Profil uživatele

Honzy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (24)
Jiří Koula: 15 % (48)
Jiří Landa: 15 % (141)
Michal Novák: 16 % (102)
Helena Grégrová: 17 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 2.12.2011)
Vánoční zázrak se bohužel v Broadwayi nekoná.Jde o hudební vánoční příběh s písničkami Janka Ledeckého.Nově připsané písně nejsou však moc povedené.Vyprávěný příběh je dosti kostrbatý.Inscenaci chybí většícelková propracovanost jednotlivých složek.Herci se sice snaží dobře hrát a zpívat,ale výsledek je průměrný.Dobře hraje Linda Rybová i vděčnáje role babičky Luby Skořepové.(jsou ale alternace)Takže pokud máte v adventní době čas zajít do divadla na jímavý příběh,máte šanci si splnit slib o Vánocích.
(zadáno: 4.12.2011)
Třeti nastudování slavného muzikálu EVITA u nás viděla Plzeň.Na Komorní scéně premiéru zpívali Evitu S.Borková,Che patřil R.Říčaři,Peróna ztvárnil D.Uličník.Představení jako celek dopadlo docela dobře,ale dalo by se udělat určitě i lépe.Zvuk orchestru nezní místy správně rockově,S.Borkové nebylo hlavně ve výškách rozumět,a hostující R.Říčař nebyl nijak oslnivý.Scéna,kostými i výprava odpovídá nejspíš finančním možnostem plzen.scény.Připsaný megasong You Must Love Me(Měl jsi mě rad?)vrcholem Evity.Tvůrci se zhostili úkolu se ctí!
(zadáno: 6.12.2011)
Napínavý muzikál s hudbou Vašo Patejdla.(inspirace s Jakkylem a Hydem)Role Elizabethy v podání Hany Zagorové je docela průšvih(hlavně herecky).Zajímavá scéna,měnící se pomocí točny.
(zadáno: 8.3.2012)
Překvapení se nekoná!Nová je jen orchestrace ale vše ostatní,kulisy,kostýmy,režie zůstává stejná!V roli Valjeana D.Uličník pěvecky dobrý ale herecky velká bída.Javert(Štágr i Bartůněk)jsou slabí,nepřesvědčí,bez emocí.Vrcholem je obsazení 50letého Vítka jako Maria.Vítek je celkově slabý a zkazí celkový dojem z muzikálu,nikdo mu roli nemůže uvěřit!Špatné je rušení kulisáků při změnách scény,hlučné pouštění mlhy i dunění a hluk z Matějské pouti.Dobré jsou výkony mladých Foreta,Skořepy,Löbla,Skalové,Vágnerové,Urbana.Hodnocení60%.
(zadáno: 22.3.2012)
Děti ráje-hitový muzikal s pisněmi Michala Davida je príjemné a milé zpracování příběhu z doby nedávno minulé.Představení má spád a hlavně energii.Tu mu dodávají hlavně mladí představitelé muzikálu(Löbl,Foret,Poláček,Doležalová,Ciatti..).Děti ráje se převážně mladému publiku líbí a mají u něho úspěch.Hodnotím 60%.
(zadáno: 21.7.2012)
Anglický dramatik Willy Russel, známý především svým vynikajícím muzikálem Pokrevní bratři, napsal melodrama Shirley Valentine pro jednu herečku.Hra nese především poselství, že každý z nás má své sny a touhy a má se snažit je uskutečnit.U nás s touto hrou slaví zasloužený úspěch Simona Stašová.Její herectví je velmi dobré, leč hra jako taková je bohužel dosti plytká a hlavně v první části i místy nudná.Nutno ale podotknout, že na českého diváka spolehlivě zabírá a sklízí ovace.I v době divadelních prázdnin toto představení dokáže vyprodat sál divadla ABC.
(zadáno: 26.10.2012)
Muzikál DONAHA! uvedený na prknech divadla na Vinohradech vydržel na repertoáru více než 6,5 let.Parta nezaměstaných dělníků dokázala se svými životními příběhy zaujmout.Škoda,že chybí živý orchestr.Hudba Davida Yazbeka by si jej zasloužila.Všichni hlavní protagonisté svým hereckým zpíváním ani moc inscenaci neuškodili.Hodnotím 60%.
