krabici. Mluví na mikroporty a také přemíra obscénností i vulgarity se míjí účinkem.Z herců lze pochválit výkon Igora Orozoviče.Hodnocení 30%.Psáno z reprízy 7.2.2016
(zadáno: 26.9.2016)
Má to jiskru,pozitivní energii, správný nadhled,neuvěřitelný spád,jde o lásku, je v tom Shakespeare,toto vše najdete v nejnovějším muzikálu v divadle Kalich v SRDCOVÉM KRÁLI. K tomu přidejte neotřelou režii Šimona Cabana,nápaditou choreografii,funkční scénu a prožijete 2 h.skvělé zábavy.Jde o nejpovedenější muzikál,uvedený v Kalichu.Zásluhu na úspěchu mají všichni-herci,tanečníci i tvůrci.Takto má vypadat v roce 2016 inscenovaný muzikál.(výtka-jako u většiny muzikálů, chybí živá kapela)V hlavní roli Chada excelují J.Kříž+P.Pálek.(Pálek je však více uvěřiitelnější)Psáno z repríz 24.9.16Hodn.80%
(zadáno: 20.1.2014)
Nejnovější premiérou v historické budově ND je v režii J.A.Pitínského báchorka STRAKONICKÝ DUDÁK.Bývá již pravidlem, že pan režisér hry vytváří po svém.Dá se říci,že hru J.K.Tyla inscenuje s určitou nadsázkou.Jde o to zda-li divák tuto "hru" přijme nebo ne.V hlavní roli Švandy je obsazen nový člen činohry ND Igor Ozorovič.A svého debutu se zhostil výborně.I výkony F.Kaňkovského(Vocilka)a M.Borové(Dorotka)je nutné vyzdvihnout.Zajímavě a neotřele působí scénografie i kostýmy.Vznikl nový pohled na naší národní klasiku a určitě vyvolává velkou polemiku.Psáno z odpol.premiéry 19.1.14 Hodnocení 70%
(zadáno: 20.11.2011)
Bohužel chybí živá hudba, průměrné pěvecké výkony a slabší herecký výkon Sugar(Anna Schmidtmajerová)Celkově nic moc!!!
(zadáno: 26.5.2017)
V nejnovějším uvedení muzikálu SUGAR v divadle Na Fidlovačce lze pochválit neotřelou scénu,hudební nahrávku (škoda,že chybí živý orchestr)
a také profesionální stepařská čísla.Horší to je již s hereckými a hlavně pěveckými výkony všech protagonistů.Hlavní herec.trojlístek se k sobě typově moc nehodí.Inscenace většinou nabízí levné,lidové scénky,místy zazní i vulgarity.Diváci se však baví!Některé výstupy jsou vysloveně nevhodné.(např.z filmu Titanic)V II. polovině muzikál ztrácí dech a místy i nudí.Sugar byla uvedena v ČR již vícekrát,ovšem tento nuselský počin nepatří k těm špičkovým.25.5.17
(zadáno: 28.3.2015)
Českou premiéru muzikálu A.L.Webbera v ND moravskoslezském lze jednoznačně jen chválit.Již hudební nastudování s dirig. M.Prášilem je vynikající.Též scénografie,byť úspornější se povedla,včetně kostýmů.Zdařilé přebásnění libreta i písní M.Prostějovského dává dílu nový rozměr.Výborné jsou výkony hlavních představitelů R.Haroka(za téměř 3h.nesejde ze scény),S.Holečkové i J.Hájka.Největší zásluhu na celkovém úspěchu "Sunsetu" má jednoznačně hlavní představitelka Normy Desmond slovenská herečka K.Hasprová.Její bezchybný herecký i pěvecký výkon je přesvědčivý,zkrátka famózní.Hodnocení 80% 27.3.2015
(zadáno: 12.5.2015)
Americký muzikál Stephena Sondheima SWEENEY TODD:ĎÁBELSKÝ HOLIČ Z FLEET STREET je absolventským představením studentů brněnské JAMU a jedním uvedením se "Sweeny" představil na prknech pražského DISKU.Již samotný děj i provedení muzikálu může neznalce překvapit a také se nemusí hned každému líbit.Jde však o zdařilé provedení a není nutno se nijak stydět.Muzikál byl zdařile přeložen do češtiny,je doprovázen živým orchestrem a na zajímavé scéně je uváděn s velkou chutí všech protagonistů.I když se najdou především intonační chyby,lze absolventy pochválit.Závěrečné ovace v DISKU toho byly důkazem.
