Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 10 % (30)
Jan Pařízek: 10 % (113)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (44)
Helena Grégrová: 12 % (125)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 1.2.2015)
95%
Ja odchazela nadsena, silne tema a vynikajici zpracovani. J.Smutna predvadela strhujici vykon, R.Valenta byl se svym sarkastickym pojetim postavy neskutecne presvedcivy. Vrele doporucuji vsem, tohle komorni predstaveni rozhodne stoji za videni.
(zadáno: 1.2.2015)
Cyrana z Narodniho mam zalezleho pod kuzi, takze tady mi obcas "vadilo", ze se lisil text. Jenze novejsi preklad byl moc dobry, M.Hofmann jako Cyrano byl spravny frajer, v prvni pulce skvele zabavny (az jsem to necekala), ve druhe patricne dojemny. Pro me ale vitezila J.Cvancarova jako Roxana, jeji pojeti me proste bavilo. J.Jankovsky mi jako Kristian nesedel, typove mi tam vadil, ackoli ve druhe pulce to vyrazne vytahl. Nicmene vsem hercum poklona za stridani dvoj i viceroli. Pochvalu tez zaslouzi i vyuziti prostoru divadla. Ja odchazela nadmiru spokojena.
(zadáno: 7.3.2015)
Vyborna cernohumorna hra, skvely text, nevesela hlavni myslenka. M. Ruml jako Billy zavalel (klobouk dolu za to zkrouceni), ale kralem byl M. Hofmann jako Pateena Mika. Skvele jsem se bavila, od tohohle predstaveni jsem si hodne slibovala a odchazela jsem naprosto spokojena :-)
(zadáno: 19.10.2015)
Ja se na tuhle hru tak tesila. Znala jsem film, ktery ma nadchl, od divadla jsem si slibovala nemene intenzivni zazitek. A dockala jsem se. E.Pacolakova, V.Fridrich, J.Smutna - tohle trio tahlo. Napadite a funkcne vyresena scena, nadherna hudba (ta me na predstaveni vlastne puvodne nalakala). Pozvolne, misty i vtipne, tragicke, krasne. Mam v planu jit alespon jeste jednou ...
(zadáno: 24.10.2015)
Hodne drsny, cynicky a depresivni zazitek, kdy mel clovek moznost se nejen zamyslet, ale obcas i zasmat. Ctverice hercu podala skvele vykony, V.Gajerova zahrala vyborne, presto musim vyzdvihnout A.Prochazku, ktery byl naprosto fantasticky. Velice silne a stale uderne predstaveni (prestoze jiz ne tolik sokujici, jako muselo byt v dobe vzniku).
Po druhem videni zvysuji, dnes to bylo opravdu neuveritelne ...
(zadáno: 7.11.2015)
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
(zadáno: 31.3.2016)
Mimoradne uvedeni, ale se vsi paradou. Smekam pred vykony vsech hercu, v cele s vynikajicim J.Potmesilem.
(zadáno: 11.4.2016)
Tema silne a provedeni velmi presvedcive. M.Mysicka byl neuveritelne uveritelny (a bohuzel ani moc prehnany), H.Cermak take velmi zaujal. Celkove velmi silny divadelni zazitek, obzvlaste druha pulka, ktera je pochmurnejsi a vlastne jen cekate, jak moc spatne to skonci. A musim pochvalit velmi dobre zvolenou hudbu.
(zadáno: 5.5.2016)
Skoda tech nekolika hluchych mist, ale jinak absolutni zabava a spokojenost. Predstaveni stoji na vykonu J.Vondracka, ktery je naprosto fenomenalni a skvele zurocil svuj komedialni talent! Jeho zaverecny monolog radim velmi vysoko v zebricku toho nejlepsiho, co jsem v komediich videla. Moc potesilo i zasazeni do soucasnych Benatek, at uz turisty, napisem na zdi nebo motorovym clunem. Hra si presto ponechala nadech romantiky, ktery neodmyslitelne patri ke karnevalu. Potesili i P.Tesar a J.Wohanka ... Srknu si krapet frappe a pokusim se neudusit pri vzpomince na eskalatory :-D Vyborne!