(zadáno: 21.1.2013)
HONZY 60%
My Fair Lady, muzikálová klasika v Divadle na Fidlovačce zůstala na půli cesty.Soubor se snáží, ale vyniká snad jen hlavní představitelka květinářky Lízy, Barbora Mošnová.(oprávněná nominace na Cenu Thalie 2011)Dvojice pánů Higginse a Pickeringa(Töpfer a O.Brousek ml.)působí,jako by hráli na jen půl plynu - zkrátka úsporně, bez jiskry a nadšení.Hlavním nedostatkem je docela chudá výprava, včetně scény a vůbec nepovedené jsou kostýmy.Též choreografie není žádný zázrak.Chybí také větší company, takže celkový dojem je takový, že jsme byli svědky komorního nastudování My Fair Lady.
(zadáno: 31.5.2013)
Jedna z nejúžasnějších operetek,slavná Hervého Mam´zelle Nitouche,patří k tomu nejlepšímu,co nabízí současný operetní repertoár.V HdK vlastně Nitouche přenesli z brněnského Městského divadla,kde byla na repertoáru.Z původního obsazení hraje hlavní roli držitelka Thálie,výborná Radka Coufalová-Vidlák i v pražské inscenaci.Pochválit lze herecké výkony Z.Herfortové,T.Trapla.Hlavní mužskou roli ztvárnil "plzeňský" B.Kotiš a ne každému se jeho herecké přehrávání může líbit.Jinak první polovina předst.se zdá být poněkud těžkopádná,ale po pauze se diváci chytli a byli zcela spokojeni.Hodnocení60%.
(zadáno: 12.4.2014)
Divadelní přepis Idiotů Lars von Triera ve Švandově divadle na Smíchově působí kontroverzně a pro některou skupinu diváků až nepřijatelně.Jde o celkovou syrovost představení, vulgární vyjadřování, příliš naturalistické scény včetně nahoty na jevišti.Jde o typ divadla, na který musí být divák připraven a i naladěn.Přesto lze pochválit všechny herce, je vidět, že je inscenace baví a jako celek jsou sehraní.Pokud máte rádi filmy Lars von Triera nenechte si "blbnutí" na Smíchově ujít. Psáno z třetí reprízy 11.4.14 Hodnocení 60%.
(zadáno: 4.10.2014)
Pražské uvedení HOREČKY SOBOTNÍ NOCI je přepisem slavného filmu s J.Travoltou,ale bohužel jeho kvalit nedosahuje,J.Kříž hraje,tančí i zpívá jako o život a přesto není tím ideálním Tony Manerem.Chybí mu vice šarmu pro tuto roli.Ani ostatní obsazeni není ideální.Hrají a tančí i starší herci a to mládí jim nelze uvěřit!(Fric,Novotný,Dolinajec..)A.Bartošová s akcentem,M.Blahynková pěvecky nepřesvědčí.Muzikál je i o emocích,ale ty se vůbec nekonají.Vadí absence live orchestru.Scénu tvoří pouze pohyb. zrcadla,několik discokoulí a variab. konstrukce s led. světly,místy se čeká na přestavbu.Hodn. 60%.
(zadáno: 10.3.2015)
Hitový muzikál R.Balaše MÝDLOVÝ PRINC uvedlo poprvé v rámci generálních zkoušek divadlo Broadway.Jde o veselý příběh ze života nezaměstnaného herce s hity Vaška Neckáře ale i např.Marty Kubišové.V odpol.alternaci se v hl.rolích představili M.Dejdar,T.Kostková V.Kopta,J.Vágner.Předst.si neklade velké umělecké ambice ale překvapí komediálními výstupy,solidními hereckými výkony,zajímavou scénou a choreografií a jako bonus zazní písničky v hereckém,netradičním podání.Muzikál má spád,diváci se evidentně baví a o to šlo tvůrcům především.A to není v dnešní složité době rozhodně málo.Psáno dne 9.3.15
(zadáno: 12.5.2015)
Americký muzikál Stephena Sondheima SWEENEY TODD:ĎÁBELSKÝ HOLIČ Z FLEET STREET je absolventským představením studentů brněnské JAMU a jedním uvedením se "Sweeny" představil na prknech pražského DISKU.Již samotný děj i provedení muzikálu může neznalce překvapit a také se nemusí hned každému líbit.Jde však o zdařilé provedení a není nutno se nijak stydět.Muzikál byl zdařile přeložen do češtiny,je doprovázen živým orchestrem a na zajímavé scéně je uváděn s velkou chutí všech protagonistů.I když se najdou především intonační chyby,lze absolventy pochválit.Závěrečné ovace v DISKU toho byly důkazem.