(zadáno: 11.9.2016)
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky.Znovu uvedení muzikálu Daniela Landy TAJEMSTVÍ v divadle Kalich mě moc neoslnilo.Kolem 400 repríz po jeho premiéře v roce 2005 je sice slušné číslo, ovšem po 11 letech je bohužel vidět,jak daleko se vývoj muzikálů dostal.Po režijní, scénické, technické, zvukové i choreografické stránce.Stávající inscenace je v mnoha směrech vyčpělá.Chtělo by to alespoň nějakou inovaci.Po herecké stránce lze pochválit dobrou Markétu Procházkovou.Psáno z obnovené večerní reprízy 10.9.2016. Hodnocení 30%.
(zadáno: 22.5.2013)

Tančírna, vytvořená na motivy proslulé divadelní hry v Divadle Radka Brzobohatého se opravdu povedla.Svědčí o tom vyprodaný sál a spokojení, pobavení diváci.Přitom v Tančírně nejde jen o samoúčelné předvádění, ale i o vážnou sondu do našich československých dějin, třicátých let po současnost.Je třeba pochválit režii H.Gregorové, choreografii, kostýmy a též velmi důležitou hudební složku hry.Výborné jsou výkony všech protagonistů, zvláště P.Pálka, J.Révaie, P.Mourkové, P.Semeráda.Pokud se chcete pobavit ale i vážněji se zamyslet jací jsme, vřele doporučuji.Hodnocení 80%.
(zadáno: 11.6.2018)
Taneční představení TANČÍRNA 1918-2018 je nastudované podle předlohy stejnojmenného slavného francouzského filmu.V divadle ABC jde o úpravu, která nás provede československými dějinami v rozmezí let 1918 - 2018.Jde o poměrně povedené představení,které dá zabrat všem tančícím protagonistům.Ve hře neuslyšíme ani slovo, za to děj provází spousta melodií a songů.Pochválit je třeba živou kapelu, která představení velice umocňuje.Z herců je třeba pochválit všechny, jen Veronika Gajerová svým tanečním i pěveckým výkonem je vysloveně slabá.Hodnocení 60%.
(zadáno: 2.11.2019)
Muzikál P.Collinse TARZAN uváděný v div. Hybernia je příjemný spektákl určený dětem,tak i dospělým.Režisérovi L.Vaculíkovi se podařilo skloubit všechny složky muzikál. atributů do atraktivní podívané.Jde o vkusnou a nápaditou scénu,kostýmy,světelný design.Důležitou složkou je dobře hrající orchestr pod vedením D.Kaprase. S výběrem herců je třeba souhlasit,všichni se svých rolí zhostili bez chyb.(Gránský,Vojtková,Šemík,Hořínková)I když se avizovaná akrobacie nekoná a diváci za drahé vstupné musí sedět ve velice nepohodlných sedadlech(kdy dojde k výměně?),lze tento muzikál doporučit.Repr.1.11.19
(zadáno: 8.6.2014)
Komedie polského autora A.Saramonowicze s přehršlí samoúčelných vulgarismů zaujme jen určitou část obecenstva.Skládá se s různých, scének, více či méně vtipných, ze života jednotlivých postav.Hra se hraje nonstop bez přestávky, přesto chvílemi ztrácí tempo a divák se začíná nudit. Z hereckých výkonů nejvíce vyčnívají v roli otce ženicha Jan Novotný a v roli mikrobiologa Jaromír Nosek.Scéna, výprava i kostýmy jsou civilní a nijak zvlášť nezaujmou.Vzhledem k dřívějším diváckým ohlasům jsem očekával od TESTOSTERONU více. Psáno z reprízy v divadle Komedie 6.6.2014
(zadáno: 9.11.2014)