(zadáno: 29.5.2016)
Velmi intimni a citliva zpoved jedne generace. Bylo prijemne slyset, ze nekdo miluje stejne veci, boji se stejnych veci, mrzi ho podobne krivdy a doufa v to same. Byla to sice zpoved nekolika hercu, ale vypovidalo to mnohe i o ostatnich. Divak mel moznost ztotoznit se a sam rekapitulovat. Zanechalo to ve mne hlubsi dojem, nez jsem cekala - dojemne, citlive, zabavne, necekane opravdove.
(zadáno: 16.6.2016)
Setkat se po letech tvari v tvar s minulosti muze byt bolestiva a tryzniva zalezitost. Ma zena v takove situaci pravo na odplatu vuci cloveku, ktery ji mucil a znasilnoval? Otazka odpovednosti, odplaty a spravedlnosti ve strhujicim provedeni. L.Stepankova naprosto zari, T.Dastlik a P.Stach jsou ji rovnocenymi partnery. Jedine co musim vytknout je uplne zbytecna prestavka, zbytecne vytrhava divaka z koncentrace a kouskuje jinak vyborne vystavenou atmosferu. Pochvalit musim i scenu a predevsim zajimavou hru se svetlem.
(zadáno: 19.6.2016)
Posledni dve letosni premiery se MDP obzvlaste vydarily! Byla jsem naprosto pryc z nadherneho vizualu, ta scena, prace se svetlem, kostymy - krasa. Hudba take potesila (The Prodigy?? No, fakt!!). Moc me potesil text ve versich, mozna to neni uplne pro kazdeho, ale poslouchalo se to vyborne. Cele predstaveni je navic svizne, zivelne, dokaze udrzet divakovu pozornost na maximu. Nejvetsi pochvalu zaslouzi J.Hana a P.Tenorova v hlavnich rolich, oba drzeli moc dobre tempo. Pro me velmi mile prekvapeni na konci sezony a jistota navstevy v sezone pristi :-)
(zadáno: 18.12.2016)
Nebojim se vyssiho hodnoceni, na me tato inscenace zapusobila. Mozna mene vinou velkeho mnozstvi symbolu, ale i tak to byl zazitek. Mozna bych potrebovala objasnit postavu Spiny, ktera pro me zustala zahadou, ale jinak velmi vydarene predstaveni. Predevsim po vizualni strance, nadherne byly hlavne kostymy.
(zadáno: 29.1.2017)
Nakonec se priklanim k vyssimu hodnoceni, protoze tento hravy kousek si ho zaslouzi. Inscenace je kouzelna nejen hrami s perspektivou, ale i svou citlivosti a malymi detaily, ktere vykouzli usmev na tvari. Mym drobnym osobnim problemem tedy zustava to, ze na me moc te vanocni atmosfery z jeviste nedychlo (ale to take pricitam tomu, ze jsem hru videla mezi svatky, kdy jsem uz sama o sobe byla "preatmosferovana" ;-) ). P.Tesar zaslouzi nejhlubsi poklonu za tu detskou hravost, vybornym sekundantem mu byl J.Vondracek. Krom policejni stanice se mi moc libila scena s lamparem.
(zadáno: 30.5.2017)
Velmi silnych 90 a zazitek na hodne dlouhou dobu. Zde se povedlo velice dobre uchopit text a zdarne podporit ty nejlepsi momenty. Silne, emotivni predstaveni se strhujicim vykonem M.Steinmasslove v cele. Krom J.Nerudove ostatni herci nedostali tolik prostoru, coz byla obcas skoda, treba A.Jastraban by se na scene mohl mihnout vickrat. Jinak ale velka spokojenost.
(zadáno: 10.6.2017)
95% U MDP se uz stava tradici, ze cervnove premiery jsou to nejlepsi ze sezony. Loni Onegin a Vana, letos Capek. Tezko bych vyzdvihovala jednu nejlepsi cast, at uz by to byl text a myslenka (stale mrazive aktualni), scena, hudba (!!!), tak i potesily vhodne promitane casti. Male vstupy doplnujicich informaci se povedly, popisnost mi neprisla na skodu. Herecky jednoznacne kraloval J.Hana, ale moc mile prekvapili M.Kacmarcik a M.Malkova ve vaznejsich rolich. Ostatni nezaostavali ani v nejmensim a vystup J.Smutne vse jen podtrhl. Tleskam, doporucuji a za sve zaverecne slzy v ocich dekuji!