(zadáno: 12.9.2015)
ATLANTIDA,new muzikál v divadle Kalich staví hlavně na písních M.Žbirky.To se daří,neboť mladí interpreti jsou dobře hlasově vybavení.Horší to je s hereckým ztvárněním jednotlivých rolí. Pohybová stránka je na vysoké úrovni (mimo Frice a Bernátha).Potíž je i v libretu,které by potřebovalo proškrtat.Místy,hlavně v tragických momentech příběhu,je herectví nad jejich síly! Nutno podotknout,že se všichni snaží,ale snaha jen nestačí.Přesto muzikál stojí za vidění,hlavně pro interpretaci Žbirkových písní.Dobří jsou Kříž,Tomeš,Procházková,Smysl.Pochválit je třeba i taneční company.12.9.15odpoledne
(zadáno: 10.6.2016)
Inscenace SMALL TOWN BOY německého autora Falka Richtera, nyní uváděná v české premiéře v pražské Vile Štvanice je svým námětem zajímavá hlavně pro cílovou 4% minoritu. Vcelku věrně zobrazuje probírané minipříběhy, ovšem hlavním nedostatkem je chybějící dějová linka a též velká řada nastíněných témat, v kterých se divák může ztrácet. Nicméně jsou i vidět dobré herecké výkony všech protagonistů včetně výrazného zpěvu Eriky Stárkové.Divadelní hra stojí za shlédnutí, neboť poskytuje v dnešním světě i řadu věcí k zamyšlení. Repríza 9.6.2016
(zadáno: 27.6.2016)
Yazbekův muzikál DONAHA! v NDMS v Ostravě je značně upraven do ostravských reálií, což pro publikum neznalých místních souvislostí může být problémem.Muzikál má dlohou stopáž, některé scény se měly zkrátit, neboť 3,5h. délky je již docela hodně.Nicméně představení má úspěch,i když někteří původní herci v něm již nevystupují.(Orozovič,Kalina..)Režie P.Šimáka se vice soustřeďuje na "akcní" scény, avšak celkové niternější vyznění muzikálu poněkud uniká.(např. vyškrtnutí důležité písně You Walk With Me )Což je škoda.Pochválit je třeba hudební nastudování díla.Psáno z reprízy 25.6.2016 Hodnocení60%
(zadáno: 3.11.2016)
Nejnovější muzikál v Hybernii MEFISTO autorů Zd.Zelenky a D.Bartáka nám vypráví příběh o vyslanci Pekla,ďáblovi který může vrátit člověku mládí.Děj plyne ve svižném tempu,ale délka muzikálu se blíží ke třem hodinám (a tudíž by menší škrty jen prospěly).Velkou devizou je scénografie D.Dvořáka a společně s povedenými kostýmy,tak scéna lahodí oku.Absence živého orchestru,spolu s průměrným zvukovým designem snižuje divácký zážitek.Přesto se podařilo vytvořit zajímavé dílo. S hereckých výkonů lze pochválit výborného Jana Kříže,kterému zdárně sekunduje půvabná Karolina Gudasová.Předpremiéra 2.11.16.
(zadáno: 17.3.2017)
Nejnovější český pohádkový muzikál FERDA MRAVENEC v režii L. Vaculíka v divadle Hybernia pobaví celou rodinu, nejvíce ovšem malé děti.Představení má spád,není nijak dlouhé ani nudné.Je na co se dívat, kostýmy se opravdu povedly.Hudba je svižná, i když nijak složitá.Písničky si mohou děti notovat.V hlavní roli Ferdy vyniká Aleš Slanina.(alternuje s V.Drahokoupilem)V roli Berušky sympatická K.Herčíková.I ostatní postavy hmyzí říše jsou zajímavé.(hlemýžď, koník, brouk Pytlík, Masorád, kudlanka..)Muzikál se povedl a určitě Vás pobaví a potěší.Psáno z předpremiéry 16.3.2017 v 15h. Hodnocení 60%.