Americký muzikál ADDAMSOVA RODINA baví v pražském HdK diváky.Předst.má vtip,spád a jako rodinný muzikál má ambice být úspěšný.Režisér A.Procházka přenesl kouzlo originálu na prkna karlín.divadla.Z představitelů je třeba vyzvednout výbornou D.Šinkorovou,J.Dulavu,P.Děrgela i J.Feča v dětské roli.Výborná je scéna D.Dvořáka i kostýmy S.Hanákové.Horší je již hudební vyznění muzikálu.Hudba tohoto muzikálu není moc výrazná a herecká složka ční nad hudební.Přesto orchestrace i provedení s dirig.M.Kumžákem je bezchybné.Překlad A.Nováka je podařený,vadí jen místy české aktualizace.Předprem.večer 1.11.14
(zadáno: 1.2.2016)
Broadwayský muzikál TITANIC doplul do MdB. Nutno dodat,že s úspěchem.Muzikál bez ústřední písně je mozaikou jednotlivých lidských osudů.Přesto zaujme svým scénickým zpracováním.Režisér Moša děj poněkud zkrátil (což není právě plusem) ale podařilo se mu ve zkratce nastínit osudy jednotlivých postav a ve fatální chvíli poukázat na jejich chování.Divák se tak stává účastníkem tragické plavby.Výborné je hudební nastudování díla,choreografie i zajímavé technické řešení scény.Z velkého výčtu postav je nutné pochválit D.Vitázka, A.Slaninu,R.Coufalovou.Výborné byly i sezpívané sbory.Repríza 31.1.16
(zadáno: 6.12.2011)
Zábavný muzikál D.Landy.Pokud se chcete pobavit a máte rádi i pokleslejší humor,máte možnost......(dobří Písařík,Kříž,Lucie Vondráčková)
(zadáno: 13.8.2013)
Původní český muzikál Touha jménem Einodis mě mile překvapil, velice dobře zapadá do prostředí Letní scény v Praze na Novém Světě.Famózní, nezapomenutelný sametový hlas Marty Kubišové velice pěkně souzní s hlasem Anety Langerové.Příběh samotný je velice zajímavý, představení má spád, je stále na co koukat.Zpěvné texty Marty Skarlandtové,dobré jsou i výkony ostatních protagonistů(Novák,Orozovič,Hein)Hudba Karla Štolby dobře posouvá děj.K tomu živá kapela Petra Maláska.Co si více přát?Zkrátka díky za nový český muzikál a za pěkný večer prožitý pod letní večerní oblohou.Hodn.80%.
(zadáno: 20.10.2018)
Chcete-li vidět absolutní dno českého divadelního "umění",jděte na nové "dílo"divadla Broadway TRHÁK.Tak to se opravdu R.Balaši nepovedlo.Připadáte si,že jste se zúčastnili venkovského ochotnického představení v nějaké zapadlé vesničce.(nic proti ochotníkům)Bohužel na muzikálu nelze nic pochválit,od výpravy,kostýmů,scénografie,o živé kapele ani nemluvě.O hereckých výkonech nelze hovořit,sledujeme jen pitvoření,spoustu vulgarismů a celé představení působí jako špatný kabaret.Jde o vůbec nejhorší "dílo"které divadlo Broadway uvedlo.Diváci vidí známé tváře z tv a jsou tudíž spokojeni!20.10.18 več
(zadáno: 13.10.2018)
Rodinná show v KC Tři oříšky pro Popelku věrně kopíruje film režiséra Vorlíčka.F.Renč ve snaze neposkvrnit kultovní filmovou pohádku prakticky režijně s ničím novým nepřišel.Na scéně vidíme živé koně,psíka a holubi.Ovšem herectví se poněkud vytrácí.Za pochvalu stojí scénografie,kostýmy,nově přips.písně a live orchestr.Z hereckých výkonů na premiéře zaujal P.Trávníček v roli krále,princ mladého a talentovaného Š.Komárka a artistka v roli sovy.Za zmínku stojí i připsané nové písně s texty A.Nováka.Celá podívaná je vizuálně na výši,škoda jen,že celková stopáž show nepřesáhne 80 min.Premiéra12.10.
