Profil uživatele

Katteřina

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 9 % (9)
Lukáš Dubský: 11 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (11)
Jiří Landa: 14 % (18)
Michal Novák: 14 % (10)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.3.2019)
Když chcete již během první půlky skopnout představitele Sherlocka Holmese (Dyk) z jeviště, tak je asi něco špatně. Na muzikály chodím s malým očekáváním, abych měla možnost být následně příjemně překvapena. Toto překvapení se tentokráte skutečně nekonalo. Počet dobrých písniček dokážete spočítat na prstech jedné značně zmrzačené ruky. Tak vysoké hodnocení dávám čistě za činoherní pasáže, které vezmete na milost, pokud se během nekonečně dlouhých 3 hodin nebudete chtít unudit k smrti.

Jako plus vidím Chýlkovou, Sklenáře a scénické řešení písně ve vlaku.
(zadáno: 16.3.2019)
Vskutku příjemné překvapení po všech stránkách. Pobavíte se, zamyslíte se a i v případě, že nenávidíte růžovou barvu, oceníte působivé řešení scény.
(zadáno: 23.2.2019)
Režisér plně využil veškerého potenciálu, který nabízí předloha. Vše je do detailu promyšlené, herecké výkony potěší, ponurá atmosféra diváka udržuje v napětí. Problém spočívá v textu samotném, vše se odehrává velice, velice, velice pozvolna. Tento kus nebude zřejmě pro všechny, své fanoušky si však jistě najde.
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 22.1.2019)
(zadáno: 25.10.2018)
edit: Po třetím zhlédnutí navyšuji o 10%.
Nejspíš nebude překvapením, že nejsilnějším prvkem představení je právě ten muzikální. Perfektní atmosféra, skvostná živá hudba, skvělá choreografie, dobré texty, výborné duo V+V (jeden z mála případů, kde mi koncept hlavního hrdiny, jako průvodce dějem nevadí), zpěv Aleny Hladké a Malvíny Pachlové velmi potěší. Co však musím vytknout, je jedna konkrétní scéna, která svým "humorem" až moc okatě tlačí na pilu. Plně chápu její symboliku, ale pro mě zcela nabourala atmosféru příběhu.
(zadáno: 5.10.2018)
54%
Aneb když je Mikeskův režijní génius a Seidlerův překrásný text ubit hereckými výkony. Po perfektní úvodní scéně nastalo zklamání.
(zadáno: 5.10.2018)
Skvělá první půlka, skvělí herci. Druhá půlka bohužel až moc sází na laciné vtipy.
(zadáno: 23.5.2018)
(zadáno: 12.5.2018)
(zadáno: 12.5.2018)
75%
Mínusy: Iagovy písničky, občasná nekorektnost, samotný konec a pár dalších věcí by se našlo.
Plusy: Kostýmy, opakující se hudební motivy, humor z toho více korektního soudku a mnoho dalšího.
VELIKÉ plusy: Tomáš Novotný, Ladislav Korbel a Monika Sommerová.
Závěrem: Měla jsem velice nízká očekávání, ale...bavila jsem se, zasmála jsem se. Pro mě to jako celek fungovalo (teda až na ten konec...).
(zadáno: 5.5.2018)
Rozhodně nejsem cílová skupina a text sám o sobě mi přijde bez nějaké hlubší myšlenky. Tato inscenace je však monodramatem, a jako taková stojí na výkonu Ivany Nováčkové a ta je více než skvělá.
(zadáno: 22.4.2018)
Za první zhlédnutí jsem dala 100%. Po tom třetím ho kvůli čistému svědomí musím značně snížit. Poprvé to byl splněný sen. Teď pro mne Krysař ztratil své kouzlo, a to se mi běžně nestává. Nicméně musím vyzdvihnout brilantní výkon Marie Křížové, který mi opakovaně bral dech. V kombinaci s Elis Ochmanovou se pak jednalo o nezapomenutelný zážitek. A Dobrozláci, ti nezklamou nikdy. (74,9%)
(zadáno: 25.10.2016)
Dechberoucí a působivé! Moderní zasazení příběhu na síle neubralo, právě naopak, vyústění působí ještě tragičtěji. Z výkonů se nedá jinak než vyzdvihnout Petra Bucháčka a Radima Madeju, přesto ostatní ve své důvěryhodnosti nezaostávají. Také musím patřičně ocenit živou hudbu, která posouvala inscenaci na zcela jinou úroveň. Další potlesk ve stoje pro Pana Režiséra Kheka.
(zadáno: 5.5.2016)
Pro mě režisérsky dokonale zvládnutá inscenace. Scéna, hudba, plné využití prostor divadla, to vše pomáhá inscenaci k jejímu tajemnému vyznění, ze kterého běhá místy mráz po zádech. Pravda, verš není pro herce nejlehčí záležitostí, jak sami přiznali. Hlavní role v podání Petra Prokeše je však zvládnutá excelentně a Arberninova proměna je vskutku poutavou podívanou. Zdatně mu sekundovala i Hana Marie Maroušková v roli Arbeninovy manželky Niny, která své schopnosti prokázala především v poslední scéně. Někteří jejich kolegové již byli přesvědčiví méně. Přesto vřele doporučuji.