(zadáno: 6.11.2017)
Muzikál M.Davida MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU v d.Broadway patří k tomu lepšímu,co se zde hrálo.Melodické melodie posouvají děj,horší jsou texty L.F.Hagena,výprava s obří želez.maskou po stranách forbíny brání divákům k výhledu na jeviště,ruší i dlouhé zatmívačky u jednotl.obrazů.Zaujmou výpravné,pestré kostýmy.S hereckých i pěveckých výkonů lze pochválit D.Gránského,B.Josefa a J.Vágnera.H.Vondráčková vystoupila v mezích svých možností.Standardní výkon předvedl balet pod vedení.M.Lhotského.Chybí jako většinou,živý orchestr,hudba zní poněkud ploše.Diváci vidí známé tváře a jsou spokojeni.Repr.3.11.17
(zadáno: 23.11.2017)
Nové uvedení českého muzikálu ROMEO A JULIE autorů Bartáka a Krečmara se zdá být dobrým tahem.Muzikál se již hrál na zámku Hluboká i v dalekém Soulu.Zde tvůrci přistoupili k několika kladným změnám v režii,scénografii i kostýmech.Příležitost dostali i noví adepti muzikálové branže.Výstižnou hudbu dobře interpretují protagonisté I.Korolová(Julie),Š.Komárek(Romeo)Jejich herectví je uvěřitelné a do rolí vnášejí potřebné emoce.Dobří jsou i O.Bábor(Benvolio)a O.Smysl(Mercuzio).Muzikál vkusně rámují oživlé sochy i andělé.Početná company jen umocňuje divácký zážitek z nesmrtelného díla R+J.22.11.2017
(zadáno: 2.1.2018)
JSME V POHODĚ nový titul na Nové scéně příjemně osvěžil určité klišé činoherních představení v ND s poslední doby.Hra je vtipná,má spád a divák se baví.Herci hrají s chutí a je to na výsledku vidět.Psáno z reprízy 19.12.2017
(zadáno: 19.3.2018)
PŘEDSTAV SI..v originále Imagine This byl muzikál uváděný od 4.11. do 19.12.2008 v New London theartre.Bohužel,jen takto krátkou dobu.V MdB se inscenátoři drží londýnské předlohy.Scéna,výprava,kostýmy jsou identické.Nutno konstatovat,že český překlad,ale i herecké provedení nedosahuje londýn.kvalit.Chybou je obsazení hl.role M.Havelkou,který náročné písně nevyzpívá a hodně se trápí.I obsazení A.Slaniny v záporné roli mu nesedí.Pochválit je nutné D.Vitázka,L.Vlčka i O.Studénku.Těmto třem představitelům však nestačí ostatní.Vzniklo silné dílo,ovšem k 100% dokonalosti dosti chybí!Repr.17.3.odpol.
(zadáno: 11.6.2018)
Taneční představení TANČÍRNA 1918-2018 je nastudované podle předlohy stejnojmenného slavného francouzského filmu.V divadle ABC jde o úpravu, která nás provede československými dějinami v rozmezí let 1918 - 2018.Jde o poměrně povedené představení,které dá zabrat všem tančícím protagonistům.Ve hře neuslyšíme ani slovo, za to děj provází spousta melodií a songů.Pochválit je třeba živou kapelu, která představení velice umocňuje.Z herců je třeba pochválit všechny, jen Veronika Gajerová svým tanečním i pěveckým výkonem je vysloveně slabá.Hodnocení 60%.
(zadáno: 11.1.2019)
PERIFERIE F.Langera v režii M.Huby je svým způsobem povedená,ale má i své zápory.Především je třeba pochválit talentovaného mladého herce M. Lamboru.Na něm více méně celá inscenace stojí.I když vzhledem ke svému mládí ještě zcela do tak velké role nedospěl,přesto je třeba mu dát absolutorium.Velice dobře mu sekunduje v roli milenky J.Kotrbatá.(dobří i Režnarová a Bareš)Jejich herectví je přesvědčivé a uvěřitelné.To se ovšem již nedá říct o dalších hercích.Režie M.Huby vystihuje poselství hry.Scéna i kostýmy žádný zázrak.Nejhorším problémem se jeví čtyři hlasy,nehodící se do hry.Repríza 10.1.19
(zadáno: 4.6.2019)
Nastudování divadelní adaptace románu J.Havlíčka NEVIDITELNÝ v divadle Rokoko má své plusy ale i mínusy.K plusúm patří dobré celkové vykreslení psycho atmosféry adaptace románu,velmi dobré výkony hlavních představitelů P.Konáše,P.Tenorové,M.Málkové i M.Kačmarčíka.K nevýhodám této inscenace patří především velmi dlouhá stopáž (zvláště poslední půlhodina se neskutečně vleče),některé scénické postupy známé z jiných divadel.(skleněná,pohyblivá výloha,používání mikrofonů)Pokud máte rádi ponurou atmosféru a nevadí Vám délka představení,tak Neviditelný je tipem pro Vás.Repríza 3.6.2019 Hodnocení 60%.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>