(zadáno: 22.5.2017)
Balónky na scéně,uječené ženské postavy,nepořádek,paruky mužských postav to jsou hlavní atributy Špinarovy režie Čechovových TŘÍ SESTER.Bohužel, pojetí Tří sester hraných jako groteska, se míjí účinkem.S hereckých výkonů lze vyzdvihnout Magdalenu Borovou, Igora Orozoviče a Radúze Máchu.Nad scénou vévodí ruský nápis Jen,počkej ! Nevím,jak dlouho bude divák čekat,než se dočká lepších a zajímavějších činoherních inscenacích na prknech ND.Psáno z reprízy 19.5.2017 Hodnocení 50%.
(zadáno: 22.5.2016)
Hudební revue V RYTMU SWINGU BUŠÍ SRDCE MÉ je postavena hlavně na výborném výkonu Igora Orozoviče v hlavní roli J.Traxlera.Celkové pojetí představení je ale velice tendenční,hlavně zdlouhavé a nebýt několika lepších hudebních čísel orchestru Melody Makers O.Havelky,bylo by celé představení pěkná nuda.Scénář je napsán jako politická agitka,poplatná době.Ve hře zazní i několik vulgarit,což do Zlaté kapličky nepatří,ale které se samozřejmě většině diváků líbí.Scénografie ale i kostýmy jsou velmi chudé i např.zvukový design je špatný(na 2.balkoně a výše nejsou dobře slyšet dialogy).Repríza 22.5.
(zadáno: 25.11.2014)
V+W Revue v divadle ABC se hlásí k odkazu Voskovce+Wericha,kteří m.j. v prostorách divadla v 30 tých létech minulého století působili.Nový počin dvojice Janků,Svojtka nijak nevybočili z konceptu jejich předchozích inscenací.Revue postrádá větší tempo,vtip ale má i zastaralé divadelní prostředky.Výsledkem je útvar, který většinou nudí a jeho největší devizou je hudební složka.Vcelku dobře se podařily aranže písní V+W a jejich interpretace.Je nutné pochválit hlavně Romana Říčaře.Z celkového dojmu představení lze konstatovat,že V+W Revue neurazí ale také vůbec nenadchne.Psáno z reprízy 24.11.2014
(zadáno: 23.12.2019)
VÁNOČNÍ KOLEDA ve Studiu Dva je postavena na výborném hereckém výkonu Karla Rodena v hlavní roli, též na zpěvu Václava Bárty-Noida, Athiny Langoské a výborně hrajícímu orchestru pod vedenim Kryštofa Marka.Pomineme-li slabou výpravu i scénu, kostýmy, tak k zápornému vizuálnímu vyznění Vánoční koledy přispívá i
nevhodné obsazeni Mariny Vyskvorkiny, neboť vadí její operní zpěv i značný akcent.Její účinkování přispělo ke špatnému celkovému dojmu z celého představení.Psáno z odpolední reprízy 23.12.2019 Hodnocení 40%.
(zadáno: 2.12.2011)
Vánoční zázrak se bohužel v Broadwayi nekoná.Jde o hudební vánoční příběh s písničkami Janka Ledeckého.Nově připsané písně nejsou však moc povedené.Vyprávěný příběh je dosti kostrbatý.Inscenaci chybí většícelková propracovanost jednotlivých složek.Herci se sice snaží dobře hrát a zpívat,ale výsledek je průměrný.Dobře hraje Linda Rybová i vděčnáje role babičky Luby Skořepové.(jsou ale alternace)Takže pokud máte v adventní době čas zajít do divadla na jímavý příběh,máte šanci si splnit slib o Vánocích.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 >