Profil uživatele

Jaroslavz

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 25 % (6)
Lukáš Holubec: 28 % (13)
Lukáš Dubský: 34 % (30)
Helena Grégrová: 35 % (24)
Jiří Landa: 35 % (17)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.3.2019)
Všimli si na Vinohradech, jaké máme století?
(zadáno: 8.3.2019)
Docela hezké představení. Víc na dívání než na přemýšlení. Což je u Dostojevského trošku na pováženou.
(zadáno: 28.2.2019)
Je to milé, je to české, je to hezké. Co to je? Kytice od Skútrů. Nenáročná vyprávěnka pro zlenivělé obecenstvo.
(zadáno: 14.2.2019)
Jan Mikulášek ve špičkové formě! To prostě musíte vidět, zažít. Nádherné obrazy venkova osmašedesátého roku, famózní herci. Bravo!
(zadáno: 3.2.2019)
Amerika 80. let, propletenec osudů, hodně gayů, hodně AIDS, politika a mystika, všeho dost, všeho MOC. Čtyři a půl hodiny utečou docela v pohodě. Konec se táhne jak žvýkačka na botě. Režijí všehochuť, herecký průměr, Pavelka přesně podle očekávání, Salzmannová umí pobavit. Havlínek s Dvořákem bezvadní. Hlavně Havlínek je tahoun představení. Kaňoková snaživá, ale jde to. Donutil jr. se snaží a smaží, a nejde to.
(zadáno: 24.1.2019)
To se povedlo. Stropnický překvapil, Krejčík s Novákovou potvrdili, že jsou výborní. Režie moderní a citlivá.
(zadáno: 20.1.2019)
Nuda k nepřečkání. O čem, pro koho, nač? Režijně bezzubé, herecky nepřesvědčivé.
(zadáno: 6.12.2018)
Propánoboha, hodně slabá inscenace o hledání Boha. I když se herci moc moc snaží, aby z toho cosi vykřesali. Skoro se nechce věřit, že Dejvičtí něco takového pustili na scénu.
(zadáno: 23.11.2018)
Někdy jsou dvě hodiny k nepřečkání. Myšlenka na dramatizaci Haklovy povídky není špatná, ale když ji režisér zabalí do zbytečných akcí, bloudění zákulisím, grilování a požírání kuřat nebo zatloukání hřebíku do nosu, tak vám začnou být ukradené i všechny hezké postřehy o naší kocovině 30 let po převratu. Čtveřice herců (a jedena herečka a jeden muzikant) si to očividně užívají, ale bojím se, že víc oni, než diváci. A pozor, nejdřív půl hodiny stojíte, a když si konečně sednete, zjistíte, že ze stanu, kam je vháněna pára, není úniku. Naštěstí měl režisér tolik soudnosti, že zrušil děkovačku.
(zadáno: 11.11.2018)
Ať si kdo chce, co chce říká, Špinar je guru moderního divadla. Horor jako hrom, a přitom chytrý, hluboký, zábavný. A Radúz Mácha, Pája Štorková, Beneš, Medvecká, Javorský - boží herci!!!
(zadáno: 27.6.2018)
Proč skvělou románovou ságu a neméně zdařilý TV seriál přenášet na jeviště? No přece právě proto, že to všichni znají. Typické Vinohrady.
(zadáno: 27.6.2018)
Simona je živel. A má výdrž. Jak dlouho ještě s reprízami bude pokračovat?
(zadáno: 27.6.2018)
Dobrý konec... ale kdo se ho má dočkat? Dlouhé, zdlouhavé, pomalu se to vleče, humoru jak šafránu. To že je šťavnatá renesance? Herecky jakš takš, nejvíc potěšil Dejdar jako pajdavý král, úplný Miloš. Jo, a povedená scéna a kostýmy.
(zadáno: 22.6.2018)
Chápu zvolený žánr, ale uniká mi o čem to bylo? Proti komu ten spolek pomatenců na scéně bojuje? No a tu nekonečnou přestavbu kontejneru jako režijní "překvápko" bych taky oželel.
(zadáno: 1.6.2018)
Tak to se povedlo. Výborná hra, Špinarova režie má tah a obejde se bez schválností. Scéna, hudba, kostýmy, všecko super. A kroutící se Radúz Mácha na podpatcích nemá chybu.
(zadáno: 12.4.2018)
Inscenace, kterou by měl vidět každý, aby se zamyslel nad mírou kolaborace vlastního národa a každého jedince, který tady žil v totalitě. Bravo, pánové Fridrichu, Vlasáku, Suchý z Tábora. Je to váš herecký koncert! Bravo, režisére Svojtko!
(zadáno: 22.3.2018)
Patos. Prázdnota. Prach. Proč a nač se to hraje?
(zadáno: 18.3.2018)
Mikulášek se Cpinem, nedostižná dvojice českého divadla. Geniální převod Bernharda na minijeviště Divadla Na zábradlí. Vtipná, mnohovrstevnatá groteska o snobech pražských, vídeňských i lecjakých jiných. Gejzír nápadů, které nejsou samoúčelné. Po absolvování úmorné fričovské faustiády v Národním je Mikuláškovo Mýcení jako doušek čisté vody!
(zadáno: 7.2.2018)
Nechápu, co je na tom provokativního. Za mě jenom pocit navršené nudy a zdlouhavosti. Herci se snaží a snaží, ale když režisér nemíří u žádné postavy jinam, než k sexuální motivaci, co s tím nadělat. Reakce diváků dost chladné.
(zadáno: 19.12.2017)
Trefa do černého, konečně divadlo o něčem, které nezavírá oči před politikou a před tím, co se u nás děje. Herci famózní!
(zadáno: 24.11.2017)
Nejlepší z Mikuláškových režií za poslední léta. Maryša bez kroje, moderní drama o manipulaci a bezcitnosti. Herci do jednoho famózní. Musíte vidět!
(zadáno: 9.11.2017)
20 % za Orozoviče a místy vtipného Pavelku a Polišenskou. Jinak nebetyčná nuda. Blbá hra, nijaká režie.
(zadáno: 28.6.2017)
Nejhorší Hamlet, jakého si snad ani nelze představit. Hluk z aut, mikrofony na pódiu, které zdůrazňují každý krok, snůška trapných vtipů. Plesl v křeči, ostatní herci chodící paňácové. Zklamání roku.
(zadáno: 8.4.2017)
Další z beznadějných muzikálových pokusů o světovost.
(zadáno: 25.11.2016)
Tentokrát dokonalý Špinar, žádné schválnosti, nádherná scéna, kostýmy, nic zbytečného nebo okázalého. Inteligentní zábava. A skvělé herečky a herci. Borová, Stryková, Juřičková, Janžurová... Batěk, Suchý, Rajmont, Děrgel, Prachař. Co výkon, to perla.