(zadáno: 15.1.2018)
Myslim, ze uz uvod nas pripravil na to, ze tohle bude jizda. Predstaveni je smeska humoru, akce, vtipnych prupovidek a akrobacie. Ackoli se jednalo o fiktivni zpracovani temne casti nasi historie, ja se bavila vyborne. Tedy, budu spravedliva, v prvni puli jsem se bavila podstatne vic. Druha cast malinko ztracela svih, obcas se objevila vata, ale jako celek predstaveni funguje vice nez obstojne. Velmi netradicni, ale stoji za nejedno videni, protoze je dobre si uvedomovat, ze tahle zeme potrebuje hrdiny!
(zadáno: 12.4.2018)
Za ta leknuti si to hodnoceni predstaveni zaslouzi. :-) Film jsem znala, takze jsem tusila, kde by se mohlo co objevit, ale predstaveni me stejne prekvapilo. Skvele budovalo atmosferu, dva talentovani herci stacili k uhrani vsech postav. Velky palec hore za vsechna divadelni kouzla, zvukovy podkres a za vyborny hororovy zazitek. Muj prvni horor na divadle nasadil latku vysoko.
(zadáno: 12.9.2018)
85%
Mraziva inscenace o zivote s Alzheimerovou chorobou. Jak je narocne pro rodinu s takovym clovekem byt a jak tezke a nepochopitelne je pro cloveka takovou nemoci trpet... Jedinecny J.Vlasak naprosto ovladl jeviste. Musim pochvalit i scenu, prestavby dodavaly na pocitu "zmateni". Celkove se mi provedeni libilo, forma vypraveni tohle slozite tema vice priblizila publiku. Naprosta spokojenost.
(zadáno: 15.3.2019)
Naprosta spokojenost a nadseni. Bavila me prace s prostorem, scenografie, stylizovane kostymy. Herecke vykony byly na jednicku, pani Donutilove valeli, S.Zmrzla skvele sekundovala. Ani to "hemzeni" vedlejsich postav me tolik nerusilo, trocha "chaosu" se mi libila. Skoda, ze nezaznelo vice z mistrova dila, ale zase jsme slyseli ty stezejni kusy. Plusove body nahnala prestavkova pisen, ktera byla vice nez patricna. Co bych videla jako drobny minus, to byl misty tissi zvuk a velkym minusem byl pocatecni boj o mista. Srovnani s DNV se neubranim a tahle inscenace se mi libila o chlup vic.
(zadáno: 7.4.2013)
Tato hra mi byla doporucovana jako vynikajici. Nemohu nesouhlasit, i kdyz ve mne nezanechala takovy dojem, jaky bych od vynikajici hry ocekavala. Dvojice Taclik/Dulava byla opravdu skvela, Michal Pavlata jim velice zdatne a humorne sekundoval, bohuzel Ladka Nergesova mi tam nesedela :-/ Rodinne vazby bratru, kteri na tom nakonec nebyli tak spatne a knez, ktery doufal, ze uz na tom nebudou hur. Vrele doporucuji :)
(zadáno: 7.4.2013)
Od hry, ktera se odehrava v hospode (a po zaviracce) asi nema cenu ocekavat nejake hlubokomyslne zkoumani nekonecna vesmiru, nybrz filosofovani nad nesmrtelnosti chrousta. A tak to byva, i kdyz si jdeme skutecne sednout do hospody a po zaviracce zjistime, ze jeste neni vsechno dopito, tudiz nema cenu odchazet domu ;) Vzdyt toho jeste tolik nebylo receno :)
S hrou jsem byla vice nez spokojena, velice se mi libila a nejen za "Te noci rijnove" v podani Igora Chmely prihazuji vrele doporuceni ;)
(zadáno: 7.4.2013)
Me tahle hra proste bavi. Je to skvele ujeta zabava, provedeni je originalni. Ke konci tempo mozna trochu pokulhava, ale hra neni zbytecne natahovana, takze se divak nestihne zacit nudit. Navic se na tohle predstaveni da chodit opakovane a stejne se budete porad dobre bavit. Vsichni si prijdou na sve ;)
Kabaretni vystupy rozproudi uz tak dobrou zabavu a nektere hlasky se opravdu vryji do pameti a pote i do bezneho zivota, coz se dalo cesat ;)
Moje srdecni zalezitost :)

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>